Nova školska godina - nova odeća!

By Anja Miii - петак, август 15, 2014

Polovina avgusta. Još nešto malo više od dve nedelje do škole. Euforija je u punom jeku. Prodavnice se pune nekim novim krpicama, police u prodavnicama školskim priborom, a mi gledamo iza sebe i shvatamo da je ovaj raspust jedan od onih propuštenih, kada smo više vremena proveli ispred računara, nego na bazenima ili u parkovima. Možda je kiša kriva za to, možda naše neraspoloženje, a možda jednostavno i želja da ovaj raspust bude proveden u miru, bez prisustva drugih. U svakom slučaju, sigurno je nekom od nas bilo lepo i sigurno bar neko ima onaj poseban trenutak koji bi želeo da ostavi u lepom sećanju. Možda vreme provedeno na plaži, uz zvuk talasa i divne zrake sunca, ili vreme provedeno u druženju i kupanju na gradskom bazenu. U svakom slučaju, škola je tu. Dok trepnemo, već ćemo se naći u bučnim hodnicima, sa teškim torbama i gomilom lekcija za učenje. Zato je važno da iskoristimo preostalo vreme i da se provedemo najbolje što možemo!

Kao što sam već obećala, od danas počinjem da pišem o školi. Iako nerado, znam da svako u ovu školsku godinu želi da krene potpuno spreman, u želji da se promeni, da stekne više prijatelja, bolje ocene ili da potpuno obnovi svoju garderobu i promeni svoj stil. Zato danas pričam upravo o tome. Nastavite sa čitanjem i pokušajte da usvojite neke predloge i da budete posebne u svakom smislu te reči!


Svako od nas formira svoj stil i oblači se na osnovu njega, zato je važno da nosite samo ono što vama odgovara, a ne ono u šta sebe ubedite da morate, samo zato što nose i drugi. Ne znam za vas, ali ja sam se u osnovnoj školi oblačila sasvim u sportskom stilu. U mom ormaru su morale da budu trenerke, duksevi i jedva par majica ili košuljica koje bih povremeno nosila. Naravno, tu su oduvek bile Nike patike, duboke ili plitke, ali retko bih obuvala nešto ženstvenije. Kada sam krenula u srednju školu, počela sam sasvim da menjam svoj stil. Od početka srednje, pa do danas, nisam kupila nijednu trenerku, nijedan duks ili bilo šta u tom stilu. Ormar mi je pun elegantnih majica, košuljica, džemperčića, teksas jaknica, mantilića, ali i danas najviše nosim starke ili povremeno letnje čizmice ili rimljanke. Valjda sam želela da se promenim i da zajedno sa novom školom počnem ispočetka. Upravo na ovoj slici mogu da prepoznam kombinacije koje bih ja uvek rado obukla i koje sasvim idu uz mene!

Verujem da se na isti način oblači većina vas i da se trudite da pratite modu i kupujete ono što je trenutno popularno i aktivno u prodaji. Upravo zato možete da pogledate još sličica, koje mogu da predstavljaju primere odeće koju uvek možete da nosite u školu, a u kojoj izgledate sasvim pristojno i u skladu sa pravilima. Naravno, zanemarite potpetice na modelima sa slika, jer je jasno da je naša obuća za školu ograničena na ravnu.



Za sve koji ovih dana planirate veći shopping uoči škole, predlažem odeću koja je uvek neophodna i uz koju ćete zaista moći da kombinujete mnošto drugih odevnih predmeta. To su pre svega farmerke. Bilo bi lepo da imate jedne čitave neiscepane farmerke, u pravoj teget boji, ni previše svetloj, ni previše tamnoj. Isto tako, poželjne su i jedne malo iscepane farmerke u nekoj svetlijoj boji džinsa. Smatram važnim i obične crne pantalone, uz koje uvek mogu da se kombinuju razne majice. Pored njih, ja u ormaru volim da imam i jedne teget ili bež pantalone koje takođe obožavam da nosim i koje lako kombinujem. Što se tiče gornjih delova odeće, tokom septembra i polovine oktobra su uglavnom poželjne majice kratkih rukava, jer su temperature i dalje na vrhuncu. Tu su šire majice sa printovima koje su ove godine zaista popularne, ali može da dođe i neka uska bodi majica preko koje možete da obučete i raskopčate košulju ili jednostavan sako. Kada malo zahladni, uvek je poželjna teksas jaknica koju obožavam da nosim uz sve vrste džinsa, kao i tanji bež mantilić koji se isto tako lako kombinuje. Na slikama ispod možete da pogledate par interesantnih primera.




Kako sam dobila mnogo pitanja u vezi obuće, tj. da li za školu kupiti neke jače patike, tipa Air Max ili duboke Nike ili Adidas patike, ili možda starke - uvek sam pre za neke jače patike. I sama obožavam starke i imam više pari, ali svima je jasno da su one za proleće i leto, a ne za jesen i zimu koje su pred nama. I sama u to vreme uvek kupim neku dovoljno jaku obuću, a ne starke koje već posle prve kiše izgledaju užasno. Kada dođe proleće i kada se ponovo probiju prvi sunčani zraci i izađe nova kolekcija starki, moći ćete da odaberete vaš model! Do tada birajte patike ovog tipa.


Ipak, ono što trenutno sve vas 'muči' je pitanje šta obući za prvi dan škole? Nema potrebe da previše razmišljate o tome. Dan kao i svaki drugi. Ipak, znam da hoćete da izgledate posebno lepo i zato vam predlažem par kombinacija koje će u potpuno odgovarati za tu priliku. Naravno, negde je odeća malo deblja, a kako verujem da će biti toplo, zanemarite duge rukave ili džemperčiće koje ćete možda videti na slikama i obucite nešto slično, ali kraće i tanje.
I pre nego što završimo, želela bih da naglasim da zaista nema potrebe da bacate odeću od prošle godine, ako je ona već ispravna za ponovno nošenje. Ako je već pokidana ili mala, u tom slučaju je bacite ili poklonite, ali ono što i dalje može da se nosi - možete da kombinujete malo drugačije i opet će super stajati!





Za sada je ovaj spektar kombinacija sasvim dovoljan. Kada zajedno sa oktobrom dođe jesen, kada lišće počne da pada, a kada kiše postanu još češće, biće vam potrebna i neka malo toplija garderoba o kojoj ću pisati tada, kada dođe vreme. Nadam se da sam vam pomogla i da sam uspela da vas uputim u one potrebne stvari isključivo vezane za garderobu. U narednim postovima nastavljam da pišem i o školskom priboru i o drugim važnim stvarima! Želim vam uspešan šoping, sigurna sam da ćete moći da pronađete super stvari po svom ukusu i svojoj meri! :)

Anja.

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара