Raspust - vreme kao stvoreno za uživanje!

By Anja Miii - понедељак, децембар 22, 2014

Juhuu! Raspust je konačno tu! Napokon imamo svo slobodno vreme za sebe i svoje hobije. Ja planiram da tokom ovog raspusta pročitam par novih knjiga, da pogledam filmove koje do sada nisam, da se razonodim ukrašavajući kuću prazničnim ukrasima, a pre svega da se odmorim i psihički pripremim za drugo polugodište. No, nećemo o školi, konačno smo joj okrenuli leđa i sada je važno da maksimalno iskoristimo narednih 20-ak dana (neko i manje).

Želela bih da vam preporučim par filmova koje obavezno treba da pogledate tokom raspusta. Pošto sam veliki ljubitelj filmova, pogledala sam ih mnogo, a to su mahom romantične komedije, jer sam i sama romantična i emotivna duša. :) Ređam ih po tome kako su se meni dopali.



1. A Walk to Remember je film koji me uvek iznova oduševi. Gledala sam ga bezbroj puta, sama ili sa drugima. To je jedna divna ljubavna priča sa tužnim, ali u isto vreme i lepim krajem, pa, ako odlučite da pogledate film, obavezno pripremite maramice.

2. The Last Song je takođe vrlo tužan, ali i duhovit film, pun ljubavi i preokreta. Letnji je, to je sigurno, ali svakako treba da ga pogledate baš zbog specifične radnje.

3. Pretty Woman je jedan od meni najdražih filmova, koji takođe mogu često da gledam. Po mom mišljenju je za nas, malo starije, ali slobodno možete da ga pogledate ako volite ljubavne filmove i ako ste pogledali maltene sve što vam je interesantno.

4. The First Time je jedna od najdivnijih ljubavnih priča. Film je dosta statičan, ne dešava se mnogo toga i nema previše akcije, ali je za sve nas, romantične duše, i naravno, ima srećan kraj.

5. The Fault in Our Stars je film koji mi se, čini mi se po prvi put, dopao više od knjiga. Knjiga u meni nije izazvala gotovo nikakve emocije, dok sam se, gledajući film, sasvim rasplakala. Zato ga obavezno pogledajte, predivna ljubavna priča!

6. Home Alone jer bez Kevina praznici jednostavno ne mogu da prođu. Ma koliko puta gledali taj film, nikada nije dosadan, već u istoj meri duhovit i interesantan. Prva dva dela su mi najdraža.

7. Love Actually je film koji prati više razičitih priča i parova, a sve se odigrava uoči Božića, tako da svakako treba da pogledate, vrlo je komičan.

8. Polar Expres, verujem da ne postoji neko ko nije pogledao ovaj film. Ako ipak postoji, svakako treba da ga pogledate, lepa Božićna priča.

9. Elf je jedna divna praznična priča, koju takođe obavezno pogledajte.

10. A Cinderella Storyverujem da ste ga već gledali, ali ja uvek mogu iznova da ga gledam, a da mi zaista nikada ne dosadi. Odlična teen priča. 




Pretpostavljam da znate da obožavam da čitam knjige, te želim da vam preporučim i par knjiga koje ja obožavam i koje bi takođe mogle da popune vaše slobodno vreme tokom raspusta. :)

1. Anđeoska ljubav - Suzan Elizabet Filips: Radi se o devojci koja je vrlo nemarna i neposlušna i koju otac udaje za navodno bogatog muža, pored kog će moći lepo da živi, a zapravo se ispostavlja da on ima novca, ali se uprkos tome bavi cirkuskim poslom, u želji da nasledi očev posao. Ona počinje da se privikava na život i rad u cirkusu, nepovoljne uslove života u prikolici, a vremenom se njeno osećanje prema njemu pretvara iz duboke mržnje, u pravu i iskrenu ljubav.

2. Zato što te volim - Gijom Muso: Posle Lajlinog nestanka u jednom tržnom centru, njen otac pada u depresiju, a posle dve godine od njenog nestanka, odlazi da živi kao beskućnik, u nadi da na taj način saoseća sa njom i njenim bolom. Posle 5 godina od dana nestanka, obaveštaju ga da je njegova kćerka živa. Neću vam reći šta je tačno bilo na kraju, neka to ostane tajna. 

3. Koje su šanse za ljubav na prvi pogled? - Dženifer Smit: Njeni mama i tata su razvedeni. Tata joj se ženi i ona kreće avionom na put u London, na tatino venčanje. Prvo kasni i propušta avion, a onda sasvim slučajno upoznaje momka sa kojim provodi put i sa kojim i u Londonu doživljava sitne nezgode, a uspeli su da se zaljube samo u toku ta dva dana o kojima se radi u knjizi.

4. Luda ljubav - Aleksandra Poter: U jednom danu, glavna junakinja ostala je bez posla i dečka sa kojim je dugo bila i za kog je verovala da će joj uskoro postati verenik. Odlazi kod drugarice u Los Anđeles, a na aerodromu i u avionu, kao i LA-u, upoznaje čoveka prema kom na početku ima najgore mišljenje, a na kraju se ispostavi da je zapravo on pravi za nju.

5. Vetrenjače bogova - Sidni Šeldon: Žena iz vrlo malog mesta, koja predaje na fakultetu i koja ima divnog muža i dvoje dece, biva izabrana za ambasadora u Rumuniji. Kako ona ne želi da pođe, isceniraju da joj je muž slučajno doživeo nesreću, a ona od sveg bola pristaje da predstavlja svoju državu. Pronalazi brojne neprijatelje, ali i one koji su uz nju i koji joj u svemu tome pomažu.

6. Brda Dakote - Nora Roberts: Knjiga koja me je oduševila! Dečak od malih nogu dolazi kod bake i deke na selo, gde upoznaje devojčicu sa kojom provodi svoje detinjstvo. Kako odrastaju, oni se zaljubljuju, potom ne vide 12 godina, a onda se pronađu ponovo na istom mestu, gde i dalje pokušavaju da se bore sa prošlošću i da ponovo povrate ono zajedničko što su imali.





Za one koji vole da kuvaju ili koji žele da se time pozabave tokom raspusta, imam par brzih i lakih recepata, pa pokušajte ako ste zainteresovani. :)

Puslice: Odvojite belance od jednog i po jajeta i stavite malo više od 300 grama šećera u prahu. Rukama dobro sjedinite masu. Kada se masa zgusne da je možete oblikovati, napravite četiri kuglice i stavite na salvetu koju ste prethodno stavili na tacnu. Zatim stavite u mikrotalasnu na jedan do dva minuta. Ovde možete da pogledate i video: https://www.youtube.com/watch?v=jcer2xUwX8Y

Kolač sa keksom i kokosom: Potreban vam je mleveni keks kom treba da dodate 4 kašičice kokosa, pola otopljene čokolade i 200 g otopljenog maslaca. S malo maslaca treba da namastite kalup za torte, da sipate smesu u kalup i da je utisnete. Ostavite smesu u frižider dok pripremate fil i šlag. Za fil je potrebno jedno pakovanje Dolcela smese sa torte, jedna narendana mlečna čokolada i 300 ml mleka. To se umuti mikserom. Pripremite šlag, izvadite kalup iz frižidera i na smesu od keksa stavite fil. Ostavite u frižideru 2 sata pre vađenja iz frižidera. 

Desert sa plazmom i grizom: Treba da skuvate 60 gr griza u 600 ml mleka i da ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu treba da dodate 100 gr mlevene plazme, 40 gr mlevenih oraha ili lešnika, ekstrakt vanile i zasladite medom po ukusu (ako želite). Posebno umutite 250 ml slatke pavlake , sve sjedinite, sipajte u činije i ohladite pre služenja.

Čokoladni mafini: Potrebno vam je 390 g brašna, 50 g kakao praha, 2 praška za pecivo, 300 g šećera, 200 g tamne čokolade u komadićima, 360 ml mleka, 170 g smekšanog maslaca i 2 jajeta. Kada se sve umuti, prospe se u kalupe i polako peče u zagrejanoj rerni.


Anja.

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара