Mesečne preporuke - avgust 2017.

By Anja Miii - среда, август 30, 2017


Ja pišem, a vi čitate poslednji post u avgustu. Septembar nam kuca na vrata, a prvi je ove godine posebniji nego obično, jer moj mlađi brat proslavlja svoje punoletstvo. Moja porodica i ja smo zaista uzbuđeni i već neko vreme okupirani pripremama i organizacijom. Ovaj, kao i narednih nekoliko postova, pišem poslednjeg vikenda u avgustu, a čim prođe fama oko proslave i čim obavim ono što imam na faksu, vraćam se sa fotografijama, savetima, predlozima i utiscima. :) Danas vam pišem o onome što sam volela u avgustu. Neću biti opširna, niti će preporuke biti raznovrsne, jer sam najveći deo meseca provela nad knjigama, ali želim da mesečne preporuke ostanu ustaljeni postovi. Uživajte!

KIRALIK ASK (IZNAJMLJENA LJUBAV/ZALJUBLJENI NEŽENJA). Za seriju sam čula krajem prošle godine. Jedna blogerka je odgledala i preporučila je na svom blogu, a ja sam link ka postu sačuvala u nekom od dokumenata, jer mi se sadržaj serije učinio zanimljivim i pomislila sam zašto da ne? Nakon završetka januarskog i februarskog roka, kada sam odjednom imala znatno više vremena za sebe, ponovo sam pročitala post i počela da je gledam. Olakšavajuća okolnost je što je dostupna na YouTubu, tako da sam mogla da je gledam i na telefonu. S obzirom na to da je u pitanju turska serija - jasno je da su epizode preduge. Jedna traje duže od dva sata, a ukupno ih je 69, što je dovelo do toga da je završim tek pre petnaestak dana. Baš u toku leta je počela da se prikazuje i na TV-u, na TV Prva, oko 20:15, pa sam sva uzbuđena obletala oko mame i govorila joj da mora da je gleda!
O čemu se radi u seriji? Omer je mlad čovek koji je izuzetno posvećen poslu. On je dizajner obuće i vlasnik velike firme. Kada je bio mlad, ostao je bez oca i majke, sa dedom je u lošim odnosima i jedina porodica su mu stric i strina koji su prilično naporni. Lenji su, a žive na visokoj nozi upravo zahvaljujući bogatstvu koje je deda stvorio. Kada ih deda uslovi da moraju da pronađu devojku za Omera i da ga ožene u periodu od šest meseci, ukoliko ne žele da im oduzme vilu u kojoj borave, oni kreću u akciju. Strina, igrom slučaja, pronalazi devojku, Defne, i nudi joj veliku količinu novca u zamenu za to da postane Omerova asistentkinja i da ga za pola godine odvede pred oltar. Nemajući drugog izbora, s obzirom na to da joj je brat otet od strane zelenaša, Defne pristaje, i ne pomišljajući na to koliko će joj se život promeniti i iskomplikovati.
Zbog čega je vredi pogledati? Potpuno se razlikuje od drugih turskih serija. Ovde nećete videti ubistva, oružje, bolnice, smrt... Serija je vesela, likovi su pozitivni, a neki su tu isključivo zbog humora. Naravno da nije sve sjajno i bajno, kao ni u životu, ali ćete se uz ovu seriju, uz divnu ljubavnu priču i komične likove zaista opustiti i uživati.

SENDEN BANA KALAN (ONO ŠTO MI JE OSTALO OD TEBE). Od kada sam, prošlog meseca, pogledala Delibal, film o kome sam vam pisala, zainteresovala sam se da pogledam i neke druge turske filmove. Ovog meseca sam pogledala samo jedan, ali ćete već u narednim preporukama, sigurna sam, videti još neki. Film, takođe, možete da pogledate na YouTubu, što zaista volim, s obzirom na to da nisam uvek u mogućnosti da budem kraj laptopa i ovako je mnogo jednostavnije.
O čemu se radi u filmu? Naime, glavni lik je Ozgur, momak koji je rano ostao bez roditelja. Zahvaljujući dedinom bogatstvu, odrastao je u hotelu i oduvek je imao sve što je mogao da poželi. Dan nakon osamnaestog rođendana, advokat mu čita dedin testament. Deda će mu ostaviti sve, pod uslovom da se preseli u jedno malo mesto i da tamo završi školu. Mesečno će mu davati tek toliko novca koliko mu je potrebno, a kada završi školu, svo bogatstvo će ostati njemu... Kako vam ne bih mnogo otkrila, neću pisati šta se dalje dešava.
Zbog čega ga vredi pogledati? Film je izuzetno tužan, ali i veoma, veoma lep i poučan. Videćete kako se Ozgur iz jednog razmaženog i bezobraznog mladića pretvara u nekoga ko misli na druge i ko je svestan da bogatstvo ne predstavlja sreću. Isplakaćete se, garantujem vam, ali smatram da film zaista vredi pogledati. 

KISS AND CRY.  Ovo je zapravo drugi i poslednji film koji sam pogledala u avgustu, a takođe me je oduševio. Njega nemate na YouTubu, ali ga imate na nekoliko sajtova sa prevodom. U pitanju je romantična drama, a film je novi, izašao je ove godine. 
O čemu se radi u filmu? Glavna junakinja, Carly, je klizačica u usponu. Veoma je uspešna i uživa u tome. Osim toga, pohađa srednju školu, ima dve sestre i sjajne roditelje. Otpočinje vezu sa šarmatnim i preslatkim Johnom i sve deluje tako sjajno... Međutim, ona sve češće teško diše, pada u nesvest i završava u bolnici. Kada dobije dijagnozu, stoički podnosi teške trenutke, a sve uz pomoć i podršku dečka i porodice. Ne odustaje, hrabro se bori i daje pravi primer svim tinejdžerkama koje se nalaze u sličnoj situaciji.
Zbog čega ga vredi pogledati? Naime, film je snimljen po istinitoj priči. Glavna glumica, Sarah Fisher, bila je najbolja drugarica Carley, devojke oko koje se vrti priča. Ja sam to videla tek na kraju filma, kada su ubacili njihove zajedničke fotografije, a da sam znala od početka, sve to bi mi bilo još tužnije. Interesantno je i da je film sniman na mnogim realnim lokacijama, tj. na mestima na kojima je Carly zaista bila. Divna, emotivna priča, koja će vas sigurno rasplakati...

Čujemo se u narednom postu!

E-mail: anjasaveti@gmail.com
Instagram: @anjamiii

ANJA.

  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. Oba turska filma sam pogledala po tvojoj preporuci, tačnije odmah nakon što si postavila sliku na Insta story-ju. Mnogo su dobri! Serija Zaljubljeni neženja se od skoro emituje na Tv Prva, pa je pratim i baš baš mi se sviđa radnja i to što nije tipična turska serija. ♥
    Super post! Sviđaju mi se preporuke. U toku dana ću sigurno odgledati i poslednju preporuku.

    www.hi-stylish.com

    ОдговориИзбриши
  2. Predivne preporuke, pogledacu filmove koje si preporucila! Kako sada gledam vec dosta serija, ovu cu ostaviti za kasnije! Zelim da tvom bratu punoletstvo lepo prodje <3! Ljubim te draga!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Baš me je zainteresovao poslednji film, sada ću ga odgledati. Ponekad na tv-u pogledam seriju ''Zaljubljeni neženja'', ali nisam baš fan turskih serija. Super post! ♥

    Teodora's small world

    ОдговориИзбриши
  4. Toliko volim kada preporucujes, ali nisam ljubitelj turskih serije. S druge strane, ovaj film je odlican i ja sam ga pogledala i ostala skroz odusevljena. Super post 😃

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Film je fenomenalan,gledala sam ga relativno skoro,medjutim ne bi mi smetalo da ga odgledam još hiljadu puta.Odličan post!
    beautyqueen000.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj zadnji film me toliko zainteresirao da ću ga pogledati što prije. Pogotovo zato što je snimljen po istinitoj priči. Sjajan post!:)♥

    sretnisanjar.blogspot.hr - novi post

    ОдговориИзбриши
  7. Baš si nekako u zadnje vrijeme u turske filmove! :D
    Neka dobri su i pogledala sam neke na tvoju preporuku,vjerujem da ću i neke od ovih,pogotovo zadnji.Volim filmove ili serije snimane na temelju istinitih događaja. Super post,kao i uvijek!:)
    Uniquisi

    ОдговориИзбриши
  8. Jako mi je drago sto ti se serija "Kiralik ask" svidela i sto si pocela da je gledas na moju preporuku. ❤
    "Delibal" sam pogledala prosle god. i zaista imam samo pohvale za njega - drugaciji i kvalitetan film. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  9. Nisam gledala ništa od ovoga jer generalno me ne privlače turske serije i filmovi (a za Kiss and cry nisam čula do sad, ups). xD Vidim da si ti baš ljubitelj istih. Odličan post Anjice! ♥♥♥

    Novi collab -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/outfit-bloggin-collab.html

    ОдговориИзбриши