Prelistavanje HEJ-a! ♡

By Anja Miii - среда, мај 06, 2015

HEJ! čitam već duži niz godina. U početku je to bio OK!, čije primerke i danas čuvam, a od oktobra pre par godina, pa do danas, izašla su 44 broja časopisa koji uvek željno iščekujem. Sada sam već dovoljno odrasla i mnogi bi pomislili da čitam malo ozbiljnije časopise, ali i dalje se držim HEJ!-a, jer ću se verovatno još dugo osećati kao pravo dete, željno informacija koje su tamo pružene. Kao verni čitalac mog omiljenog časopisa, došla sam na ideju da sa vama podelim šta je ono što me najviše privlači kod njega, koje rubike volim da čitam, a šta vrlo često preskačem.


Kao mlađa, prvo bih časopis otvorila po sredini, iskidala i ispregledala sve postere, a sada to ne radim. Nekad sam bila zaluđena Justinom, serijom Gossip Girl i junacima iz nje, ali sada ne postoji ličnost koju posebno volim, čiji poster željno iščekujem ili o kojoj me članak u časopisu obraduje.
Iz tog razloga, mnoge članke o slavnim ličnostima preskačem. Kada me naslov privuče, to nešto ću zasigurno pročitati, ali nemam naviku da od reči do reči, od članka do članka, pročitam nešto o nekoj slavnoj ličnosti. Pre ću pročitati nešto o domaćim, nego o stranim zvezdama.

'Tajne srca' smatram sjajnom rubrikom, posebno za devojčice koje još uvek nisu iskusne po pitanju veza, momaka i svih tih zavrzlama oko ljubavi. Tema ovog broja časopisa je, po mom mišljenju, savršeno odabrana, jer znam da mnoge devojčice prosto ne znaju kako da se ponašaju na prvom sastanku, nisu sigurne šta treba da govore, šta momcima smeta itd.


Rubrika '100% lično' mi je takođe među najdražima. Nekako se pronađem u mnogo čemu, a verujem da nisam jedina. Kao mlađa sam bila i veći blamer nego sada, ali i dalje me blamovi ne zaobilaze... Često se osećam baš neprijatno zbog određenih situacija, a sigurna sam da ćete se i vi pronaći među navedenim.


Prilikom prvog prelistavanja časopisa, najčešće se zadržim kod testa i nekako mi je uvek interesantno da vidim kako ću odgovoriti i da li će se ponuđeno objašnjenje zaista poklopiti sa mnom.


Rubrika u kojoj određena ličnost izdvaja i komentariše par svojih Instagram fotografija mi se stvarno dopada! To takođe pročitam čim naiđem na rubriku, verovatno jer i sama volim Instagram, a ako mi se taj neko dopadne na osnovu fotografija koje je izdvojio, sigurno ću ga i zapratiti.
Odmah s druge strane vidite akciju, gde za 350 dinara kupite HEJ! i jednu od knjiga. Ja sam par puta kupila knjige koje su mi se dopale i mislim da je ta akcija sjajna!


'Direktan prenos' je nešto što najviše volim da čitam, verovatno zato što su mahom prisutne ljubavne priče i nešto što vrlo lako može da se desi svima nama. Često zaboravim šta se dešavalo u prvom delu, kada priču podele u dva broja časopisa, pa su mi zato draže one jednodelne, ali ne smeta. :)


Rubriku 'Strava & Užas' uvek rado pročitam, jer me priču uvek nasmeju. S druge strane 'Zonu sumraka' najčešće preskočim, jer nikada nisam bila ljutelj naučno - fantastičnih i horor priča. Pričice su super i to ne mogu da osporim, ali prosto ne volim da čitam bilo šta na tu temu.


Kao možda najomiljeniju rubiku, izdvajam '100% sve o tebi'. Apsolutno sve što je tamo napisano me zainteresuje, motiviše, oraspoloži itd.


Dolazimo i do rubike 'S.O.S.', koja je i više nego sjajna! Dopada mi se što je ono najstrože poverljivo izdvojeno sa druge strane i što u dnu često pruže i neke informacije koje će tinejdžerkama sigurno biti od pomoći, a koje mnoge nemaju koga drugoga da pitaju. Odmah iza toga su i pričice na temu 'Moj prvi put' i smatram da i to može da bude korisno.


Rubiku 'Moje telo' uvek rado pročitam, jer, sem što časopis pruža neku vrstu zabave, pruža i mogućnost da upoznamo sebe i svoje telo.


Priče iz stvarnog života me uvek potresu, jer su slučajevi pomenuti u njima vrlo neobični i retki. Zapravo, pored svega kroz šta ti tinejdžeri prolaze, mnogi od nas treba da budu srećni zbog onoga što su i zbog onoga što imaju.


Na kraju, dolazim do priča iz teen života i divno je što HEJ! pruža šansu da se devojčice koje imaju smisla za pisanje, na ovaj način iskažu i budu nagrađene knjigama.


U ovom broju se nalazi i dodatak sa predlozima odevne kombinacije za maturu. Strelicom sam pokazala na par kombinacija koje su meni najlepše, mada su sve lepe na svoj način. :)





Da li i vi čitate HEJ! i koje rubrike iz časopisa su vam najdraže? :)

  • Share:

You Might Also Like

26 коментара

  1. Анониман6. мај 2015. 10:56

    Obožavam HEJ!, mada sam počela da ga čitam tek pre oko 6 meseci. I ja uvek preskočim Zonu sumraka, od horora mi se diže kosa na glavi haha :D. A omiljene rubrike su mi skoro sve koje si i ti izdvojila :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja isto volim da čitam HEJ,volim da čitam 100% sve o tebi al voliim i Zonu sumraka kao i Zoom trach boom :)
    Ja HEJ kupujem od februara 2014 i zaista je odličan časopis.
    lickadiary.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Citam Hej i ja :). Bila mi je omiljena rubrika stvarni zivot, jer me interesuje medicina. Sve nesrece i pred smrti koje su se desavale uh! Ali do prije trie godina, a posle se nesto desilo i meni, tj. mom bratu! Imao je istu pricu kao neka cura, ali je ziv, hvala Bogu.
    Omiljena mi je 100 posto sve o tebi.

    ОдговориИзбриши
  4. Obožavam hej,ali ga ne kupujem redovno.Najbolja rubrika mi je S.O.S ali i ostale.Super je što si postavila i slike

    ОдговориИзбриши
  5. Već 3 ili 4 godine redovno kupujem HEJ. Mogu misliti koliko je to samo novca hahaha :D
    Šalu na stranu, stvarno odličan časopis. Po meni, mnooogo bolji od Brava. Šta da radim, moram da budem iskrena. :)
    Omiljene rubrike su mi Horoskop, Beauty mix i Fashion mix.
    Tipično ženski, haha ☺

    Girly world

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман6. мај 2015. 12:58

    Ja sam juče kupila majski broj. Volim taj časopis, mada ima i rublika koje preskačem. Volimo iste teme, izuzetak su Naj priče iz teen života, jer se tu često potresem,pa sam počela tu rubliku da preskačem početkom ove godine. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Obožavam Hej! časopis i kupujem ga od prvog broja ♥♥ Meni je omiljena rubrika ''100% sve o tebi'' i direktan prenos. ♥ ☺☺

    ОдговориИзбриши
  8. Baš odlično napisano! Super post! Ja retko čitam časopis Hej!, ali omiljena rubrika mi je '100% o tebi' def. i naravno oni testoviiii. :-) <3

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Anja,stvarno odlična ideja za post.Ja jako volim takve časopise i mislim da su odlični za tinejdžerke jer ima dosta korisnih stvari,a ovdje si ti to super prikazala i stvarno mi se post mnogo dopada.Odprilike sve što si ti navela su i moji favoriti u teen časopisu :) ♥

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман6. мај 2015. 15:48

    Obožavam Hej stalno ga čitam.. Što se tiče posta odličan je :)

    http://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Licno sam prestala da kupujem hej, vise sam se pronasla u JOY ili Cosmopolitanu, ali super post :-)

    ОдговориИзбриши
  12. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  13. Super postic !!
    U ponedeljak,cim sam se presvukla,umila i oprala zube odmah sam otrcala do trgovine da pokupim svoj broj HEJ-a.Zaludjena sam...Odlican casopis.
    Obozavam da citam direktan prenos,ali sve ostalo jako volim.Jedino sto preskacem je ono o slavnim licnostima,smucilo mi se vise i od One direction-a(nemam ja nista protih njih ali stalno o njima pisu),a i nije mi to zanimljio.Prvo pregledam naslove pa onda ako mi sta privuce paznju i procitam u ovom broju sam procitala o Belli Thorne.

    ОдговориИзбриши
  14. Post je divan. Jako si ga lepo napisala. I ja obozavam HEJ prvenstveno iz razloga sto je napisan na neki zabavan nacin i vidi se da onaj ko pise clanke (na primer u rubrici SOS) ima stila.♥ Upravo listam svoj primerak i mogu reci da me je majski broj odusevio. :)

    ОдговориИзбриши
  15. Baš mi se sviđa post, i njegova tema! HEJ! čitam redovno, i obožavam ga, a omiljene rubrike su mi: 100% sve o tebi, Fashion Mix, Beauty Mix... A SOS je definitvno najkorisnija. Odlično si, obradila ovu temu , kao i sve ostale. :)
    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  16. Jutros sam kupila HEJ! i mogu ti reci da mi se jako dopada ovaj majski broj. Najvise volim da citam rubriku "100% sve o tebi" jer ima puno stvari koje nisam znala i koje sam zahvaljujuci njima saznala. Inace , ja obozavam da citam horor price jer sam takav tip tako da eto jos jednog razloga zasto volim da citam Hej. ♥

    Posetite moj blog: Style On First Place <3

    ОдговориИзбриши
  17. I ja takođe, svaki mjesec kupujem HEJ, uvjek prvo pročitam horror priče, i '' STRAVA I UŽAS '' , takođe volim da čitam o poznatima koje volim... :) I ja sam prije kupovala OK, dok nije izašao Hej !! ;D

    Poseti moj blog, i ako ti se svidi zaprati me:
    http://prettyprincess6.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  18. Post je odličan! Ja obožavam hej, mada, počela sam da ga kupujem tek pre godinu dana, nema još ni toliko. Volim da pročitam i neki zanimljiv tektst u zoomu, volim direktan prenos, ali i u 'Beauty mix' se može pronaći pregršt sjajnih saveta za negu! Fashion mix mi je odskoro jedna od omiljenih rubrika, na primer, u ovom broju pisali su kako momci doživljavaju neke boje. Radujem se svim posterima i obožavam da ih lepim. Volim sve rubrike koje si navela, a pročitam i Zonu sumraka, nije više toliko strašno, sve je na isti fazon.Vicevi , strava i užas, i 'Težak je život' volim da čitam, to me uvek nasmeje. :) Definitivno, HEJ! je najbolji teen časopis u Srbiji, a i mogu ga čitati devojčice uzrasta 11/12- 20 godina.Za svakog ponešto;)

    ОдговориИзбриши
  19. Obozavam HEJ ! i bas sam ovaj broj u utorak kupila. Najvise volim da citam rubrike : strava i uzas, sos i tvoje telo, ali me nekada zainteresuje i zona sumraka. Post ti je odlican !

    http://svetjednedevojcice.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  20. Nikada ne citam zonu sumraka, jer sam jako strasljiva. Obozavam hej, stalno saljem nagradne kupone i osvajam neke nagradice, casopis je zaista divan i sadrzajan, a i cena je zaista zanemarljiva u odnosu na kvalitet.
    poseti moj blog i uclani se, novi post je tu: http://jelenabeutandlifeblog.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  21. HEJ! mi je omiljeni časopis i volim čitati sve rubrike i njihovi saveti su mi veoma korisni i rubrike su odlično napisane i prosto se ne mogu odlučiti koja mi je najbolja ♥

    lovelifewithemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  22. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  23. Malo mi je čudno što su sve iste rubrike, i apsolutni isti način pisanja. Kao i u HRV časopisu OK!, tako da sam zbunjena xD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. HEJ! je zapravo licencirano izdanje hrvatskog OK! magazina, pa su zato u oba časopisa iste rubrike i gotovo isti tekstovi. :)

      Избриши