Hello August

By Anja Miii - уторак, август 02, 2016

Iskreno, ali iskreno mi je žao što je jul ostao iza nas. Počeo je avgust i isto koliko se radujem gomili videa i postova u back to school duhu, toliko mi je žao što će biti manje pomena o tome kako provesti leto, koje filmove i serije pogledati, koje knjige pročitati, šta poneti na more ili koji kupaći kostim odabrati. Ipak, svesna sam da vreme leti i da je prvi mesec mog raspusta gotov. Preostala su mi još dva (što je super), ali vama školarcima ostaje još samo avgust. Iskoristite ga da uživate, da se naspavate, da gledate serije, da se kupate u bazenima, da se družite, da izlazite napolje i da se najedete sladoleda. Brzo ćete čuti školska zvona, osvestiti se i shvatiti da je raspust gotov...


Šta sam ja radila u julu? 
Pa, uglavnom uživala. Prvi jul je zvanično bio moj prvi dan odmora. Posle toga sam još jednom išla u Novi Sad, na upis na faks, a preostale dane sam provela kod kuće. Ove godine nigde ne putujem i ima dana kada mi je strašno dosadno i želim negde da odem, a ima i onih dana kada uživam kod kuće u svom vremenu ovog sveta koje imam. Dosta sam čitala, trudila sam se da što redovnije izbacujem postove, gledala sam seriju, izlazila sam napolje sa drugaricama, provodila sam vreme sa porodicom. U svom vrtlogu obaveza koje sam imala u junu, bila sam konstantno nervozna, pa mi je jako prijalo da se opustim i da nekoliko večeri provedem pričajući sa mamom i krckajući suncokret rashlađujući se u dvorištu.


U julu sam pročitala čak 9 knjiga. O svakoj od njih sam pisala ovde, kao i uvek, pa možete da pogledate koje su mi se dopale, a koje baš i nisu. Pročitala sam: Dnevnik Bridžet Džouns, I ne pomišljaj na to, Dragi Džone, Imam tvoj broj, Amor delirija, Jutro podne noć, Taj trenutak sreće, Ako sutra ne postoji i Vikend za ljubav. Iscrpela sam zalihe nepročitanih knjiga, tako da već danas ili sutra moram do biblioteke po nove. 


Veći deo meseca sam gledala Gossip Girl. Da, dobro se pročitali. Ranije sam gledala GG, ali mislim da sam pogledala samo prve tri sezone. Počela sam da je gledam ispočetka i sada sam pri kraju druge sezone. Pauzirala sam sa Grey's anatomy jer epizode nigde ne rade, pa ne mogu da se nerviram oko toga. Nastaviću je kada završim sa GG. :)


Verovali ili ne, pošto ne slušam muziku baš često, u julu sam je slušala bukvalno svakodnevno. Nisam slušala ništa domaće, jer su mi stvarno više prijale strane pesme. Ispod ću linkovati neke od onih koje sam najviše slušala. :)







Otkrila sam jedan stvarno zanimljiv YT kanal. U pitanju je Trba. On je lik koji testira hranu iz restorana koji dostavljaju kod kuće. U komentarima ispod videa mu pišete predloge za beogradske restorane, on odabere neki, naruči par stvari sa njega i onda meri vreme za koje hrane stigne, koliko su jela topla, kako je zapakovano itd. Mislim da je to baš kul i originalno. :) Osim Trbe, najviše sam gledala Anu 2 Cats koja je već više od godinu dana moja omiljena jutjuberka. Bila je na moru sa porodicom i snimala je dosta vlogova koji su stvarno jako zanimljivi. Osim Ane, dosta sam gledala Nađu Stanojević, koju sam vam preporučila u prošlomesečnim favoritima. Jako mi se dopadaju njeni videi. Ja nisam neko ko obožava šminku i kozmetiku, a nije ni ona, tako da češće snima neke druge videe koji su meni interesantni, poput predloga, vlogova itd.


Šta možete da očekujete od mene u avgustu?
Kao što verovatno već znate, 6. avgusta je rođendan mog bloga. Proslavljamo dve godine njegovog postojanja. Svakako možete da očekujete giveaway i post tog dana, ali još uvek nisam odlučila kako će on da izgleda. Moraću tome da se posvetim ove nedelje, jer želim da bude malo bolji i posebniji nego inače. :) Nakon što proslavimo rođendan, želim da počnem da pišem neke back to school postove, pa bi mi značilo kada biste u komentarima pisali šta tačno želite da čitate? Linkovaću vam neke postove od prošle godine, čisto da ne ponavljamo ono što sam već pisala. 


Očekujem vaše predloge, a mi se čujemo uskoro! :*

  • Share:

You Might Also Like

32 коментара

  1. Aaa, kako je ovo sve lijepo napisano! Slike su, kao i uvijek, predobre, a cijeli post sam čitala s užitkom. :) Što se tiče BTS postova, ja bih voljela čitati organizaciju radnog stola ili ormarića kod kuće, ukrašavanje bilježnica i slično. ♥♥

    Pink Is My Soul

    ОдговориИзбриши
  2. Prelijep blog! Jako mi se sviđa ovaj post, a u njemu najviše pjesme! Sve sam ih poslušala i odlične su. Imam sličan post na svom blogu pa ga pogledaj ako želiš. Pronaći ćeš još stranih pjesama koje će ti se sigurno svidjeti :D

    http://catherinehere.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post. I slikice su super. ❤☺

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Prelijepe slike, drago mi je da si se napokon malo odmorila od škole jer znam koliko si se jako trudila da upišeš željeni fakultet :) Ja sam također većinom slušala strane pjesme.
    Voljela bih vidjeti još postova o učenju, mislim o različitim načinima učenjima i kako najbrže nešto zapamtiti.

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Predivno si napisala ovaj post! Ni ja ne idem nigde ove godine, ali se trudim da se i pored toga u poslednjem mesecu pre početka škole provedem nezaboravno. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Koliko procitanih knjiga, vau! Svaka ti cast. Super post inace! I ja sam lepo provela prethodni mesec, nadam se da ce avgust biti jos bolji. ♥

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post draga. Meni ja jako zao sto skola pocinje za samo mesec dana (blago tebi),jul mi je jako brzo prosao. Bas si dosta knjiga procitala,ja samo dve od kada je raspust poceo. :/♥
    Novi post ---> Miljana Easy Skillful

    ОдговориИзбриши
  8. Ja tako uživam čitajući tvoje postove da mi jako bude žao kad dođem do kraja haha malo zvuči weird ali mi se stvarno jako dopadaju tvoji postovi.
    Jako bih voljela da uradiš neki DIY post nešto vezano za školu, kako ukrasiti sveske, rokovnike, kako koristiti planer i slično :)
    Jedva čekam novi post <3 <3 <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши
  9. Jako lijepo pises :)
    Ja imam ispit krajem kolovoza i to mi se nikako ne svida haha :)
    Jako mi je zao sto je srpanj zavrsio, on me najvise asocira na ljeto :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  10. Priznajem da slično provodimo leto, samo što sam ja pročitala nešto manje knjiga. :D

    Meni je iskreno baš žao što je već avgust jer, kao što si pomenula, počinje sva ta "frka" oko škole, i ceo svet te tera da samo na to misliš. Inače, unapred ti čestitam dve godine postojanja bloga, i ovoliko postova i pratilaca.
    Volela bih da napišeš par postova iz BTS serije, na primer, kako lakše savladati neki predmet (meni bi konkretno trebala matematika). Uostalom, odmah idem da pročitam post o prilagođavanju, jer sam upisala srednju školu koja je nešto dalje od mog mesta, i tamo praktično nikoga ne poznajem!!


    Lifelover's diary

    ОдговориИзбриши
  11. Drago mi je da ti je jul dobro prosao, i nadam se da će ti avgust biti još bolji. Tebi idu od ruke diy projekti i volela bih da vidim neki za ukrašavanje pribora i za organizaciju. Divne slike❤

    ОдговориИзбриши
  12. Extra post. Jako mi je zao sto ceno za 30 dana vec sedeti u skolskim klupama. Bas je lepo sto si procitala cak 9 knjiga! Ja sam poslusala vecinu pesama sa tvoje liste,ali gg nisam nikada gledala. :D
    Iva's special section -bethanyismybae.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Divno si provela jul, a nadam se da će ti takvi biti i avgust i septembar. Ja sam sad u avgustu na odmoru (ovo mi je prvi dan) i potrudiću se da ga maksimalno iskoristim. Skoro da je leto prošlo, a nisam ga ni osetila. Super post kao i uvek! :)

    jasminadimitri.blogspot.com | YouTube

    ОдговориИзбриши
  14. Kao i uvek fenomenalan post! Sto se tice BTS postova volela bih neke life hackove. :)♥

    ОдговориИзбриши
  15. ovaj post sam pročitala sa velikim užitkom :)<3 drago mi je što sada napokon uživaš nakon iscrpljujućeg upisa na faks! inače voljela bih da napišeš post o tvom načinu učenja/vježbanja predmeta :)

    https://lamiyasworld.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  16. Divan post draga Anja,da znas da i sama jedva cekam BTS postove,a videi su vec polako i poceli <33!Drago mi je da ti je jul lepo prosao <33!

    ОдговориИзбриши
  17. Svaka cast na procitanim knjigama.Takodje sam gledala Gossip Girl i Chuck i Blair su mi zvanicni OTP haha.Andjela i Nadja su super youtuberke,a za Trbu prvi put cujem.Iskreno se radujem tvojim BTS postovima,htela bih da pises o temama kao sto su kako steci prijatelje u skoli ili da napravis neki DIY ukoliko si u mogucnosti.Najbolja si bloggerka inace <3<3

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Baš si puno knjiga pročitala, divim ti se. Ovaj post je stvarno fenomenalan i zaista mi se baš dopada. Slike su divne kao i svaka napisana reč ovde. Fenomenalna si :)

    ОдговориИзбриши
  19. Odlican post!Moram pogledati gossip girl!!

    Preplati se na moj blog,uzv-> funnyandrabbits.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  20. Predlozi za Back2School: šta sve treba da se nalazi u skolskoj torbi jedne devojke, kako se posle raspusta prebaciti na svakodnevne obaveze, kako prežaliti početak škole :D itd.
    Inače obožavam tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши
  21. Uzivala sam dok sam citala ovaj post. Zelim ti da lepo provedes avgust! :)

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  22. Super post. Ako želite pogledajte moj blog. :)

    ОдговориИзбриши
  23. Super postn jedva cekam tvoje BTS . :D
    Inace, super sto si procitala cak devet knjiga, malo li je?:D
    Trenutno pratim PLL, ali sledeca na repertoaru je svakako GG :D
    Jedva cekam rodjendanski post, ne sumnja da ce biti sjajan! ♡♡

    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  24. Predivno napisano! Ja sam počela GG i nikako da završim, moraću da je nastavim.
    Odavno želim da pročitam Amor deliriju, svi kažu da je predobra knjiga, ali nikako da je kupim :D

    ОдговориИзбриши
  25. Predivan post! Kao početnik, moram priznati da imaš odličan nači pisanja. Knjiga Dragi Džone je predivna <3 Takođe, ko te ne mrzi pogledaj moj blog i zaprati me ako nije problem :-****

    ОдговориИзбриши
  26. Anja, ti si blogerka koja me iz dana u dan sve više iznenađuje i svakim novim postom me kupiš. Obožavam da čitam šta napišeš, svakog dana se radujem tvom postu i jedva čekam da kreneš sa pisanjem postova koji imaju veze sa školom. Ove godine krećem u srednju školu i molila bih te da napišeš jedan post o tome kako se obući, kako se našminkati, koja frizura je odgovarajuća i na koji način ostaviti dobar utisak. Takođe bi bilo super da napišeš koje su stvarčice u rancu neophodne i šta bi nam od pribora bilo potrebno! :)

    ОдговориИзбриши
  27. heey super post, novi sam ovdje molim te follow

    http://streetstyletk.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  28. Odličan post!

    Bilo bi super ako bi pisala kako da iskoristimo preostali mjesec raspusta ili kako da dobijemo motivaciju za učenje.

    ОдговориИзбриши
  29. Dakle, već se bliži kraj avgusta i uskoro će početi sva ta euforija oko škole itd. ali ja se zaista brinem, i za to postoji više razloga. U 4. razredu sam promenio sredinu, jednostavno više nismo mogli da funkcionišemo sa starom školom, a usto je bilo i nekih problema, pa je jednostavno najbolje rešenje bilo da krenem u novu sredinu i da počnem iznova. Kada sam došao imao sam velikih nevolja sa uklapanjem, jednostavno sam odudarao od te sredine i to potpuno, iako je učiteljica bila jedna divna osoba i zaista korektna i pravična, ne jedna od onih koje imaju decu-miljenike sa uticajnim roditeljima, ali to ionako nije ni bitno. Ne znam da li možeš baš da me zamisliš, ali evo kako sam tada otprilike izgledao (Uzmi nešto za grickanje da sebi prekratiš vreme, biću opširan:)) Recimo, dečak koji ima 170 cm, inteligentan ali ne i štreber, možda pomalo i stidljiv ali to i nije predstavljalo neki problem dok god bih našao sebi par bliskih prijatelja. Ali nisam. Niko se nije uklapao sam mnom, uprkos tome što su, kako sam tada verovao, većina njih imala slićne interese sa mnom. Svi kao da su zazirali od mene. I kad kažem ''svi'', to je rečeno bukvalno. Kao po nekom šablonu. A ja nisam napravio taj prvi korak i ne znam u čemu je bio problem. Da li u mom ponašanju, dobrim ocenama, manirima, interesovanjima? I nakon te uvodne rečenice u novom razredu, ''Ćao, ja sam Konstantin :)'', kao da je sve odjednom splasnulo. Bilo je par probisveta koji su hteli da me uvuku u svoje društvo, u to ne sumnjam, ali zaista tada sam bio užasno neiskusan, po pitanju svega, društva i predstavljanja uopšteno. I sad, da malo skratim (pošto sumnjam da ti već ponestaje zaliha hahah), na kraju sam se zbližio sa dve sestre bliznakinje (uopšte ne slične meni, ali dobrim osobama) i jednim dečakom. Međutim, odnos sredine prema meni se od tada uopšte nije menjao. Pošao sam sa njima i u peti razred i već sam malo počeo da sazrevam, a svi kao da su me još više omrzli. Natakli su mi etiketu LOKALNOG UVLAKAČA PROFESORIMA zato što sam sedeo u prvoj klupi, redovno učio i - sačuvaj me Bože - uzimao knjige iz biblioteke. S vremenom sam shvatio da ću morati da pređem preko toga, i moj odnos je postajao opušteniji i još više sam učvrstio ta mala prijateljstva koja sam uspeo da sklopim u četvrtom. Početkom šestog, stvari se nisu mnogo promenile, osim toga da su devojčice (i poneki dečaci) shvatile da je 'popularno' slikati selfije po ceo dan, imati loše ocene u školi, biti arogantan prema profesorima, izbegavati roditelje i uostalom sve drugo što kul deca rade. Dakle razred se podelio, i to sada bukvalno, pošto više nije bila ona atmosfera kao kod učiteljice, na dva tabora, fudbaleri i Directionerke, a ja nisam upadao ni u jedan od njih. Nisam ni trepnuo, a škola mi se već podsmevala. Shvatio sam da tu neću moći da nađem istomišljenike, ali ipak, koliko god se trudio da sve to ignorišem, ja po prirodi nisam društven tip, retko izađem na ulicu, ne skitam po tuđim kućama, itd. Ništa od ovoga što navodim nije neuobičajena situacija u bilo kojoj školi u Srbiji, ali ne znam da li možeš da shvatiš koliko sam se ja osećao izdvojeno i odbačeno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    2. Dozvoli mi da nastavim svoju glupavu pripovest. Dakle, evo, Nastavnici su počeli da me šalju na takmičenja, i, što sam ja dalje na njima prolazio (ne koristim ovo da bih se hvalio, samo da bih ti dao donekle realno stanje stvari), to je pritisak okoline postajao veći. Ne bih se začudio da sam u tom periodu na podu pronašao neku karikaturu sebe i decu koja upiru prstom u mene na hodniku. Ok, možda malo preterujem. Ali definitivno 99% ovoga što opisujem je tačno onako kako su se stvari odvijale.
      I evo ga, prolazi letnji raspust, a to se nije mnogo promenilo, ili bar ja verujem da nije. Proveo sam veći deo jula i, evo sad većinu avgusta u Sombor kod rodbine i bilo mi je fino. Trudio sam se da zaboravim na to neprijateljstvo i fokusiram se na sve ono prijatno - svoje nagrade, uspehe, knjige, priče, sve što me ispunjava. Ali ipak, deo svega toga nastavio je da me mori i da me pritiska, i za ovo kratko vreme moje samopouzdanje je, ako sam ga i imao, potpuno nestalo. Više i ne izlazim napolje, zazirem od vršnjaka, kada vidim dečake gole do pojasa sa košarkaškim loptama u rukama i na biciklima ispred kuće, ili recimo tu negde blizu dok ja 'prečešljavam' štand sa knjigama, opet me pritiska taj osećaj. Kao neželjeni tovar koga želiš da se otarasiš, ali što ga dalje baciš i što se više trudiš da ne razmišljaš o njemu, on te sve više drobi. Da, da, već me doživljavaš kao totalnog luzera, ali to i nije daleko od istine. Ok, sve je to fino i kul, to sa sportom i selfijima i druženjima ali ja jednostavno nisam iz te priče. Ne kažem da ja po ceo dan očajavam, i moje vreme je ispunjeno, iako kao što sam rekao, to breme ne nestaje. I, uskoro ću poći i u 7. razred. Pitam se da li će stvari biti isti. Da li ću još uvek imati taj snažan osećaj neprihvatanja? Da, verujem da hoću. Pošto ništa nisam uradio da to promenim. Tokom ovih par godina probao sam svašta, recimo otvorio sam Facebook nalog kako bih postao 'popularniji', ali sam ga obrisao. Jednostavno se nisam pronašao u svemu tome.
      Treba li da se menjam, i kako, i da li sam ja više paranoičan i ne doživljavam stvari realno nego što je to tako? Ne znam. Osećam se pomalo izgubljeno, da priznam. I povrh svega pitam se hoće li ta moja, ionako već labava prijateljstva opstati ili možda uopšte ne? :( Ukoliko imaš bilo kakav savet za mene, neopisivo bih ga cenio.
      Hvala ti. :)
      Iskreno, Konstantin

      P.S. Da, da, znam, ukoliko ikada pročitaš ovaj komentar doživljavaćeš me kao melanholičnu osobu sklonu tuzi i patetisanju do bola. Samo da znaš da nije ni kod mene sve tako crno, jedino bih želeo da me okolina bolje prihvata kako bih i ja mogao da, na neki način, bolje prihvatam sebe samog takav kakav sam. :) I, ukoliko želiš, poseti stranicu pa mi daj svoje mišljenje. Inače, da, skroz je moja : pinterest.com/imagine_world/. Evo, potpuno sam se poverio nekome. Dobar osecaj. Bye for now!

      Избриши