Od stomačnog sala do izraženih pločica!

By Anja Miii - петак, новембар 21, 2014

Svi mi maštamo o savršeno izvajanom telu. Naše građe tela su nam ponekad sasvim čudne i odbojne. Neko ima široke kukove, neko salo na stomaku, neko izuzetno debele butine, a neko glomaznu i loše oblikovanu zadnjicu. Na takve stvari ne možemo sasvim da utičemo i svima nam je jasno da građu tela nećemo moći da promenimo, ali moramo od nečega krenuti. Zato vam ovog puta pišem o tome kako možete da dođete do ravnog stomaka, a potom i do pločica. :)



Najvažnije je da povedete računa o ishrani. Vežbe čine polovinu uspešnosti celokupnog procesa, ali svi smo svesni da i sama ishrana ima ogroman značaj. Određene namirnice prosto treba da se izbace iz ishrane, dok one druge treba da se unose češće i u većim količinama. Zato bi primer jednog jelovnika mogao da izgleda ovako:

Doručak: šolja muslija prelivenog mlekom ili jogurtom.
Užina: suvi orašasti plodovi; bademi, orasi, lešnici (do 50 g).
Ručak: možete da pojedete mesa koliko god hoćete (mada svakako ne treba preterivati), i to; ribu, piletinu bez kožice, teletinu, jagnjetinu. Mesne prerađevine treba da izbegavate, izbegavajte prženje mesa i uz ručak je dozvoljeno pojesti parče ražanog ili integralnog hleba.
Užina: možete da pojedete jednu jabuku, breksvu, šaku jagoda ili malina, a banane treba da izbegavate.
Večera: supa od povrća bez testenine, sardina, parče integralnog hleba. Možeš istu tu supu, čašu jogurta i parče integralnog hleba, a treći predlog bi bio takođe ta supa, dva tvrdo kuvana jaja i jedan paradajz.

Važno je da zapamtite da nikada ne treba da jedete tri sata pre spavanja i bilo bi poželjno da pre i posle svakog obroka popijete po čašu vode. Takođe, i tokom dana pijte što više tečnosti, s tim da umesto kupovnih zaslađenih sokova, radije pijte sveže ceđene sokove koje pravite kod kuće.



Verovatno većina vas ima loše navike kojih ili ne može ili ne želi da se oslobodi, a ovo su neke od tih navika koje verovatno svakodnevno primenjujete, a kojih bi morali da se oslobodite ako imate nameru da dobijete lep i ravan stomak. :)

1. Gazirana pića.
Samo jedna, do dve čaše dnevno gazirano pića dovode do toga da se salo u predelu struka nakuplja pet puta brže nego kod osoba koje ne konzumiraju ta pića. Ništa bolje nije ni sa kupovnim, voćnim sokovima. Zato, kao što sam napisala, treba da pijete ceđene sokove od svežeg voća i povrća.

2. Izuzetno velike porcije hrane.
Možda zvuči čudno, ali kada krenete da jedete, umesto velikog, odaberite manji ili tanjir srednje veličine, jer ćete u njega staviti manje hrane nego što bi stavili u ovaj veći. Tako ćete pojesti onoliko hrane koliko vam je potrebno.

3. Obroci kasno uveče.
Kasni obroci, sem nakupljanja sala, izazivaju i probleme sa varenjem, obavezno jedite najmanje tri sata pre spavanja, a ako u međuvremenu budete osećali glad, radije uzmite jednu voćku.

4. Hrana kao lek od tuge i uznemirenosti.
Znate i sami da hranjenje zbog pomenutih stvari neće pomoći da se problemi reše, već će samo doprineti tome da se naglo gojite. Zato, umesto što tada jedete, ispričajte se sa prijateljem, isplačite i radije popijte čašu vode kako bi nagon za hranom nestao.




Sada, kada smo razrešili dileme vezane za ishranu, dolazimo do vežbi. Opet ponavljam - one su zasita jako važne i ako niste voljni da budete svakodnevno fizički aktivni, nećete moći da očekujete povoljne rezultate. Moja preporuka su oduvek bila vežbe sjajne Anje Todorović, koje uvek toplo preporučujem, s obzirom da sam ih i ja radila i imale su efekta: http://www.trcanje.rs/trening/vezbe-za-super-stomak-anja-todorovic/ Svaka vežba može da se ponavlja po 10 do 20 puta dnevno, a možete i da odaberete samo vežbe sa određenih videa, ne morate da radite sve. To je već vama prepušteno.

Jedino što bih želela da napomenem, jeste da to za koliko će rezultati biti primećeni zavisi isključivo od vašeg metabolizma. Zato budite spremni čak i na višemesečno vežbanje kako bi konačno došli do onih željenih rezultata.

A kada vaš stomak konačno bude ravan onako kako ste želeli, dolazimo do krajnjih vežbi koje će pomoći kod toga da se i pločice polako izraze. Meni je vrlo odbojno kada na ženskoj osobi vidim suviše izražene pločice, jer mi to jednostavno nije odraz ženstvenosti koja bi bar malo trebalo da krasi svaku žensku osobu, ali male pločice su izuzetno lepe i privlačne.

https://www.youtube.com/watch?v=68hErJafbz4

Ovo su vežbe koje bi mogle da radite. One traju svega 8 minuta i bilo bi poželjno da se rade dva puta dnevno - ujutru i uveče. Takođe, vrlo su naporne, bez obzira na to što kratko traju. Zato ih obavezno radi svaki drugi dan, a isto tako svakog drugog dana odmaraj. :)




Nadam se da sam sve obuhvatila i da nisam propustila nešto važno, ali svakako, uvek možete da mi pišete dole u komentarima ako imate još neka pitanja ili želje vezane za neke od budućih postova. Nadam se da sam vam ovim pomogla. Do sledećeg puta, čujemo se! :)

Anja.

  • Share:

You Might Also Like

5 коментара

  1. Svaka čast na postu, vidi se tvoj trud. Pogledaj moj post ako želiš: http://aminazejna.blogspot.com/ <3

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман22. март 2015. 14:57

    Stvarno,svaka čast! Iz dana u dan sve si bolja i bolja. Pratim tvoj ask baš dosta. Poslala sam ti zahtev na Fejsu,i nadam se da ćeš prihvatiti zahtev. Značilo bi mi ako bi pogledala moj blog i komentarisala. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! ♥ Prihvatila sam zahteve i rado ću pogledati tvoj blog. :)

      Избриши
  3. Odlicno! Stvarno mi se svidja! Svaka cast na idejama... Sad znam sta cu ;) .

    ОдговориИзбриши