Q&A

Q&A - odgovori na vaša pitanja!

By Anja Miii - субота, март 12, 2016

Došlo je vreme da odgovorim na vaša pitanja. Bila su zanimljiva i kreativna i sa zadovoljstvom sam odgovorila na njih. Ako imate još neka pitanja, slobodno ih postavljajte u komentarima, rado ću vam odgovoriti na njih. Ostavljam vas da pročitate moje odgovore, pa se čujemo u sledećem postu! :*


1. Da li si gledala PLL?

Pogledala sam jednu ili dve epizode, ali nisam nastavila. Ne zato što je serija loša, već zato što u tom trenutku nisam imala mnogo vremena. Posle sam već zaboravila na nju i počela sam da gledam neku drugu. Znam da je serija odlična i definitivno planiram da je pogledam što pre!

2. Da li si razmišljala o snimanju videa za YouTube?

Jesam, ali sada nije pravo vreme za to, jer imam mnogo obaveza. Imam u planu da počnem, ali eventualno za par meseci, možda i krajem godine (ako skupim dovoljno hrabrosti). Ništa ne obećavam, ali imam želju. :)

3. Šta se promenilo (i pozitivno i negativno) u tvojim razmišljanjima, tvojim hobijima, tebi samoj, od kada si napisala prvi post i započela sa blogovanjem?

Nije se mnogo toga promenilo. Imam iste prijatelje, radim i volim iste stvari kao i ranije. Razlika je u tome što sada mnogo slobodnog vremena posvećujem svom blogu i nemam toliko vremena za neke druge stvari koje sam radila ranije. Ja kao ja se nisam mnogo promenila. Često mislim da je blog pozitivno uticao na moje samopouzdanje, ali iz nekih situacija primetim da sam i dalje nesigurna i labilna. Naravno, tu su i hejteri. Nema ih mnogo (konstruktivne kritike nisu hejtovi), ali oni su jedino negativno u svemu ovome. Koliko god se trudila da ih ignorišem, znaju da me pogode. :)

4. Šta planiraš da upišeš posle srednje škole?

Planiram da upišem Filozofski fakultet u Novom Sadu (srpsku književnost i jezik). Dugo sam razmišljala i imala sam više ideja, ali ovo je ono što stvarno volim i mislim da je to najbolji izbor za mene. 

5. Omiljena knjiga?

Moja omiljena knjiga je Zato što te volim, Gijoma Musoa. Naučila me je da posle svih loših stvari u životu treba da krenem dalje, jer od odustajanja i depresije nemam apsolutno ništa. Život ide dalje, on ne stoji. Svima vam je preporučujem!


6. Šta misliš o popularnosti među tinejdžerima?

U sredini u kojoj živim, bar koliko mogu da primetim, ne postoje popularne i manje popularne osobe. I ozbiljno, nikoga nije briga za to. Svi imamo svoje prijatelje, svoje živote, svoje interesovanja, ciljeve i probleme i ne znam da li je to do godina, ali svi imaju važnije probleme od toga da li su popularni, koliko će lajkova imati na društvenim mrežama i sl. Ne mogu da generalizujem, ali mislim da osobe koje su opsednute popularnošću prosto nisu dovoljno srećne, niti imaju neke pametnije stvari u životu, pa žele pažnju što većeg broja ljudi. :)

7. Šta, po tvom mišljenju, mora da sadrži savršen blog?

Mislim da ne postoji savršen blog. Svaki blog ima svoje nedostatke. Smatram da je jako važno da blog bude lepo uređen, tj. da ne bude pretrpan, raznobojan i sa previše detalja. Izuzetno je važno i poznavanje pravopisa i gramatike. Lepi tekstovi najpre privlače čitaoce. Fotografije (svetle i oštre) su važne isto koliko i tekst. Štaviše, mnogi pogledaju fotografije i zaobiđu napisano. I naravno, važna je redovnost. To ne znači da svakodnevno moramo da izbacimo po jedan post. Treba da izbacujemo, na primer, dva ili tri kvalitetna posta nedeljno.

8. Kakvo je bilo tvoje iskustvo sa male mature?

Ako misliš na polaganje prijemnog ispita, bila sam strašno uplašena dan - dva pred prijemni, ali smirila sam se čim sam došla tamo. Usredsredila sam se na test i bila sam prezadovoljna kada sam ga završila i predala. Matematika mi je bila malo teža, čak i ako sam išla na privatne časove i na pripreme u školi, ali uspela sam da se izborim sa njom. Mesecima pre prijemnog su nas plašili kao da je to nešto najstrašnije na svetu i nešto od čega nam zavisi sve u životu, ali zapravo nije toliko teško i da sam sada u položaju malog maturanta, uopšte se ne bih toliko opterećivala i brinula. :)

9. Jesi li bila u Hrvatskoj? Ako nisi nameraš li da dođeš?

Nisam bila u Hrvatskoj, ali jako bih volela da dođem. Imam rođake u Zagrebu i stalno nas zovu da porodično dođemo, ali nikako da se uskladimo. :)

10. Reci nam neke činjenice koje nismo znali o tebi.

- Oboooožavam McDonald's, to je ogromna ljubav;
- Od 1. do 15. godine sam imala temperaturu na svim svojim rođendanskim žurkama, jer ne podnosim gužvu (što je za mene otprilike više od 5 ljudi u istoj prostoriji);
- Najniža sam u razredu (164 cm) i često se zezam na svoj račun;
- Ranije uopšte nisam volela da idem u šoping, dok sada obožavam!
- Ne volim baš često da se slikam jer nisam fotogenična;
- Raduju me male stvari;
- Jako sam emotivna, ali to ne znam da pokažem;
- Imam faze kada sam jako nervozna i kada mi sve smeta;
- Ne volim da pozajmljujem svoje stvari. Ne zato što sam sebična, već zato što mi često ne budu vraćene ili moram na insistiram na tome da mi se vrate.

11. Da li ti je blogovanje sada manje zanimljivije u odnosu na početak?

Baš suprotno. U početku svoj blog nisam shvatala ozbiljno, niti sam se previše trudila oko njega, dok se sada mnogo više trudim i mnogo više ulažem u sve ovo. :)

12. Omiljena čokolada?

Najlepše želje sa keksom. To je jedina čokolada koju mogu da pojedem celu, jer generalno ne volim čokolade i vrlo retko pojedem po par kockica.

13. Knjiga koja ti se dopala i koju si pročitala u skorije vreme?

Čudna sam samoj sebi, jer sam od početka godine pročitala svega nekoliko knjiga. Valjda me sve ove obaveze previše pritiskaju, pa slobodno vreme koristim na drugačiji način. Poslednja knjiga koja je na mene ostavila baš snažan utisak je Druga strana ponoći od Sidnija Šeldona. Trenutno čitam Ne oklevaj ni tren od Džodžo Mojes, a pre par dana sam kupila Ana i francuski poljubac i jedva čekam da je pročitam, čula sam da je sjajna!

14. Koliko ti je važna originalnost na blogu?

Mislim da je jako teško biti originalan. Ponekad mi naiđu neke super ideje, tj. teme koje nisam nalazila na drugim blogovima, ali isto tako mesecima ne mogu da smislim ništa inovativno. U suštini, sve blogerke se ugledaju jedna na drugu i svaka crpi inspiraciju sa nečijeg bloga, YT kanala i sl. I to je okej. Najvažnije je da svaki post donesemo na neki svoj, specifičan način. :)

15. Da li bi radije izdala makeup kolekciju ili parfem?

Verovatno parfem. Nisam preterani ljubitelj šminke, niti me često možete videti potpuno našminkanu, ali volim da imam stvarčice kao što su maskara, korektor, proizvodi za usne i i sl. Ne znam kako bih bez toga. :)

16. Da li si ikada pročitala neku knjigu Davida Walliamsa?

Ne, nisam. Zapravo, prvi put čujem za njega. Pogledala sam na internetu i vidim da ima dosta knjiga koje se čine zanimljivim, ali nisu prevedene kod nas, pa samim tim nisu dostupne u knjižarama. Sigurno ću pročitati neku njegovu knjigu ako naiđem na istu. :)


17. Hoćeš li nastaviti da pišeš blog nakon što kreneš na fakultet?

Da, naravno da hoću. Znam da će se mnogo toga promeniti - otići ću od kuće, moraću da se prilagodim novoj sredini, novom načinu životu, učenju itd., ali daću sve od sebe da ne zapostavim svoj blog. :)

18. Čime slikaš za blog?

Koristim Nikon L330. To je poluprofesionalni fotoaparat koji je sasvim dovoljan za ono što je meni potrebno. Imam u planu da kroz godinu - dve kupim pravi profesionalni fotoaparat, mnogo bolji od ovog koji sada imam, ali neću da žurim jer postojeći dobro obavlja svoj posao, ja sam zadovoljna. :)

19. Da li želiš da uvedeš neke promene na blogu ili da započneš da pišeš o još nekim temama?

Imam na umu jednu interesantnu ideju, u vezi nove rubrike na blogu, bićete obavešteni. :) Ako imate neke zanimljive predloge, uvek sam otvorena za njih, pišite mi!

20. Filmovi ili knjige?

Definitivno više volim knjige. Međutim, naiđe mi period kada me filmovi više opuštaju i kada danima ne pročitam nijednu stranu knjige. To je uglavnom u onom periodu kada imam najviše obaveza i kada sam najzauzetija školom. :)

21. Koliko dnevno učiš?

Uglavnom po sat - sat i po vremena. Trudim se da učim redovno i da dan pred kontrolni budem potpuno spremna, tako da mogu samo da ponavljam gradivo. Naravno, ima dana kada uopšte ne učim, ali i dana kada učim po dva - tri sata, mada se to dešava samo kada imam kontrolni iz sociologije. :D

22. Da li treniraš nešto?

Nažalost, ne. Ja nikada nisam volela sport. Volim da vozim rolere tokom proleća i leta, volim da šetam i povremeno radim neke vežbice kod kuće, ali nisam preterano aktivna.

23. Da li si stidljiva?

Da, jesam. Ako mislite da to prolazi sa godinama, ja ću vas razuveriti i reći da nije tako. Dobro, možda sam ja neki specifičan slučaj, ali i dalje sam vrlo povučena i stidljiva osoba, bez obzira na to koliko godina imam.

24. Da li te roditelji podržavaju u blogovanju?

Da, naravno. Tata nikada nije ušao na moj blog, jer on laptop zna da koristi samo kako bi pročitao vesti na Blicu, ali zna da pišem blog, šalje pakete za giveaway, zna da ne sme da prolazi kroz terasu kada sve pripremim za slikanje i sl. S druge strane, mama mi pomaže da odaberem odeću sa sajtova, radile smo i mum tag (nadam se da ću ga uskoro objaviti), savetuje me oko nekih stvari i sl. Ni jedno ni drugo se ne mešaju previše, ali svesni su ovoga što radim i podržavaju me. :)

25. Koja je bila njihova prva reakcija kada si im saopštila da imaš blog?

Ja im ni u jednom trenutku nisam direktno rekla: 'E, mama, tata, ja pišem blog'. Znali su da postoji nešto čime se ja bavim na internetu (prvo je to bio Ask, posle blog), ali oni su prosto previše zaposleni i zauzeti drugim stvarima, gotovo nikada ih nećete videti ispred računara i ne znaju da rade skoro ništa na njemu. Kada sam dobila novi fotoaparat i kad sam počela da se bavim fotografijama, kao i kada sam počela da dobijam neke stvari u vezi saradnji, polako sam im objašnjala šta ja imam od toga, šta ja radim sa tim i sl. Sada su otprilike upoznati u sve, i ako i dalje imaju neduomice i često me pitaju nešto što ih zanima. :)

26. Šta si poslednje jela i koja hrana ti je omiljena?

Poslednje što sam jela su čajna i pavlaka. :D Najviše volim da jedem hranu iz Meka, ali ako to izuzmemo, obožavam picu i Čokolino, a dan ne može da mi prođe bez čokoladnog mleka! :D

27. Da možeš da budeš lik iz knjige, koga bi odabrala?

Verovatno Peni iz Onlajn devojke. Vrlo smo slične i volimo slične stvari, tako da ne bih morala previše da menjam svoje osobine, a imala bih tako divnog prijatelja kao ona, upoznala bih slatkog dečka, otišla u London itd. :)

28. Znam da prolaziš odlična u školi, ali kako imaš toliko motivacije za učenje? Šta radiš kada baš nikako nemaš koncentraciju, a kontrolni je sutra?

Na svu sreću, ja imam tu naviku da učim redovno. Npr. ako saznam da mi je kontrolni za nedelju dana, ja ću verovatno već sutra početi da učim. Svakoga dana ću naučiti po malo i pred kontrolni ću samo ponoviti. Nikada mi se nije desilo da odem nespremna na kontrolni, sem kada je u pitanju nemački, za koji se uglavnom ne spremam jer to svi prepisujemo jedni od drugih. Naravno da postoje dani kada mi uopšte nije do učenja i tada ne forsiram sebe, zato ti savetujem da nikada ne čekaš poslednji dan. Uči bar po pola sata svakoga dana i biće super. Meni je jako važan prosek, zbog bodova za faks, i to mi je najveća motivacija. Tu je, naravno, i porodica. Oni veruju u mene jer sam uvek bila odličan đak, pa ne želim da izneverim ni sebe ni njih. Važno je da pronađeš nešto što tebe motiviše - srednja škola, faks, porodica, možeš da probaš i sa nagradama, ali je najpre važno da budeš jako uporna i vredna!

29. Da li uvek imaš inspiraciju za pisanje?

Uglavnom imam, ali postoje dani kada moje ideje presuše i kada nemam pojma šta bih mogla da vam pišem. Tada uglavnom ništa ne napišem jer ne volim postove koji su nekvalitetni i ovlaš napisani. Međutim, skoro uvek imam 20-ak postova u radnoj verziji, pa prelistam i dovršim nešto što sam ranije započela i što bi moglo da ispadne okej. :)

30. Da li su ti bitni hejteri?

Ne mogu da kažem da mi nisu bitni i da me njihovi komentari ne dotiču, jer bih lagala. Naravno da me dotaknu i navedu na razmišljanje, ali nikada ne bih dozvolila sebi da zatvorim blog, da prestanem da pišem o nečemu što mi se sviđa ili nešto treće, samo zato što pojedinac smatra da bi to trebalo da uradim. Hejtere smatram ogorčenim i zavidnim osobama koje nemaju pametnija posla osim da, uglavnom anonimno, vređaju. :)

31. Da li si već uradila nešto sa To Do liste za 2016. godinu?

Jesam, uradila sam dve - tri stvari i drago mi je zbog toga. Većinu stvari zapravo ne mogu da smatram obavljenim pre kraja godine, sve dok ne sumiram utiske. :)

32. Mišljenje o Essence kozmetici?

Probala sam neke stvari od Essenca, ne dovoljno da bih mogla da generalizujem. Volim njihove maskare, senkice, imaju lepa rumenila, četkice, lakove, olovke za usne... Nisam probala pudere i korektore, pa o tome ne mogu ništa da kažem. U suštini, super su i vrlo su pristupačni, tako da svi mogu sebi da priušte neki Essencov komad šminke. :)

33. Koji su ti omiljeni čajevi?

Nisam ljubitelj čajeva. Radije ću se opredeliti za mleko i mlečne proizvode nego za čajeve. Kada pijem čaj, to najčešće bude čaj od nane, ređe se opredeljujem za voćne. :)

34. Da li svakodnevno ulaziš na Blogger?

Da, uđem svakoga dana. Ima izuzetaka kada sam po ceo dan van kuće, ali uđem bar jednom - dva puta, da napišem post ili da pročitam postove drugih blogerki, ako već ja ništa ne pišem. :)

35. Da li pratiš neku seriju?

Trenutno samo Seranove, mada ovog meseca gledam malo ređe pošto idem prepodne u školu i ne mogu da budem budna do kasno, a preko dana nemam mnogo vremena. :)

36. Šta misliš o online kupovini?

Volim da kupujem online. Često kupujem knjige, tehniku i slične stvari oko kojih ne mogu mnogo da pogrešim, a što se tiče odeće i obuće - i to sam naručivala i do sada nikada nisam promašila, ali i dalje sam pomalo skeptična i nisam sigurna da bih van saradnji naručila nešto sa stranih sajtova. :)

37. Da li i dalje pišeš za Famozu i da li si kontaktirala ti njih ili oni tebe?

Da, i dalje pišem za Famozu. Klikni na Famozin logo sa strane i moći ćeš da pročitaš moje tekstove. :) U februaru prošle godine je održan konkurs za blogere na sajtu Bravo magazina. Ja sam se prijavila i ubrzo su mi javili da sam izabrana. Međutim, tada se desilo da su urednici sajta smenjeni. Oni su nas pitali da li želimo da ostanemo na Bravo sajtu, sa novim urednicima, ili smo voljne da sačekamo novi sajt i da na njemu počnemo da pišemo od samog početka. Mi smo odabrale da sačekamo, i zaista, za par meseci je osnovana Famoza i tu smo od samog početka. Jako volim da pišem za njih, imamo super komunikaciju. :)

38. Da li znaš da pevaš?

Ne, grozno pevam. :'D Volela bih da znam, ali nemam taj talenat.

39. Koja je škola, po tvom mišljenju, još dobra, pored gimnazije?

Svaka škola je dobra na svoj način, zavisi ko šta voli. U našoj zemlji su nekako najpopularnije gimnazija, medicinska i ekonomska i većina đaka se opredeljuje za njih, ali postoje i druge škole koje su kvalitetne. Ne mogu da izdvajam, ali generalno nijedna škola nije laka, svaka zahteva rad i trud i svaka je korisna. :)

40. Daješ li svakome šansu pre nego što odlučiš da li ćeš se sa njim družiti ili ne?

Da, naravno. Nisam rob predrasuda, ne volim da ogovaram ljude i da ih generalno komentarišem ili odbacujem sve dok ih ne upoznam. Isto tako ne volim da se družim sa ljudima koji preterano tračare, komentarišu i koji su puni predrasuda prema drugima.

  • Share:

You Might Also Like

27 коментара

  1. Анониман12. март 2016. 13:11

    Uvek me iznova odusevis sa svim sto napises.Svi tvoji odgovori su mi se jako dopali.Delim mnoga razmisljanja sa tobom.I zelim ti puno srece vezano za fakultet,jer je srpska knjizevnost i jezik mija zelja jos od 2.razreda Osnovne skole.☺❤

    anjasworld1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  2. Svaka čast, Anja! Sviđaju mi se svi odgovori i vidim da smo po mnogo čemu slične :D Što više pišeš o sebi, sve me više oduševljavaš i sve si mi draža! Pratim te još od kad si imala ask i tad sam te zapravo i zavolela. Dok sam čitala 'Onlajn devojku', skoro sve me je asociralo na tebe :) Definitivno bih volela da otvoriš jutjub kanal i podržavam te u tome! Želim ti da upišeš željeni fakultet i da se još dugo, dugo baviš blogovanjem. ❤☺

    ОдговориИзбриши
  3. Uff, na dosta si pitanja odgovorila, ja ne znam da li bih imala živaca na sve da odgovorim, hahah... :)

    Nominovala sam te za tag -> girl-hashtag.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicni odgovorii, ja volim zeleni caj da pijem, a dan ne moze da mi prodje bez cokoladnog mleka :D <3

    http://jfashionlover.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман12. март 2016. 14:58

    I meni je omiljena ta cokolada! *--* Imamo dosta slicnosti.Post ti je savrsen!
    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. I moja omiljena čokolada!! Haha Odličan post, Anja. Da li bi mogla da napišeš post kako neguješ svoje nokte ili nešto slično? Hvala! ☺❤

    Novi post kod mene!
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post! Ja sam takođe malo nesigurna u vezi online kupovine! :-)

    javelina03.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Post je odličan! Mnogo mi je drago to što si odgovorila na ova pitanja. :D

    http://kutakzasvetinejdzere.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  9. Prvo sam želela da budem Tris kao lik iz knjige, pa onda Peni pa opet Tris! Zanimljivo. Ista priča je i sa mojim roditeljima oko bloga. Da li možda znaš kada će famoza objavit nove bloggere? :)

    sandrin-kutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno ne znam :/ Ja njima samo šaljem svoje članke koje oni objavljuju, nemam pojma kada biraju. Slobodno im pošalji mejl, odgovoriće ti :)

      Избриши
  10. Анониман12. март 2016. 17:46

    Kako si se spremala za prijemni i koliko si bodova imala? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo sam iz matematike išla na privatne časove. Od februara do aprila jednom nedeljno po sat vremena, a onda u maju i junu više puta nedeljno. Što se tiče srpskog, radila sam zadatke iz zbirke i imali smo dodatne časove u školi. Kombinovani test te godine još uvek nije bio aktuelan. Znam da sam iz srpskog imala 19 od 20 bodova, a iz matematike valjda 17, nisam sigurna :)

      Избриши
  11. Odgovori mi se jako dopadaju jer usput mozemo pokupiti par korisnih saveta.Hvala ti sto si odgovorila na moja pitanja,odlicna si! :)

    ОдговориИзбриши
  12. Slažem se za knjigu Gijoma Musoa, ja ih obožavam generalno. Što se tiče čokolade, razumemo se hah. :D

    Shine perfection <-- Novi post

    ОдговориИзбриши
  13. Procitala sam svaki odgovor od pocetka do kraja. Stvarno je neverovatno kako uspes da od najjednostavnijih pitanja izvuces najinteresantnije odgovore, i to sve tako savrseno napises. Stvarno svaka ti cast!!♥♥ Inace, nadam se da ces upisati zeljeni fax (obavezno nam javi kako je sve to proslo). :)

    Na mom blogu je novi posto o tome kako devojke razmisljaju pa pogledaj.:)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  14. Želim ti puno sreće sa fakultetom, inače, u budućnosti bih i ja njega volela da upišem. :) Vrlo opširno di odgovorila na sva mnogobrojna pitanja, ovaj post si sigurno spremala satima. :) Divno je što si toliko predana blogu. :) <333333333

    ОдговориИзбриши
  15. Odlični odgovori! Hvala što si odgovorila na moje pitanje! Nadam se da ćeš upisati željeni fakultet!♥

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман13. март 2016. 10:59

    Answers are great. You have to read the books from David Walliams, his books are so funny!

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман13. март 2016. 20:05

    Odlični odgovori. Zaista si divna osoba. Super post.♥

    NOVI POST NA BLOGU >> http://welcometoownway.blogspot.ba/ <<

    ОдговориИзбриши
  18. Mnogo mi je drago sto si odgovorila na jedno moje pitanje! Ili cak dva!Nisam sigurna. :/ :D
    U svakim slucaju, apsolutno obozavam tvm tvoje q&a postove (iako ih je bilo sami dva do sada), zato sto nekako ti i ovajkve postoce izneses na jedan zreo i cutaicima interesantab nacin. ♡ Bravo!! :D
    I ha san jedna od najnizih. Imam 15 godina u svega 157 cm. =]
    A cokolade sa keksim bih mogla da jedem dok ne puknem! Haha... xD

    ОдговориИзбриши
  19. Одговори
    1. Ne gledam PLL, ali imaš http://www.gledajsaprevodom.com/serija/pretty-little-liars i http://www.kinoteka.ba/serija/83/Pretty-Little-Liars.html :)

      Избриши
    2. Imaš na Fox Life-u svakog vikenda, puštaju ujutru u 9:45 i poslepodne u 17:15 rekla bih, a mislim da možeš i onlajn da gledaš preko njihovog sajta :)

      Избриши
  20. Анониман18. март 2016. 19:30

    Hvala sto si mi odgovorila na pitanje. Velika si mi motivacija. Imam jos da te nesto pitam jer se na vreme nisam setila. Posto pises blog i citas knjige, da li si razmisljala nekad da i sama napises neku? I da li postoji nesto, ne dnevnik, sto si pisala kao mala sto bi volela da podelis sa nama? Pozdrav Anjice, najbolja si. ♥

    ОдговориИзбриши