Pravi izbor odeće prema građi tela!

By Anja Miii - петак, децембар 05, 2014

Vrlo je važno da kupujemo i oblačimo ono u čemu ćemo se osećati prijatno. Međutim, isto tako je važno da vodimo računa i o građi tela, težini i drugim činiocima koji su svakako važni kod odabira odeće. Zato vam donosim jedan, verovatno interesantan post, gde ću navesti odevne predmete koje bi mogli da nosite u zavisnosti od vaše građe tela. Pa, krenimo...


1. Vaše telo je u obliku peščanog sata?

Ovu građu tela karakteriše uzak struk, sa ujednačenim merama kukova i grudi. Poznate dame koje imaju tu građu tela su npr. Skarlet Johanson ili Keli Bruk.
Izbegavajte: bilo šta vrećastog oblika, što će prikriti oblik grudi ili kukova, uzane stvari koje će previše naglasiti razliku između širine struka i kukova. Ako imate manje grudi, svakako treba izbegavati boje poput bele, sivkaste, bež, roze, žućkaste ili svetlo plave, jer mogu previše da naglase donji deo tela. Nikako se ne odlučuj na dezene sa geometrijski velikim površinama. Izbegavajte obuću koja seče list. Ako ste visoki, izbegavajte često nošenje visokih štikli.
Oblačite: džins sa ravnim nogavicama ili blago zvonastim, ali i generalno svi modeli sa visokim strukom mogu dobro da stoje. Od modnih dodataka se preporučuju; kaiševi, ešarpe, topovi, suknje, pantalone. 


Skarlet Johanson - peščani sat.
2. Vaše telo je u obliku pravougaonika?

Ovu građu karakterišu viša ramena i kukovi koji su približno iste širine, struk je malo širi, a grudi su manje. Poznate dame koje su takođe građene su Kameron Dijaz ili Kira Najtli.
Izbegavajte: dečačku i vrećastu garderobu. Zatvorena garderoba, sa okruglim izrezom, učiniće da grudi izgledaju manje, te to treba izbegavati. 
Oblačite: uske farmerke, koje ističu duge i vitke noge. Biraj majice sa asimetričnim otvorom i dubljim izrezom. Dobar izbor su sve sjajne i svetle boje. Možeš da nosiš odeću cvetnih dezena. Najbolji modni dodaci su; visok ili spušten pojas, minđuše, a visoke štikle treba izbegavati, jer osobe ove građe tela na visokim potpeticama često izgledaju previsoko.


Kameron Dijaz - pravougaonik.

3. Vaše telo je u obliku kruške?

Ovu građu karakterišu kukovi i zadnjica znatno širi od grudi i ramena, baš kao što je slučaj kod Bijonse ili Dženifer Lopez.
Izbegavajte: svetle boje i printove na zadnjici, mini suknje, svetle pantalone, detalje kao što su našiveni džepovi ili rajsferšlusi u predelu bokova, previše vrećaste ili previše uske gornje delove, a jakne i blejzeri treba da se završavaju bilo gde sem na najširem delu bokova.
Oblačite: haljine koje se šire od struka, tamne farmerke ili pantalone, široke i zvonaste farmerke, top bez bretela, haljine bez bretela ili sa tankim bretelama.

Dženifer Lopez - kruška.

4. Vaše telo je u obliku obrnutog trougla?

Ovu građu tela karakterišu široka ramena, dok su kukovi prilično uzani, zadnjica mala, a noge vrlo mršave. Takvu građu imaju Noemi Kembel i Demi Mur.
Izbegavajte: rolke i uopšte garderobu sa visokim okovratnikom, tunike koje takođe ne stoje dobro jer u njima gornji deo tela izgleda upadljivije, izreze oko vrata, majice sa debelim bretelama, šare u gornjem delu, ešarpe i šalove, obuću sa malom štiklom.
Oblačite: košulje koje se vezuju oko struka, uske (ali ne slim) farmerke, suknje u obliku lale i pantalone u stilu šalvara, široke kaiše.


Demi Mur - obrnuti trougao.
5. Vaše telo je u obliku jabuke?

Ovu građu tela karakterišu obla ramena, lep oblik nogu, ravnija zadnjica, prosečne do velike grudi i popunjenost u srednjem delu tela, oko stomaka. Ovako su građene Džesika Simpson i Liz Harli.
Izbegavajte: manje ili veće pojaseve, rukave koji se završavaju u širini grudi, suknje iznad kolena, suknje sa volanima, torbe za rame, cipele sa kratkom štiklom, UGG čizme, kapute sa duplim redom dugmadi, pantalone sa visokim strukom.
Oblačite: strukirani sako, šire suknje, više tamne nego svelte nijanse, mada ni svetle nisu skroz zabranjene. detalje i šare bilo gde sem kod grudi i stomaka.


Džesika Simpson - jabuka.
Takođe, dodala bih još jedan primer građe, a to je STUB.

Karakterišu ga kukovi i ramena iste širine, uska ramena, male grudi, slabo definisani kukovi, uski kukovi i ravna zadnjica.
Izbegavajte: usku odeću, duske uske haljine, nestrukirane jakne, haljine sa spuštenim strukom, jakne i sako sa dva reda dugmadi.
Oblačite: slojevitu odeću, jakne koje se sužavaju oko struka, odeću sa džepovima i naborima.



Šta oblačiti ako ste niski?

Kratka haljina ističe noge i čini da izgledate više. Ne preporučuje se garderobama sa previše detalja, kao ni modeli vrećastog kroja. Pun pogodak su usne farmerke sa ravnim nogavicama. Visoke štikle su takođe odličan izbor!

Šta oblačiti ako ste visoki?

Pravi izbor su tunike i duže košulje, haljine i suknje duge do poda, lepršave suknje sa detaljima poput džepova. Izbegavajte garderobu sa sitnim printom, ako ako želite šare, one treba da budu krupne.




Nadam se da sam vam malo pomogla i olakšala. Do sledećeg posta, šaljem vam pozdrav!

Anja.

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Anjaa,super post.Da li bi na tvom asku kada budes imala vremena mogla da reklamiras moj blog?Molim te.Najbolja si <3333 ♥♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  2. Tek sam sad procitala ovaj post i F E N O M E N A L A N je!! Znala sam ovo ranije, ali ti si tako lepo sve to napisala i objasnila!! :)

    rancicmilena.blogspot.com

    ОдговориИзбриши