Martovske preporuke!

By Anja Miii - субота, април 01, 2017


Ustajem, trljam oči, uzimam telefon, otključavam ga i iznenađeno gledam u ekran.
Zar već april? Pa kad pre? Zašto, pobogu, vreme ovako brzo prolazi? 
Iako to još uvek ne mogu da prevalim preko usta - april je počeo! A mart... mart ću pamtiti po prvim savršenim prolećnim danima, po svom konačno popravljenom telefonu, po ulasku u treću deceniju života, po posebnoj foto inspiraciji, po povremenom nerviranju, ali uglavnom po prekomernim količinama smeha koje nikada nisu na odmet! Život u nekoliko kvadrata unutar domske sobe povremeno može da ''guši'', zato sam većinu vremena provodila napolju, uživajući u svim zracima sunca koji su nas obasjali u poslednje vreme. Kada smo već kod doma, uskoro ćete moći da vidite kako izgleda moja soba i kako je, generalno, živeti u studentskom domu. Verujem da će vam to biti interesantno. Do tada, u nastavku teksta možete da pročitate moje martovske preporuke!


PREPORUKE:

1. Nadam se da među vama ima ljubitelja kuhinje, jer je moja prva preporuka u tom duhu.
U pitanju je emisija Prvi kuvar Srbije, koju možete da pratite svakog radnog dana od 15h na Pinku, a svakako i na YouTube-u.  Naime, takmičari svakoga dana prave zadata jela, od određenih namirnica, u određenom (poprilično kratkom) vremenskom periodu. Tročlani žiri ocenjuje njihova jela i na osnovu toga im daje bodove. Pošto volim da eksperimentišem u kuhinji, rado gledam kako takmičari kuvaju, kakve savete dobijaju itd.

2. Emisija Super ljudi je počela da se prikazuje prošle nedelje, tako da je u pianju nov i rekla bih vrlo originalan projekat. Možete da je pratite svakog četvrtka od 21h na Prvoj. Naime, reč je o ljudima (pretežno iz Srbije, ali ih ima i iz okolnih zemalja) koji imaju izuzetne talente. Tako smo u prethodne dve epizode mogli da vidimo matematičke genije, ljude koji imaju sjajno pamćenje, dete od gume itd. Obavezno pogledajte, oduševićete se!

3. Konačno sam pogledala Me before you. Kao što verovatno znate (jer sam vam pisala o njima), pročitala sam obe knjige (i Me before you i After you), ali gledanje filma sam konstantno odlagala. Konačno sam ga pogledala i zaista sam se prijatno iznenadila. Verovala sam da će me film, posle knjige, razočarati, ali to nije slučaj. Zapravo mi se baš dopao i toplo vam ga preporučujem, mada pretpostavljam da ga je bar 90% vas već pogledalo.

4. Konačno sam pročitala Kutiju za snove, Nore Roberts. Verovali ili ne, ''razvlačim'' je već skoro dva meseca. Ne zato što je knjiga loša (zapravo mi se dopada), već zato što se konstantno bavim literaturom za fakultet, pa u slobodno vreme radije gledam videe, filmove i emisije. Konačno sam je završila i mogu da vam kažem o čemu se u njoj radi... Glavna junakinja je Lajla. Ona je pisac (piše tinejdžerske knjige), a drugi posao joj je čuvanje luksuznih kuća dok su vlasnici istih na odmoru. U slobodno vreme obožava da sedi kraj prozora, da prati ljude i da smišlja njihove životne priče. To će je uvaliti u nevolju. Naime, prilikom jednog takvog posmatranja sa prozora, videće stravično ubistvo. To će je dovesti u vezu sa žrtvinim bratom, te će se udružiti da otkriju šta zapravo stoji iza svega toga. Izuzetno napeta i interesantna knjiga, koju vredi pročitati.

5. Ne bih ja bila ja, a da preskočim da preporučim nešto od hrane. Kako je u martu konačno otoplilo, počela sam da jedem sladoled, koji će forever biti moja omiljena poslastica! Najbolji koji sam ikada probala je sladoled u Minuti. Mislim da Minuta (restorani brze hrane) ima samo u Novom Sadu, ali ako nekada budete u prilici, svratite i probajte! Po ceni od 130 dinara možete da birate Kinder Bueno, Ferrero, Rafaelo i slične ukuse sladoleda. Ali to nisu samo arome - to su prave čokoladice! Bukvalno krckaju u sladoledu i ukus je krajnje intenzivan! Bukvalno sam oduševljena!

6. Moji veeeliki ovomesečni favoriti su teksas jaknica i ranac koje ste mogli da vidite u ovom postu. Nosila sam ih gotovo svakodnevno. Ne znam šta mi je, od dve pomenute stvari, više omiljeno, jer ih jednako obožavam!


ŽELIM VAM LEP MESEC! Ljubim vas! 

  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. Divan post draga :) Uvijek si divna inspiracija, hvala ti na ovim preporukama <3
    CALLOFBEAUTY
    zrinka_skiljo

    ОдговориИзбриши
  2. Predobar post,draga! <3
    Jedva sam čekala da napišeš novi post,u poslednje vreme,tvoj blog mi je omiljeni.Slažem se sa prvim komentarom da si uvek divna inspiracija. :)

    anastasjastyles.blogspot.ba <-------------- novi post

    ОдговориИзбриши
  3. Fotografije su mi super, vrište proljeće! Me before you još nisam niti pogledala, a niti pročitala. Vjerojatno ću prije pročitati film, jer mi je trenutno lista knjiga koje želim čitati prekrcata drugim knjigama. :)

    Le Sagittaire

    ОдговориИзбриши
  4. Divan post.Također se ne mogu načuditi o vrijeme brzo prolazi.Fotografije mi se dosta dopadaju!:)

    minnahslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Sjajan post draga, divne preporuke! Definitivno oboožavam emisiju Super ljudi, sjajna je! :D Fotkice su divne. ♥

    http://lifella2.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Kao i uvijek slike su predivne,a post baš odličan ! Definitivno ću da pročitam dvije knjige što si navela jer dobre knjige nikad nisu nadomet !
    Uniquisi

    ОдговориИзбриши
  7. Favoriti su sjajni! Ja isto volim da eksperimentisem u kuhinji, pa bi mi se emisija svide, pogledacu jednom, ako ne zaboravim hehe :D Super ljude gledam sa porodicom i bukvalno se iscudjavamo i s nevericom pratimo sta genijalci cine. Me before you sam gledala prolo leto, krajem juna, i takodje mogu reci da sam filmom odusevljena! Knjigu nisam citala, a jako bih volela, te se nadam da cu uskoro sebi tu zelju isouniti :) Sjaje fotografije, odusevljena sam! ♥
    p.s. Jedva cekam post o domu i tvojoj sobi :D
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши
  8. Anjice draga, jos jedan predivan post! Hvala na jako interesantnim predlozima,
    izgledaju jako zanimljivo!
    Mislim da ce doprineti u potpunom uzivanju u ovim lepim danima koji predstoje!

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  9. Sjajni saveti,ako imas vremena pogledaj moj blog, nadam se da ce ti se svideti, tu pisem neke svoje price, jako bi mi bilo drago da pogledas ako budes imala vremena, hvala ti unapred i u svakom slucaju<3

    ОдговориИзбриши
  10. Post je divan i originalan, baš u tvom duhu♥
    Najviše sam se sad zakačila za ovu Norinu knjigu koja mi baš zanimljivo deluje, potrudiću se da je nabavim i pročitam u skorije vreme. Pozdrav♥♥

    ОдговориИзбриши
  11. Kako predivne i simpatične fotkice *o* i preporuke su predivne, većinu emisija koje si navela ja lično ne gledam, ali sma pogledala film ''Me Before You'' i presavršen je, znala sam da ima i knjiga ali nisam znala da ima i nastavak ''After You'', sad si me baš zainteresovala :D

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan post draga, baš mi se dopada! Hvala ti na ovim divnim preporukama! :)

    Novi OUTFIT post ---> Iammilitza ! ♡

    ОдговориИзбриши