Zdrave namirnice koje vam preporučujem!

By Anja Miii - недеља, новембар 08, 2015


Do pre par meseci, lista mojih omiljenih jela glasila je ovako: na prvom mestu pica, na drugom opet pica, na trećem sve sa roštilja, na četvrtom sendviči (sa što više priloga), na petom sve vrste grickalica. Jela sam sve, a najmanje zdravu hranu. Moja pokojna baka bila je žena od preko 100 kg. Kuvala je i mesila od jutra do mraka. Jela sam sve - od kuvanih jela, do mesa, kolača i peciva. Sve u umerenim količinama. Pored fantastičnih jela koja nam je pravila, nije bilo neophodno jesti kupovne grickalice ili slatkiše. Kada nas je napustila, kuhinja je ostala pusta.
Mama je zaposlena žena koja nam sprema jela koja mogu da se podgreju i jedu više dana. Kada mi takva jela dosade, a od srednje škole je to postalo vrlo česta pojava, najela bih se grickalica, pojela sendvič ili pljeskavicu i tako često menjala sve dnevne obroke. Nezdrava hrana uticala je na mene, moj organizam i donekle na moj izgled. Krajem jula počela sam zdravo da se hranim i sada ne mogu da zamislim da sve pomenute stvari jedem svakodnevno, posebno ne u prekomernim količinama. S vremena na vreme pojedem i picu, i pitu, i sendvič, ali uzevši u obzir da sam to nekada radila svakoga dana - napravila sam drastičnu promenu. Pica je i dalje moje omiljeno jelo, meso takođe obožavam, o krompirićima da ne govorim, i sve to jedem, ali mnogo manje. Hleb skoro uopšte ne jedem, grickalice sam teškom mukom skroz izbacila iz ishrane, slatkiše i onako nikada nisam volela, a sokove ne pijem niti mi nedostaju. Peciva su i dalje tu, pojedem i kolač ili parče torte, ali opet kažem - ne preterujem. :) Bila sam karakter i sada su sve integralne stvari prosto nešto na šta sam navikla i što volim da jedem. Ispod pogledajte čime se to najčešće hranim i ako želite da smršate ili iz bilo kog razloga izmenite svoj način ishrane, slobodno ih probajte ili češće jedite, jer su jako ukusne.


Jednako volim Tonus štanglice i pločice sa lanom. Možda deluju da su bezukusne i ružne, ali ja obožavam da ih jedem i one mi prosto predstavljaju zamenu za hleb. :)


I pre nego što sam počela da se hranim zdravije, uvek sam volela integralne keksiće. Integrino jedem skoro svakoga dana, deo je dnevne rutine u mojoj ishrani. :)


Integrino musli je nedavno izašao i toplo vam preporučujem da ga probate. Ja inače nisam preterani ljubitelj muslija, ali ovaj mi se stvarno sviđa! Sadrži komadiće čokolade i krupne lešnike. Ja ga pravim sa mlekom jer mi je tako najlepše, ali možete ga jesti i sa jogurtom, čajem, sokom...



Voće jedem svakoga dana. Pojedem po jednu bananu ili još češće jabuku, i nekoliko mandarina, koje mi posebno prijaju u ovo doba godine... Keksići koje možete da vidite na slici mogu da se pronađu u Zdravoj hrani, u pitanju su integralni keksići sa cimetom. Jedem ih uz čaj i stvarno su ukusni. :)


Nisam sigurna koliko Dukatos spada u zdravu hranu, ali ja sve voćne jogurte smatram zdravim. :D
Najviše volim Dukatos sa jagodom i ananasom i marakujom. Probala sam novi, sa limunom, kolačom i medom, i nije me preterano oduševio. :)

Da li se hranite zdravo? 
Koje su, od namirnica koje se smatraju zdravim, vama među omiljenima?


  • Share:

You Might Also Like

27 коментара

  1. Ne hranim se baš zdravo,ali planiram da počnem. :)
    Pa možda žitarice ili tako nešto. :)

    tijanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam banane i maline! Često pravim smoothie od njih i dodam mleko. ♥
    I u poslednje vreme skoro pa ne jedem meso a ni grickalice i slatkiše. Živim od voća i povrća!

    ОдговориИзбриши
  3. Ne mislim da se zdravo hranim. Izbegavam masnu hranu i gotovo sam prestala da kupujem hamburgere, ali i dalje ne mogu da izbacim picu, sokove, hleb, grickalice, slatkiše i ostale nezdrave namirnice iz svoje ishrane, a što je najgore, pijem mnogo malo vode. I to polako počinje da se odražava na moj izgled. Nemam problema sa kilogramima i nikada ga nisam ni imala, ali imam problema sa celulitom. Ne znam da li ću izbaciti svu tu nezdravu hranu iz svoje svakodnevne rutine, ali ću definitivno piti više vode i krenuti sa intenzivnim vežbanjem. Divim se osobama koje mogu da izbace stvari koje vole iz ishrane. Svaka čast!

    http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Ne hranim se baš zdravo,ups.
    Banane su mi najbolje haha.:)



    http://moon-brunette.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Jos jedan odlican post! Ne mogu da ne jedem grickalice, jednostavno ne ide bez njih haha. Cokoladice i ostale slatke stvari i ne jedem toliko, ali grickalice obozavam. Ja volim cokoladni musli Fun&Fit, predobar je, kao i sve vocne jogurte. ☺♥

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post! Ja sam od nedavno pocela zdravo da se hranim I definitivno se mnogo bolje osecam i imam vise energije. :)
    Fashion and style

    ОдговориИзбриши
  7. Daleko od toga da se zdravo hranim. Pogotovo u poslednje vreme kada mi svako kuvano jelo deluje odvratno. Voce se ni ne setim da uzmem , a obozavam ga. Jedino zdravo u mojoj ishrani trenutno su intergrino zitarice. Do dkoro sam zaista jela sve i primecujem promene tako da se sto pre vracam na stari rezim ishrane jer pored toga sto obozavam svo ovo testo koje dnevno pojedem u nenromalnim kolicnima osecam da sam se ranije mnogo bolje osecala. Jedina sreca u nesreci je to sto mogu da jedem tolike kolicine i ne ugojim se ni 2 kile.Inace super ti je post i ova recenica gde si me podsetila da hrana jako lose utice na nas fizicki izgled podstakla me je da nesto promenim , zaista. Pogotovo zato sto o fizickom izgledu vodim previse racuna ( da ne dodje do zabune ne mislim da je on fazniji od unutrasnjosti ili da je presudan). Veeliki pozdrav od mene lepotice <333

    http://mojnacindaletim.blogspot.rs/
    M...

    ОдговориИзбриши
  8. Pa i ne hranim se preterano zdravo :)
    A omiljeno mi je čokoladno mleko,ja mislim da je zdravo,ali i ako nije nema veze bitno je da ga volim :)

    Fashion Awake

    ОдговориИзбриши
  9. Iskreno, ne vodim racuna o tome sta jedem, ali s obzirom na to da bar 2 obroka imam kod kuce, uglavnom se to svodi na zdrava kuvana jela, a onaj treci (u skoli) obicno bude neko voce i slatkis. Grickalice i gazirane sokove nikad nemamo u kuci, tako da je (skoro) jedino nezdravo - cokolada (i ostali slatkisi) i sa tim zaaaista preterujem.
    I da, ne mogu da ne prokomentarisem prvu slicicu. Ima nesto u toj jednostavnosti sto me odusevljava. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Divan post, Anjice!♥ Baš mi je drago što si napisala ovaj post pogotovo zato što baš planiram da počnem zdravije da se hranim. Sličice su prelepe, nema šta. Jesu li uspeli da ti poprave fotoaparat?♥

    ОдговориИзбриши
  11. Primetila sam da se hranim vrlo raznovrsno, ali najmanje zdravo, pa sam odlučila da se do daljnjeg hranim samo tako jer je to najbolji način. A moram priznati i da sam, od kad se hranim zdravo, otkrila dosta ukusnih stvari za koje nikad ne bih rekla da bi mi se svidele. :)
    Zavisna sam od lanenih pločica koje jedem još od malena i savršene su za užinu i večeru uz neki vočni ili običan jogrut.
    I takođe me zanima šta je bilo sa tvojim fotoaparatom? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još uvek je u servisu, imaju pravo da ga zadrže 30 radnih dana. Čim mi jave, odmah idem po njega jer mi jako nedostaje, a do tada se snalazim sa telefonom. :)

      Избриши
  12. Divan post! Hvala ti na preporukama, ovo je svima nama bilo neophodno. Puno si mi pomogla, a slike su predivne! ♥

    allforyou23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Nisam neko ko se skroz zdravo hrani s obzirom na to da ne volim dosta povrća i voća, mada ono što od njih volim jedem svakodnevno. Grickalice se baš retko nađu u mojoj kući, ukoliko imamo goste ili kada se baš svima jedee.. Slatkiše imamo takođe vrlo retko, ali kada ih imamo onda se davim u njima :') Obožavam da jedem kornfleks, to mi je nekako omiljeno, kao i mandarine :)

    ОдговориИзбриши
  14. Iako sam daleko od toga da imam problema sa kilažom (baaaš daleko :) ), trudim se da ne preterujem sa picom, hranom iz Mek Donaldsa, grickalicama, slatkišima i ostalom nezdravom hranom. Integrino keks obožavam, a sigurno ću probati i musli. Što se tiče Tonus proizvoda, ja ih uopšte ne volim, dok ih moja mama obožava :).

    ОдговориИзбриши
  15. Ja sam osoba koja jako pazi sta jede.Ne kazem sad da non stop brojim koliko tacno svega unesem,ali sve sto jedem je umereno.Ovaj musli koji si napomenula cu sigurno da probam jer izgleda bas ukusno <3 :)!Inace volim sve voce i povrce,kao i slatkise,jer ko ih ne voli?

    Novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. Nas dve nismo slicne u pogledu hrane.
    Ja svakog dana jedem grickalice,slatkiše i meso.Ne mogu da se zamislim bez toga.Ali svesna sam da to nije zdravo i moracu da pocnem da se umerenije hranim.Nadam se da cu u tome uspeti.

    flyovanje.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  17. Da ,ovo su baš zdrave namirnice!
    Super post i jako zanimljiv ♥
    Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se,i ja ću na tvoj takođe :**
    http://smizlica11.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  18. Dobre preporuke i definitvno cu morati da pronam neke od ovih namirnica ! :)

    alijindnevnik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  19. Želim da ti kažem da si mi spasila život upravo.
    Zbog problema sa zdravljem moram da jedem zdravu hranu i zdravo da se hranim,i trebalo mi je malo pomoći u svemu tome sa obzirom da se ceo život,bukvalno hranim ne zdravo..
    Izuzetno ti hvala za ovaj post,odličan je,i pomogao je mnogomnogo!

    Pogledaj moj blog: http://joka45688.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu, drago mi je što sam ti pomogla ♥ Sve ove stvari su jako, jako ukusne i toplo ti ih preporučujem, svideće ti se sigurno :)

      Избриши
  20. Odličan post. ♥
    Ako imaš vremena volela bih da pogledaš i moj post, nova sam u ovome i značilo bi mi da čujem tvoje mišljenje. :)
    http://myfashioncornerbym.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  21. Odličan post Anja. :)
    Musli jedem za doručak, a dukatos obožavam da jedem. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  22. Predobar post, svaka cast <333 Vec duze vreme pokusavam da se zdravije hranim zbog svog zdravlja, tako da mi je ovaj post dobrodosao :) Namirnice su savrsene, mada neke jos uvek nisam probala bas sve. Jos jednom svaka cast, divan post :) <3
    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  23. I ja sam prije nekoliko mjeseci potpuno promijenila svoje prehrambene navike, od kako se hranim zdravo osjećam se puno bolje u svom tijelu. Svakako ću probati nešto od ove hrane koju si preporućila, sve izgleda super i ukusno. Divan post. ♥

    http://mybeautyempire.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши