Šta je to što me čini srećnom?

By Anja Miii - субота, децембар 03, 2016

Prijatelji me opisuju kao krajnje pozitivnu, brbljivu i uvek nasmejanu osobu koja se raduje najmanjim i najbanalnijim stvarima. Često me pitaju kako uspevam da budem u toj meri optimistična i da li sam uopšte ikada tužna. Kratko i jasno - radujem se malim stvarima. Naiđu i meni dani kada sam tužna i potištena, ali trudim se da to ne budu dani, već eventualno sati. :) Mene čine srećnom stvari koje ćete videti u nastavku... a šta vas čini srećnima? :)


DRUŽENJE. U periodu osnovne i srednje škole sam volela da budem sama. Volela sam i da se družim, ali sam radije ostajala o svojoj sobi, sa knjigama, serijama i filmovima. Međutim, od kada sam krenula na fakultet, to se u potpunosti promenilo. Sada obožavam da se družim i nisam srećna kada sam sama. Verovatno je na to uticalo novo društvo koje sam upoznala. :)

FAMILY TIME. Od kada znam za sebe, volim da provodim vreme sa mamom, tatom i bratom. Međutim, nikada to nisam preterano cenila, prosto se podrazumevalo. Od kada studiram i od kada ih viđam ređe, na svakih nedelju ili dve, mnogo više cenim vreme koje provodimo zajedno. Osećam se nekako spokojno i prija mi pažnja koju mi posvećuju. Imam sreću što imam stvarno divne roditelje!

PRAZNICI. I same znate koliko volim praznike i koliko uživam u njima. Obožavam da kitim kuću, i spolja i iznutra, da fotografišem dekoracije i da šetam po gradu dok sve oko mene svetluca. Obožavam prazničnu atmosferu i mislim da se to nikada neće promeniti.

KUPOVINA. Bilo da je u pitanju obična kupovina u obližnjem marketu, kupovina odeće, obuće ili stvari za dekoraciju - uživam u istoj! Neobično je što nisam volela da idem u šoping kada sam bila mlađa, dok sada bukvalno trčim kad god mi se pruži prilika. :)


POKLONI. Bilo da ih dajem ili primam - pokloni me uvek čine srećnom. Volim da poklanjam, da pažljivo biram sitnice koje bi se dopale mojim prijateljima i porodici, ali i volim kada se neko seti da mi, ničim izazvan, pokloni nešto lepo i zanimljivo. Pokloni uvek poprave raspoloženje. :)

BLOGOVANJE. Obožavam da pišem postove, da fotografišem, da uređujem fotografije, da biram odeću koju želim da naručim, da čitam komentare svojih čitalaca... volim sve što ima veze sa blogovanjem.

KOMPLIMENTI. Osim što volim da ih dobijam, volim i da ih dajem. Drago mi je kada me ljudi pohvale, bilo zbog nečega što sam postigla ili zbog određenih osobina koje im se dopadaju kod mene. Isto tako, volim da pohvalim druge, jer znam koliko to može da podigne samopouzdanje i koliko generalno znači.

KNJIGE. Stvarno volim da čitam i žao mi je što ove godine nisam imala toliko vremena da se posvetim istom. U stanju sam da pročitam knjigu za par sati, u jednom dahu, ako mi se posebno dopadne. Knjige imaju tu neku posebnu moć.

HRANA. Da, i ona me čini srećnom. Volim kada dođem kući posle nedelju ili dve u Novom Sadu, a mama me obraduje krofnama, mini picama, piletinom sa bešamel sosom ili nekim drugim jelom koje volim. Kada pomislim na slavu i praznike koji nam dolaze, već ispred sebe vidim gomilu kolača i salata koje obožavam!

USPESI. Dobro urađen test, visok broj bodova na kolokvijumu, visok broj pregleda na blogu, uspešna saradnja... sve su to mali, ali i isto vreme i veliki uspesi koji me uvek čine beskrajno srećnom.


Ne, ovo nije sve što me čini srećnom. Postoji još mnogo stvari, manjih i većih, koje mi izmamljuju osmeh i koje čine da se osećam posebno. Ono što želim da vam kažem je da treba da budete srećni i da se beskrajno radujete malim stvarima. Tuge, straha i bola ima, uvek će ih biti, ali ako se koncentrišemo samo na to, kako će naš život izgledati? Osmeh na lice i radujte se svemu oko sebe. :)


  • Share:

You Might Also Like

14 коментара

  1. Male stvari čine osobu sretnom. Vesele me slične stvari kao i tebe. Volim da se smijem, i volim kada mi osoba kaže da izgledam kao da nemam brige. To je pravi kompliment, jer je lakše gunđati, nego se smiješiti kada imaš problem. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  2. Anja draga, jako zanimljov post. Bas si lepo uspela da opises sve. Post si upotpunila divnim slikama tako da sam ja u potpunosti uzivala.
    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  3. Post je fenomenalan, uživala sam čitajući, svaka ti čast! ♥
    amna-tbhidc

    ОдговориИзбриши
  4. I mene ove stvari cine srecnom,obozavam sve ovo! ♥
    Divan post,Anja. ☺

    http://miljana-saveti.blogspot.com/ <-- tipovi nastavnika

    ОдговориИзбриши
  5. Oduševila si me ovim postom Anja!
    Mene čini srećnom kada dobijem neku novu knjigu za čitanje,dobra ocena u školi,praznici,zima,kićenje jelke,kada gledam novu epizodu serije...

    littledreamer1110.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Jako lep post. Uzivala sam citajuci. :))

    http://allipreferyoung.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Predivan post Anja, jako lepo napisano! Iste stvari nas cine srecnom! :) <3

    ОдговориИзбриши
  8. Slažem se sa tobom da sitnice čine nas srećnim. Takođe mnogo stvari koje se pak čine kao sitnice nas svakodnevno usrećuju. Super post draga Anjice! ♥

    Blog: Misseslandy

    ОдговориИзбриши
  9. Slazem se sa svim navedenim stavkama, ali najvise volim okupljanje sa porodicom :-)
    Neprocenjiva stvar <3

    NEW POST :
    https://katycolorfulfreak.blogspot.com/2016/12/lace-up-skirt.html

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo je odista divno, Anjice moja. :) Apsolutno se slažem sa tobom oko svega što si napislaa, obično se tako i meni moji prijatelji čude kako se toliko mogu radovati novoj frizuri, kolaču koji smo zajedno pojeli ili odgledanom filmu. Ali eto, ipak mislim d atakve stvari čine život lepšim. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  11. Jako lep post, divna ideja. Slažem se da je sreća u malim stvarima koje su svuda oko nas ♥
    Novi post je na blogu: pineapplecakee.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Super post,
    odlicno napisano

    booksdiar.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  13. Mislim da sreću čine male stvari, uglavnom one koje si i sama nabrojala, druženje, porodica, naravno šoping i kupovina i ovi predivni prestojeći praznici, uživala sam u postu, kao i u fotografijama :D ;*

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Preleoe slike, Anja! Jaki volim kada he neko skroman i raduhe se naizgked malim stvarima, jer sam i sama takva. :)
    Sjajna ideja za post, slike su pogotovo idkicno napravljene i uklopljene uz tekst :D
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши