Po koja majska preporuka

By Anja Miii - петак, мај 26, 2017


Maj je skoro prošao. Neću reći prebrzo, jer je prošao istom brzinom kao i svaki prethodni mesec, posebno ako računam od oktobra. Pretpostavljala sam da ću ga provesti radno, okružena knjigama, ali sam zapravo, iako sam prilično učila, imala vremena za knjige, pozorište, gledanje videa, šetnje... Pune tri nedelje nisam bila kod kuće, ali mi je u domu bilo sasvim okej. Kada sam konačno došla, dočekala me je ''osvežena'' soba. Posle pet godina, više nije crvena, već bež. Savetujem vam da, ako ikada dođete u iskušenje, vaš radni prostor nipošto ne krečite u crvenu ili neku drugu, jaku boju. U prvi mah izgleda lepo, ali posle postane naporno za oči, a da ne pričam o tome kako soba izgleda tamno. Moja soba je sada mnogo lepša i svetlija - čim počne letnji raspust i čim odem kući na duže od tri dana, počeću da je dekorišem i uređujem i već znam da će biti postova na tu temu. :) Sada, kada sam vas obavestila o promeni u vezi sobe, hajde da pređemo na preporuke. Uživajte!


Profesorka se sredinom meseca ponudila da nas vodi u Pozorište Mladih, na predstavu Potpuno skraćena istorija Srbije. Taca i ja smo se prijavile, mada smo pretpostavljale da će biti dosadno i da će se u predstavi zaista pričati o istoriji Srbije od srednjeg veka do danas. Međutim, predstava nas je oduševila! U pitanju je satirična komedija, koja u potpunosti oslikava Srbe onakve kakvi su bili nekada i onakve kakvi su sada. Tako možete da vidite Nemanjiće kao sportiste, ukratko prikazan Kosovski boj, posetu Franca Ferdinanda Sarajevu, a potom i Žiku Šarenicu sa odabranim gostima. U predstavi se mnogo peva, igra i skače, a delimično je uključena i publika. Ja bih vrlo rado još jednom otišla, a i vama toplo preporučujem da je pogledate. Jednu od uloga tumači Slaven Došlo koga sigurno znate iz filmova/serija, a ovde možete pogledati neke odlomke iz predstave.

Pre par dana sam pogledala film Gifted. Nisam ranije čula o njemu, ali sam na storiju Dunje Jovanić videla da joj ga je neko preporučio i da joj se baš dopao, pa sam ga potom pogledala i ja. Gledala sam ga na Popcorn sajtu, ovde. U filmu se radi o sedmogodišnjoj devojčici čija je majka, svetski poznata matematičarka, izvršila samoubistvo kada je dete imalo svega par meseci. Ostavila ju je svom rođenom bratu, a devojčicinom ujaku, sa kojim je odrasla. Problemi nastaju kada dete krene u školu i kada učiteljica prepozna njen izuzetan dar za matematiku. Tu se pojavljuje njena baka, koja je nije videla praktično nikada, a koja želi da se bori za starateljstvo nad njom. Neću vam mnogo otkrivati, ali ovo je definitivno film koji vredi pogledati!


Pročitala sam tri knjige, uvrštene su među knjige koje sam pročitala u toku 2017. i iznad imate pristup toj stranici, ali napisaću i ovde o čemu se radi u njima i kako su mi se dopale. Sve tri su u PDF formatu, tako da ću vam ostaviti linkove za čitanje.

                                1. Ema Čejs - Ne traži me (PDF format - klik)


Reč je o erotsko - romantičnoj knjizi, stoga vam je ne preporučujem ako imate ispod 15 godina. Knjiga je, u suštini, simpatična. Pisana je iz muškog ugla. Reč je o Druu, uspešnom poslovnom čoveku, koji nikada nije imao pravu vezu. Sve njegove ''veze'' bile su na jednu noć. Kada u klubu zapazi Kejt, prelepu devojku, ni ne sanja da će ona biti prva koja će ga odbiti, kao ni to da će je već za par dana videti u krugu svoje firme. Već možete da pretpostavite da ima srećan kraj, a pritom je vrlo lagana i brzo se čita.


2. Gijom Muso - Central park (PDF format - klik)

Muso me je ponovo oduševio. Već dugo čitam o ovoj knjizi, ali nikako nisam nalazila priliku da je pročitam. Sada, kada sam to konačno uradila, toplo vam je preporučujem! Nisam sigurna kako da vam je prepričam, a da ne otkrijem previše, tako da ću reći samo da priča počinje u Central parku, rano ujutru, gde se, jedno kraj drugog, bude Alisa i Gabrijel, dva neznanca. Oni su lisicama zakačeni jedno za drugo, uz sebe nemaju lične dokumente, na njihovim telima nalaze se šifre i druge nejasne stvari... Ćutim dalje, prosto pročitajte.


3. Lorin Vajsberger - Svako ko je neko (PDF format - klik)

Lorin je autorka knjiga ''Đavo nosi pradu'' i ''Đavo želi slavu'' (obe sam pročitala i volela), a ova knjiga je vrlo slična pomenutim. Dakle, lagana je, brzo se čita i ne morate mnogo da razmišljate. Reč je o Bet, koja živi vrlo jednoličnim životom. Zaposlena je u banki, gde ni na koji način ne može da ispolji svoju kreativnost. Iznenada daje otkaz i zapošljava se u PR agenciji koja se bavi organizovanjem proslava na koje dolaze samo najpoznatije ličnosti. Prilikom jedne pijanke u klubu, Bet upoznaje najveću gradsku facu za kojom uzdišu sve devojke. Zahvaljujući ''vezi'' koju će ostvariti sa njim, biće na vrhuncu slave. Međutim, da li je to ono što Bet zaista želi?


Kada je u pitanju hrana, volela sam...

1. Fantu sa ukusom marakuje. U pitanju je novo, limitirano izdanje Fante, koje sam neko vreme zaobilazila u prodavnicama, ne osećajujući da će mi se dopasti. Potom sam ga kupila, probala i na prvi mah mi je ukus bio neobičan, ali onda mi se baš dopao i sada je vrlo često pijem.

2. K Plus Tzatziki tortilja čips. Dakle, ovaj čips imate u Idei, Rodi ili u Merkatoru, jer je to njihova robna marka. Ja sam bukvalno opsednuta njime! Mama mi ga je kupila pre nešto više od mesec dana i od tada ga konstantno jedem. Pokušavam da se kontrolišem, grickalica je i samim tim ga ne treba prečesto jesti, ali stvarno je mnogo dobar!

3. Swisslion choco biscuit. Uvek sam volela ove keksiće, ali sam ih u poslednjih mesec dana pojela toliko da i ne brojim! Mislim da je to nešto standarno, što svi volimo i jedemo od malena, ali eto, pomenula sam ih jer su mi u poslednje vreme bili veeeliki favorit!

4. Jagode. Mislim, sezona im je i moje su omiljeno voće!


Na kraju, moram da napomenem da su mi jastučići sa fotografija u ovom postu takođe veliki favoriti. Tačnije, ne jastučići, nego jastučnice. Jedna je sa Sammydress sajta (ova koja je više zlatna). Pogledajte je - klik ovde. Druga (koja je više žućkasta) je sa Dresslilly-ja i možete da je pogledate ovde - klik.

Šta ste vi zanimljivo radili/gledali/slušali/jeli u maju? 


  • Share:

You Might Also Like

10 коментара

  1. "Djavo se sveti" je isto deo serijala koji si navela ili? Super fotografije, uvek nas ostavis bez daha svojim postovima <3

    Fashion Lover

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti na ovako divnim preporukama. Ja trenutno čitam knjigu "Central park" i mnogo mi se dopada. :)

    Giveaway je na mom blogu ------> Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam baš imala želju duže vrijeme imati sobu u nekoj tamnijoj boji, ali nakon ovog pota sam se predomislila xd Mnogo volim ovakve postove, posebno kada ih ti pišeš, jer znam da ću naići na neki dobar film i knjigu. Nisam gledala ovaj film, ali danas imam slobodnog vremena pa bih mogla :D Što se tiče knjiga nisam nijednu pročitala, ali znam da GIjom Muso ima fantastične knjige, pa ću pročitati tu čim počne raspust. Što se tiče hrane i ja mnogo volim K plus čips *o* sad mi se baš jede xd

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  4. Divan post Anjice! Ja sam u maju dosta jela jagode, gledala Pretty Little Liars i počela divnu knjigu Andrije Terzića koju ne bih voljela da završim (presavršena je). *--* Hvala ti na preporukama. Jastučnice su prekul hhehe :) ♥

    Novi post -> http://innisall.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман27. мај 2017. 16:55

    Predivan post, draga. Ovog meseca sam odgledala jednu sezonu TVD, jednu sezonu PLL, i pročitala sam dve knjige, Nikolas Sparks - Najbolje od mene i Gijom Muso - Sedam godina kasnije. Pogledala sam i tri filma. Zadovoljna sam šta sam sve radila tokom meseca. Jastučnise su predivne.

    Top 5 Alisha Marie Videos | laAdda​​

    ОдговориИзбриши
  6. Htela sam da te pitam gde nalazis PDF formate knjiga? Inace divan post.

    ОдговориИзбриши
  7. Post je predivan. Jako mi se svideo. ljubac

    Da li zelis da zapratimo jedna drugu? <3

    https://style-ladies.blogspot.rs/
    https://www.youtube.com/channel/UCXw5wOAoFsvU_Xj7VU5eSqQ

    ОдговориИзбриши