10 omiljenih romantičnih komedija!

By Anja Miii - среда, април 13, 2016

Zdravo drugari, nadam se da ste dobro i da uživate u ovim toplim prolećnim danima. Nažalost, nismo se čuli duže od nedelju dana, ali vraćam se i potrudiću se da vam pišem što češće. Pošto me vrlo često pitate da napravim karticu u kojoj ću vam, kao što je to slučaj sa knjigama, pisati o filmovima koje volim i koje vam preporučujem, odlučila sam da to ipak uradim u okviru posta. Ne gledam mnogo filmova, ne znam da li sam pogledala više od dva od početka godine, pa to ne bi bilo interesantno. Ovo su, pak, oni filmovi koje mogu da gledam u svako doba dana i noći i na kojima se uvek zadržim ako ih vidim na TV-u. Pretpostavljam da su neki od njih i vaši favoriti, bar ako ste romantična duša poput mene. :)


1. Notting Hill

Dovoljno je reći da glavne uloge u ovom filmu tumače Julia Roberts i Hugh Grant i većinu zaljubljenika u romantične komedije će to automatski privući. Julia je toliko prelepa i toliko mila da mogu beskrajno dugo da gledam sve njene filmove. Hugh je, kao i u svakom filmu u kome je igrao, pomalo izgubljen, ali vrlo zabavan i kao takav je pokupio simpatije publike.
Naime, Julia glumi Annu, poznatu glumicu koja dolazi u London radi promocije filma koji je nedavno izašao i doživeo veliki uspeh. Igrom slučaja, dolazi u knjižaru u Notting Hill-u u kome radi William (Hugh Grant). On u tom momentu ne zna ko je ona, ali dešavaju im se razne stvari koje će dovesti do toga da se zbliže. Neću vam otkrivati šta se sve dešava, ali ono što je sigurno, jeste da ovaj film ima jedan od najlepših srećnih krajeva koji mogu da gledam milion puta i uvek se raznežnim. :)


2. Pretty Woman

Morali ste da pretpostavite da će se Zgodna žena naći odmah iza Notting Hill-a. Mislim, šta da vam kažem, opet Julia! Što se tiče ovog filma, Julia glumi Vivian, prostituku. Igrom slučaja, ona upoznaje Edwarda (Richard Gere), poslovnog čoveka, koji joj plaća da mu pravi društvo preko noći. Ne želi njene seksualne usluge, već samo da bude prisutna u njegovom apartmanu u hotelu tokom noći i da sutradan ode. Međutim, Edward saznaje da mora da se pojavi sa ženskom pratnjom na važnom sastanku i odlučuje da je iznajmi na još jedan dan. Ti dani se, ipak, odužuju... Neću vam reći šta se sve dešava, ali kraj je takođe jedan od najlepših. :) Jedan od filmova sličnih ovom je The Escort, pa ako volite Zgodnu ženu, verovatno će vam se i ovaj film svideti. Glavna glumica je preeelepa! :)


3. The Ugly Truth

Ovo je, po mom mišljenju, jedan od najduhovitijih romantičnih filmova ikada! Obožavam da ga gledam i sama i u društvu. Bez obzira na to što sam ga gledala sto puta, uvek se smejem! Glavne uloge tumače Katherine Heigl i Gerard Butler. Naime, Abby je novinarka, a Mike je voditelj emisije Gola istina u kojoj iznosi svoje teorije o ljubavi, a ona ne podnosi ni njega ni njegovu emisiju. On se zapošljava na televiziji za koju ona radi. Iako ga ne podnosi, pristaje na to da joj pomogne da postane poželjna muškom polu. Tu se dešava milion smešnih situacija i kad ste neraspoloženi, obavezno pogledajte ovaj film, umiraćete od smeha. :)


4. The Duff

Ovo mi je jedan od omiljenih novijih tinejdž filmova. Gledala sam ga nedugo nakon što je izašao prošle godine i posle toga bar još nekoliko puta. Mislim da je jako poučan i zasigurno interesantan svim tinejdžerkama. U glavnoj ulozi je Bjanka, koja je u svom svetu. Ona voli filmove i igrice, momci je ne primećuju i svi se lepe za njene najbolje drugarice koja su vrlo atraktivne. Nakon što joj jedan dečko, komšija, saopšti da je ona devojka putem koje drugi dobijaju informacije o njenim drugaricama, ona se oseća poniženom i pristaje da joj on pomogne da se dopadne momcima. E, tu se svašta dešava, ali reći ću vam da je kraj divan i da film zaista nosi lepu poruku. :)


5. A Walk to Remember

Koliko god puta da gledam ovaj film, uvek plačem. Ukoliko budete gledali ovaj film, obavezno pakovanje maramica pored sebe. Glavne uloge tumače Shane West (Landon) i Mandy Moore (Jamie). Naime, Landon je glavna faca u društvu. On je popularan i misli da može da radi sve što poželi. S druge strane, Jamie je ćerka sveštenika, oblači se vrlo skromno, neprimetna je, dobro uči, pomaže drugoj deci posle časova i vikendom, peva u crkvenom horu. Nakon jedne nemile situacije, Landon dobija kaznu da pomaže deci, kao što to radi Jamie, i da spremi glavnu ulogu u jednoj predstavi, gde mu je Jamie partnerka. Iako je ne podnosi, prinuđen je da vežba sa njom. Pretpostavljate - on naglo menja svoje ponašanje i Jamie postaje centar njegovog sveta, ali dalje vam neću otkrivati. U svakom slučaju, film ostavlja vrlo, vrlo snažan utisak. :)


6. The Last Song

Takođe jedan od najlepših filmova. Mogu uvek iznova da ga gledam. Glavne uloge tumače Miley Syrus i Liam Hemsworth (koji je, uzgred, preeeelep). Roonie je buntovna tinejdžerka koja se naglo promenila na gore od kada su se njeni roditelji razveli. Počinje letnji raspust i majka dovodi nju i njenog brata kod oca, koji živi na moru. Tu upoznaje Willa, lokalnog dečka, zbližava se sa ocem i ponovo postaje devojčica kakva je nekada bila. Međutim, nije sve tako sjajno, pa vam i u ovom slučaju treba pakovanje maramica. :)


7. The Proposal

Obožavam Sandru Bullock, pa i ovaj film jako volim i često da gledam. Naime, ona glumi Margaret, vrlo zahtevnu šeficu, punu sebe, koja je strah i trepet za svoje zaposlene. Andrew je njen pomoćnik koga praktično iskorišćava. Pošto je ona Kanađanka, ističe joj viza i ona mora da bude deportovana u svoju zemlju. Jedini spas joj je da se uda i da tako ostane tu gde jeste. Pada joj na pamet da bi mogla da se uda za Andrew-a i tu počinje opšta ludnica. :) Smejaćete se kao ludi i uživaćete u ovom filmu!


8. The First Time

Ovaj film nije komedija, više je romantika. To je jedna divna tinejdžerska priča. Iako se čini da film ima 'onih' scena, stvarno ih nema i napravljen je na jedan suptilan način. Aubrey i Dave su tinejdžeri koji se upoznaju na jednoj žurki. Tu počinje njihova priča. Naime, on je ludo zaljubljen u devojku koja ga ne primećuje, a ona ima dečka, a ipak postaju jako bliski prijatelji, sve dok se ne razočaraju u osobe sa kojima su i dok ne shvate da odgovaraju jedno drugome. Pogledajte, definitivno preporučujem. :)


9. Life as We Know It

Ne znam zašto nisam stavila ovaj film na prvih par mesta, jer mi je definitivno među najdražima, ali nema veze. Verujte mi da je ovo jedan od najdivnijih i najzanimljivijih filmova ikada. Holly i Eric se nikako ne slažu. Njena najbolja drugarica i njegov najbolji drug, koji su u braku, više puta su pokušavali da ih spoje, ali im jednostavno nije išlo. Jedne večeri, oboje dobijaju šokantnu vest da su njihovi prijatelji poginuli. Pošto nisu imali rođake, bar ne one bliske kojima bi mogli da povere svoju ćerku Sophie, oni Holly i Ericu daju starateljstvo nad jednogodišnjom devojčicom. Njih dvoje su prinuđeni da zbog bebe žive u kući svojih prijatelja i da potpuno prilagode svoj život novonastalim obavezama. Uživaćete u filmu, to je sve što ću vam reći. :)


10. You've Got Mail

Ovo je jedan od malo starijih filmova, ali je neprevaziđen. Kathleen je nasledila knjižaru od majke i jako voli svoj posao. Međutim, u blizini se otvara mnogo veća knjižara zbog koje njen posao trpi. U slobodno vreme, Kathleen se dopisuje sa jednim čovekom. Ne zna ko je on, gde živi, čime se bavi... ne zna da je on čovek koji je jedan od vlasnika knjižare koja joj je konkurencija i ne zna da je on čovek koga uživo ne podnosi. Dalje vam ne otkrivam, super je film. :)

Da li imate da mi preporučite neke romantične komedije koje nisam navela ovde? Skoro sve sam gledala, ali verovatno postoje one koje nisam. :)


  • Share:

You Might Also Like

19 коментара

  1. Odličan izbor. Većina ovih koje si ti navela su i moje omiljene. :)
    blog: Fashion, Beauty and Style
    facebook: Fashion, Beauty and Style
    instagram: _fashion_beauty_and_style_

    ОдговориИзбриши
  2. Iskreno gledala sam samo A walk to remember i The last song. I plakala uz oba filma.. Odlični su!

    http://oonly4girlss.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Zgodnu ženu sam gledala, a ovi ostali izgledaju veoma zanimljivo! ☺ Tebi preporučujem Odbegla mlada, Džulija Roberts glavna uloga. :-)

    javelina03.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Nijedan od ovih filmova nisam gledala... Mislim da cu ih za ovaj uskrsnji raspust sve pogledati, ionako nemam pametnija posla :') ♥♥♥♥

    Novi post kod mene- http://forgirlsonly-ofg.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam puno njih gledala, ali obozavam the duff !♥♥

    Novi post ---> http://lookinmycorner.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam kada ti pišeš ovakve postove, uvek imaš odlične predloge! Dosta od navedenih sam već pogledala, a one koje nisam ću ubrzo, deluju odlično svi. :)<33

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post Anja ❤️!Cula Sam za nekoliko filmova,a nekoliko I pogledala ❤️!Toliko si me zainteresovala,da cim pre moram da odgledam neke ❤️!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Pretty woman je predobar film,i mogla bih ga gledati million puta,pa mi opet ne bi dosadilo:)Na mom blogu je novi post,pa pročitaj ako želiš:

    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  9. Ni jedan film nisam gledala, htela sam the duff, ali sam mesto toga počela da gledam vampirske dnevnike. Ne volim romantiku u filmovima, iskreno. Više me privlače vampiri, naučno-fatnastika, akcija... Pogledaću the duff ako stignem pa ti javljam utiske! :*

    misseslandy.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Obožavam Juliu Roberts, a Liam Hemsworth mi je već neko vrijeme muž. :)
    Pogledala sam 3-4 filma sa tvoje liste i nadam se da ću ostale. The Last Song me je rasplakao, a to se vrlo rijetko događa. :D

    ОдговориИзбриши
  11. Sjajan post,ideja je je fanstasticna!Pogledala sam npar filmova sa tvoje liste i super su!

    ОдговориИзбриши
  12. Za sve sam filmove čula, ali nikako da nađem vremena i pogledam. Jedini koji sam pogledala je The Duff i odličan je film, jako poučan a i zabavan. :) Sljedeći koji ću pogledati će biti definitnivo Pretty women.♥

    My little corner

    ОдговориИзбриши
  13. From all of these movies, I watched only Pretty Woman. I agree, it's great and very romantic.

    ОдговориИзбриши
  14. Iako sam za sve ove filmove čula jako puno reči hvale pogledala sam samo jedan od njih- The Duff i zaista sam opsednuta njime s obzirom na to da je jako kvalitetno i lepo uurađen. Moraću da pogledam i stale, samo da nađem malo vremea, a ako ne u skorije vreme, onda bar znam šta će mi biti na repertoaru tokom letnjeg raspusta. :)

    In my heart

    ОдговориИзбриши
  15. Imamo jako slican ukus sto se tice filmova, Od svih koje si navela, nisam pogledala samo You've got mail i The proposal, ali planiram i njih cim nadjem malo slobodnog vremena. Divan post. :*

    http://mojasvastaricams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  16. Super filmovi. Dosta sam ih gledala.

    Mozes li napisati post sto se nalazi na tvom mobitelu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za otprilike mesec dana dobijam novi telefon, pa ću onda napisati taj post :) Strašno se mučim sa memorijom na svom sadašnjem telefonu, pa sam izbrisala praktično sve, ostavila sam samo neophodne aplikacije :/ Ali ubrzo će biti i taj post :)

      Избриши
  17. Cula sam za vecinu ovih filmova,ali ih nisam gledala. Ja ti preporucujem sledece filmove koji su FANTASTICNI: The dressmaker,Endless love,The best of me. ☺

    ОдговориИзбриши
  18. Volim ovakve postove jer mi je uvijek drago pročitati nečije mišljenje o knjigama ili filmovima pa ih tek onda pogledati ili pročitati. Definitivno ću pogledati The First Time, ostalo sam većinom gledala! :) <3

    Vildana from Living Like V (I HAVE A GIVEAWAY ON MY BLOG SO BE SURE TO CHECK IT OUT) & Stalia Is BAE

    ОдговориИзбриши