Preporučujem vam: 10+ filmova u duhu praznika

By Anja Minić - субота, децембар 23, 2017

U poslednjih nekoliko nedelja uživala sam u prazničnim filmovima, pa je ovo idealna prilika da ih i vama preporučim, kako biste imali šta da gledate u narednom periodu. Većinu filmova možete da pogledate na Diva kanalu (78 na SBB-u). Od ujutru do uveče puštaju isključivo praznične filmove, i to mahom romantične komedije sa Hallmarka. Verujem da ćete većinu pomenutih moći da pronađete i na internetu.


1. My Santa (2013) - Jen je samohrana majka sedmogodišnjeg Erica. Dok se dečak raduje predstojećem Božiću, Jen ne oseća prazničnu euforiju, jer ju je Ericov otac napustio uoči Božića, kada je dečak imao samo godinu dana, te je za taj praznik ne vežu lepa osećanja. Prazničnu euforiju pokušaće da joj vrati Chris, momak koji se misteriozno pojavio u gradu, a koji se maskira u Deda Mraza i fotografiše sa decom. Chris ima misiju, a kako bi je ostvario, biće mu potrebni upravo Jen i njen sin.


 2. Love For Christmas (2012) - Heather i Bobby su prijatelji iz detinjstva. Iako je Bobby gajio osećanja prema njoj, nikada nisu bili zajedno. Nakon srednje škole, on je završio Vojnu školu, a ona je postala pozorišni režiser i u dugoj je vezi sa čovekom koji je ne sluša, ne razume i koji je sa njom iz čiste navike. Godinama kasnije, Bobby se za stalno vraća u svoj rodni grad i prva osoba koju susreće je Heather. Na neki način spojiće ih ljubimci, zlatni retriveri, ali i sve ono zajedničko što imaju, a što do tada nisu otkrili.


3. Once Upon a Holiday (2015) - Katie je princeza jedne male zemlje. Veoma je ugledna i svi je vole, ali živi vrlo ograničeno i konstantno radi ono što je u skladu sa njenom titulom, toliko da gotovo i nema vremena za sebe. Uoči Božića, ona dolazi u Njujork. Seća se reči svoje pokojne majke i odlučuje da pobegne i da se makar na nekoliko sati priseti uspomena sa majkom. Lutajući ulicama Njujorka, torba i fotoaparat bivaju joj ukradeni, ali i upoznaje Jacka koji joj ulepšava dane bez ograničenja i obaveza, kakve do tada nije imala.


4. Elf (2003) - U momentu dok je Deda Mraz ostavljao paketiće u sirotištu, beba Baddy je ušla u njegov džak i završila na Severnom polu. Kada su ga ugledali, vilenjaci su odlučili da ga prihvate. On je odrastao sa njima, trudeći se da se prilagodi, iako je bio mnogo krupniji i nespretniji od svih ostalih. Kada je dovoljno odrastao, Deda Mraz je odlučio da ga pošalje u Njujork da pronađe svog oca. Kako će se Baddy, koji je odrastao kraj Deda Mraza, vilenjaka i irvasa, snaći u velikom gradu, preostaje vam da pogledate.


5. Home Alone: The Holiday Heist (2012) - Finn i njegova porodica se sele na drugi kraj države, u kuću koju svi zovu ukletom. Ta kuća zapravo krije važno umetničko delo, koje troje ljudi žele da ukradu i unovče, a za to im je potrebna prazna kuća. Iako je cela porodica trebalo da ode na Božićnu proslavu, Finn i njegova sestra ostaju kod kuće, a dečak je spreman da se suoči sa pljačkašima. Ovo je, u suštini, peti deo filma Sam u kući, tako da sigurno znate šta otprilike možete da očekujte.


6. Journey Back to Christmas (2016) - Radnja filma isprva se odvija u 1945. godini, a glavna junakinja je bolničarka Hana, koja je izgubila muža u ratu. Jedne večeri, usred oluje, u njenu kuću upada pas. Ona izlazi iz kuće i pronalazi porodicu u kojoj je pas. U povratku kući, spletom okolnosti, ostaje zaglavljena u oluji. Ulazi u kolibu koju je videla u blizini, a pod naletom vetra udara glavu i pada u nesvest. Budi se, izlazi iz kolibe i ubrzo shvata da je u 2016. godini. Policajac Jake joj nudi pomoć i odvodi je kod svoje porodice, da sa njima proslavi Božić, sve vreme se trudeći da shvati šta se desilo i kako je, tek tako, iz 1945. došla u 2016. godinu.


7. Merry Ex-Mas (2014) - Noelle i Jessie su bili u dugogodišnjem braku, dok njemu nije smeštena afera sa jednom glumicom. Iako Jessie tvrdi da je nikada nije prevario, Noelle mu ne veruje i odlučuje da se razvede od njega. Sticajem okolnosti, nakon nekoliko godina, Noelle ostaje zavejana sa Jessijem u kolibi, primorana da sa njim provede Božić. U isto vreme njihova ćerka, Noellina majka i dečko pokušavaju da se probiju i da dođu u kolibu, a Jessie i Noelle polako rešavaju nesporazume koje imaju.


8. Christmas in Homestead (2016) - Jessica je poznata glumica koja dolazi  u gradić Homestead radi snimanja filma. Odseda u kolibi gradonačelnika Matta, koji ima desetogodišnju ćerku i sestru sa kojom vodi kolibu koja je porodični posao. Homestead je grad čiji stanovnici oduvek uživaju u Božiću i njegovim čarima i brinu se da li će im snimanje filma narušiti čaroliju koja vlada. Iako je Matt najviše protiv toga, Jessica menja njegovo mišljenje i među njima počinje da se dešava nešto lepo...


9. Christmas Belle (2013) - Bella i njen otac imaju firmu koja se bavi predstavljanjem i prodajom predmeta koje vlasnici žele da stave na aukciju. Unajmljuje ih Hanter, koji želi da se reši bogate porodične biblioteke i ostalih dragocenti koji poseduje u porodičnoj kući, jer mu one stvaraju loše uspomene. Bella odlazi u njegov grad i njegovu kuću i suočava se sa njegovim ogorčenjem i životnom pričom koja ga je dovela do toga da se tako oseća i ponaša.


10. A Nutcracker Christmas (2016) - Uspešnoj balerini, Lilly, iznenada umire sestra za koju je bila izuzetno vezana. Ona napušta svog dečka i odlazi iz njujorškog baleta u kome je bila na vrhuncu popularnosti. Preuzima brigu u svojoj sestričini, Sadie, koja, sa 13 godina, dobija poziv da učestvuje u njujorškom baletu. Lilly i Sadie dolaze u Njujork, a devojčicin instruktor baleta je Lillyn bivši dečko.


11. Snow Bride (2013) - Greta je novinarka u tračerskom magazinu. Od urednika magazina dobija uslov da sazna što više o popularnoj političkoj porodici, jer će, ukoliko napiše dobru priču, dobiti unapređenje. Greta dolazi u porodicu, lažno se predstavlja, upoznaje Bena, njegovog brata i majku i shvata da su oni zapravo jedna divna porodica. Ipak, krije tajnu i svesna je da će je ona koštati ili posla ili sjajnog odnosa koji ima sa članovima porodice, a pre svega sa Benom.


12. Christmas Festival of Ice (2017) - Emma završava Pravni fakultet i očekuje je posao u advokatskoj kancelariji njene majke. Ipak, ona više uživa u rezbarenju figura od leda. Svake godine, uoči Božića, učestvuje na takmičenju u rezbarenju sa svojim ocem. Međutim, grad ove godine nema dovoljno novca i takmičenje je otkazano. Emma će, uz pomoć simpatičnog prodavca jelki, koji takođe ima dar za rezbarenje, pokušati da spasi takmičenje.

Da li ste gledali neki od ovih filmova?
Šta vi meni preporučujete?

ANJA.

 • Share:

You Might Also Like

6 коментара

 1. Divan post draga Anja, hvala na preporukama! Neke ću sigurno pogledati :) <3

  Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

  ОдговориИзбриши
 2. Mnogo mi se sviđa što si uvrstila neke ne toliko poznate filmove, za koje pretpostavljam mnogi nisu čuli. Od navedenih sam gledala samo ''Elf'' i mnogo ga volim, a vjerujem da ću u budućnosti pogledati još neki od ovih navedenih

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ОдговориИзбриши
 3. Vjerovala ili ne, nisam gledala ni jedan od ovih filmova. Ili možda jesam kao baš mala, pa se ne sjećam. xD Obavezno ću sve ove staviti na svoju listu filmova koje treba da pogledam. Moj omiljeni praznični film je Nova godina u Njujorku i pogledala sam ga bezbroj puta. Divan post, Anjice! ♥♥♥

  Novi post -> www.innisall.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 4. Mislim da sam od svih navedenih pogledala samo jedan, i to Elf. Hvala na predlogu Anja, sve sam zapisala u svoje beleske i definitivno cu ih odgledati tokom praznika. :)


  Dear Miss Modern: Kako sam sebi priuštila profesionalni fotoaparat? | Instagram: @https.katt

  ОдговориИзбриши
 5. Zanimljiva lista, iako mislim da sam s nje pogledala samo film Elf. :) Moji su ti predlozi: New Year`s Eve (2011), Love Actually (2003), Sundays at Tiffany's (2010) i naravno Home Alone. Super post i preporuke te ću neke i pogledati tokom praznika. :)

  https://luxulent.blogspot.hr/2017/12/31-razlog-zasto-morate-voljeti-zimu.html

  xoxo, Staša

  ОдговориИзбриши
 6. Background Removal Services (BRS) is one of the best Clipping path service provider around the world. We offer our global customers: Raster to Vector Services, Photo Restoration Services Prices, Photo Neck Joint Service, Exposure Color Correction Service, Jewelry Photo, Retouching Services, Photo Color Correction Service.

  ОдговориИзбриши