Zašto ne volim leto? / giveaway /

By Anja Miii - среда, јун 07, 2017


Sudeći po temperaturama, leto nam je stiglo. Nije moje omiljeno godišnje doba, ali znam da mu se bar 90% ljudi na planeti raduje! Ja to potpuno razumem. Ono donosi raspust, mnogo slobodnog vremena, nošenje kul šortseva, majica i haljinica, kupanje na gradskim bazenima, morske avanture... Pitate se, kako je uopšte moguće da, pored svega toga, leto proglasim najmanje omiljenim godišnjim dobom? E, pa, saznaćete u nastavku.



1. Imam dishidroza ekcem. U pitanju su mali vodeni plikovi koji se pojavljuju po šakama i stopalima i koji mi, kada dostignu određene razmere, predstavljaju veliki problem. Oni se pojavljuju najčešće u toku proleća i leta i baš u ovom momentu se borim sa njima. Izazivaju mi svrab koji je najgori u toku noći, zbog vrućine i pojačanog znojenja. Dok ih imam, teško mi je da se oblačim i obuvam, da nameštam krevet i da obavljam druge radnje pri kojima mogu da ih povredim, jer ih imam i na prstima i između prstiju. Dishidroza je neizlečiva i ona može samo da se zalečuje. Moram da izbegavam korišćenje hemikalija (detedrženti za sudove, šamponi, sapuni...) i da ispiram ruke čajem od određenog bilja. Moram da izbegavam određenu hranu i da koristim kreme, a ako situacija postane ozbiljna, onda moram da primim injekciju ili da pijem tablete.

2. Alergična sam na sunce, polene korova i trava i na sintetiku. Dakle, ako izađem na sunce u udarnim periodima dana, koža će mi biti crvena, iziritirana i nepodnošljivo će me svrbeti. Za mene nema mora i bazena, i tako već godinama. Zbog toga što nisam izložena suncu, moram da pijem vitamine koji će mi to nadoknaditi, jer sam, kako kaže doktor, neprirodno i bolesno bleda. Zbog polena mnogo kijam, oči su mi crvene, a nos mi je zapušen. I na kraju, zbog jake alergije na sintetiku uvek moram da nosim potkošulju, jer je samo ona 100% bezbedna i samo preko nje može doći neki drugi komad odeće. Na 40 stepeni nikome nije prijatno da nosi potkošulju ispod majice ili haljinice, ali za mene je to normalno!

3. Vrlo teško podnosim vrućinu. Valjda zato što nisam navikla da joj budem preterano izložena. U domu nam je strašno toplo i samo zbog toga ga ne gotivim u ovom periodu godine, iako mi je tokom zime u njemu idealno! Često mi se desi da se onesvestim ili da mi se sloši u toku leta i ponekad se osećam kao neka stara baka sa gomilom dijagnoza!

Nadam se da ne postoji neko gori od mene, mada verujem da to i nije moguće. Ono što želim da naglasim jeste to da, iako leto definitivno nije moje godišnje doba, nisam ona osoba koja ga proklinje i koja žali sebe i život koji joj je namenuo ova mala ograničenja. Možda ne mogu da provodim mnogo vremena napolju, ali zato leto koristim da pišem postove, da fotkam, da igram igrice, da gledam filmove i serije, a na kraju krajeva, tu je uvek veče kada mogu da izađem i da se družim. Naučila sam da živim sa onim što me ograničava i da to ne shvatam kao enormno ograničenje, već kao nešto što prosto ne mogu da promenim i čemu mogu i moram da se prilagodim. :)


Kod leta cenim manjak obaveza, večernje šetnje sa prijateljima, mnogo sladoleda i hladnih sokova, slatke šarene narukvice, trendove poput srebrnih i zlatnih tetovaža i naravno - lepu, šarenu odeću. Iako generalno najčešće nosim odeću neutralnih tonova (crno, sivo, teget...), nedavno sam dobila košuljicu sa fotografija i oduševila sam se time koliko je lagana, koliko su boje lepe i koliko zapravo pristaje ovom godišnjem dobu. Počela sam da razmišljam da u svoj ormar ubacim malo više boja, jer je očigledno da mi prijaju na oko, a i prikladnije su ovom godišnjem dobu. Ova košuljica je naručena sa SheIn sajta i možete da je pogledate klikom ovde.


Na kraju, želim da vam poklonim par sitnica, i to ću praktikovati svakog meseca. Kako vrlo često naručujem stvari sa online sajtova, a mnoge od tih stvari nikada ne iskoristim jer ih imam zaista previše, mislim da je mnogo lepše da ih poklonim vama. Verujem da će vam koristiti. U ovom slučaju poklanjam:

1. Kupaći, koji sam dobila prošle godine sa Dresslinka (ako se ne varam) i sve to vreme je stajao u ormaru pošto ja, kao što sam vam gore napisala, ne smem da se kupam. Nisam sigurna zašto sam ga uopšte naručivala, svesna da meni neće koristiti, ali nema veze, dobro će doći vama. On je u M veličini, teget - beli je i mislim da lako može da se prilagodi i onima koji nose za broj manje ili veće kupaće kostime.
2. Narukvicu, koja je sa Zaful sajta i možete da je pogledate klikom ovde. Ona je napravljena od više narukvica, tako da možete da nosite sve zajedno, a možete da ih nosite i posebno.
3. Nekoliko komada nakita sa sajta Born Pretty Store. Tu su choker sa zvezdicama (klik), prstenčić u obliku krune (klik), ogrlica sa priveskom kaktusa (klik) i ananas minđušice (klik).





USLOVI ZA UČEŠĆE:

1. Napiši mi u komentaru da li i zašto voliš leto;
2. Klikni na link košulje iz posta:
 - goo.gl/RleIyB
3. Napiši mi svoj mejl ili Instagram (šta više koristiš) u komentaru.

Darivanje važi za teritoriju Republike Srbije. Pobednika proglašavam za tačno 5 dana i javiću mu se na Instagramu ili preko mejla. :)
Srećno svima!

  • Share:

You Might Also Like

26 коментара

  1. ajme pa i ja imam vodene plikove izmedu prstiju, al nikada nisam isla doktoru zbog tog, pa ni nisam znala kako se zove.
    meni se ruke uzasnio znoje kad sam pod nekim stresom, ljeti pogotovo, onda mi se izmedu prstiju stvore ti vodeni mjehurici koje ja naravno istisnem i nakon toga mi se koza s tog mjesta guli. ako imas neke savjete kako to ublaziti reci.
    isto tako ni ja ne podnosim vrucinu.. tako da eto, ima nas jos koji ne volimo ljeto

    MagdalenaŠ.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, moguće da je onda i ti imaš (pročitaj o njoj na netu, ima dosta tekstova). U suštini, neizlečivo je, može samo da se zalečuje. Ja mehuriće ne istiskam, ostavim ih da sami prođu. Koristim Didermal kremu i ona mi uvek pomogne. Ne odmah, ali deluje kroz par dana. Gledaj da ne diraš hemikalije, maži kremu bar tri puta dnevno i brže će proći :) Haha, očigledno onda nisam jedina.

      Избриши
  2. Mnogo mi je žao zbog tvoje situacije... Da nema gore navedenih stvari, vjerujem da bi ti ljeto bilo draže. No, šta da se radi.. Uvijek su tu druga godišnja doba kojima se možemo radovati. Bez obzira na sve, želim ti da ovo ljeto provedeš najljepše što možeš! :) ♥

    Srećno svima u giveawayu, ja nažalost ne mogu učestvovati. ♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Jako mi je žao zbog plikčića. Nadam se na će se uskoro barem malo povući i da će ti biti lakše. Postoji jos dosta lepih stvari koje možeš raditi tokom leta, uprkos plikčićima. Baš je uživanje sedeti u hladu i čitati neku lepo knjigu? Ovog puta neću učestvovati u darivanju iako je prelepo, ali želim svu sreću onima koji će učestvovati! ♥


    Milica's diary

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман7. јун 2017. 17:24

    Žao mi je zbog tvoje situacije, a i ja sam u sličnoj situaciji. Tokom leta (retko tokom proleća) u dodiru sa prašinom, meni izlazi malo manje plihove, ali između malog i domalog prsta, a nekad i između domalog i srednjeg prsta. I to na obe ruke. Ali kad operem ruke, nestanu. Mislim da to i nije bolest, već mi izlazi kao neka alergija. Giveaway je jako divan. Sviđaju mi se pokloni, a najviše choker i ogrlica sa kaktusom. Volela bih da ga osvojim. Kliknula sam na taj link, i ova bluza je savršena. IG nemam, tako da evo mog e-maila. Nadam se da ću osvojiti nešto.

    E-mail:laadda.offical@gmail.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман8. јун 2017. 14:56

      Zaboravila sam da napišem zašto volim leto. leto volim zbog letnjeg raspusta, zbog prijatelja koje dolazi samo u to doba godine. Volim leto zbog šetnje, zbog više slobodnog vremena.

      Избриши
  5. Stvarno nisam znala ovo o tebi, mislim da si divna osoba, sto si sve ovo podelila ovde <3
    Ja takodje imam problem sa alergijskom kijavicom, posebno u prolece kada sve cveta, ali nije kraj sveta :-)
    Toliko je lepih stvari oko nas, ljubim te ! :-*

    NEW POST :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2017/06/life-is-gucci.html

    ОдговориИзбриши
  6. Najviše volim leto zato što kada su u pitanju oni vreli dani,"pakleni letnji dani" obožavam prošetati novosadskim kejom i po petrovaradinskoj tvrđavi. Ništa lepše nema nego uveče kada se smiri temperatura odnosno malo zaladi kako bih ja to rekla prošetati sa drugaricama i uživati na prelepom keju i naravno uz našu reku Dunav i uz neki osvežavajući sladoled. Takođe obožavam da tokom leta nabacim nekoliko fotki kako to izgleda leto u našem Novom Sadu i ujedino ostavim uspomenu i na ovu godinu i ovo leto. Takođe volim odlaske na bazen na spens i sajmište najviše na spens jer je mnogo lepo tamo i naravno ujedino se i ohladim i upoznam neke nove drugare i drugarice. Žao mi je Anja što imaš te neke plikove ali nadam se da će te to nekad proći. Ja imam isto neku alergiju na sunce jer mi jako suze oči tokom leta. Inače jako mi je lepa tvoja košulja na ovoj slici i baš ima nešto posebno u sebi. Baš je onako posebna na svoj način.
    gmail: milicaobradovic638@gmail.com
    instagram: milicaaa_o

    ОдговориИзбриши
  7. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  8. Volim leto zbog slobodnog vremene koje mogu da posvetim ljudima i stvarima koje volim.🌞❤


    jovannaaa25@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман7. јун 2017. 20:49

    Joj baš mi je žao, preporučujem ti doktora Višnjića, iz ličnog iskustva sa ekcemom, javi mi se na istagramu za broj i preporuka @marinica_malinica , a naravno iako pobedim takođe mi se javi na ovaj istagram ako pobedim.
    A sada da napišem ono što je trebalo. Volim leto, more, masline, vino, gitare. Veselim se svakim sunčanim danom, budim se odmornija, veselina za nove postove, fotkanje i druženju sa prijateljima.

    ОдговориИзбриши
  10. Joj baš mi je žao, preporučujem ti doktora Višnjića, iz ličnog iskustva sa ekcemom, javi mi se na istagramu za broj i preporuka @marinica_malinica , a naravno iako pobedim takođe mi se javi na ovaj istagram ako pobedim.
    A sada da napišem ono što je trebalo. Volim leto, more, masline, vino, gitare. Veselim se svakim sunčanim danom, budim se odmornija, veselina za nove postove, fotkanje i druženju sa prijateljima.

    http://savrsenoalako.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Meni je leto takođe možda poslednje na listi godišnjih doba, prvenstveno zato što ne podnosim vrućine, a i Sunce mi zaista ne prija, ni meni ni mojoj koži. Ne volim bazene jer se osećam nekako anksiozno na njima, a mnogo više volim udobnu mekanu odeću u toku jeseni/zime, nego neku laganu tokom leta, iz ne znam kog razloga, ali takav odnos imam prema njoj. Ipak, manjak obaveza i puno više druženja je zagarantovano u tom periodu, tako da leto sigurno ima i svoje dobre strane!
    A stvarčice za giveaway su apsulotnu divne! :)
    insta: @witch.in.tardis

    Introverted dreamer

    ОдговориИзбриши
  12. Volim leto, ali mi isto kao i tebi ne prijaju vrućine, tačnije ne podnosim ih. Ukoliko u nekoj prostoriji tokom leta nema klime, bukvalno poludim, jer odmah imam neke mučnine zbog vrućine i jakog sunca. Leto volim prvenstveno zbog odmora, jer kao i ti, živim u domu i ne boravim često kući, pa mi svaki odmor dobro dođe da se vidim sa roditeljima, porodicom i prijateljima. Znaš sigurno da nije isto kad odeš kući na tipa dva dana i kad odeš na duži period. Anja, divan post i baš mi je žao što i ti ne možeš donekle da uživaš u letu kao i ostali, ljubim te! ❤️
    Instagram: miss_milica_z

    ОдговориИзбриши
  13. Sladoled, lubenica, jadgode, odlazak na more, prijatan večernji povetarac, slobodno vreme i mnogo knjiga- sve je to ono što čini leto posebnim. :)

    Instagram: @marsyly

    ОдговориИзбриши
  14. Pozdrav draga! Dugo sam iščekivala novi post...koji mi se jako dopada 😁 Žao mi je što imaš te silne alergije,ali u svakom slučaju vidim da si se jako potrudila opisati nam svoje ljeto na jedan ljepši način 💖.

