Šta sve možemo da uradimo za jedan sat?!

By Anja Miii - недеља, јануар 29, 2017

Jedan čas je, složićete se, premalo vremena da uradimo određene stvari. Premalo vremena da naučimo sve lekcije za kontrolni, premalo vremena za trač partiju i kafu sa drugaricama, premalo vremena za spavanje, premalo vremena za rađenje ispitnog testa. Međutim, često protraćimo tih sat vremena, a da nismo ni svesni toga. Uđemo na Instagram, prelistamo početnu, pregledamo storije, odgovorimo na poruke i izgubimo pojam o vremenu... Pronašla sam jedan metod, a on funkcioniše na sledeći način: odredim sat vremena u danu kada ću uraditi određene stvari koje odugovlačim i koje do kraja dana često i ne uradim. U nastavku možete da vidite koje su to stvari, a mogu da posluže i vama kao motivacija. Sat vremena jeste malo vremena, ali verujte mi, možete da ih iskoristite na pravi način. :) 


1. IZBACIM SMEĆE/OPEREM SUDOVE/SREDIM SOBU

Kao što verovatno već znate, živim u studentskom domu. Dakle, ovde nema mame koja bi izbacila smeće, oprala sudove, obrisala prašinu i izribala podove. Kako nisam navikla da to radim kod kuće, baš zbog maminog prisustva, izuzetno sam lenja po tom pitanju! Dva dana teram sebe da izbacim smeće, da oribam pod u sobi i da obrišem prašinu, pre nego što to konačno uradim. U tih sat vremena, najviše 15-ak minuta potrošim na to. Naravno, ne moram svakodnevno da radim sve pomenute stvari, već npr. jedan dan izbacim smeće, drugi dan obrišem prašinu, treći dan oribam podove i sl. Tek kada to uradim, shvatim da mi je trebalo par minuta, a kanila sam se satima!

2. PROČITAM BAR JEDNU LEKCIJU IZ ODREĐENOG PREDMETA

Dok sam išla u srednju školu, bila sam vrlo redovna što se tiče učenja. Učila sam gotovo svakodnevno, jer smo često imali odgovaranja i kontrolne. Na faksu je drugačije. Ovde ispite i kolokvijume imamo tek povremeno, stoga postoje dani kada uopšte ne učim, a onda naiđe nedelja kada sam okružena knjigama. Trudim se da to ispravim i da opet što redovnije učim, tako da gledam da izdvojim bar 15-ak minuta čisto da pročitam neku lekciju nekoliko puta. Uvek se nešto zadrži u glavi. :)


3. POSPREMIM RADNI STO

Moj radni sto je večito u naredu! Na njemu su knjige, punjači, laptop, hrana, čaše i šolje itd. Prostor nam je ovde vrlo ograničen, tako da sve moguće ređamo po radnom stolu. Dovoljno mi je 5 minuta da sve stavim na svoje mesto i da sto izgleda malo lepše, tako da je i to ono što obavljam u tih sat vremena. I zaista se osećam lepše kada mi je sto uredan. :)

4. OBAVIM SPOLJNE ''POSLOVE''

Odem do prodavnice ako mi je nešto potrebno, do pošte ako moram da podignem novac ili da uplatim nešto, odem da uplatim obroke i sl. Za to mi je često potrebno više od pola sata, ali nisu u pitanju svakodnevne, već povremene radnje. Kada je ovako hladno, mrzi me da izlazim bilo gde, tako da skupim hrabrost i odmah poobavljam sve što imam izvan doma. 

5. FOTOGRAFIŠEM ZA BLOG/INSTAGRAM

Iako to obožavam da radim, ponekad me stvarno mrzi da pripremim pozadinu, da osmislim šta će se naći na fotografiji, da pogodim deo dana kada mi je svetlost najbolja itd. Često kažem sebi: 'Ma, sutra ćeš to, ne moraš danas', a odugovlačenje je stvarno najgora stvar na svetu! Zato gledam da u tih sat vremena 'uguram' i fotografisanje.


Naravno, postoji još stvari koje radim u periodu od sat vremena, ali sve zavisi od toga kakav mi je dan, koliko obaveza imam, šta mi je bitno da odradim itd. Suština je da i vi svakoga jutra zapišete koje su to male stvari koje vas mrzi da uradite, a morate, a onda izdvojte sat vremena, odradite ih u hodu i posle ste mirni. :)

  • Share:

You Might Also Like

16 коментара

  1. Sviđa mi se post, super slika :D

    http://catherinehere.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti na ovom postu, draga Anjice, sjajno! Ja sam jako neorganizovana i nikad nemam vremena bilo šta da uradim, tako da će mi ovaj tvoj post dosta pomoći! :) Sjajne fotkice. ♥

    http://lifella2.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Diivan post, uzivala sam citajuci! :)
    Nadam se da ces kliknuti na linkove kod mene :)
    http://beautyshapes3.blogspot.hr/2017/01/night-out-outfit-twinkledeals-part1.html

    ОдговориИзбриши
  4. Baš mi se sviđa ova ideja za post.Kada trebam nešto srediti mama mi stalno govori,obavi to što imaš i onda sjedi i nemaš se više oko čega brinuti,no ja čekam zadnji tren za sve.Divne fotografije. :)

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična sam u protraćivanju vremena i odugovlačenju :D i zato se trudim da odredim "dnevne ciljeve". Odlične ideje i super tema za post!

    Milicalt.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Super post draga!


    justindream004.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Anjice draga, zaista zanimljiv post, do sada nisam čitala ni jedan sličan. Predlozi koje si podelila sa nama su vrlo korisni, te mi je drago da sam pročitala ovaj post.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam uvek oraganizovana i sve to, osim sto me ponekad mrzi da odem do prodavnice po namirnice iako dobro znam da ce mi setnja od 15-ak minuta prijati, jer sam non-stop u kuci. Jednostavno, nekad sam isuvise lenja da mi je tesko da ustanem iz kreveta kako bih jela. Ne znam zbog cega je to tako, ali cinim sve da se to promeni..Odlican post Anja, fotkice su zaista prelepe. :) <33

    Dear Miss Modern

    ОдговориИзбриши
  9. Jako zanimljiva ideja za post. Kod tebe se uvek moze nesto zanimljivo naci za citanje.♥
    Nisam ni kod koga do sada videla ovu temu za post, stvarno kreativno.:)


    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    aleksandrascorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  10. Super ideja za post, jako mi se sviđa!☺♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  11. Slažem se,hehe.Obično volim da pogledam neku seriju.Uglavnom,zavisi da li sam raspoložena ili ne..:)<3

    http://patheticblonde.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Prvo moram pohvaliti fotografije, zaista su genijalne! :) Takođe, sat vremena jeste malo za neke veće radnje poput celokupnog čenja, ali uz dobru organizaciju, kao što si i sama navela, taj period od 6 minuta se može lepo iskoristiti. :)

    ОдговориИзбриши
  13. SLičice su predivne. Što se tiče teme posta, sat vremena jeste malo, i mi ga često provodimo na računaru i tehnologiji, ali za taj mali delić vremena se može svašta uraditi. Novi post je na mom blogu: laAdda

    ОдговориИзбриши
  14. Draga Anja tvojoj kreativnosti i originalnim temama nigdje kraja i drago mi je zbog toga. Moram priznati da bi se moglo dosta pisati o ovome, btw i ja sam osoba koja neku stvar koju treba uraditi odugovlači, pa je na kraju i ne uradi, tako da je jako dobra stvar organizovati vrijeme. Što se tiče spremanja sobe i pranja suđa to je nešto neizostavno što svakog dana radim, kao i gubljenje vremena na društvenim mrežama, zbog kojih izgubim pojam o vremenu. Inače fotografije su jako moćne *.*

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  15. Na vjerujem s koliko ti originalnih ideja za post možeš doći. Iskreno jedan sat meni nekada traje predugo, a nekada prekratko. Stvarno ne znam organizirati vrijeme i tako uvijek sa svime kasnim i uvijek sam u nekom kaosu.


    my-world-hanna.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  16. Ovaj post je sjajan, a metoda '1 sat' jos bolja! Ideja je sjajna i rado cu je se pridrzavati i praktikovati, hvaka sto si je podelila sa nama. I da, skike su neverovatne! ♡
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши