Isplaniran raspust ☺

By Anja Miii - субота, април 04, 2015

Pretpostavljam da nisam jedina koju je škola iscrpela. Previše učenja, stresa, previše kontrolnih, ispitivanja i ocena, a povrh svega i tromesečje, doprineli su tome da odbrojavam dane do kraćeg prolećnog raspusta. Od juče, kada je on konačno počeo, počela sam da se posvećujem sebi i malim zadovoljstvima koja me čine srećnom, a donekle sam i isplanirala šta ću raditi. Možda moji planovi pomognu i vama da se organizujete.

Poslednjih meseci sam, što dobila, što kupila dosta knjiga. Gotovo svakodnevno ih čitam, ali opet nemam toliko vremena da ih pročitam u jednom dahu, kako to uglavnom biva kada imam više slobodnog vremena. Izdvojila sam ovih par knjiga, pa ako ih ne pročitam za 10-ak dana, neka cilj bude da budu pročitane do kraja meseca. Verujem da to sa Sidnijem i Norom neće biti problem.


Odmah nakon raspusta, sledi nam obrada lektire 'Seobe', zbog čega ću ovog raspusta morati da joj se posvetim. Čula sam da je lektira dosadna i poprilično nerazumljiva, ali potrudiću se da je približim sebi. Takve, manje interesantne lektire, uglavnom čitam 30 po 30 strana svakoga dana, jer mi tako bude jednostavnije da dođem do kraja. Ostalom gradivu ću se posvetiti pred kraj raspusta, najvažnije je da se prethodno potpuno odmorim.


Ništa ne bi moglo da prođe bez čitanja časopisa. Ja gotovo svakog raspusta prelistavam stare časopise, sečem sličice iz njih i koristim ih u određene svrhe. Baš prekosutra izlaze BRAVO i HEJ!, pa u ponedeljak ujutru trčim do trafike po njih. Da li neko možda zna, da li i sada izlazi HEJ! sa knjigom, kao i u prethodna dva meseca? 


Stvarno volim da gledam YouTube videe, ali desi se da ne pogledam nijedan gotovo nedelju - dve. Tada se nakupi i preko 30 neodgledanih videa. Onda stupam na scenu i spremna sam da sate provedem sa telefonom u rukama i slušalicama u ušima. Sem toga, volim da provodim vreme i na We Heart It-u. Muziku, kao što već znate, vrlo retko slušam, ali desi se da neko vreme provedem i uz stihove mojih omiljenih balada.


Ja ne bih bila ja, kada pažnju ne bih posvetila i svojim noktima. Pošto nam je došlo proleće, izdvojila sam malo vedrije i svetlije nijanse koje ću mazati u narednom periodu. Ko zna, ako budem inspirisana, možda vam ubacim i neki tutorijal.


Ormar mi trenutno nije u sjajnom izdanju, pa ću i njemu morati da se posvetim. Uglavnom svake godine u ovo vreme, izdvojim odeću koja mi je mala ili koja mi se više ne sviđa, pa je prosledim nekome kome je potrebnija. Takođe, zimska odeća ostane po strani, a ona letnja dođe ispred nje. 


Danas je Vrbica, pa ću verovatno prošetati do crkve, po osveštenu vrbovu grančicu, a posle i sa drugaricom na sladoled, jer je danas konačno dan bez vetra i poprilično je mirno i toplo.

Sledeće nedelje idem na 18. rođendan kod jedne od jako dobrih drugarica, pa se i tome radujem. Nakon toga dolazi Vaskrs, moj omiljeni praznik. Imam u planu da vam tokom naredne nedelje ubacim neki post na tu temu. Uzgred, želim srećan Uskrs svima pripadnicima katoličke veroispovesti koji ga proslavljaju već sutra! 

Znam da nekolicina vas ima kraći raspust nego što je to bio slučaj prethodnih godina, ali iskoristite i tih par dana za odmor, opuštanje i predah od škole i svih drugih obaveza. Letnji raspust nam se bliži, to nemojte da smetnete sa uma, i ja mu se stvarno radujem! 

Šta vi planirate da radite tokom raspusta? Svaka ideja dobro dođe. 


  • Share:

You Might Also Like

51 коментара

  1. Ja planiram da procitam lektiru ,, Hajduci '' i takodje jednu knjigu ,, Najbolje drugarice zauvek ''. Ostalo slobodno vreme provescu napolju, gledajuci videe, pisati postove, citatio blogovee. Anja super ti je post. Ako bih mogla da napises post ,, My morning routine '' ? Poseti moj blog !
    http://svetjednedevojcice.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. Planirala sam da u neko dogledno vreme napišem i taj post, biće uskoro. :)

      Избриши
  2. Odlican post! Inace kod mene u skoli nema tromjesecja vec samo prvo plugodiste i drugo. Ideje mi se svidaju i odlicne su da se provede slobodno vrijeme

    http://amyfashion18.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I kod nas se ocene zaključuju na polugodištu, ali tromesečje obeležava kraj jednog od 4 poglavlja tokom školske godine, pa tada uglavnom previše ispituju, imamo dosta testova, a povrh svega sledi i roditeljski i podela trenutnih ocena. No dobro, prošlo je i to. :) Hvala ti, drago mi je što ti se ideje sviđaju. :)

      Избриши
  3. Super post, lepo isplanirano. Zapala mi je za oko ona roza jakna pored bele, baš je lepa. :-)

    http://pozelitemisrecu.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je gornji deo trenerke, baš je u toj lepoj roze boji i nema nema nekih posebnih detalja, zbog čega volim da je nosim. :) Hvala ti puno. :)

      Избриши
  4. Anja super post,i ja sam mislila da procitam lektiru "Orlovi rano lete"
    Da li si citala tu lektiru ako jesi kakva ti je bila :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lektira je, draga Iva preljepa.. Jako je poucna.. Neces se pokajat ako je procitas.. Nemoj da odustajes odmah na pocetku ako ti bude malo dosadna, kasnije je jako dobra..

      Избриши
    2. Kao što je kaže Lejla, lektira je predivna! Kada sam prvi put trebala da je čitam, nevoljno sam počela, ali na kraju me je oduševila. Posle sam je pročitala još jednom. čisto jer mi se jako dopala. :)

      Избриши
  5. Odličan ti je post.. Moram i ja moj plakar da sredim :)

    http://saveti81.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Hey Anja I really like your post. I don`t know to write Serbian but I understand everything.
    I have cousin on your age and I know how much interesting are this posts for you. I`m really happy that you girls are so creative now and you have so much ideas.
    I have new post on my blog, and I hope you will like it. It`s about spring outfit.
    http://fashiondiarybymihaella.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican je post Anja.
    Prvo i prvo slike su fenomenalne.Nikon je to hehe xD.
    Ja sam trenutno kod tetke,imam u planu da uradim neki DIY post,da se posvetim sebi,da kupim vise casopisa kao sto su Hej i OK.
    Eh kad smo kod casopisa da li si vidjela one blic novine sa knjiogm,ja sam ih kontala kupiti samo zbog knjige.Eh nokti,vec danima pretrazujem slike sa nekim idejama za nokte,naravno lagane jer sam ja smotana osoba.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam tek nedavno saznala da se u Blic ženi dele i knjige. Baš ona knjiga iz prethodnog posta je iz tih novina, drugarica ih je sve pokupila, pa mi je dala da ih čitam :) I ja tako grabim sve časopise u kojima dele knjige. :D

      Избриши
  8. Odlican post! Za raspust planiram mnogo stvari.. Da procitam prvi deo knjige 'Igra prestola', da odgledam filmove 'Tri metra iznad neba', 'Zelim te', 'Pobunjeni', 'The Duff'.... Sve cu to da pokusam da pogledam i procitam, i nadam se da cu stici!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hoćeš, ne sumnjam. :) Pogledaću i ja ova druga dva nabrojana filma, pošto sam ostale pogledala. Prvi deo, tj. 'Tri metra iznad neba' mi je lično bolji od drugog. :)

      Избриши
  9. Ovaj post je savršen! Tekst, slike, reči - sve! ❤❤
    Ja sam pročitala Podeljene Duše i nisam baš oduševljena knjigom.

    jasminadi.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! ♥ Ni ja nisam sigurna koliko će mi se dopasti, jer nisam preterani ljubitelj takvih knjiga, ali daću joj šansu. :)

      Избриши
  10. Divan post. Toliko si ga lepo napisala da sam prosto očarana. Nažalost , moj raspust počinje tek u četvrtak i traje samo 6 dana. Ali bolje išta nego ništa. Hvala ti na odličnim idejama. <3

    P.S. Novi post na mom blogu:
    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Takodje planiram da procitam neke knjige i naravno lektiru ''Romeo i Julija''. I ja isto kupujem Hej casopis svakog meseca i jedva cekam ponedeljak da kupim novi broj. Ja mislim da ima knjiga uz novinu. :D Treba odmoriti tokom ovog raspusta,a onda se,bar u mom slucaju,treba posvetiti pripremama za prijemni. :) Svidja mi se izgled bloga. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno. ♥ Ja volim 'Romea i Juliju', i tu lektiru sam iz nekog razloga čitala 2 - 3 puta. Mnogima je dosadna, naporna, a meni je skroz super. :)

      Избриши
  12. Baš mi se sviđa post i kako si sve isplanirala. Ja planiram da se, pre svega, dobro odmorim i da učim za prijemni za Vojnu gimnaziju :-) ♥

    maketheworldbetter9.blogspot.com :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moj brat je prošle godine takođe išao na prijemni za Vojnu gimnaziju, ali nije upao. Matematika je bila jako teška, tako da se posebno pripremi za nju. Držim ti fige, nadam se da ćeš uspeti. :*

      Избриши
  13. Odličan post, mnogo mi se dopada. Imam ovu knjigu ,,Anđeo tame'' i nikako da se nakanim da uzmem da je pročitam, uvek sam imala neke obaveze koje su me sprečavale. Volela bih da ova raspust iskoristim ovako kao ti, ali idem na jedno divno putovanje, otkriću vam na blogu kad se budem vratila. Jedva čekam da krenem na tu avanturu, biće sjajno!
    E da, i hvala ti što nam priređuješ ovoliko divne i zanimljive postove. Ja obožavam tvoj blog, jedan je od najboljih koje pratim. :) <3

    girlyworld07.blogspot.com
    - Danijela

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, super, jedva čekam da pročitam detalje u vezi putovanja! Hvala ti, uvek volim da čitam tvoje komentare, kao i tvoj blog, sjajna si! :*

      Избриши
  14. Post je jako lepo napisan i gramaticki ispravan. Sto se tice YouTube-a , skroz smo isti xD I takodje svaka ti cast na organizaciji , i sklanjanju male odece, eto , vidis , meni to nebi palo na pamet !


    Molim te poseti moj blog : http://ilordogaming.blogspot.com
    Nov sam pa bi bilo koja vrsta podrske znacila :D

    Takodje bih voleo da posetis i moj YouTube kanal na kome imam skoro 300 subscribera :D
    https://www.youtube.com/channel/UC32pOr-PyFh2cK7eLPPA80A

    ОдговориИзбриши
  15. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  16. I ja obozavam da citam casopise i gledam videe na jutjubu,meni je raspust do 7 i da lepa ti je ona krem jakna ;)

    P.S. novi post na mom blogu,ako te interesuje poseti,imas recenziju head&shoulders,bice mi drago ako ga posetis :)
    http://arianefashionandbeauty.blogspot.co.at/

    ОдговориИзбриши
  17. Post mi se jako svidja! ♥ Stvarno si mi jako pomogla, ja bih ceo raspust provela u krevetu . ;3
    NESTO NOVO ; http://miljanadimitrijevic.blogspot.com/ ♥
    KOMENTARISITE. ♥

    ОдговориИзбриши
  18. Odlicno jee.Bas si lepo isplanirala tvojj prolecnii raspust:-)
    http://everytteens.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  19. Читала сам књигу Синди Шелдон - одлична је. Наравно, Сеобе су још боље.
    Сликице су ти савршене.
    http://ljubavnaprvocitanje.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za 'Seobe' baš nisam sigurna, trenutno mi se ne dopadaju, ali preživeću. :) Hvala ti!

      Избриши
  20. Fotografije su prelepe. Čitala sam,od ovde nabrijanih knjiga, 'Podeljenje duše' i da budem iskrena knjiga mi se baš i nije dopala pošto je to treci deo serijala,a ja nisam procitala prva dva.Sto se tice Bri Despejn čitala sam nastavak knjige 'Mračne duše'. Zove se 'Izgubljeni svetac' i toplo ti preporucujem tu knjigu. Divna je.
    ♥.

    marsylylife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, pretpostavljala sam da mi se neće mnogo dopasti jer je nastavak, a ja nisam čitala prva dva, no dobro. Hvala ti na preporuci. :*

      Избриши
  21. Procitala sam "Podeljene duse" i jako mi se svidja.. Vrlo si lijepo napisala ovaj post, slike su prelijepe.. Raspust si jako fino isplanirala.. Zelim ti lijep i ugodan raspust..

    P.S posjeti moj blog.. ---> http://leylalittlethings.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  22. Anja, ovo su zaista premoćne fotografije! Tvoje najbolje do sada. Divan post! :) :*

    NOVI POST ---> http://shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  23. Uu predobre fotke. Dobro si isplanirala šta ćeš raditi na rapsustu! Ovo je jedan od najboljih postova. :)<3

    - > http://fashionholicyeahh.blogspot.com <-

    ОдговориИзбриши
  24. Odlican post! :)

    dianadblogging.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  25. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  26. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  27. Poseti moj blog! http://sandralittleworld.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши