Knjige koje sam pročitala u 2017. ♥

Kako ste u 2016. godini uživali u mojim preporukama knjiga (spisak knjiga pročitanih u 2016. godini - klik), nastavljam tradiciju i u 2017. Dakle, u nastavku možete videti koje knjige sam pročitala i ukratko kako mi se pročitane knjige dopadaju. Tako će i drugi knjiški moljci, poput mene, moći da vide šta mislim o nekoj knjizi, te će na osnovu toga odlučiti da li eventualno žele da je pročitaju! 1. NORA ROBERTS - KUTIJA ZA SNOVE

Ovu knjigu sam ''razvlačila'' dva meseca. Ne zato što je loša, već prosto nisam imala dovoljno vremena. Da sam je pročitala u jednom dahu, sigurno bi me oduševila, ali mi se i ovako dopala. Glavna junakinja je Lajla. Ona je pisac tinejdžerskih knjiga, a posao koji joj donosi znatno više novca je čuvanje luksuznih kuća dok su vlasnici istih na odmoru. U slobodno vreme obožava da sedi kraj prozora, da prati ljude i da smišlja njihove životne priče. Prilikom jednog takvog posmatranja sa prozora, biće očevidac stravičnog ubistva. To će je dovesti u vezu sa žrtvinim bratom, te će se njih dvoje udružiti da zajedno otkriju šta zapravo stoji iza svega toga. Ako volite Norine knjige, i ova će vam se dopasti, sigurna sam.


2. NORA ROBERTS - SVETI GRESI

Opet Nora Roberts i još jedna sjajna knjiga! Pomalo je jeziva, ali meni ne smeta, jer sam navikla na slične teme u Norinim knjigama. Naime, reč je o misterioznom serijskom ubici koji ubija žene na tačno određene datume, a sve insinuira na to da je ubica najverovatnije sveštenik zbog prirode samih ubistava. Policajci, među kojima je i glavni lik, Ben, se muče i polako gube živce, jer prosto ne mogu da mu uđu u trag. U priču se upliće Tes, psihijatar, koja će pokušati da analizira profil ubice, te da im pomogne da ga uhvate. Tes i Ben u početku imaju vrlo zategnut odnos, jer on ne podržava njeno mešanje u slučaj, ali će zajedno doći do razrešenja misterije. Dakle, preporuka za one koji vole misteriozne, a usput romantične knjige.


3. EMA ČEJS - NE TRAŽI ME

Ovu knjigu sam čitala u PDF formatu (OVDE). U pitanju je erotsko - romantična knjiga, tako da vam je ne preporučujem ako imate ispod 15 godina, mislim da vam prosto nije prilagođena. Knjiga je,u suštini, veoma simpatična. Reč je o Druu, uspešnom poslovnom čoveku koji nikada nije imao pravu vezu, već su mu sve veze na jednu noć. Kada u klubu vidi Kejt, biva opčinjen njome. Par dana kasnije, ona se zapošljava u njegovoj firmi, gde počinje njihova priča. Lagana knjiga, napisana iz muškog ugla.


4. GIJOM MUSO - CENTRAL PARK

Apsolutno fantastična knjiga! Znam da će je ljubitelji Musoa obožavati! Oni koji, s druge strane, ne vole fantaziju i gomilu nerealnih dešavanja, neće uživati u ovoj knjizi. Nisam sigurna kako bih vam je mogla prepričati, a da vam ne otkrije mnogo, tako da ću reći samo da radnja knjige počinje u Central parku, rano ujutru, gde se, jedno kraj drugog, bude Alisa i Gabrijel, dva neznanca. Oni su lisicama zakačeni jedno za drugo, uz sebe nemaju lične dokumente, a na njihovim telima postoje šifre i druge nejasne stvari. Šta se zapravo desilo i kako su to završili... pročitajte. Knjigu imate u PDF formatu - klik klik.


5. LORIN VAJSBERGER - SVAKO KO JE NEKO

Glavna junakinja, Bet, živi vrlo jednoličnim životom. Zaposlena je u banki, gde ni na koji način ne može da ispolji svoju kreativnost. Iznenada daje otkaz i ubrzo se zapošljava u PR agenciji koja se bavi organizovanjem proslava na koje dolaze samo najpoznatnije ličnosti. Prilikom jedne pijanke u klubu, ona upoznaje najpoznatiju gradsku facu za kojom uzdišu sve devojke. Zahvaljujući ''vezi'' koju će ostvariti sa njim, biće na vrhuncu slave! Međutim, da li je to ono što Bet zaista želi, saznaćete ako pročitate ovu knjigu. :) Ovo je vrlo lagano štivo, brzo se čita i ne morate mnogo da naprežete moždane vijuge. Generalno, sve knjige Lorin Vajsberger koje sam pročitala do sada su bile slične - duhovite i interesantne. Knjigu možete da čitate u PDF formatu - klik klik.


6. ZOI SAG - ONLAJN DEVOJKA SOLIRA

Ovo je treća, pretpostavljam i poslednja knjiga u serijalu Onlajn devojka, planetarno poznate jutjuberke Zoelle. Prva je izašla pre dve godine, druga prošle godine, a ova pre nekoliko dana. Kako sam izuzetno uživala u prve dve, odmah sam kupila i treću i tako upotpunila svoju kolekciju. Naime, u ovoj knjizi se nastavlja priča o Peni i njenom odrastanju, o prijateljstvima, o ljubavnim odnosima i naravno, o blogu na kome sa svojim čitaocima deli svoja iskustva. Ova knjiga mi se dopala više od druge (koja govori o turneji na koju je pošla sa Noom), jer se priča vrti oko njenog obnovljenog prijateljstva sa Megan, o razočaranjima, o pokušajima da nastavi dalje nakon prekida veze, o njenoj ljubavi prema fotografiji, o onome što piše na svom blogu... Smatram da ovu knjigu, tj. čitav serijal, vredi pročitati. Idealan je za sve tinejdžerke!


7. SOFI KINSELA - MOJ NE TAKO SAVRŠENI ŽIVOT

Obožavam Sofi! Volim njen stil pisanja, volim što su joj knjige lagane i što se brzo čitaju, a opet svaka ima neku svoju pouku. Ovo je poslednja Sofina knjiga koja je prevedena na naš jezik, a od nedavno je u prodaji u Lagininim knjižarama. Naime, priča se vrti oko Kejti, devojke koja je odrasla na selu i koja je oduvek sanjala o tome da živi u Londonu. Kada je završila fakultet, ta želja joj se i ostvarila. Kada pogledate njene fotografije na Instagramu, rekli biste da joj je život predivan, a iza svega toga zapravo stoji sasvim suprotna priča. Njen posao nije lak, njena šefica je užasna, njen stan nije ni približno prijatan za život... Kada Kejti, igrom slučaja, dobije otkaz, prinuđena je da se vrati na selo, ali tek tada počinju da se dešavaju neke neverovatne stvari koje je navedu da razmisli o svom životu i da li je pretvaranje da je ono što nije zaista ono što joj treba u životu?


8. MARK LEVI - ONA I ON

Glavni junaci su Mia i Pol. Mia je slavna glumica koja ima krizu u braku i iz tog razloga dolazi u Pariz, kod najbolje prijateljice, kako bi razmislila o svemu što je tišti. S druge strane, Pol je pisac, mada njegove knjige nisu preterano popularne. Živi u Parizu i zapravo je vrlo usamljen, koliko god to poricao. Upoznaju se na jedan vrlo neobičan način, ali Mia prećutkuje čime se bavi i posao svoje najbolje prijateljice predstavlja kao svoj. Neću vam previše otkrivati, iz prostog razloga što će vam u tom slučaju biti manje interesantno da je čitate, ali knjiga je, u suštini, vrlo lepa. Nije jedna od najboljih koju sam pročitala, ali ako volite knjige ljubavne tematike, dopašće vam se.


9. NIKOLAS SPARKS - SPASAVANJE

Nikolas Sparks je jedan od mojih omiljenih pisaca. Koliko volim njegove knjige, toliko volim i filmove koji su snimani na osnovu istih. Ovo je njegova poslednja knjiga koja je prevedena na naš jezik i sjajna je, kao i sve ostale! Glavna junakinja je Deniz, žena koja je svoj život podredila četvorogodišnjem sinu Kajlu. Nenadano je ostala trudna, nije imala podršku dečakovog oca, ostala je bez oba roditelja, te je sama morala da se stara o njemu. Kajl nije kao sva ostala deca i prinuđena je da mnogo vremena provodi u radu i igri sa njim. S druge strane, Tejlor je dobrovoljni vatrogasac koji vuče traume, strahove i probleme iz prošlosti. Kada se upozna sa Deniz i Kajlom, oni će postati važan deo njegovog života, sve do momenta kada to, iz tada nepoznatog razloga, počne da se menja. Definitivno pročitajte ovu knjigu, garantujem da će vam se dopasti!


10. SUSRET SA SUDBINOM - DARSI LANDIN

Ovo je jedna od onih kraćih knjiga (nema ni 200 strana) u kojoj je skoro sve idealno. U pitanju je ljubavna priča između Megi i Erika, koja je počela kada su imali 16 godina. Megini roditelji im nisu dozvoli da budu zajedno, a ona se nešto kasnije odselila u Njujork, postala profesorka i upoznala novog dečka. Kada je dečko ostavi ispred oltara, razočarana u muški rod, vraća se u mesto u kome je odrasla, a osećanja između nje i Erika ponovo izbijaju na površinu. U suštini - vrlo lagana knjiga, čita se izuzetno brzo i uz nju možete baš lepo da se opustite. 

  • Share: