Zaluđenost poznatim ličnostima ☺

By Anja Miii - уторак, јануар 06, 2015

Nije nikakva retkost da se u tinejdžerskom dobu zaljubimo u poznatu ličnost. To bude sjajan, hrabar i odvažan tip iz naše omiljene serije ili najdražeg filma. Ludimo za njim, njegovim posterima, novim ulogama, člancima u novinama. Međutim, javlja se pitanje; da li se to zaista može nazvati zaljubljenošću?



Pre par godina, bila sam ludo zaljubljena u Williama Levyja. Gledala sam sve serije u kojima je glumio, imala sam majicu, bedževe, šolje, postere i druge stvari sa njegovim likom. Nisam bila 'zagrejana' za realne momke, poput mojih drugarica, već isključivo za njega, ma kako to čudno zvučalo. Ako se pitate da li me to i dalje drži, odgovor je bez razmišljanja - NE. Apsolutno sam se 'ohladila' od toga, više nisam onako zaluđena kao ranije. Verovatno su na to uticale pre svega godine. Već sam dovoljno odrasla i sposobna da razgraničim zaljubljenost i zaluđenost.

Da li zaljubljenost u poznatu ličnost zaista postoji?

Ne. Nemoguće je zaljubiti se u nekoga koga niste upoznali. U tom periodu, vi ste zaljubljeni isključivo u sliku savršenog lika iz novina ili sa TV-a. Čak i kada mediji o njemu prenesu nešto što nije za svaku pohvalu, vi ste tu da opravdavate njegove postupke i da osuđujete ono što je rečeno ili ispisano od strane medija. Ne znate da li je ono napisano zaista tačno, ne znate kako vaš savršeni lik zaista živi i kako se zaista ponaša prema sebi bliskim osobama. Baš iz tih razloga možda imate sasvim iskrivljenu sliku o njemu. Tek kada bi ga zaista upoznali, mogli bi da kažete da li vam se sviđa ili ne.

Da li je zaluđenost slavnom ličnošću štetna?

Ta fascinacija ne mora da bude nužno štetna, bar ne ako se sa njom ne pretera. Štaviše, može da bude i korisna, u tom smislu da možeš da razmisliš šta te tačno privlači kod te slavne ličnosti. Ne samo u vezi fizičkih, već i u vezi nekih drugih osobina. Kada precizno sagledate šta zapravo tražite od budućeg idealnog partnera, možda ćete moći lakše da ga pronađete. 
S druge strane, loša strana može da bude odbijanje drugih veza. Možda se nekome zaista sviđate, a vi ga odbijate iz razloga što vam se dopada slavna ličnost, koju zapravo i ne poznajete. Takođe, može se desiti da dečka iz vašeg okruženja, koji vam se sviđa, konstantno poredite sa onim savršenstvom koje ste stvorili u svojoj glavi, a to je vrlo loše, jer je jasno da je to film i uloga u kojoj se ta ličnost pojavljuje, a ne njegovo stvarno ponašanje. Svaki dečko je poseban i ima ono nešto što ga čini takvim. Poređenja je definitivno najgora stvar.

Zašto me slavna ličnost ne primećuje?

Pod pretpostavkom da mu svakog dana nešto pišeš - na Fejsu, Twitteru, Instagramu ili putem druge društvene mreže, verovatno ne nailaziš tako često na njegov odgovor. Zapravo, nijednom se nije desilo da ti je odgovorio... Znam da to ne možeš lako da prihvatiš, ali moraš da razumeš da poznate ličnosti imaju mnogo obaveza i još više fanova koji poput tebe, žele da dođu u kontakt sa njima. Upravo iz tog razloga, oni imaju oformljen tim, u kom neko prima poštu, neko kontroliše određene stranice na društvenim mrežama i sl. Nemoj da misliš da mu isključivo ti ne značiš. Svaki fan mu jednako znači, jer zahvaljujući fanovima on i postoji, ali moraš da imaš na umu da je to osoba sa velikim brojem fanova, koja nema dovoljno vremena da svakom posvetu svoju pažnju.

Kako da to prevaziđem?

Isto kao i u mom slučaju, godine i zrelost bi trebalo da učine svoje. Vremenom prihvatiš da je to neko ko živi daleko od tebe i neko koga verovatno nećeš moći da upoznaš. Takođe, vremenom se zaljubiš i pronađeš nekoga ko je sasvim dobar za tebe. U periodu kada si apsolutno zaluđena, pokušaj da se kontrolišeš i da mu iskazuješ pažnju i divljenje, ali nema potrebe da sve drugo zapostavljaš ili porediš sa njim. Tvoj život je takav - kakav jeste, njegov je drugačiji i jasno je da ga gradiš na drugim stvarima, koje verovatno nikada neće imati veze sa njim.

Slavne ličnosti jesu osobe koje zaslužuju divljenje zbog postignutih uspeha, zbog hrabrosti i jačine da se nose i sa lepim i sa manje lepim komentarima, ali ni oni nisu idealni i savršeni kako ih prikazuju. Uvek zapamtite da su i to bića od krvi i mesa, koja isto tako greše i ispravljaju greške. Uostalom, kao i svi mi. 


Anja...

  • Share:

You Might Also Like

6 коментара

  1. Hej Anja, imaš odličan blog, kao i ask.fm.. Pratim te odavno, a sada sam i ja napravila blog, značilo bi mi da pogledaš. Ovaj post ti je predobar, kao i svi ostali u suštini.. :)

    http://hgdfas.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam trenutno u fazi da volim jednu osobu koja nastupa u X Factoru, ali nikako, nikako to ne smatram zaljubljenošću! Smatram se njegovim fanom.

    anniesecret24.blogspot.com
    anniefitness24.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. ovo mi je bas trebalo;)))najbolja si;))))

    ОдговориИзбриши