    Nažalost u giveawayu neću moći učestvovati...
    Želim ti da provedeš naj raspust u krugu svojih najmilijih !
    Ako bi mogla napraviti jedan post vezan za brzo spremanje prijemnog jer ga imam za 10 dana a užasno sam nervozna 😱💞

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš sam htela da napišem neke savete za spremanje prijemnog u zadnji čas, biće ovih dana :) <33

      Избриши
  15. Jaoo baš bezveze zbog ekcema, ja ga doduše nemam ali imam jako osetljivu kožu i skoro nikada ne izlazim bez kremice za sunčanje leti! Ako izuzmemo komarace koji me strašno nerviraju i zbog kojih ne mogu da spavam, obožavam leto. Gledanje serija, putovanja, druženje sa prijateljima,šetnje gradom, festivali, bioskop, blog, Jutjub,.
    Post je divan 💖 i učestvujem i giveaway-u, pokloni su divni i ovaj kupaći bi mi baš dobro došao 😂😂💖. Ispunila sam sve uslove za učešće, a moj mail je dovoljnojeana34@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  16. Volim leto zato što znam da tada mogu da uživam. Teško podnosim vrućine ali se trudim da svake godine bude bolje.
    Obožavam leto jer tada se najviše mogu da se posvetim porodici i prijateljima.
    Nisam znala za ove tvoje probleme ali se iskreno nadam da će se nešto rešiti i biti bolje. Ideja za giveaway je predivna, stvarčice su super!
    Nadam se da ćeš ovo leto provesti super.
    Uradila sam sve uslove, moj ursname instagrama je : milena.9730
    Želim sreću svima! ��❤

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман9. јун 2017. 16:16

    Oduvek sam se pitala zašto ne voliš leto, i sad sam saznala razlog. Veoma mi je žao što imaš tih problema ali mi je drago što lepo koristiš leto vreme.
    Volim leto zbog mora jer tamo najstaju najbolje slike i najbolji provod. Volim leto jer tada idem u radionicu gde izradjujemo narukvice i od prodatih narukvica pomažemo deci sa Kosova i kupujemo knjige za njih. A jedan od razloga zašto takodje volim leto je jer je tada noć knjige u Laguni i tada potrošim svu ušteđevinu koju skupljam cele godine, ali ne žalim jer obožavam da čitam!❤
    Puno sreće želim svima��
    Instagram: jovicjovanaa

    ОдговориИзбриши
  18. Tako mi je žao što imaš te zdravstvene poteškoće zbog kojih ne možeš uživati u ljetu. Ja ljeto obožavam, doslovno preživljavam tmurnu jesen i zimu kako bi se nauživala tri mjeseca sunca i mora.

    mail: hanna.nimac@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  19. Joj, jako mi je zao zbog tvojih letnjih problema. ❤ Leto mi spada u draza godisnja doba, najvise zbog slobodnog vremena i osecaja rastresenosti, bez obaveza, bez termina. Obicno ga iskoriscavam za druzenje s drustvom, sportske aktivnosti, citanje, pisanje, putovanja, filmove i serije, jednostavno koristim ga da napunim baterije za ostatak godine. I neizmerno sam srecna sto nam i raspust dolazi. 💫 Nisam par nedelja imala vremena ni da udjem u Blogger, bikaz faza popravljanja ocena. 😄 Nekako, leti sticem najvise novih iskustava, smejem se, radujem..Ispunjena sam. Pronadjem cak i neko novo interesovanje, zanimaciju, otkrivam i uponajem sebe jos vise..A Anjice tebi se divim sto uspevas da uzivas u letu i pored tih ogranicenja, ali mislim da te to cini samo jos unikatnijom i posebnijom. ❤
    mail: nadjadollsari@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  20. Odličan post, iako mi je naslov bio zbunjujući, baš iz navedenog razloga koji si i sama rekla, a to je činjenica da se skoro svi vesele ljetu. Ja sam veliki ljubitelj ljeta, zbog viška slobodnog vremena, mog rođendana, toplih dana, više izlazaka i naravno mora. Mnogo mi je žao čuti da si alergična i da imaš tu ''alergiju'' ako je tako mogu nazvati. Giveaway je super, nažalost ne mogu učestvovati, jer nsiam iz Srbije :(

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  21. Darivanje je završeno, izvukla sam pobednicu preko random.org-a i to je Nađa Dimitrijević. Čestitam, a ostalima više sreće u narednom darivanju! :) :*

    ОдговориИзбриши
  22. Znaci,haos! Zao mi je zbog ekcema,mnogooo! Ne podnosim sunce I vrucina iako sam rodjena bas u takvom gradu. Ne mogu da disem, imam vrtoglavice kad iz klimatizovanog izadjem napolje, pa o da dobijem napade panike. Nocu klima,izludi me njen sum. A more mi se vise smucilo I svi oni preko 60sto se cvare na +40. ZELIM TI DA NEKAKO BOLJE PSIHICKI PODNOSIS EKCEM(kad je vec naeizljeciv) i da dalje ovako lijepo pises!poz is Podgorice

    ОдговориИзбриши