Kako iskoristiti vikend? ☺

By Anja Miii - петак, фебруар 13, 2015

Ne znam za vas, ali ja sam jedva dočekala ovaj petak! Dugo nisam imala ovako napornu radnu nedelju. Ne samo zbog škole (mada je u njoj bilo najnapornije), već i zbog nekih drugih, vanškolskih obaveza. Konačno, on je tu! Moj vikend biće obeležen rođendanima, počevši od danas, ali ponedeljak i utorak su neradni dani (zbog državnog praznika) i tako sam srećna zbog toga! Izdvojiću vreme za sebe, jer su sve ove dosadašnje petice pružile mogućnost da se odmorim od štrebanja.

Došla sam na ideju da i vama dam predloge kako da ovaj, ali i svaki sledeći vikend tokom školske godine, najbolje iskoristite, a da u isto vreme jedan deo dana posvetite sebi, a drugim neodložnim obavezama.




1. Ne provodite vikende spavajući.

Normalno je da ti je potreban odmor, ali to ne znači da od petka poslepodne, do ponedeljka ujutru, treba da preležiš u krevetu, spavajući, kuckajući po telefonu i sl. Radije izdvoj par sati kada petkom dođeš iz škole, odspavaj i odmori se, a posle toga prošetaj sa drugaricom ili kupite karte za neki dobar film u bioskopu. Čim izađeš na vazduh ili čim vreme budeš provela u iščekivanju nekog događaja, odmah ćeš se osećati bolje.

2. Ne koristite konstantno telefon i računar.

Priznajem da ja prva jedva čekam vikend kako bih mogla da se posvetim pre svega blogu. a zatim i odgovaranju na drugim društvenim mrežama. Znam da imam vremena da pregledam sve Instagram objave koje nisam stigla da vidim, da pogledam zaostale videe na You Tubu itd., ali nije pametno ako ceo vikend provedemo tako. Naravno, okej je da par sati izdvojimo i za to, ali nikako ne treba preterivati. Izdvoji dva sata u subotu i isto toliko u nedelju i to je i više nego dovoljno.

3. Družite se.

Najbolje je da jedan od dva moguća dana (subota i nedelja) iskoristiš tako što ćeš organizovati druženje. Jedne nedelje ono može da bude kod tebe, druge nedelje kod druge, a treće kod treće drugarice. Sakupite novac, kupite slatkiše i grickalice koje volite, odaberite neki dobar film, tračarite i sigurno će vam to biti interesantnije nego da ste u svojoj sobi, ispod jorgana.

4. Par sati provedite na vazduhu.

Kada je jako hladno, nikome od nas nije najzanimljivija stvar izlazak napolje i šetanje po snegu, kiši ili magli, ali čak i kada je vreme takvo, možete jednostavno da navučete jaknu, kapu, šal i čizmice i da prošetate do radnje po neki dobar časopis, slatkiš i sl., a bar ćete na neko vreme razbistriti misli, provesti vreme na vazduhu i osećaćete se bolje kada se vratite. Kada je dan lep, možete da organizujete izlet sa drugaricama, da vozite rolere, bicikl, da prošetate itd.

5. Spremite sobu.

Daleko od toga da ceo dan treba da vam prođe u tome, jer je ipak najvažnije odmoriti se, ali vikend je jedino vreme u nedelji kada ste manje - više odmorne i kada možete da radite nešto što nema veze sa učenjem i spavanjem. Dovoljno je da izdvojite sat vremena koje je potrebno da usisate, obrišete prašinu, bacite na pranje odeću kojoj je tamo mesto, složite ono što treba i odmah će sve izgledati mnogo bolje i urednije.

6. Vreme za porodicu.

Svim mamama i tatama je stalo toga da provode više vremena sa svojom decom. Tokom radne nedelje su verovatno zauzeti i oni, ali ste zauzeti i vi, pa nemate mnogo vremena da pričate, da se družite i da jednostavno provodite više vremena zajedno. Zato donesi neku društvenu igru ili uključi dobar film i spremi kokice, pa ćete usput moći da se ispričate i zabavite.

7. Spa vikend.

Dovoljno je da napuniš kadu i da utoneš u vodu i svoje misli bar na sat vremena. Takođe, možeš da napraviš neki piling za lice, da staviš masku za kosu i da prosto taj dan posvetiš u potpunosti sebi i svom telu. Ne dan, dovoljno je da za to izdvojiš par sati, osećaćeš se mnogo bolje!

8. Čitanje knjiga ili časopisa.

Znam da postoji velika većina onih koje knjige ne privlače i ja to ne osuđujem. Svi imamo svoj ukus i svoje potrebe, pa je okej da nešto što ja volim, drugi ne vole i obrnuto. Ako volite da ih čitate, skuvajte čaj, pokrijte se i uživajte u njenom sadržaju. S druge strane, ako volite časopis, trknite do trafike, dohvatite par primeraka i uživajte!

9. Slušanje muzike.

Ja volim da slušam vrlo tihu muziku. Užasno mi smeta kada je ona glasna, mada je i ne slušam preterano često. Treba da uključite ono što vam u tom momentu prija. Ako je to glasna muzika, razmrdajte se i zaplešite između vaša četiri zida, a ako je to nešto tiho i sporo, to je dovoljno da vas opusti i umiri.

10. Malo učenja nije na odmet.

Meni vikendi bukvalno spašavaju život! Ne samo zato što imam dovoljno vremena za sebe, već i zato što imam priliku da naučim sve ono što tokom nedelje možda ne bih mogla da stignem ili ne bih imala snage da naučim. Radnim danima samo ponavljanjem i to mi apsolutno obezbeđuje dobre ocene. Nema potrebe da učite po ceo dan, dovoljno je da izdvojite po dva sata u subotu i isto toliko u
nedelju. Npr. možete da ustanete dva sata pre nego što ustajete inače ili da učite odmah nakon što se naspavate, a posle ceo dan imate za sebe i druge aktivnosti koje ste isplanirali.









Želim vam prijatan vikend, nadam se da ćete ga iskoristiti na pravi način! :-*

  • Share:

You Might Also Like

29 коментара

  1. Bas mi je trebalo nesto ovako,meni je svaka nedelja navecer rezervisana za filmove uz ove visoke carape,solju caja i zdijelu kokica.Odmorim se i napunim baterije za predstojecu sedmicu.
    Odlican post,puno ideja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je uglavnom i kod mene, to me potpuno opušta. :) Hvala ti, drago mi je što ti se sviđa. :)

      Избриши
  2. Odličaaan post zaista! Baš mi se sviđa kako si sve napisala i super su predlozi i saveti! ♥♥

    ОдговориИзбриши
  3. Odlični saveti.Ja ću svoja 4 dana da proveem ovako!

    lickadiary.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post Anja.

    http://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Odličan post Anja! Jako koristan,a super ideje.Definitivno će mi dobro doći kada je organizacija vikenda u pitanju :)♥

    ОдговориИзбриши
  6. Super predlozi...Svaka cast :-)♥
    http://everytteens.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Pre svakog vikenda organizujem u svojoj glavi kako cu ga provesti, a onda se u subotu probudim u pola 3 popodne i ode sve! Haha :"D
    Ovaj produzeni vikend cu pametno iskoristiti ako pratim tvoje savete :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je kod mnogih, ali dobro... svako radi ono što mu odgovara, najvažnije je odmoriti se, kako god to bilo. :D

      Избриши
  8. Prelistavanje časopisa je nešto što najviše volim da radim vikendom. :D
    Odličan post. :*

    GIVEAWAY JE NA MOM BLOGU!
    http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto, posebno kada izađu novi brojevi omiljenih časopisa. :) Hvala ti! :*

      Избриши
  9. Jao,toliko sličnosti,ma fantastično.Post je odličan.Mislim jako dugo sam ga čitala jer sam se baš zaljubila u tvoj blog,haha.Po meni ovo ti je najbolji post do sada,znači kao da si mene pitala za svaku rečenicu,ne mogu da vjerujem.Najbolji je onaj osjećaj kad' za vikend noć provedeš uz film,visoke čarapice i uz kakao/čaj..Ma nema ništa bolje. ^O^♥

    P.S. novi post na mom blogu,očekujem mišljenje. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! ♥ Slažem se sa tobom, najviše volim da gledam filmove do kasno u noć i to je jedan od razloga zbog kojih obožavam raspuste i svo slobodno vreme koje tada imam. Drago mi je što ti se dopao post.♥

      Избриши
  10. Anjicee, danas sam se istjerala izdnevne sobee i otišla srediti sobu. Ahaha, baš supač post!
    http://savjetik.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Super! :D

    http://arianefashionandbeauty.blogspot.co.at/

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post i stvarno lepe ideje! Danas i sutra ću i malo da se odmaram, ali i da učim za sredu, kako ne bih sve ostavila za poslednji dan. :)
    Želim ti ugodan (produžen) vikend <3

    girlyworld07.blogspot.com
    - Danijela

    ОдговориИзбриши
  13. Jako mi se sviđa ovaj post, a i ceoc tvoj blog! Prelepo pišeš i daješ odlične savete. Moram da priznam da me je upravo ovaj post moticisao za učenje!

    P.S. Poseti moj blog, pa ako ti se svidi, učlani se!

    ОдговориИзбриши
  14. Fantastičan postt. Sve pohvale. Obožavam ovakav tip postova. A ti si učinila da ih još više zavolim. Mnogo mi se sviđa tvoj način pisanja. Trebalo bi svi da poslušaju tvoje savete ako žele da im vikend bude fantastičan. BRAVO! <3
    NoVi PoSt Na MoM bLoGu:
    --------> suzanas1.blogspot.com <-------- <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo, stvarno, drago mi je što ti se sviđa moj blog, baš si me obradovala ovim što si napisala, ljubim! :*

      Избриши
  15. odlični savjeti...vikende treba iskoristiti, ne prespavati.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши