Stigla nam je kraljica Jesen!

By Anja Miii - четвртак, септембар 22, 2016

U poslednjih nekoliko dana, leto se postepeno oprostilo sa nama. Opet su aktuelni kišobrani, topli džemperi, jaknice i čizmice, topla čokolada, kafa, čajevi, ćebence i što deblje pidžame. Da, zvanično nam je stigla jesen! Nisam sigurna šta o njoj mislim. Kao mala sam je mrzela (asocirala me je na školu), kao malo starija sam je volela jer sam znala da su nakon nje na tapetu praznici, a sada mi je draga zbog šarenog lišća, divnih fotografija, ušuškane kućne atmosfere i kiše koju volim. Kada malo bolje razmislim, mislim da mi je jesen omiljeno godišnje doba nakon proleća. Volim prelazna godišnja doba i ne suviše visoke ili niske temperature. :) U nastavku pročitajte šta je to što ja posebno volim da radim u toku jeseni...


Na prvom mestu, fotografisanje. Ko može da odoli gomili šarenog lišća, kišici koja rominja i toplim napicima koji se pijuckaju uz dobru knjigu, a pritom izgledaju tako dobro na slikama? Ja definitivno ne mogu.  Obožavam da fotografišem prirodu, ali i već pomenutu, ušuškanu kućnu atmosferu. I can't wait! 

Zatim, skrolovanje po Instagramu, We Heart It-u i Pinterestu. Oni su beskrajni izvori inspiracije! Sem što me navedu da i sama kreiram nešto slično za svoj blog, divim se svim kreativcima koji naprave toliko sjajne i nadahnjujuće fotografije!


Gore pomenuto, čitanje knjiga. Volim da ih čitam u svako doba godine, ali u toku leta sam aktivnija i posvećenija nekim drugim stvarima, dok sam u toku jeseni mirnija i samim tim mi više prijaju.

Jesen donosi i meni najomiljeniji događaj u godini - Sajam knjiga! Svake godine dođem uoči školskog dana ili vikendom, kada su uglavnom najveće gužve, ali gledaću da ove godine iskombinujem neki drugi dan za dolazak. Želim da na miru ispregledam štandove mojih omiljenih izdvača i da kupim neke dobre naslove. Još samo mesec dana! Jedva čekam!

Kako jesen može da prođe bez spremanja zimnice? Okej, da budem iskrena, moja porodica sve kupuje u prodavnici i kod kuće nemam to zadovoljstvo da pomažem mami oko spremanja zimnice, ali obožavam bakin pekmez, ajvar, pečenu papriku... Ništa lepše od toga!


U toku jeseni volim da palim mirisne sveće. Pokušavala sam da ih palim i u toku leta, ali to nije to. 30+ stepeni i sveće prosto ne idu zajedno. Otrčite do DM-a i pronađite ove male sveće koje koštaju oko 200 dinara, a soba će vam mirisati čak i kada nisu upaljene. Verujte mi na reč.

Ne znam zašto, ali u toku jeseni posebno volim da eksperimentišem u kuhinji. Najviše volim da pravim mafine i svake godine pronađem neki novi recept. Ne znam kako ću funkcionisati sada, kada se preselim, ali ako uspem da napravim nešto zanimljivo i da to isto fotografišem - ne sumnjajte da će se naći na blogu.

Na kraju, mnogo volim kišu. Priznajem, draža mi je kada sedim kraj prozora i posmatram kako dobuje po krovovima kuća, ali nije mi problem ni da šetam sa kišobranom u ruci. Iskrena da budem, ne volim kombinaciju vetra i kiše (jer nas, sitne i mršave, to lako odnese na drugu stranu ulice), ali da se preživeti.


Uskoro izlazi moj novi tekst na Famozi - 10 sjajnih filmova koje verovatno niste gledali. Neka vam i ta lista posluži da ispunite slobodno vreme u ovim prohladnim jesenjim danima. :)

Da li se radujete jeseni  i šta posebno volite kod nje? :*


  • Share:

You Might Also Like

15 коментара

  1. Koliko fantastične fotke! Ja, iskreno, jesen ne volim, ne prija mi kiša, tmurno nebo, vetrovi... Ali, kao i ti, obožavam opalo lišće i fotkanje nekih delova ulica koje su prepune istog tog lišća, a i kombinacije su mi bolje i imam više inspiracije za oblačenje tokom jeseni hahah. Mnogo mi se dopada ovaj post! ☺♥

    GIVEAWAY: fashionholicyeahh.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Ni ja kao mala nikako nisam volela jesen, ali ne zbog škole već zbog hladnijeg vremena koje nikako ne volim. Vremenom su se stvari malo promenile. I dalje ne volim hladne jesenje dane i kišu, ali razlog zbog kojeg mogu reći da ipak volim jesen je priroda koja u ovo doba godine dobija tako divne boje. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  3. Ja mnogo volim jesen, zbog te cozy atmosfere, tih predivnih boja oko svih nas, zvuka kiše, knjiga, i naravno skakanja u lišće. E jesam djetinajsta <33 Divan post :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  4. Predivan post draga anja,a o fotografijama i da ne pricam prosto su savrsene <33 :)!Obozavamm tvoj stil pisanja,svaki put me opustis <33!Divno je sve,sve pohvale :)!

    ОдговориИзбриши
  5. Oduvala si me ovim postom, draga Anja! :) Jesen je moje omiljeno godišnje doba, upravo iz razloga koje si ti navela. Obožavam svu tu euforiju koja se stvara u ovom periodu, kao i ostatakovog godišnjeg doba.
    I moram da dodam da su slike fantastične! *-*

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Fantastičan post Anjice *-* Baš si ljepo ovo napisala i ja također obožavam jesen i svo to šareniloo... ah... ljubav *-*
    This is my life

    ОдговориИзбриши
  7. Fotkice su me ostavile bez teksta, oduševljena sam! <33 Takođe, obožavam jesen iz istih razloga, ali definitivno, čitanje knjiga, topli čaj i fotografisanje su moja najveća jesenja ljubav. :) <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  8. Anjice draga, jako dobar post, kao i svaki do sada. Iz dana u dan me zaista kupujes ovim slikama, za koje nemam reci, vrlo originalne. Ja obozavam jesen, pocev zbog toga sto mogu da se sminkam, bez razmisljanja da li ce mi spasti maskara ili da li ce se slojevi pudera korektora i bronzera istoopiti hah :) Takodje jesen omogucava odlicne autfitove, uz dodatne aksesoare kao sto su salovi, kape, i slicno, bez toga da nma bude vruce.

    thestoryofagothic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Ja ti moram pohvaliti fotografije,nekako opuštaju i prelepe su.Ja jesen takođe jako volim,volim zbog dzempera i sve te tople odece.Lepse se osecam kad obucem farmerke i duks,nego sorts i majicu.To je neki razlog zbog kojeg volim ovo godisnje doba.Takođe mi se sviđaju prizori tog opalog lišća i naravno fotkanje

    ОдговориИзбриши
  10. Predivno napisan post, ali se vidi za si se jako potrudila da napraviš što bolje fotografije, koliko vidim to ti je i uspjelo, kod mene još uvijek nema lišća :/, ali čim bude biće ljepo za fotkati ga :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Anja, divan post. Lepo si naveka sve carijeseni kojoj se radujemo, a s obzirom da je ona stigla, mozemo joj se uveliko prepustiti! :D
    Ja isto volim orelazna doba, a jesen mi je zaistadraga. Sajam knjiga je nesto sto se ne propusta, a veka se citavih godinu dana, haha! :D
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши
  12. Anja super ti je post. Voleo bih da i ja uskoro pišem ovako lepe postove kao ti.
    http://markodimovic13.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  13. preedivne fotografije,svaki post ti je bolji i bolji <33Pojeti moj blog i učlani se,mnogo mi znaci :) ---> beauty world

    ОдговориИзбриши
  14. Anjice, savršen post! Ja volim jesen i sve ove stvari koje si ti spomenula u postu. Slike predivne! ☺❤

    Novi post
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Slike su toliko savrsene da sam ostala bez teksta, odlican post i blog zapravo. :)

    ОдговориИзбриши