Poslednji saveti za maturante! ♡

By Anja Miii - уторак, мај 26, 2015


Ne znam iz kog razloga, ali ja sam toliko uzbuđena zbog ovogodišnjih matura, kao da sam i sama maturant. To se dešava verovatno iz razloga što moje starije ili mlađe drugarice ove godine uživaju u pripremama za veliku ili malu maturu, a ja s nestrpljenjem iščekujem da ih vidim doterane i u punom sjaju! Već sam pripremila fotoaparat i odevnu kombinaciju, pa da i ja pristojno izgledam pored njih tako lepih. :)

S obzirom na to da sam prošla kroz sve slatke muke kroz koje prolaze sadašnji mali maturanti, htela sam da sa vama podelim određene stvari za 'spas u zadnji čas'. 


1. Dan naše male mature je bio tmuran i kiša je padala baš u momentima dodele diploma. Svi smo stajali ispod kišobrana, šćućureni jedni uz druge. To nije bilo najbolje po moju frizuru. Očekujte da se tako nešto desi, jer je ovo vreme ludo i kiša i sunce se konstantno smenjuju!

REŠENJE: Čak i ako frizerka stavi dosta laka na tvoju kosu, kada dođeš kući slobodno ga još naprskaj. Pored toga, obavezno napomeni roditeljima da ponesu kišobran i da ti ga dodaju ako u toku ceremonije počne kiša. Nadamo se da će i drug sa kojim si u paru imati neko rešenje, možda će on biti dovoljno ljubazan da uz sebe ponese neki manji kišobrančić.


2. Verovatno će se desiti da te neko nagazi, uprlja, da komadić hrane padne na tvoju haljinu i sl.

REŠENJE: Uz sebe imaj i obične i vlažne maramice. Nemoj da paničiš, jer i u restoranu možeš da odeš u WC i da središ ono što ne valja. Ako je haljinica svetlija, pokušaj da ne trljaš previše kako se to nešto ne bi razmazalo, već samo pokušaj da natapkaš mrlju, jer ne vredi previše eksperimentisati.


3. Ako si prvi put na štiklama, verovatno će te brzo zaboleti noge, nećeš moći mnogo da igraš i osećaćeš se vrlo neprijatno.

REŠENJE: Nije sramota poneti prezuvanje. Mnoge devojčice, i u mojoj generaciji, i u onim generacijama pre i posle, nosile su ravnu obuću koju bi obule odmah nakon ceremonije. Prijatnije ćeš se osećati ako bez problema budeš mogla da igraš, bez straha da ćeš pasti.



4. Moguće je da će ti se šminka razmazati, da li od silnog ljubakanja sa drugaricama, da li od bura emocija zbog rastanka ili od kiše.

REŠENJE: Biće najbolje da u torbicu staviš samo ono osnovno od šminke, npr. karmin ili puder u kamenu. Karmin se često skine, a puder u kamenu je neophodan devojčicama koje imaju masniju kožu lica i koje će se verovatno brzo 'prosijati'. Tu su i papirići za uklanjanje masnoće sa lica, pa možete i o tome razmisliti.


5. Od silne igre će verovatno probiti i znoj, potom i neprijatan miris... užas...

REŠENJE: U torbicu obavezno ubaci i deozodorans. Ipak, nema svrhe stavljati dezodorans na već oznojanu kožu. Iz tog razloga prvo pređi vlažnom maramicom ispod pazuha, pa tek onda nanesi dezodorans.

DODATNI SAVETI:

1. Maturu proslavljaš samo sada. To je jedan od svih drugih dana u tvom životu. Važno je da budeš usredsređena upravo na događanja u vezi same mature. Zaboravi na stalno proveravanje poruka, Instagrama i drugih društvenih mreža. Ja na maturu nisam ni nosila telefon i bilo mi je super! 

2. Pre mature se dobro naspavaj. Potrudi se da noć pre tog događaja odspavaš bar tih normalnih 8 sati, kako bi bila sveža i odmorna. Ni šminka neće moći potpuno da sakrije umor.

3. Najbolje je da kosu opereš dan pre mature, jer je kosi prosto potrebno da malo odstoji kako bi bila lepša i manje naelektrisana. Ne izgleda toliko lepo kada je frizer opere, pa odmah na sveže opranu kosu napravi frizuru, posebno kada je u pitanju neka punđa.

4. Zamoli roditelje da pozovu rođake i bliske prijatelje da te, ako je moguće, vide kod kuće kada se spremiš, a ne da te spopadaju tamo. Malo je neprijatno kada su svi oni oko tebe, a tebi je u tom momentu važno samo da budeš uz društvo.

5. Čak i ako nisi neka vrsna igračica, nemoj samo da sediš u uglu, već ustani, pa makar samo pomeraj noge u mestu, budi sa drugaricama i imaj osećaj da si na svojoj maturi. Ni ja ne obožavam da igram, ali te noći nisam stala!


Ovo je poslednji post vezan za maturu ove godine. Znam da su mature već počele i trajaće negde do sredine juna, tako da svim velikim i malim devojčicama koje žele da zablistaju želim lep provod! Ne sumnjam da će ta noć po mnogo čemu biti posebna! Doprinesite tome. :)

  • Share:

You Might Also Like

25 коментара

  1. Great style you have.New fan on GFC ,You are welcome to visit my blog too.Keep in touch

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je sledece godine matura, ali u subotu je bila mojim drugaricama. One su odjednom izgledale tako odraslo, ali retko koja je bila bas lepa. Jer su imale jako losu sminku i puno puno neravnomerno rasporedjenog pudera.
    Mada ja mislim da se za malu maturu ne treba toliko sredjivati, jer deca imaju nepunih 15 godina.☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se sa tobom. Ja sam imala najminimalniju količinu šminke, a i bila sam u starkama, što smatram sasvim prikladnim za takav događaj. I izgledala sam u skladu sa svojim godinama, nema potrebe preterivati i kinđuriti se. :)

      Избриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican post. ♥ Na neki nacin te potpuno razumem, ni meni nije matura, ali se osecam uzbudjeno zbog mojih drugarica. Ja licno smatram, da je sa 15 godina malo previse rano za stikle, mada je okej da ih nose samo na slikanju, pa da se preobuju u baletanke. :)

    Novi post:http://ninaw123.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja mislim isto što i ti. Rano je za štikle, ali nikome ne mogu da zabranim da ih obuje, tako da je bolje napomenuti da je prezuvanje u tom slučaju najbolje rešenje. :) ♥

      Избриши
  5. Fantastično napisano, ponovo Anjice! Slažem se za sve. Pogotovo ovo za telefon - ima vremena kada ćemo biti na telefonu i društvenim mrežama, matura traje samo taj jedan dan, i bolje da odemo bez telefona, kako bi taj dan bio bolji. Takođe, slažem se i za prezuvanje. To nije ništa neobično i sve djevojke koje obuju štikle, sigurno im neće biti udobno tokom igranja i sl. pa je bolje da ponesu neke ravne sandalice ili baletankice. Isto, kod nas svi tako spopadnu maturante, ljube se i slikaju sa njima (okej, sve je to normalno), pa je veelika vjerovatnoća da će neko slučajno nagaziti na štiklu neke maturantkinje, tako da su vlažne maramice idealno rješenje. Još jednom, odličan, veeeoma dobro napisan post! Uživala sam čitajući ga♥♥♥
    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Mico! ♥ Morala sam da napomenem ovo u vezi telefona, jer me strašno nervira kada vidim devojčice koje sede u restoranu i bockaju telefon, umesto da drugačije uživaju na svojoj maturi. No dobro, svako zna šta je najbolje za njega. :) ♥

      Избриши
  6. Odlični saveti koji su zaista od pomoći. ☺ Ja sam ovog petka imala maturu. S obzirom da sam osmi razred,štikle nisam nosila,jer je tačno da ne može lepo da se igra u njima. ☺☺

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da si se lepo provela. :) I svaka čast što nisi nosila štikle, veruj mi da si jedna od retkih. Ove novije generacije se sve češće opredeljuju za štikle.

      Избриши
  7. Slažem se sa svime Anja draga,baš si lijepo sve opisala.Ni ja nisam zeljela ići na maturu i taj dan mi je bilo potpuno svejedno iako sam bila zadvovoljna haljinom i pripremama,ali baš je extra bilo,stvarno treba uživati tu noć! :)♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga, potpuno se slažem! Ni ja nisam bila oduševljena proslavom, nisam je nešto preterano priželjkivala, ali takođe mi je bilo prelepo! :) ♥

      Избриши
  8. Post je sjajan. Zaista si sve jako lepo i originalno napisala. Matura u mojoj skoli jos nije bila, ali jedva cekam da vidim kako ce se moje drugarice srediti. Prosle godine zaista nisam videla ni jednu devojcicu za koju bih mogla reci da ima cetrnaest godina, sve su mi nekako delovale kao da imaju po dve-tri godine vise. Saveti su predivni!♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo to, svake godine isto komentarišem! Malo ko se obuče u skladu sa godinama koje ima. Ipak, bar možemo da vodimo računa o sebi i svom oblačenju, kad već ne možemo da korigujemo izgled drugih. :) ♥ Hvala ti puno!

      Избриши
  9. Post je odličan. Ja idem tek sljedeće godine na maturu. Ja sam protiv mobitela, a pogotovo selfija pod maturom. Znam da je to sad popularno, ali matura ne bi trebala biti kao i svaki drugi dan ♥

    justbewhoyouwantbe.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, telefon je nešto što može svakodnevno da se koristi, a matura je samo to jedno veče i to vreme treba maksimalno dobro iskoristiti. :) ♥

      Избриши
  10. Savršen post. Zaista sam uživala čitajući ga. Sve pohvale. Mnogo ti hvala što si napisala ovaj post jer si mi neizmerno pomogla. Saveto su odličniiii. <3

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Draga Anja,
    ovi saveti su skroz slatki. Prosto si me vratila u period kada sam bila maturantinja. Uh, prošlo je zaista mnogo vremena od tada. Kada pogledam malo bolje, mi se uopšte nismo toliko nešto posebno spremali za taj dan. No, moda je danas skroz drugačija :)
    Divan postić.

    Hvala ti što me pratiš i uvek imaš lepe reči :*
    http://marinamarry.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Draaga Anja,
    jako si lepo docarala i napisala ove savete!
    Kada se ja setim svoje male mature, secam se da sa mnekako izgledala preozbilno odevena u crnu haljinu, i sada tek vidim da se digla prevelika fama oko svega toga, less is more!
    Uzivaj!

    Isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман27. мај 2015. 15:17

    Anja prelep post. Meni je matura devetog juna. Imam dva problema, bojim se da će mi se baterija na mobilnom telefonu isprazniti haha i da neću moći da pozovem roditelje :-O Torbica mi je mala za foto aparat, a verujem da će na njemu slike lepše izgledati. :D

    ОдговориИзбриши
  14. Odlican post.Meni je matura u nedelju i evo sve je blize i blize.Meni je glavni problem da mi se sminka ne razmaze ili mi se desi nesto tako,ali ipak sve u svemu bice u redu.. ♥
    Bila bih ti zahvalna kad bi odvojila malo vremena za moj novi post. ♥

    ОдговориИзбриши
  15. Saveti su odlični! Meni je matura za par dana i sigurna sam da će mi saveti pomoći :)

    http://anonimnapricalica.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  16. Fantastičan post, kao i uvek! Slažem se u potpunosti sa tobom u vezi telefona i ostalog! :) <3

    http://fashionholicyeahh.blogspot.com/2015/05/minnie-mouse.html

    ОдговориИзбриши
  17. Ovaj post me oduševio, pošto sam i sama mali maturant, ovi saveti ce mi sjajno doci i mnogo ti hvala"" <3 <3

    http://smoothieglam.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши