DIY: Ukrasi svesku na 3 načina ♡

By Anja Miii - уторак, август 11, 2015

Ovim postom zvanično otvaram sezonu priprema za novu školsku godinu. Sigurna sam da vam je raspust prošao isto toliko brzo koliko i meni, ali sem učenja, škola ima i svoje lepe strane. Jedna od njih je kupovina i ukrašavanje školskog pribora. U narednim postovima, pored DIY ideja kojih će biti dosta, potrudiću se da vam pružim dovoljno dobre savete koji će vam pomoći da se u novoj školskoj godini snađete bez imalo muke. Uzgred, moram da napomenem da ovo neće biti klasična serija postova (gde mesec dana pišem isključivo o školi), jer ih generalno ne volim. Volim da imam slobodu da uvek pišem o onome što želim. Svakako, biće najviše postova u vezi škole i nove školske godine, ali sigurno će se provući i nešto drugačije. Za prvi post sam odabrala tri ideje kako možete da ukrasite svoje sveske i nadam se da će vam se dopasti. 


Za ukrašavanje prve sveske biće vam potreban sledeći materijal:

- makaze;
- lepak;
- Washi trake;
- listovi iz novina.

Prvi korak je sečenje malih trouglića. Ja sam pronašla postere i motivacione poruke iz HEJ!-a, jer su mahom jednobojni i bez sitnog teksta, a tako mi se više dopada. 


Kada isečete trougliće, zalepite ih na svesku, na isti način kao što sam to i ja uradila.


Potom isecite trougliće od nekog drugog papira. Ja sam ponovo odabrala poster, samo druge boje, ali gledala sam da se donekle slažu i da boje pristaju jedna uz drugu.


Kada sam svesku oblepila trouglićima, dodala sam Washi trakice (što možete da vidite na slici) i mislim da tako sveska mnogo lepše izgleda. 


Na kraju sam isekla pravougaonik od lista bloka, oivičila sam ga svetlo plavim flomasterom i zalepila na svesku. Kada počnem da je koristim na 'nalepnici' ću napisati svoje ime i verovatno predmet za koji je koristim.


Prva sveska je ukrašena. Meni se jako dopada i sigurno ću je koristiti, možda čak i kao svoj planer, jer mi je žao da bude ispisana nekim dosadnim lekcijama. :)


Dolazimo i do druge ideje za ukrašavanje svesaka. Ona je poprilično jednostavna i slična prvoj. Umesto novina, koriste se korice od sveski, a Washi trake nisu neophodne, sem ako vi to izrazito želite. :)


Za početak su vam potrebne stare sveske. Možda će vam nekada zatrebati gradivo koje ste pisali unutar njih, ali njihove korice vam neće biti od nekog preteranog značaja. Zato slobodno odaberite dva različita dezena korica sa svesaka, ili čak više ako vam se tako sviđa i isecite ih na pravougaonike ili kvadratiće, kako se vama sviđa.


Uzmite lepak i počnite da lepite isečene delove od gore ka dole, kako sam i ja uradila, što možete da vidite na sledećim slikama. 



Na kraju, kada to uradite, isecite takođe jedan pravuogaonik od korica sveske, samo ga zalepite na sredinu, sa suprotne strane. Ja sam po njegovim krajevima crtkala nešto i prazan prostor je ostavljen za ime i prezime, kao i predmet za koji ću koristiti svesku. I, to bi bilo to. Jednostavno je, a super izgleda. Ne oduzima mnogo vremena, a opet vas zaokupi i prođe vam vreme. Za prvu svesku mi je bilo potrebno više vremena, dok je ovo teklo dosta brže, jer ne zahteva toliku preciznost. :)


Dolazimo i do treće ideje za ukrašavanje svesaka. I ona mi se jako dopada, pa se nadam da će se dopasti i vama. :)

Potrebno vam je:

- obične crno - bele dnevne novine;
- lepak;
- makaze;
- Washi trake;
- sličice iz časopisa u boji ili stikeri.


Prvo što treba da uradite, jeste da iz novina isečete komade na kojima je ispisan samo tekst. Možete da sečete i one delove gde se nalaze slike, ali mislim da je lepše kada su samo slova na svesci. 


Svim tim isečenim delovima prelepite svesku. Nakon toga sledi njeno ukrašavanje. Kada je prelepljena samo novinama izgleda jako bezlično, ali izgledaće mnogo lepše kada se na nju dodaju nalepnice. Ja sam sličice isekla iz HEJ! časopisa, ali možete da iskoristite neke stikere ako ih imate kod kuće.


Kada to uradite, na sredinu sveske zalepite Washi traku, debljinu sami odaberite, i preko nje napišite svoje ime ili već šta želite. Ja sam i markerima nacrtala srca, ali vi ne morate, sami odlučite.


Planiram da ubacim bar još jedan post u vezi ukrašavanja svesaka. On će ići tokom avgusta, naravno, samo ne obećavam kada tačno. Nadam se da su vam se ideje koje ste dobili u ovom postu svidele, a ja vas pozdravljam do sledećeg posta!

  • Share:

You Might Also Like

75 коментара

  1. Jako lep post, sveske si odlično ukrasila! Ja sam svoje ukrasila malo drugačije, mada ostalo je još par njih, pa ću tvoje ideje isprobati na njima! Najviše mi se sviđa prva sveska♥
    geeklychiconmyway.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Super post.Imas kreativne ideje i predivno si napravila ove sveske. ☺

    ОдговориИзбриши
  3. Preslatke ideje ♥. Najviše mi se sviđaju 1. i 3. :).

    ОдговориИзбриши
  4. Predobre ideje, prva sveska mi se najviše dopada, vrh je. ☺♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Moram priznati da mi je ovo prepreprepredobro ! Ne znam koja mi je od ovih najbolja. Sve su mi super i unikatne su. Predobro stvarno !

    Pogledaj moj blog ako zelis :)

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
  6. Ne mogu da se odlucim, sve su jako lepe. Ne bih ja mogla da prelepim novinama, nisam bas pazljiva sa tim stvarcicama. Ko ne zna mislio bi da si je takvu kupila. Steta sto nema kod nas washi traka. Kod kineza su sve neke kao papagaj. Nekako mi se ne svidjaju. Je si li sve uzela preko Srecnog dugmenceta? :)

    ОдговориИзбриши
  7. Meni se najviš svidela treća ideja,taki izgleda prelepo!

    flyovanje.blogspot.co

    ОдговориИзбриши
  8. Super ideje. Prva mi se najvise dopala. :)
    Ja se svakog avgusta posvetim ukrasavanju skolskog pribora i citanju postova i gledaju yt snimaka na tu temu. Obozavam skolski pribor i uzivam u kupovini i ukrasavanju istog :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Luna. :) I ja isto tako, avgust mi je sav u znak priprema školskog pribora.

      Избриши
  9. Sve su lepe, ali mi se prva najviše dopada. Trenutno sam u fazi pripremanja školskog pribora i ovakve ideje mi dobro dođu. :)

    aleksandrasmagicalworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, i ja to obožavam da radim, ovih dana samo nešto seckam i lepim. :)

      Избриши
  10. Anjice, odlican i jako koristan post. Sveske su divne a najvise mi se svidja poslednja. Pogledaj i mojblog ako zelis.

    http://najboljisaveti14.blogspot.com/?m=1

    ОдговориИзбриши
  11. Uuuu sve su predivne, ali je prva savršena! Moram napraviti.♥
    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  12. Predivne ideje ☺☺ Druga mi je najlepša ♥☺

    ОдговориИзбриши
  13. Sve su predivne,druga je savrsena :D *-*

    .


    lepotaodaleks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Prelepe ideje ja sam ukrasavala planer,imala sam u vidu nesto kao na prvoj slici.Ali je ispalo sasvim drugacije.Super ukrasene sveske

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. :) Ta prva ideja zahteva malo više vremena i preciznosti, ali skroz slatko izgleda. :)

      Избриши
  15. Super ideje!Prva sveska je najbolje ispala,baaš mi se dopadaa!💝

    ОдговориИзбриши
  16. Divan post Anjice. Trebalo mi nešto ovako zaista, da malo povratim kreativnost i smisao za dekorisanje. Hvaal ti na idejama, i moram da probam nešto od ovoga obavezno! ♥

    allforyou23.blogpost.com

    ОдговориИзбриши
  17. Odlican post, sve su ispale preslatke. Prva mi se najvise dopada, mada su sve usper, i sigurno cu ih sve isprobati. ♥

    ОдговориИзбриши
  18. Prelepe su sve sveske. 😊 Gde si nabavila washi trake? Preko interneta ili si u knjizari kupila?

    anasviewoftheworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  19. Treca ideja je divna! Bas mi se dopadaju sve ali kao sto rekoh treca me je bas odusevila ♥

    ОдговориИзбриши
  20. Sve sveske su savrsene i stvarno ne bih mogla da se odlucim koja je najlepsa <3!Prvu sam planirala da uradim,a sigurna sam da cu isprobati i druga dva nacina!Sjajan post!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  21. Sve sveske su odlične, mada najviše mi se nekako sviđaju prva i treća. Još kad sam videla sličnu u Bethaninom videu, odlučila sam da moram imati jednu takvu. Sada je samo pitanje dana kada ću je napraviti tj. personalizovati!

    http://andjelinkutak.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je što ti se dopadaju. Imam još par ideja za ukrašavanje, potrudiću se da vam ih prikažem u narednom periodu. :)

      Избриши
  22. Najvise mi se svidja prva sveska,zasigurno je pravim ☺♥!
    Pogledala sam The notebook film je jako romantican,a kraj je zaista divan <333,rasplakala sam se.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam taj film pogledala nekoliko puta i uvek me je rasplakao, zaista je predivan. Zapravo, svi filmovi rađeni po knjigama Nikolasa Sparksa su savršeni i nema sumnje da bi ti se svi svideli. ❤

      Избриши
  23. Najvise mi se dopada prva sveska, imam i ja neke postere iz hey-a pa cu ih ovako dobro iskoristii. A i treca sveska izgleda jako zanimljivo. I napravila sam onaj pica omlet, zaista je ukusno i objavicu sliku u nekom mom narednom postu ♥

    poslednji post ' hairstyles for school ' ; http://miljana-saveti.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  24. Zadnja je prelepa :) Odličan post :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  25. Obozavam tvoje skolske postove! Kao i sve druge haha, ove ideje su jako zanimljive, najvise mi se dopada prva i sigurno cu to napraviti. Bas se radujem tvojim daljim postovima jer krecem u srednju, ne znam kakvo je drustvo, trenutno kraj sebe nemam nikoga (osim dve bf koje me mrze ali misle da ja to nzm jer se pravim luda), sa njima krecem u srednju i ne znam kako cu to podneti, a potom su tu i novi nastavnici, ocene, svasta. Ti me nekako uvek ohrabris, svaki tvoj post je zabavan i uvek naucim nesto novo bez obzira na temu. :) ❤

    Smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, zaista. ❤ Imam pripremljen post u vezi prvih dana u srednjoj školi, pa se nadam da će ti biti od pomoći. Biće i postovi u vezi organizacije, učenja i svega ostalog. Avgust je preda mnom. :)

      Избриши
  26. bas sam malopre gledala Motu i njen video o sveskama, i dobila inspiraciju za svoju svesku :)
    Zaista su i tvoje lepe :)
    Molim te lajkuj moju novu fejs stranicu

    Isidora
    https://www.facebook.com/highheelpoodle?ref=hl

    ОдговориИзбриши
  27. Odlični DIY, malo pre sam gledala Motu. Prva mi ne najlepša. :)

    http://saveti81.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  28. Odličan post! Posjeti moj blog i učlani se. Uzvračam!

    http://mybeautyamazon.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  29. Odličan post Anja. Prva sveska mi se najviše dopala,sličice su odlične. Radujem se ostalim školskim postovima♥
    http://fashionbeautyandme1.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  30. Druga i treća su preeeeeslatke, razmišljala sam da ove godine iskoristim najeftiniju varijantu: Kupim običnu belu svesku i sama je ukrasim. ☺

    mylifeasmilaxoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  31. Lijepo si ukrasila biljeznice. Najvise mi se je svidio 1 nacin I sama sam si tako uredila biljeznicu samo bez trake.

    beimagi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  32. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  33. Svidjaju mi se sve sveske,prva je najlepsa...odlican post naravno :) <3

    tijanaqueenoffashion.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  34. Aaaaaaaa predobre su sveske!Pogotovo prva. :)

    ОдговориИзбриши
  35. Predivne ideje,najviše mi se dopada prva :)

    littlethingsbyjana.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  36. Gdje si kupila washi trake?:)
    -Ines(ineslittlecloud.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  37. Gde si nabavila washi tape ?

    ОдговориИзбриши
  38. KOPIRALA SI BETHANY MOTU!!!!!!!
    TOJEST 1. SVESKU SI KOPIRALA ALI SVEJEDNO SRAM DA TE BUDE STO KRADES OD JUTJUBERA!!!!!
    CCC.....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao prvo - to što je isti projekat uradila Bethany, ne znači i da ga je prva smislila :) Ovaj način za ukrašavanje svesaka možeš da vidiš skoro na svakom Jutjub kanalu ili blogu ;) Ne kažem da sam ga sama osmslila, pokazala sam ga jer mi se jednostavno svideo.

      Избриши
  39. Draga Anja,
    Preko stranice Hej časopisa sam otkrila za ovaj extra blog!
    Od svih postova najviše mi se svidja ovaj :)
    1. sveska mi je prelepa i sigurna sam da cu probati da je napravim :)

    I ostale sveske su mi superr, ali nekako mi se prva izdvaja :)
    Jako mi se svidja i onaj post Šoping lista za početak nove školske godine!
    Imaš predivne ideje ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Mašo, stvarno mi je drago što ti se dopadaju moji postovi :) Nastavi da pratiš moj blog, nadam se da će ti se i moj rad u budućnosti takođe svideti :)

      Избриши
  40. Divan post,sve sveske su prelepe!����

    ОдговориИзбриши