Sajam knjiga: Utisci i kupljene knjige!

By Anja Miii - четвртак, новембар 05, 2015


Sajam knjiga je jedan od meni omiljenih događaja u godini. Istina, ne volim gužvu i svake godine spavam duplo više nego inače kada se vratim kući, ali toliko knjiga na jednom mestu... to je nešto posebno! :) Prošle godine sam išla sa školom, na školski dan, i bilo je stvarno mnogo posetilaca. Ove godine sam išla u subotu i bilo je bar duplo više ljudi. Stvarno sam želela da upoznam nekoliko osoba sa kojima sam u kontaktu preko interneta, ali u svoj toj gužvi to nije bilo moguće. Gledala sam samo da ne 'izgubim' prijatelje sa kojima sam došla, jer bi se posle verovatno teško pronašli. 
 Prošle godine sam došla kući sa 15-ak knjiga koje sam teškom mukom dovukla, pa sam rešila da ove godine kupim manje, prvenstveno jer nisam u blizini Beograda, ne mogu da dolazim više dana, a ne mogu da se mučim sa kesama praktično pola tog dana, do ulaska u autobus. Na kraju sam izabrala 6 knjiga, koje ćete moći da vidite nakon ovog teksta. 
Ono što je obeležilo subotu na Sajmu knjiga, jeste potpisivanje Zoranine knjige. Ja sam bila jedna od onih (ludih) osoba koja je čekala čitavu večnost kako bi dobila potpis. Moja drugarica je žarko želela da se slika sa Zoranom, pa sam zajedno sa njom, da ne bude sama, stala u red misleći da će to brzo proći i da ćemo za pola sata završiti. Međutim, to se oteglo. Bilo je devojčica od 10 godina, pa žena do 50 godina. Svi su se gurali, udarali, vrištali, bilo je neopisivo vruće, ljudi iz Vulkana su delili vode i sokove... Došlo mi je da izađem iz te kolone brže bolje. Međutim, nije bilo moguće provući se, a i verovatno bi mi bilo žao što sam odustala nakon dva sata čekanja. U red sam stala u pola 1, a u 3 sam se slikala sa njom  (dobila sam masnice na rukama, kuk me je boleo dva dana - u prevodu - jedno od najgorih iskustava!). I dalje se divim sebi na strpljenju... U 4 smo krenuli iz Beograda, tako da sam praktično imala sat i po vremena pre čekanja u redu za kupovinu knjiga, a onih drugih sat vremena kasnije sam iskoristila da popijem kafu.
Ono što ne volim na Sajmu knjiga, jeste to što je jako teško provući se do štandova zbog gužve. Potrebno je sačekati bar 5 do 10 minuta da neko ispred završi sa razgledanjem ili kupovinom kako bi prišao i pogledao ono što tebe zanima. Sem toga, nije bilo mnogo akcija i mislim da su knjige u Laguni generalno najskuplje, iako je izbor stvarno odličan! U Vulkanu sam, kao i uvek, kupila najviše knjiga. Oni imaju super akcije, tipa 3 knjige za manje od 1.000 dinara. Koristila sam i Vulkanovu karticu i dobila popuste od bar 100 ili više dinara. Nisam obišla mnogo štandova, a znam da je npr. Urban Reads super i da su knjige bile po 600 dinara, tako da mi je žao što ga nisam posetila. No, nema veze, sledeće godine ispravljamo grešku. :)
Da vas ne davim više, pogledajte šta sam ja to kupila.

Zorannah - Fashion & Style

Zoi Sag - Online devojka
Miranda Dikinson - Kad ljubav pozove

Lusi Dilon - Usamljena srca

Dž. Kener - Oslobodi me i Uzmi me

Sem Zoranine, od kupljenih knjiga sam pročitala i 'Onlajn devojku'. Imate pravo, knjiga je sjajna! Motivisala me je i zabavila, brzo se čita i pruža neke važne pouke, posebno za nas koji smo vrlo aktivni u onlajn svetu. O ostalim knjigama ne mogu mnogo da vam kažem - ukoliko budem smatrala za shodno da vam neku preporučim, čitaćete o njoj na blogu. :)

Da li ste bili na Sajmu knjiga i kakvi su vaši utisci?


  • Share:

You Might Also Like

18 коментара

  1. Nisam bila,ali nema veze. :)
    Cula sam da je bila guzva,sto zbog Zorane sto zbog sajma.Sve knjige mi deluju zanimljive,tako da jedva cekam tvoje utiske o njima. :) ♥

    justbeyourself31.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Konačno si kupila Zoellinu knjigu i užasno mi je drago zato što imaš pozitivne utiske, potpuno se slažem sa tobom!
    Nisam bila na sajmu pa zato ništa nisam ni kupila :/

    ОдговориИзбриши
  3. Nažalost nisam bila,ali nema veze.
    Odličan post,iskreno više je njih bilo da bi se slikalo sa Zoranom nego zbog samom sajma,ali dobro.:)


    http://moon-brunette.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam bila na sajmu kada je bio skolski dan,uzela sam jednu knjigu i ko zna kad cu je procitati ali sledece godine ako budem isla definitivno cu poneti vise novca i uzeti mozda vise od jedne knjige!Onlajn devojka je moja omiljena knjiga i jako sam uzbudjena zbog nastavka koji ce se objaviti ovog meseca (ali ko zna kad ce izaci kod nas)!Slike su odlicne i sjajno napisan post :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično si ovo napisala i iste stvari ne volimo. Mnogo mi je žao što te nisam srela, ali jedva smo drugarica i ja bile jedna pored druge u onolikoj gužvi. Odličan izbor knjiga inače. Mnogo mi je krivo što nisam kupila Onlajn devojku. :/<3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je žao, ali bilo je stvarno nemoguće. Biće prilike neki drugi put, sigurna sam! <3

      Избриши
  6. Jao ja sam bila ali mi na kraj pameti bilo za Zoraninu knjigu. ://
    Inace dobar izbor knjiga♥♥

    ОдговориИзбриши
  7. Super knjige ,i ja sam kupila Zoraninu i onlajn devojku ,odlične su! :**
    AKo želiš prijavi se na moj kanal i ja cu na tvoj! ♥
    http://smizlica11.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan izbor knjiga. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan izbor knjiga. Od gore pomenutih sam pročitala 'Onlajn devojku', a ove dve na zadnjoj slici su me zainteresovale. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ja zelim procitati Online djevojku, ali nisam nigdje naisla na tu knjigu :/
    I od Zorane, cisto da vidim kakva je hahah :)
    Super su ti knjige. Kod nas nema na zalost takvog sajma knjiga. Steta :/

    http://myfirsttextvm.blogspot.ba/?m=1

    ОдговориИзбриши
  11. Odličan izbor Anja...Ja nisam bila na sajmu knjiga ali sam pročitala 'Onlajn devojku' i zaista je knjiga odlična i lako se čita :D

    Fashion Awake

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post, ići ću na sajam knjiga u Nišu jer ipak tu živim,a Beograd mi je predaleko.❤
    milicaandandjela.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Uskoro idem na Interliber pa si planiram kupiti Onlajn djevojka.Nikad nisam bila na tako nekom događaju jer ne volim knjige,ali s obzirom da idem sa razredom preživjet ću hehe. Inaće super post <3
    http://lmpositiveworld.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  14. Bila sam na Sajmu sa školom, bilo je super ☺
    Baš sam se ismejala za one modrice na rukama i to hahah

    ОдговориИзбриши
  15. Odlican post, volela bih da sam bila na sajmu. Takodje imam Onlajn devojku i citala sa jednu knjigu od Lusi Dilon. ♥

    ОдговориИзбриши
  16. Divno iskustvo. Bila sam u sredu po prvi put. Mene takođe privuku korice neke knjige. Dopale su mi se zadnje dve knjige i tako dok sam čekala na red kasa se pokvarila. Bilo je vruće, žena koja je radila tamo je bila nervozna, red ogram, pa sam ih vratila na policu. Onlajn devojku sam pročitala, divna knjiga. :)

    ОдговориИзбриши