Pismo Deda Mrazu!

By Anja Miii - петак, децембар 04, 2015


Dragi Deda Mraze, 

Piše ti jedna osamnaestogodišnjakinja, koja je i dalje jedno veliko dete. Dete koje je s osmehom na licu uplovilo u decembar, skinulo prašinu sa okruglih, svetlucavih ukrasa i odlučilo da ti piše, ne gubeći nadu u tvoje postojanje. Sećam se, bila sam mala, imala sam 7 ili 8 godina. Napisala sam svoje prvo pismo i predala ga mami, kako bi ga poslala na tvoju adresu. Nekoliko dana kasnije, ispod jelke su me sačekale neke od igračaka o kojima sam pisala. Sa oduševljenjem sam pisala i narednih godina, sve dok moje želje nisu postale suviše krupne, a mama priznala da i ona ponešto ostvaruje umesto Deda Mraza. Oduševljenje je donekle zamenilo razočaranje, ali uvek sam iznova pisala i verovala. I dalje verujem da imaš tu neku čarobnu moć, koju mama ne može da kupi.
Kada sam bila mala, želela sam Bratz lutke, bebu koja piški, set za šminkanje za devojčice, plastičnu kuhinjicu... Kao malo starija, želela sam pravu šminku, odeću, telefon, knjige i... ma, znaš već. A sada, kao devojka, polako prerastam materijalne stvari. Kao da na taj način presecam vrpcu koja me veže za detinjstvo. Usrećuju me neke druge stvari. Moja porodica, prijatelji, mali znaci pažnje, zdravlje, ljubav, mir, sloga i podrška mojih virtuelnih prijatelja. Znam da negde, zapravo u svakom kutku naše planete, postoje deca koja istinski žele i zaslužuju mnogo više nego što imaju, a koje bi samo jedna lutka ili kamiončić usrećili više nego bilo šta na svetu.
I zato, molim te Deda Mraze, učini da sledeća godina bude mnogo bolja od ove. Želim da moja mama potpuno ozdravi, da uspešno završim srednju školu, da doživim groznicu maturske večeri, da upišem željeni fakultet, da uvek kraj sebe imam ljude koji volim i koji vole mene. Učini da na ovom svetu vladaju sloga i sreća, a ne nemaština i tuga. 
Možda sam malo preterala, znam da nije sve u tvojoj moći. Ipak, verujem u tebe, tvoje vilenjake, irvase i sanke i sigurna sam da ćete stići u svaki dom baš u onom momentu kada to bude najpotrebnije. Možda nećete ostaviti krupne paketiće ispod svih jelki, ali ćete svojom čarolijom uneti pozitivnost i sreću gde god da se nađete. Kada uoči Novogodišnje večeri ugledam nešto izrazito šljašteće na nebu, samo ću ti se osmehnuti, sporazumećemo se. :)

Do sledeće godine i neke nove prepiske,
pozdravljam te i želim ti srećne i produktivne praznike!




  • Share:

You Might Also Like

34 коментара

  1. Fantastičan post! Divno pišeš i ovo je jedan od najoriginalnijih postova koje sam videla u poslednje vreme. Slike se savršeno uklapaju sa tekstom i ja ti čestitam što se uvek oko njih potrudiš, jer znam koliko je teško namestiti sve za slikanje, naći određene stvari koje se uklapaju sa datom temom koju pišeš, pa raskloniti sve to, prebaciti slike, editovati ih i 1000 drugih ''gluposti'' koje nama blogerima baš znače :D
    Sve u svemu, divnoća jedna ♥

    Girly world

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno draga, i na razumevanju i na lepim rečima. Divna si ♥ Sati utrošeni na fotografisanje i pisanje se potpuno zanemare kada pristignu ovako lepi komentari :) :*

      Избриши
  2. Ne mogu da verujem koliko si ovo lepo napisala i koliko sam se najezila dok sam citala.Sve pohvale Anjice!♥

    ОдговориИзбриши
  3. Post mi se toliko dopada, a slike su fantasticne! O tome ne moram svaki put da pisrm, ali znaj da sa svakim novim postom izazivas moje sve vece divljenje prema tebi i tvom pisanju. :D
    Inace, kakvi su ovi kolacici sa slike? Mogao bi neki od slededih postova da bude o njima, obzirom da dugo nisi objavila neki recept. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! ♥ To su kupovne krofne koje sam kupila u Idei. Dobiješ dve u pakovanju, sa belom ili crnom čokoladom, sa čokoladnim punjenjem, a koštaju 68 dinara. :D Imam u planu neke recepte za rubriku #pravo-iz-kuhinje u toku ovog meseca, tako da možeš da ih očekuješ uskoro! :*

      Избриши
    2. P.S. Mnogo mi se dopada nova pozadina! :D

      Избриши
  4. Jaoj, ja stvarno nemam prave reci kojima bi mogla da opisem tvoje postove :) Ovaj post si toliko lepo napisala da sam morala pazljivo da procitam svaku rec i bas si me nekako vratila u najranije detinjstvo i setila sam se nekih jako smesnih dogadjaja iz njega. Slike su predivne <3 I da, tvoje zelje za Novu Godinu sa jako, jako lepe i vecinu njih sam i ja pozelela :D Svaka cast Anjice na mnogo lepom postu <333

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan post,bas si me dirnula <3!Volim nacin na koji pises,jer me on nekako uvek usrecii!U pravu sii,i ja sam kao mala zelela razne igracke i stvarcice,ali su mi se zelje vremenom promenile. :)

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Post je stvarno fenomenalan!Malo je reci da je fenomenalan....Stvarno imas dara za pisanje,bas volim da citam tvoje postove. :) <3
    http://aleksandrascorner.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  7. Znači ja ne znam što da ti kažem. Sjedim sad, čitam ovaj tvoj post i jednostavno se divim što postoje takve osobe kakva si ti. Ovo je nešto što se cijeni, post je malo reći savršen i originalan, nitko ne zaslužuje sreću i uspjeh kao ti. Pusa dragoj :* http://fdiarybyz.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  8. Prelijepo je napisano, nemam riječi. Mnogo volim pisma i ukoliko mi pošalje neko, baš se obradujem. Sva pisma čuvam u jednoj ukrasnoj kutiji, prelijepe uspomene. Nestrpljivo isčekujem novi post.

    https://welcometoownway.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Super post. Prelepo si to napisala. Možeš li molim te da se učlaniš u moj blog. Ja sam član tvog bloga odavno. Molim te. To mi jako znači. Usput ako želiš komentariši.

    www.emilittleworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Super post. isti slucaj je bio sa mnom.Sa 4 godina sam trazila lutke. Sve dok nisam pocela da od Deda Mraza trazmim psa, zeca, hrcka, macku,... Sve sto nije moglo da se nadje u Dedinoj vreci. I onda sam morala da se pretvaram zbog malog brata i naravno vratila se igrackama i ostalim glupostima. :)

    ОдговориИзбриши
  11. Post ti je predobar! Kolači su jako lepi. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Odlican post :D Nadam se da ce ti se sve zelje ostvariti :D

    http://sashka91.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  13. Prelepoo!! Nadam se da će ti se želje ostvariti! ☺

    ОдговориИзбриши
  14. Divan post! Svaki je izuzetan i poseban na svoj način! Slike su ti zaista odlične! Nadam se da će ti se želje ostvariti i da će ti sledeća godina biti dosta bolja nego ova!

    ОдговориИзбриши
  15. Anja,iskreno me je oduševilo to što si napisala!!!Želje su tako realne!Svaka reč ima svoju jačinu.Najiskrenije želim da ti se sve želje ostvare!Jako je lepo kad vidim da neko napiše ovakve želje.A najlepše je to što nisu materijalne.Veći deo tvojih želja je vezan za sve nas.Svakome od nas je potrebna sloga i sreća!!! Ovaj post kao da donosi neku čaroliju!
    Prelepo napisano!I slike su jako lepe.

    anjasworld1.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo, stvarno mi je jako drago što ti se dopao moj post, divna si! ❤

      Избриши
  16. Post je predivan. Čak sam se i malo rasplakala. Baš divno napisano i a slike su predivne. Bravo Anja! ❤

    ОдговориИзбриши
  17. Ovo je tako divno napisano da ja nemam reči. Samo ću reći da ću odštampati post i zalepiti ga u dnevnik. Savršeno je. :)

    ОдговориИзбриши
  18. Savršeno! Veoma inspirativno. Samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
  19. Preslatko je <3 Uzasno mi se dopada novi izgled bloga! I imas odlicne slike!
    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  20. Anja,baš si lepo ovo napisala i jako je simpatično.Ti si moja omiljena blogerka,apsolutno.Svaka tema ti je super,a tek način na koji pišeš!Umeš da zainteresuješ čitaoca od prve rečenice i to je pno što me je kupilo.Obožavam tvoj blog!

    Flyovanje.blogspot.co.

    ОдговориИзбриши
  21. Post je divan,bas originalan,svaka cast!
    https://ilanna07.wordpress.com/2015/12/05/what-to-to-do-this-weekend/

    ОдговориИзбриши
  22. Divan post, ideja je kreativna i originalna, baš zbog tih ideja si mi omiljena blogerka <3 . I ovaj novi izgled bloga je fenomenalan, baš me navodi na praznike i praznično raspoloženje. <3 . Inače, jedva čekam novu rubliku #anjasavetuje , prvi post je u utorak, ako se dobro sećam... :)

    ОдговориИзбриши
  23. Post je preeeedivno napisan Anjice, oduševljena sam! Veoma originalan takođe. I da, izgled bloga je takođe fantastičan. ♥☺

    http://fashionholicyeahh.blogspot.rs/2015/12/get-ready-with-fashionholic-yeahh.html

    ОдговориИзбриши
  24. Anjice ovo je tako divno! I emotivno, da ne zaboravimo. Ti si predivna osoba! U poslednje vreme se i ja vise vezujem za takvu vrstu zelja nego za materijalne ali stvarno. Ne znam, jednostavno mi tako dodje.

    sandrin-kutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  25. Predivno pises <3

    Uclani se na moj blog http://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  26. Malo je reci da sam odusevljena. Anja, budi ponosna na sebe!

    ОдговориИзбриши