Movies and books time!

By Anja Miii - уторак, јануар 05, 2016

Svake godine, moj zimski raspust prođe u znaku knjiga i filmova. Knjige čitam u svako doba dana, uz toplu kafu, kakao ili čaj, a desi se i da sa njima dočekam jutro, ako me posebno zaokupe i oduševe. Poslednjih dana decembra pročitala sam tri sjajne knjige. Svaka je drugačija i posebna na svoj način. Čitajući ih, došla sam na ideju da u 2016. zapisujem koje knjige sam pročitala, jer na mnoge zaboravim kako meseci izmiču. Iznad imate stranicu, pored kontakta, i tu ćete moći da vidite šta čitam, šta sam pročitala i kako mi se koja knjiga dopala. Pošto će ovo verovatno biti poslednji zvaničan post o knjigama (o svemu ćete moći da čitate u toj odvojenoj stranici), napisaću vam šta mislim o poslednjim knjigama koje su našle put do mog srca u 2015. godini. :)


'Ništa nije večno' - Sidni Šeldon
U pitanju je priča o tri žene, koje postaju doktorke u vreme kada to nije bilo uobičajeno za osobe ženskog pola. Svaka ima svoju priču i neku tajnu iza sebe. One počinju da rade u bolnici, gde se sureću sa ljudima koji žele da im naude, ali i sa ljudima koji im postaju dobri prijatelji. Rade satima, pomažu ljudima, doživljavaju nezgode. Knjiga je odlično napisana - brzo se čita, nije naporna, radnja brzo teče. Ja sam pročitala za par sati i toplo vam je preporučujem!


'Loše devojke' - Rebeka Čans
I u ovom slučaju, prepliću se priče četiri različite osobe. Amber je supermodel, devojka koja je pod maminom kontrolom i koja je zavisna od tablete za smirenje. Skaj radi kao plesačica u noćnom klubu i dobija šansu za dobro plaćen posao, kako bi se iz toga izvukla. Slavni glumac Džo dobija ultimatum od verenice, da izleči svoju seksualnu zavisnost, kako bi se venčali. Petal je razmažena ćerka čuvene rok zvezde, zavisna od kokaina i od tatinog novca. Njih četvoro susreću se u klinici za odvikavanje, gde se međusobno upoznaju i doživljavaju razne lepe i manje trenutke. Knjiga je odlična i poprilično poučna, ali je ne preporučujem mlađima od 15 godina, jer ima momenata koji nisu prikladni deci tog uzrasta, iako ih zaista nema mnogo.


'Zauvek s tobom' - Dani Atkins
Ova knjiga je bila jako interesantna i brzo sam je pročitala, ali sasvim me je zbunila. Ni sada ne znam šta se tu zapravo desilo, šta je san, a šta java. U suštini, radi se o devojci Rejčel, koja gubi najboljeg druga u nesreći koja se dogodila malo pre nego što su otišli na fakultet. Naime, on joj je spasio život i nastradao, zbog čega ona krivi sebe. Pet godina kasnije, vraća se u rodni grad. Odjednom se budi iza sna i nastavlja tamo gde je njen život prekinut. Drug koja je volela i izgubila je živ, ali je ona obećana nekom drugom. Preporučujem da je pročitate, pa mi se javite na mejl, čisto da čujem kako ste vi shvatili ovu knjigu. :)


Mnogi misle da sam potpuno luda, verovatno ćete i vi isto pomisliti, ali ja svoje omiljene filmove gledam bar nekoliko puta mesečno. Zvuči totalno čudno, ali znam bar polovinu dijaloga iz Notting Hill-a i Zgodne žene! Opsesivno obožavam Džuliju Roberts, šta ću. :) Krajem decembra sam dala šansu novim filmovima. Uz kaficu i keksiće, svake večeri gledala sam po jedan. :)


Pogledala sam 'The Holiday' (verujem da ste taj film skoro svi gledali, ali ja nisam do sada). Film je baš praznični, prava romantična komedija. U suštini, radi se od dve devojke koje imaju svoje probleme i potpuno različite živote u različitim delovima sveta. Pronađu se preko interneta i odluče da promene kuće tokom praznika. Obavezno pogledajte, garantujem da će vam se svideti. :)

Drugi film bio je 'A Christmas Kiss'. Divna romantična komedija! Radi se o devojci koja se, maskirana, sretne u liftu sa zgodnim muškarcem. Poljube se, ali tako da se ne predstave jedno drugome. Igrom slučaju, ispostavlja se da je taj muškarac dečko njene šefice, koja je stroga i zahtevna. Film je takođe praznični, pun emocija i smešnih situacija. :)

Treći film je 'All of my heart'. Koliko sam shvatila, to je noviji film. Nije praznični, ali mi se jako dopao jer je zaista za opuštanje. Nije težak i naporan za gledanje. Radi se o devojci koja nasleđuje kuću daleko od grada. Međutim, postoji i drugi naslednik, zaposlen i previše organizovan muškarac. On želi da proda kuću, ali ona ne pristaje ne to, jer želi da živi u njoj. Igrom slučaja, on dobija otkaz na poslu i ipak joj se pridružuje u seoskoj kući. Oni uče da žive na selu i prolaze kroz niz smešnih situacija. Obavezno pogledajte! :)

Šta vi trenutno čitate/gledate i šta mi preporučujete?

Voli vas


  • Share:

You Might Also Like

35 коментара

  1. Hvala na preporukama. Odlican post! Gledala sam The Holiday, film je stvarno predobar. Ja filmove gledam na filmotopiu.
    Citam treci deo knjige od Amande Hoking ,,Krunisana"... A prvi deo je ,,Podmetnuta" , drugi deo ,,Rastrzana"... Preporucujem ti te knjige, predobre su. Sto se tice filma the DUFF je najbolji film ikada i sigurno si ga gledala


    Novi: DIY POST
    Prosli: Recenzija nivea kreme
    Novi izgled bloga

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obožavam The Duff, gledala sam ga nekoliko puta! Sjajan tinejdžerski film... i poučan, što je najvažnije :) Hvala tebi na preporukama :*

      Избриши
    2. Slazem se... ♥
      Nema na cemu...
      Inace nije los ni Lucy i Mean Girls. A expelled se licno meni ne svidja, nije nesto a mnogi ga preporucuju

      Избриши
    3. Ja sam prosto morala da se ukljucim u tvoj komentar. Imas odlican ukus sto se knjiga tice, vec sam ih procitala i zaljubljena sam u serijal! <#3

      Избриши
  2. Ni jednu od tih knjiga nisam procitala, tako da ih upravo zapisujem na 'To Buy' listu. Ja upravo citam knjigu 'Opet on'. Kad sam je videla na Delfi sajtu mislila sam da je cista romantika, ali prevarila sam se. Knjiga je o Hitleru, koji se budi na poljani u sred Berlina, itd. (Pogledaj na Delfi sajtu, ako te zanima) Preporucujem ti da procitas knjigu 'Sminkerka' ili 'Eleanor i Park', mozda ce ti se svideti. A sto se tice filmova 'Four Christmases' i 'Love the Coopers'.

    Hashtag Girl

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post! Hvala ti na preporukama...
    Ja predlažem Onlajn devojku jer sam zaista oduševljena knjigom..A što se tiče filmova, predlažem New Year's Eve (Nova godina u Njujorku se zove na našem jeziku).♥

    allforyou23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Od svih ovih bozicnih filmova The Holiday mi je omiljeni. Ja bih od filmova preporucila The Hunger Games,DivergentTwillight i Pirati sa Kariba,mislim da su ovi filmovi veoma dobri za one koji vole fantastiku o filmove iz vise delova. Isto tako i knjige su veoma dobre 😁

    ОдговориИзбриши
  5. Od svega ovog jedino sam gledala film The holiday koji me oduševio.. Sa osam godina bila sam na letovanju gde je jedna žena, u razgovoru sa mamom rekla "U poslednjih 5 godina sam pročitala sigurno 30 knjiga", to mi je tada bilo previše, pa sam počela da zapisujem svoje knjige. Kada sam sa 13 godina shvatila da sam postigla (i prestigla) tu brojku, bila sam preponosna. Još uvek zapisujem sve pročitane knjige, a mislim da ću to učiniti i sa filmovima.
    Od knjiga ti mogu preporučiti Umeš li da čuvaš tajnu, I ne pomišljaj na to, Otmica profesorke latinskog (laka za čitanje, kratka a vrlo zanimljiva), Privatna škola.
    A od filmova: 10 things about I hate you(mislim da se ovako zove nisam sigurna), You again, The DUFF, Triple dog, She is a man, Love and basketball, ne mogu se odlučiti za jedan od njih..
    Nedavno sam napisala post u kojem preporučujem neke filmove ovde pa pogledaj :) Odličan post i idejaa :) <3


    smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Delimo istu strast prema zapisivanju procitanih knjiga hahaha, mislila sam da sam jedina koja to radi. Inace procitala sam Umes li da cuvas tajnu i knjiga uopste nije losa. :)

      Избриши
  6. Mnogo hvala na preporukama :) ja preporucujem: Slusaj me, Onlajn devojku, Perlice( iako je malo starija knjiga), Krive su zvezde i U potrazi za Aljaskom :) meni su to omiljene knjige koje sam citala u novembru i decembru :) a sto se tice filmova, takodje predlazem Krive su zvijezde i Hairstyle :) mislim da su bas kul filmovii :) puno poljubacaaa 💖💖💖

    Novi post-- www.alwaysbehappy11.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post, stvarno sam uživala čitajući ga. Hvala ti puno na preporukama. Definitivno ću pogledati ove filmove jer mi se čine veoma zanimljivim. Planiran još i da pročitam "Onlajn Devojku" i "U potrazi za Aljaskom". <33

    Novi post ----> "Kako imati uspešan blog?" ! :)

    ОдговориИзбриши
  8. Odlican post, kao i sve preporuke. The Holiday je super film. :) ♥

    ОдговориИзбриши
  9. Divan post, knjige i filmovi su moja večita opsesija i koliko obožavam da ih čitam i gledam, skoro podjednako volim i da čitam o njima :). Mislim da je ovo sa zapisivanjem pročitanih knjiga sjajna ideja, pratiću tvoj spisak :). Što se tiče filmova, "Notting Hill" mi je jedan od omiljenih, a gledala sam i "Zgodnu ženu". Preporučujem ti "Love. Rosie", to je film koji sam odgledala pre nekoliko dana i zaista je predivan ♥. A od knjiga "Prepusti se" Sara Desen i "Amor delirija" Loren Oliver.

    ОдговориИзбриши
  10. Divan post Anja <3!I ja obozavam Dzuliju Roberts i sve njene filmove i mogu da ti preporucim "Jedi,moli,voli" jer je bas lagan i opustajuc.Pogledacu sve sto si preporucila ,a zelim da kupim knjigu "Kako biti Parizanka gde god da si" jer mi je ta knjiga savrsena!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. nice post dear!!
    Emma
    www.emmalovesfashion.com

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post! Hvala ti na preporukama! Ja sam pre nedelju dana pročitala po ko zna koji put knjige 'Vrati mi se' i 'Ostani kraj mene', Gijoma Musoa i svaki put se iznova i iznova oduševljavam. Primetila sam da voliš Musoa, pa si verovatno ove knjige pročitala, ali ako nisi, toplo preporučujem da ih pročitaš. Što se filmova tiče, primetila sam da ti više voliš romantične, dok ja više volim akcije i trilere, ali preporučujem ti Net, Lucy, The Hangover. To su oni koje sam poslednje pogledala. :) ❤

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post! Ja obožavam knjige Sidni Šeldona i imam ih na gomilu. Preporučujem ti knjige Anđeo tame i Palkeni planovi. Što se tiče filmova, mislim da nisam gledala ni jedan od navedenih gore. Skoro sam gledala film Druga žena (Osveta na ženski način) sa Kameron Dijaz i odličan je!
    Trenutno čitam Mlađa od Pamele Redmond Satran, a poslednji film koji sam pogledala bio je Video sam mamu kako ljubi Deda Mraza.

    ОдговориИзбриши
  14. Divan post Anjči! :* Knjiga koju trenutno čitam je za školu, ''Hajduci - B. Njušić'' i strašno mi je zanimljiva (sada je postala, za neko čudo). Inače, planiram je pročitati za 3 dana i onda se vratiti mojoj dragoj ''Onlajn devojci - Zoella''. Filovi koje sam skoro pogledala su ''noćna mora pre Božića'', ''Elf'', i''sam u kući'' večeras gledam sa porodicom! Poogledaću filmove koje si preporučila. ♥♥♥

    sandrin-kutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Nisam pročitala ni pogledala ništa od ovoga. Osećam se postiđeno. :( Trenutno čitam Srećnu devojku, nije me nešto oduševila pa onda kad nađem takvu knjigu stalno odugovlačim kad ću početi sa čitanjem jer mi nije ništa spektakularno. Pre nje sam pročitala Kraljevsku aferu i ona mi se jaako dopala.
    Što se tiče filmova, sinoć gledah The Tourist, sa Anđelinom i Džonijem Depom. Divan film sa neočekivanim krajem. Obožavam da se divim njenoj lepoti. Interesantnan je i drugačiji od onoga što sam do sada gledala. I sviđa mi se Scarface, njega sam pre 3-4 nedelje odgledala i stvarno mi se dopao.☺
    Btw, sjajan post i odlična ti je ideja da pratiš koje si sve knjige u toku godine pročitala!

    Girly world

    ОдговориИзбриши
  16. Super post! Čekam da pogledaš Harry Pottera, pa da čujem utiske. Ništa od ovog nisam čitala ni gledala, ali uskoro ću 100%

    ОдговориИзбриши
  17. Predivan post. Volim tvoje opise radnji, skroz me uvuces u pricu i nateras da odem do biblioteke. Nadam se da ce biti jos ovakvih postova u toku godine :)

    ОдговориИзбриши
  18. Obozavam ovakve postove. Razumem te u potpunosti jer sam i ja u stanju da po ceoo dan gledaam filmove i citam knjige! I hvala ti za preporuku knjige "Zauvek s tobom", procitacu je prvom prilikom.
    Ako nisi vec procitalaa, preporucujem ti da procitas "Krive su zvezde" jer je knjiga savrsena. U sebi ima sve: humor, romansu, bol, smisao zivota, apsolutno sve! A ja trenutnoo citam knjigu Federiko Moce "Ljubav 14" :)
    P.S. Kad vec kazes da volis Dzuliju, pogledaj njen film sa Lili Kolins (jednom od mojih omiljenih glumica)"Ogledalce, ogledalce". Film je predivan i mislim da bi ti se svideo.

    ОдговориИзбриши
  19. Ja mnogoo volim da čitam! "I ne pomišljaj na to" Sara Mlinovski(mislim),super je,baš onako teen!:)
    A filmove gledam skoro svako veče! "The Tourist" obavezno pogledaj.
    Super si!

    ОдговориИзбриши
  20. Opis knjige ,,Ništa nije večno,, me najviše privlači i nadam se da ću ju uskoro pročitati :D

    ОдговориИзбриши
  21. Ja mnogoo volim da čitam! "I ne pomišljaj na to" Sara Mlinovski(mislim),super je,baš onako teen!:)
    A filmove gledam skoro svako veče! "The Tourist" obavezno pogledaj.
    Super si!

    ОдговориИзбриши
  22. Obozavam kada pises ovakve postove. Tvoje preporuke mi se uvek dopadnu. Moram ti preporuciti film Love, Rosie. ♥☺

    ОдговориИзбриши
  23. Odlicno kao i uvek. Ja citam Onlajn Devojku,ali mislim da su svi culi za tu knjigu,te da su je i svi procitali. Mogu ti preporuciti knjigu Danijele Stil Putovanje,jer je zaista divna. Od filmova gore navedenih nisam gledala nijedan. U zadnje vreme pogledala sam ih dosta a medju njima su : If i stay,Paper towns,The fault in our stars,A walk to remember ( ako se tako zove :P ) i puno jos :)

    ОдговориИзбриши
  24. Sto se knjiga tiče svideo mi se ceo serijal ''Pedeset nijansi'', zatim ,,Grej'' (obozavam ga :D), ,,Dragulj moje krune'', ,,Sljokice'', ,,Prepusti se'', ,,Kupoholicarka u Holivudu'', ,,Andjeo'', ,,Dablin strit'' (za malo starije), ,,Onlajn devojka'', takodje zanimljiva mi je bila ,,Dnevnik jedne kljucaonice'' koju sam letos citala i bas je simpaticna :D Na red cekaju cela ,,Sumrak saga'' xd, ,,Nas dvoje'', ,,Biti poseban'', a planiram da kupim i ,,Djavo nosi Pradu'', ,,Led u plamenu'', ,,Kako biti Parizanka gde god da si'' i jos neki erotski roman xd Sto se tice filmova, preporucujem ti 'Bad hair day' :D

    ОдговориИзбриши
  25. Odličan post :D I ja takođe obožavam Džuliju Roberts :D Ja trenutno čitam ,,U potrazi za Aljaskom''... :D

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  26. Citala sam "Zauvek sa tobom" knjiga je odlicna, procitala sam je za dva sata, bukvalno se guta. U pocetku me je bunila, ali sam sve shvatila. Imas predlog za neku takvu knjigu, da je sto manke ljubavna, a da je sto vise misterija?

    ОдговориИзбриши
  27. Nisam ljubitelj crno-belih filmova, ali sam pre neko veče odgledala jedan. Zove se It's a Wonderful Life, delimično prazničan i na visokom je mestu na IMDB-ovoj listi najboljih filmova svih vremena. Zato ga i preporučujem. Što se knjiga tiče, poslednje što sam pročitala je Anđeo tame koju je napisala Tili Bagšo po ideji Sidnija Šeldona, i nije me u potpunosti oduševila, ali je dobra. Verujem da su sve druge njegove knjige dobre, ja samGospodara igre čitala i tu knjigu uvek rado i svima preporučujem. :)

    ОдговориИзбриши
  28. Iako sam je pročitala još pre par godina, knjiga Dolina lutaka je baš ostavila utisak na mene tada, ova knjiga Loše devojke me je podsetila na nju. Inače ja obožavam trilere, ako te interesuju trileri(koji su po malo i creepy xD) preporučujem Donata Karizija i njegove knjige, a od "limunadica" Sofi KInsela mi je odlična. :)

    ОдговориИзбриши
  29. Zauvek s tobom mi je omiljena knjiga, takodje i jedina knjiga uz koju sam plakala. Mada mi se cini da smo shvatile malo drugacije. :D

    ОдговориИзбриши