Zaljubljenost, sastanci, priznanje...

By Anja Miii - недеља, новембар 30, 2014

Kada ljubav zakuca na vrata našeg srca, dešavaju se sve one izuzetne stvari o kojima se priča i mašta. Zaljubimo se i sva naša pažnja postane usmerena isključivo ka toj osobi. Uzvraćena ili neuzvraćena, pruža mnoštvo divnih, ali i mnoštvo bolnih osećanja. Devojčicama je najvažnije znati da li ih taj neko primećuje, dok su dečaci mnogo strpljiviji, oprezniji i svakako manje pokazuju svoja osećanja. Mnogo puta nađemo se na razmeđu puteva i treba da biramo - da li reći ili prećutati? Kako reći? Šta posle? Kako da mu se dopadnem? Svako to pitanje zahteva odgovor, zato - krenimo!


Zaljubila sam se... ali on me ne primećuje. Šta da radim?

Sve dok on nije upućen u tvoja osećanja, nećeš ni moći da mu se dopadneš. Zato je jako važno da probiješ led i da mu priđeš! Ko god da kaže da su momci ti koji treba da priđu, nije u pravu. Štaviše, momci vole kada devojke prve priđu, jer tada ne moraju da se muče kao i obično. To im samo pokazuje da ste zainteresesovani za njega i u tom slučaju će vas sigurno pre primetiti. Pre svega, kad god ga vidite važno je da ga pogledate pravo u oči, da pogled zadržite tri sekunde, da se blago nasmešite i da posle sklonite pogled. Na taj način ostavljate snažan utisak! Sem toga, ne treba da se plašiš da pričaš sa njim. Razumljivo je da nikome nije prijatno da tek tako priđe i započne bilo kakav prisan razgovor, ali postoje i druge mogućnosti. Na primer, ako idete u isti razred, možeš da ga pitaš da ti pomogne oko nečega na telefonu ili oko zadatka iz matematike, da ti kaže kada se igra utakmica jednog od njegovih najdražih klubova i sl. Važno je da ga to pitaš nasamo, jer će imati priliku da pokaže nešto što zna, a sa strane neće biti drugova pred kojima bi mogao da se ponaša drugačije. Sem toga, možeš da ga zamoliš da ti pozajmi nešto od školskog pribora, pa kada to budeš želela da mu vraćaš, vrati mu zajedno sa čokoladicom kao vrstom zahvalnosti. Takođe, nije loše ni da mu se javiš na Fejsu. Isto tako počni sa nekim neobaveznim pitanjem i potrudi se da posle nastaviš dopisivanje. Ono ne mora predugo da traje, ali važno je da te na taj način primeti. Za sve to je potrebno samopouzdanje i zato moraš da budeš vrlo otvorena i da pre svega zadržiš poštovanje prema sebi. Uvek može da se desi da te taj neko neposredno odbije ili ignoriše, ali pokušala si, zar ne?



I posle svega, on ne pokazuje interesovanje za mene. Šta da radim?

Koliko god loše zvučalo, nikoga nećeš moći da nateraš da se zaljubi u tebe. Između nekih osoba jednostavno nema hemije i isto kao što su tvoje misli usmerene ka njemu, možda su isto tako njegove misli usmerene ka nekoj drugoj devojci. Znam da tako nešto nije prijatno čuti, ali ne možeš da uradiš ništa drugo, sem da kreneš dalje. Određene osobe su suviše emotivne i potrebno im je dosta vremena kako bi prevazišle osećanja i kako bi tog nekog zaboravile, ali život ide dalje i samo ako ste dovoljno uporni i odlučni, sve ćete to prevazići bez ikvakvog probolema. On svakako nije jedini, biće još momaka i još ovakvih osećanja i razočaranja, jer to prosto tako mora da bude.



Već dugo sam zaljubljena u njega... da li da mu to otvoreno priznam?

Kao što sam već pomenula, svi smo mi različiti i samim tim, svi drugačije pristupamo određenim stvarima. Neko razočaranja podnosi teže, a neko lakše. Upravo time treba da se vodimo i u ovom slučaju. Isto kao što si spremna na to da te on prihvati i da nakon priznanja budete zajedno, tako moraš da budeš spremna i na ono suprotno. Moguće je da će on na jedan lep način želeti da ti saopšti da sa tobom ne želi ništa više od prijateljstva. Međutim, moj lični savet je da mu kažete ono što imate, ako ste u njega zaljubljene već godinu - dve ili više od toga. To predugo zadržavate u sebi, nadate se, verujete da nešto može da bude i ako mu to konačno ne kažete, i dalje ćete živeti u zabludi i nadi. Posle toga ćete znati na čemu ste i ako se ne desi ono što želite, bar ćete biti svesni toga da morate da krenete dalje i da se polako pobrinete da ga izbacite iz svoje glave.



Odlučila sam da mu sve kažem. Kako to uraditi?

Kada si konačno spremna, naoružaj se ogromnom snagom i još veći strpljenjem i razumevanjem. Važno je da mu to saopštiš uživo, tj. pozovi ga da prošetate i reci mu da to već dugo tajiš i da sada konačno osećaš potrebu da mu kažeš to što hoćeš. Kaži mu da ti se sviđa već jedan izvestan period, da si to do sada držala u sebi i da si posle dužeg vremena odlučila da mu kažeš, prvenstveno zbog sebe i svoje budućnosti. Odmah mu napomeni da od njega ništa ne očekuješ i da ne mora da pristaje ni na šta ako mu se ne dopadaš, već da si samo imala želju da ovo uradiš. U startu ćeš mu ostaviti izbor da normalno odluči, pa šta god da bude - znaćeš da si konačno rekla i uradila ono što je bilo najbolje!



Konačno me je pozvao na sastanak! Kako treba da se ponašam?

Važno je da budeš što veselija i otvorenija. Ne treba da preuzmeš glavnu ulogu i da pričaš bez prestanka, jer ćeš ga tako samo uplašiti, ali pokušaj da dovede do toga da jednako učestvujete u razgovoru. Pričajte o onim osnovnim stvarima; škola, društvo, treninzi, hobiji itd. Vremenom će se teme samo nadovezivati jedna na drugu i stvarno neće biti neprijatne tišine. Devojke uglavnom razmišljaju i o tome šta da obuku uoči tog sastanka. Po mom mišljenju je najbolje da to bude nešto u čemu ćete se prijatno osećati. Ne morate da obučete najširi džemper i bratov duks, ali ne morate ni da obučete nešto što bi obukli u diskoteku ili na rođendan. Dovoljne su farmerke, gore neka lepa uža majica, dole možete da obujete čizmice ili starke i to je sasvim okej.

Momci vole:

1. Kada devojka ne priča previše i kada mogu jednako da učestvuju u razgovoru.
2. Kada svoja osećanja mogu da pretoče u SMS poruku. Tako im je prijatnije nego uživo.
3. Kada se devojke ne opterećuju svojom težinom i brojem unetih kalorija. Okej je da devojka lepo izgleda i da vodi računa o sebi, ali sve u granicama normale.
4. Kada je devojka kreativna i kada ona sama može da smišlja gde da idu, šta da rade itd. Važno im je da je devojka vesela i opuštena, tako da može da se 'glupira', a ne da se ponaša kao mama kojoj stalno nešto smeta.
5. Momci vole malo šminke. Nikako ne treba da preteruješ sa količinom nanete šminke, to izgleda i ružno i neprirodno.

Momci ne vole:

1. Konstantno ogovaranje. Gledaj da u njegovom društvu ne komentarišeš sve što si čula od drugarica, oni prosto nisu u tom filmu.
2. Cmizdrenje bez razloga. Ne moraš od svega da praviš dramu, posebno ne pred njim.
3. Ogromnu količinu ljubomore. I momci imaju svoje drugarice, zašto od toga praviti problem?
4. Preterano pokazivanje ljubavi. Ne moraš konstantno da mu ponavljaš da ga voliš i da ti znači, to može da mu zasmeta.
5. Konstantno slanje poruka. Nisi uvek u mogućnosti da se dopisuju, niti za tim ima potrebe.




Do sledećeg posta, šaljem vam pozdrav!

Anja.

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Super saveti ;)
    Poseti moj blog ako mozes,nova sam :* http://arianefashionandbeauty.blogspot.co.at/

    ОдговориИзбриши
  2. NE MOZES DA SHVATIS KOLIKO SAM TI ZAHVALNA!!!! Svi ovi saveti kao da si pisala po mojoj situaciji.....hvala ti, hvala ti mnogo na ovom najboljem postu koji sam ikad procitala,... Ako te zanima, mozes posetiti moj blog;
    olgascreativeideas.blogspot.com

    Nova sam!!

    ОдговориИзбриши