DIY: Napravi čašice za olovke!

By Anja Miii - среда, август 13, 2014

Posle 'teških' tema u postovima koje sam pisala proteklih nedelju dana, sada vam donosim jedan interesantan DIY post. Palo mi je na pamet da napravim nešto što je dostupno svima vama i što vrlo lako može da se napravi i zauzme jedno lepo mesto na vašem radnom stolu. Imam u planu da i u nekom narednom periodu takođe pravim interesantne postove ovog tipa, ali za sada počinjemo sa ovim.


Pribor potreban za rad:

- kolaž papir,
- tri rolne od toalet papira,
- lepak,
- makaze,
- mali kartončić,
- flomasteri.


Prva stvar koju treba da uradite, jeste da uzmete jedan list kolaž papira. Ja sam u ovom slučaju odabrala beli, ali vi sasvim slobodno možete da uzmete bilo koji drugi. Na papir prislonite rolnu toalet papira kako bi mogli da izmerite širinu na osnovu koje ćete ga iseći. Obeležite je na papiru i potom ga isecite celom dužinom. Nakon toga papir obmotajte oko rolne i obeležite ono mesto na kom on treba da se preseče kako bi se poklopio sa lepljenjem po celoj rolni. U mom slučaju je kolaž papir samolepljiv, tako da sam ga samo odlepila od papira ispod i prilepila na rolnu, ali ako je u pitanju kolaž papir koji nije samolepljiv, jednostavno nanesite malo lepka na njega i isto tako ga zalepite za rolnu! Sam postupak možete da vidite na slici ispod. Naravno, preko toga možete da lepite šta god hoćete. Kao što možete da vidi na slici na vrhu, ja sam od prvog napravila neko slatko stvorenje, ali sasvim slobodno pravite i lepite šta god želite.


Potom sam isto uradila i sa drugom rolnom koju sam naravno ukrasila malo drugačije nego onu prethodnu. Umesto belog, zalepila sam crveni papir i po njemu dodala samo obične crne štrafte koje su takođe nastale od kolaž papira i koje se sasvim lepo uklapaju u boju prostorije u kojoj moje čašice stoje.

Sada dolazimo do onog dela kada moramo da uklopimo rolne. Kao što možete da vidite na slici ispod, prvu rolnu isecite sa gornje strane na jednom delu, a drugu rolnu isto tako isecite sa donje strane kako bi mogla da se uklopi sa drugom. Zatim navucite jednu rolnu na drugu i dve čašice su već spojene! Slobodno možete da uzmete malo selotejpa kako bi zalepili ove isečene delove koji vam smetaju na sredini gde se rolne spajaju.

Potom sam napravila još jednu rolnu koristeći crni kolaž papir. Odlučila sam da je ukrasim samo jednim lepim cvetom koji sam napravila pomoću tankih pruga isečenih od roze kolaž papira. Najjednostavnija i najlepša kombinacija!

Ponovite postupak sa sečenjem, prvo na jednoj, a onda i na drugoj rolni toalet papira, kao što možete da vidite i na slici. Potom isto tako uklopite rolne i dobićete već gotovo završen rad!

Nakon toga, treba da uzmete jedan mali kartončić. Nema potrebe da to bude nešto veliko, već samo običan mali karton koji je samo malo duži od ove tri spojene rolne. Okrenite rolnice i na donjem delu oko kruga svake, stavite malo lepka, kako bi potom mogao da se pričvrsti i zalepi za karton. Kada to uradite, jednostavno ih zalepite za karton, držite par sekundi da se pričvrste, a posle će i same moći da se osuše.

I, na samom kraju, po kartončiću sam dodala par srca, čisto da izgleda malo lepše. U čašice sam ubacila flomastere i hemijske i zadovoljna sam urađenim!

Nadam se da se i vama dopalo i da ćete u nekom narednom periodu pokušati da napravite isto! Volela bih da vidim vaše radove i da čitam vaše komentare ispod posta! Zadatak je jako jednostavan, a opet može da vas zabavi i zainteresuje na neko vreme i da popuni vaš radni prostor! A sada, na posao! :)

Anja.

  • Share:

You Might Also Like

2 коментара