Organizacija učenja ♡

By Anja Miii - четвртак, август 13, 2015

Ja sam jedna od onih slepo organizovanih osoba. Rutina mi je drugo ime i ne volim promene i neplanirane stvari. Svesna sam da su kašnjenje, zaboravljanje i povremeno neučenje normalne stvari i da se dešavaju svim mojim vršnjacima, ali ja to sebi do sada nisam dopuštala. Planer pod ruku, olovka uz njega, učenje na vreme. Jedini predmet koji zaista ne mogu dovoljno dobro da savladam, jeste matematika. Nemam taj klik za matematiku i prosto mi ne ide. Međutim, ne patim za peticom. Zadovoljim se četvorkama i ne opterećujem se time. Sem toga, nikada nisam imala klik za strane jezike. Dobre ocene (posebno 5 iz nemačkog) imam isključivo zahvaljujući svom trudu, ponekad satima učenja i prvenstveno zahvaljujući aktivnosti na času. Dok sam bila u osnovnoj školi, kada bih pred sobom videla gomilu formula iz matematike, fizike ili hemije, samo bih rekla: 'Ja ovo ne znam'. Kako sam odrastala, shvatala sam da ne sme da postoji 'ne znam'. Sve možemo da savladamo samo ako se dovoljno potrudimo oko toga. Upravo iz tog razloga, donosim vam post gde ću sa vama podeliti neke trikove u vezi toga kako ja učim i kako najlakše dobijam dobre ocene. Osnovna stvar je organizacija, to je svima nama jasno. :)


1. Redovno učenje

Ovo je već kliše, ali redovno učenje je zaista najvažnije. Najviše volim kada se javim među prvima u razredu, odgovaram par prvih, lakih lekcija, dobijem peticu i posle uživam bar mesec dana dok se ostali ne izređaju ili dok ne dođe vreme za kontrolni. Kada završim sa odgovaranjem, samo nastavim da učim naredne lekcije i ponovo pred odgovaranje ili kontrolni sve ponovim, a za to mi ne treba više od pola sata - sat. Verujte da ćete biti zahvalni sebi ako budete morali samo da ponovite, umesto da provedete 4 - 5 sati učeći 10 lekcija.

2. Slušanje na času

Odmori su za zezanje i druženje, a časovi za učenje i hvatanje beležaka. Najbolje bi bilo da sednete pored nekoga ko je tih i miran i ko vas neće ometati. Slušajući profesora možete mnogo toga da zapamtite. Takođe, slobodno piskarajte u svesku, tj. beležite nešto što je profesor rekao, a što vam se čini manje - više važnim.

3. Učenje lekcija istog dana

Tog dana kada ste imali taj predmet i odradili neku novu lekciju, a ako ste pritom slušali profesora, sigurno znate već polovinu, ako ne i više od toga. Zato, dok vam je pamćenje još sveže, bilo bi dobro da lekciju naučite istog dana. Verujte, naučićete je za pola sata, a pred sledeći čas je samo ponovite i pola posla je rešeno. 

4. Učenje svakog dana u isto vreme

Kada idem prepodne u školu, tačno znam da je od 16 h moje vreme za učenje. Uglavnom navijem alarm ako slučajno zaspim (mada se to jako retko dešava). Kada to vreme dođe, prvo odem u sobu i izvadim sve što mi je potrebno za učenje, od knjiga, do svesaka i pribora. Sipam čašu vode, stavim je pored sebe i tada učenje može da počne. 

5. Učenje svakog dana na istom mestu

Kada vidim svoj radni sto, on me automatski podseća na učenje. Iz tog razloga ne volim da učim u dnevnoj sobi čak ni kada sam sama kod kuće. Najviše koncentracije imam u svojoj sobi i kada mi se sve stvari nalaze na mom radnom stolu. Mislim da je jako važno da postoji mesto koje vas, čim mu priđete, automatski podseća na učenje, rad itd.

6. Kratke pauze

Ja lično ne volim da pravim veće pauze. Uglavnom to bude na 5 do 10 minuta i to samo kako bih malo prošetala, nešto prezalogajila i sl. Čim napravim veću pauzu, izgubim koncentraciju i moje učenje može da se završi. Zato preporučujem kraće pauze na otprilike svakih 40 minuta učenja.

7. Korišćenje vikenda

Okej, ovo je jedino što ponekad prekršim. Kada dođe vikend, najčešće fotografišem pola subote, drugu polovinu koristim za pisanje postova. Nedelja je rezervisana za odlazak kod bake i deke, posle i za psihičku pripremu za ponedeljak, ali najčešće iskoristim bar deo subote za učenje. Ne mora to da bude 3 ili 5 sati - dovoljno je izdvojiti sat vremena prepodne i sat vremena poslepodne. Nekada mi se desi da naučim sve što imam za narednu nedelju, kada me baš 'drmne' motivacija.

8. Nagrađivanje

Ja volim sebe da nagradim kada dobijem dobru ocenu ili kada osetim da sam se super spremila za kontrolni. Kupim sebi, nešto nebulozno poput kese čipsa i flašice soka ili npr. lak za nokte i odmah se osećam kao da sam uradila nešto važno i kako sam to ipak na neki način zaslužila. Možda deluje glupo, ali meni stvarno pomaže.

9. Motivacija

Moja motivacija je faks koji tek treba da upišem. Uvek razmišljam kako mi svaka ta ocena koju dobijem utiče na prosek, a veći prosek mi daje veći broj bodova i veću šansu da upišem ono što želim. Ako ste još uvek u osnovnoj, razmišljajte o srednjoj školi koju želite da upišete, a verujte mi, znam mnogo osoba kojima su falila doslovno 0,3 boda da upišu školu koju žele, a to su lako mogli da imaju da su se malo malo više potrudili.

To su neka osnovna načela kada je organizacija u pitanju. Pored svega toga, ja u školu uvek nosim svoj mali planer, više blokčić, u koji zapišem kada nam najave kontrolni ili odgovaranje. Zapišem i nešto što ne smem da zaboravim za sledeći čas, nešto što moram da kupim itd. Čim dođem kući, to prepisujem na svoj kućni planer nedeljnih obaveza, koji mi uvek pomaže da ne zaboravljam važne stvari. Na slikama ispod ćete moći da vidite kako on izgleda i kako sam ga napravila, a jako je jednostavno i neće vam trebati više od 15 minuta. :)

Kao što možete da vidite na slici ispod, biće vam potrebne sledeće stvari:

- list od bloka;
- sticky notes;
- lepak;
- hemijska

(makaze i Washi trake nisu neophodne)


Uzmite sticky notes u različitim bojama (možete i iste boje, ali meni je ovako lepše i šarenije). Zalepite 3 listića gore i dva dole (bar toliko stane na list bloka broj 4).


Na svakom papiriću napišite jedan dan u nedelji. Pored petka zalepite jedan papirić za obeležavanje stranica (baš ga zalepite lepkom), a ispod njega prikačite dva papirića za pisanje vikend obaveza.


I, to je to. Vrlo je jednostavno, a mnogo pomaže. Svaki ovaj papirić svake nedelje možete da skinete i zalepite drugi, na koji ćete pisati obaveze za sledeću nedelju. :)


To bi bilo sve od mene kada je ovaj post u pitanju. Konkretne savete o učenju ćete takođe moći da pročitate u nekom od narednih postova. Pozdrav do sledećeg posta. :)

  • Share:

You Might Also Like

65 коментара

  1. Ni meni nikad nije išla matematika, ne ide mi ni danas,znam kako ti je haha.
    Odličan post kao i inače,jako mi se svidja planer i obavezno ću napraviti sebi ovakvo nešto:-)♥
    http://fashionbeautyandme1.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, drago mi je što ti se sviđa. Svakako se razumemo kada je matematika u pitanju. :D ♥

      Избриши
  2. Odličan post! Ja, takođe, imam dosta problema sa matematikom, mada sam još u osnovnoj školi, jednostavno nemam taj klik, što ti kažeš :). U učenju primenjujem slične stvari i planirala sam i ja da napišem post na tu temu, ali potrudiću se da bude drugačiji :). Planer je presladak, sigurno ću napraviti ♥.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, drago mi je što ti se dopada. ♥ Mislim da mi antimatematičari prednjačimo. :D

      Избриши
  3. Odličan i jako koristan post! Dosta ovoga primjenjujem kada učim (no ja rijetko učim, jer većinu zapamtim na času). Što se tiče nagrada, to ne praktikujem - radije pokušam shvatiti kao nagradu to znanje, jer bi me materijalna nagrada vjerovatno natjerala da to samo naučim napamet što ne smatram korisnim!

    P. S. Jako bi mi bilo drago da posjetiš moj blog i kažeš svoje mišljenje o njemu (koje mi je jako važno jer si mi jedan od uzora u bloganju) i učlaniš se ukoliko ti se dopadne! ❤

    zarinkutak.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. :) Ne nagrađujem ja sebe uvek, već onda kada naučim nešto što je teško ili naporno ili kada dobijem dobru ocenu kao rezultat velikog truda. Tada mi je zadovoljstvo da sebi priuštim nešto. :) Posetiću tvoj blog, svakako. ♥

      Избриши
  4. Jako lep post, zaista mi se sviđa kako si ga napisala..Meni je motivacija to što će mi ta ocena vredeti na prijemnom... Jako mi se sviđa planer♥

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam jedva izurala sa matematikom. Jednostavno je mrzim ali znam da kada kažem ' ne mogu ' ,znam da tada najviše mogu. To je meni motivavija da tako kažem. Uživala sam citajuci ovaj post.Sve sam od reci do reci pročitala.Sebi moram nabbaviti neki planer i definitivno moram i ja napraviti ovaj jednostavan diy

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je što ti se post svideo. :) Ja nikada nisam bila dobra kada je matiš u pitanju, ali trudim se da dobro izvežbam pred kontrolni. Nekada dobijem 5, ali uglavnom su to četvorke i zadovoljim se time. :)

      Избриши
  6. Odličan post :) Planer je jako lep :)
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Super post,ja,na svu srecu,znam matematiku,i nemam problema sa njom,ali svakako se slazem,koliko god talentovani bili,organizacija i rad su kljuc uspeha💟

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, i ja se potpuno slažem. Svima nama neki predmeti idu, neki ne idu, ali čak i iz tih koji nam ne idu prosto moramo da se trudimo. :) ♥

      Избриши
  8. Post je odličan i dosta koristan. ☺ Ja kada dobijem motivaciju za učenje, nemam ništa da učim. Mada sada krećem u srednju trudiću se maksimalno kako bih upisala željeni faklutet. ☺ :D I baš mi se sviđa kućni planer. ♥♥

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican i jako koristan post ;)
    Na pocetku prosle skolske godine sam bila organizovana, ali posle zimskog raspusta sam skroz "ispala iz koloseka". Sad sam cvrsto resila da istrajem u tome. Hemija je predmet koji meni najslabije ide i planiram da mu se posvetim vise nego ostalima, a ne da odlazem ucenje jer "ja to ne znam".

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Luna. :) Znam kako je. Ni ja nisam volela hemiju. U srednjoj je nemam i drago mi je zbog toga, ali u osnovnoj mi je uvek predstavljala problem. :/

      Избриши
  10. Anjice, odlican post i jako je koristan. Sto se tice ucenja, nikad nisam imala problema sa matematikom i fizikom, to gotovo nikad ni ne ucim kod kuce, sve zapamtim na casu. Znam da treba bar da ponovim, ali nema veze. Meni najveci problem stvara istorija, a jezici mi odlicno idu od ruke, pogotovo spanski i srpski. Odlicni su saveti i koristicu ih kad krenem u osmi, sigurna sam da cu ovog puta popraviti i tu jednu cetvorku koju imam. Kucni planer ti je divan, svaka cast. ❤❤❤

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jacoo! ♥ Srećnica si što ti matematika ide od ruke, veliko je to olakšanje. :) Ti si očigledno više za one 'kefalo' predmete, dok ti ne idu oni koje moraš da štrebaš. Meni je srpski omiljeni predmeti, on mi najbolje ide, dok španski dosta znam i volim, čak i ako ga nemam kao drugi strani jezik u školi. :)

      Избриши
  11. Bas mi sOvako se i ja organizujem. Samo sto si ti dosta ozbiljnija. Ja na primer nekad ucim i po sest sati (najcesce pet), a nekad jedva sat
    -dva. Iz drustvenih nauka nikada nismo imali kontrolne, pa sam uvek mogla da se javim prva, ali nekako jako brzo dodjem na red za sledece odgovaranje, jer se puno bezalo. Meni iznad radnog stola stoji hamer na koji zakacim testove gde nisam dobila peticu i zalepim papirice (kao sto su ovi gde pises plan ucenja za subotu i nedelju) na kojima pisem sta imam za ucenje i tako kad zavrsim sa tim odgovaranjem onda ih skinem. Obnavljam svakog dana, jer lako zaboravljam. Pretpostavljam da je to zbog ucenja u sebi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Htela sam da kazem da mi se post bas dopao. :)

      Избриши
    2. Администратор блога је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Ta ideja sa lepljenjem nižih ocena sa kontrolnog je super, sviđa mi se. :) Ja, nasuprot tebi, sve učim na glas, tako mi je lakše. Volim da čujem sebe i tako apsolutno mnogo više zapamtim. Mada svi mi imamo neke svoje metode, važno je samo da su delotvorne. :)

      Избриши
    4. Ma i nisu bas. Jako bih volela da mogu da ucim na glas, ali mi je glupo kada nisam sama kuci. Ovako mi treba vise vremena da zapamtim, upravo iz tog razloga sto ne cujem sebe, ali jednostavno uvek se mahinalno vratim na tu moju pogresnu metodu. :)

      Избриши
  12. Ja te od skoro pratim i obožavam tee!
    Toliko imaš dobre postove,da ja nemam reči.
    Meni ce sve ovo sto si napisala veoma posluziti,posto sam ja veoma neorganizovana osoba,a i moram da se organizujem. Ove skolske godine sam osmi razred i treba da se potrudim oko učenja i svega toga sto se desava u osmom razredu.Ti to znas.
    Bas super post!

    Flyovanje.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Jeco! ♥ Nadam se da će ti ovaj, ali i budući postovi u vezi škole pomoći da u osmom razredu dobro zagreješ stolicu, spremiš se za prijemni i sve ostalo što te čeka. :)

      Избриши
  13. Great post.
    would you like to follow each other?
    Let me know and I will follow you back .
    www.tomntins.com

    ОдговориИзбриши
  14. Divan post!Jako si me inspirislala,kao i obicno <3!Tvoj planer nedeljnih obaveza mi se jako svidja i sigurno cu ga napravitii <3!Najbolja kao i uvekk <3!
    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Divno zaista. Rekla si sve sto i ja mislim, sto bi moji nastavnici rekli rec "ne znam" nije u njihovom recniku.;) Jako mi se dopada tvoj planer i stvarno je mnogo sladak. Nekada, kada citam tvoje poatove pomislim da slusam nekog psihologa. Zaista vrsis veliki uticaj na mene. ♥♥

    ОдговориИзбриши
  16. Ovaj post će mi dosta pomoći.Ja iskreno nemam samo problema sa matematikom doduše cela moja generacija ima taj problem kao i sa nastavnikom.Nama polovina časa prođe u ćutanju a druga polovina se ispija kafa i pričaju angdote.Mislim kako mogu iz hemije i fizike imati 5 na testovima,a na testu iz matematike 3.Tu me je uvek izvlačio usmeni.Imala sam isti ovakam planer.Ja nisam osoba koja se prva javlja za odgovaranje iako sam naučila lekciju to ne radim,ali sam mislila da u osmom to promenim,jer moram da se spremam za prijemni a 85% sama moram da se spremam.Jedva čekam ostatak postova jer će mi ovakvi postovi dobro doći

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je ako će biti od pomoći. :) I ja se plašim da se prva javim na nekim predmetima, ali ako se npr. pre mene javi jedno ili dvoje, onda i ja probijem led. Što se prijemnog tiče, veruj mi da ni najmanje ne treba da se opterećuješ njime, nije to ništa strašno kako će ga verovatno predstavljati tokom čitavog osmog razreda. :)

      Избриши
  17. U potpunosti se slažem da je organizacija najpotrebnija stvar za uspeh! Ja, hvala nebesima, nemam problema sa matematikom, ali zato fizika... Moj jedini problem je što ne mogu da učim preko dana, skoro ništa ne zapamtim. Ali zato posle 7 sati učenje može da počne. ^_^
    Jedva čekam i druge postove iz ove serije.♥

    pametnodete.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja baš suprotno. Ako naučim preko dana - naučila sam. Ako ne naučim, nema šanse da mogu uveče. Svi imamo taj neki ritam i okej je dok god nam odgovara. ♥

      Избриши
  18. Odličan post,saveti su stvarno sjajni iako većinu toga već primenjujem tokom učenja.Mada,ja nemam svoju sobu i uvek moram da radim u dnevnoj i tamo mi sestra mnogo smeta i jedva uspem da se skoncentrišem na ono što učim.Takođe mislim da sada nama deci nije ni stalo toliko do škole i ocena,možda nekima.Tim osobama koje redovno uče i koje imaju sve petice,njima će biti lakše u budućnosti i lakše ć se snalaziti u životu tako da nema veze ako nekog smatraju štreberom. ;) Okej,ja sam prešla na sasvim drugo temu,haha.I ovaj DIY na kraju posta,pa hmmm...Ja sam napravila ešto slično samo što ti nije planer,već raspored časova i stvarno divno izgleda kada se nalepe ti lepljivi papirići.U suštini,post je preodličan i znam da odsada učenje neće predstavljati veliki problem uz ovaj post. ☺♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. :) Slažem se da mnogi danas ne mare za ocene, ali ja marim, one su mi važne, a i svima kojima je stalo do neke lepše budućnosti su ocene sigurno bitne. :) Što se mog planera tiče, ovde je to baš planer, pišem šta kog dana moram da odradim, a raspored je raspored, iscrtam ga, išpartam i ispišem predmete, zalepim i to je to. :) ♥

      Избриши
  19. Takodje mucim muke sa matematikom,blago receno.Uvek sam izmedju 3-4 i nemam pojma kako zavrsim sa 4.Dok mi strani jezici idu,imam petice iz njih ne trudeci se nesto preterano.Odlican post i jako si sve lepo napisala ,slazem se u potpunosti sa svim!♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti. ♥ Meni super idu društveni predmeti, a svi koji su prirodni nikako... engleski mi okej ide, ali drugi strani jezik, tj. nemački, uopšte ne volim. :D

      Избриши
  20. Odličan i jako koristan post! ♥ Uglavnom učimo na isti način, samo što ja pravim pauze na svakih 20-25 minuta jer nemam koncentraciju za duže učenje i onda moram da napravim malu pauzu, pa nastavim dalje. :)

    aleksandrasmagicalworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala. ♥ Svi imamo neki svoj ritam i nešto što nam odgovara i super je ako to 'deluje' i ako tako uspevamo da dobijamo dobre ocene. :)

      Избриши
  21. Anjice predobar post! I ja ću ovih dana objaviti nešto slično, ali to bi trebao da bude collab, ali ću dati sve od sebe da bude drugačije od tvog posta. :) Slažem se sa svim, i dotsa slično radimo. Recimo, i ja uvijek prva odgovaram i da kažem, prebrinem, ocjenu, a onda uživam to testa. Planer je presladak i već sam kupila stiky notes da ga napravim! :D :*
    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Mico. ♥ Ovaj planer je nešto vrlo jednostavno, ali napraviću vam post o organizaciji planera u obliku sveske, koji je ipak malo sadržajniji. :)

      Избриши
  22. Anja,ovaj planer je toliko savrsen da ja nemam reci! Zaista je presavrsen,mnogo mi se dopada i 100% cu ga napraviti cim pocne skola.
    Samo ne znam koliko ce to dugo funkcionisati jer sam ja jako nemarna i lenja osoba.


    Npr. prve nedelje sve radim, ucim,lepo pisem,ama bas sve i onda sve opet po staromm..
    Inace,uvek ucim pred kontrolni/odgovaranje. Ali kada me uhvati neko doba za ucenje,onda naucim i za 30 min. Inace,kada me nesto zanima to mogu nauciti i za 30. min,ali ako me nesto ni malo ne zanima to onda traje po 5-6 sati.
    Uopste ne znam kako da se motivisem da ucim istoriju,biologiju i nemacki.
    Inace,jezici mi idu ali nekako ne volim nemacki i onda ne volim ni da ga ucim. Takodje mi matematika jako dobro ide,kod mene u razredu samo jedina ja nemam problem sa njom tako da mi je vec i normalno da cujem da drugima ne ide.. Ako ti je mozda lakse idi na casove,znam da su moje drugarice isle i dosta im je pomoglo..♥


    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo! ♥ Ja sam u osnovnoj išla na časove iz matematike, bukvalno od 5. do 8. razreda, čak i u prvom razredu srednje škole, a sada nekako nemam ni živaca za to, pa ni strpljenja. Pomogne mi drugarica, izvežbamo pred kontrolni i meni je četvorka super. Dobijem nekada i 5, ali na kraju to uvek bude 4. :) Ja nemački uopšte ne volim, ali trudim se. Učim pred kontrolni i odgovaranje, uvek sam aktivna na času i profesorka me voli. U prvoj i drugoj godini sam imala istoriju, u drugoj godini dve istorije (možeš da zamisliš), pride još užasno zahtevnog profesora i stalno sam se mučila. Kada bi nam najavio kontrolni, učila bih i po nedelju dana, svaki dan po malo. Podvlačila sam, izdvajala na papire, prepisivala itd. Biologija mi je uvek nekako bila manji problem, ali u srednjoj mi je istorija bila noćna mora. :D

      Избриши
  23. Super sto si uradila ovakav tip posta..Bas mi se dopada :**

    P.S. Pogledajte moj blog
    http://girlsmakeupbysanjah.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  24. Po meni je ovaj post savrsen, stvarno. Svi saveti su ti jakoo dobri i pre svega korisni, iako se pridrzavam slicnih, ovi su mi bas pomogli. Takodje i ja vikend provodim kod dekr i bake pa je malo tesko da se tamo koncentrisem i ucim, ali kad se mora, mora se. Matematika mi sva sreca ide jako dobro, ali istoriju i strane jezike prezirem. Treba mi bass dostaa motivacije da bih to naucila. Sve u svemu, mnogo mi se svidjaju tvoji postovi i ovaj je odlicaaan! ❤

    Smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo, stvarno. ♥ Mnogi kubure ili sa matematikom, ili sa istorijom, uglavnom su ta dva predmeta najbolnija tačka. No dobro, svi imamo neka svoja interesovanja i svi smo u nečemu dobri, a u nečemu očajni. :D

      Избриши
  25. Thanks. I'm following you. You blog is great. :)

    ОдговориИзбриши
  26. Mnogo si mi pomogla ovim postom! Čitajući ga shvatila sam da sam veoma slična tebi što se tiče organizacije i tvojiu navika. Uživala sam čitajući ovaj post za koji smatram da je pun korisnih saveta. Svaka ti čast Anjice! <33

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  27. Super saveti Anja. Ja moram priznati ne ucim bas svaki put jer sve zapamtim i na casu. Jako se cesto javljam i nekako mi sve ide dobro u skoli. Hvala ti na savetima koristice mi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu, drago mi je. :) Super je ako dosta toga uspeš da zapamtiš na času, tako sebi baš dosta olakšavaš. :)

      Избриши
  28. Ja sam osoba koja uopste ne moze slusati na casu,znaci ne mogu,ne znas ni zasto ni kako ali ako pokusam da slusam meni mislis samo lete haha.Obicno sve kuci naucim,odlican sam djak ali ne mogu uciti vise od 30 minuta,ne mogu se koncentrisati,misli mi lutaju.a jos ako sam zaljubljena..a pa onda ne mogu ni uciti.Pokusavam da pocnem slusati na casu jer uskoro krecem u srednju i moracu slusati profesore.Volim citati tvoje postove jer su obilni i moze se puno nauciti iz njih,ne znam kako imas ideje za sve postove i odakle ti inspiracija,ali svaka ti cast,samo tako nastavi! :)
    Ako zelis pogledaj moj blog :) <3 http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.com/#_=_

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, zaista! ♥ Tako i moj brat - on sve što zna, nauči isključivo na času. Kući uopšte ne uči, mrzi ga i uvek pronađe neku drugu zanimaciju. Valjda je kod svih nas to drugačije. :)

      Избриши
  29. Meni je matematika uvijek dobro isla i zato ju volim.Nazovi me cudnom,takva sam.Ja se nemogu koncentrirati na satu,pokusavam slusati,ali uvijek mi nesto padne na pamet i samo o tome razmisljam.I nikada nemogu nista nauciti,treba mi vjerojatno 2 sata da bih naucila jednu lekciju.Moram poraditi na tome. ;) Odlican post,uzivala sam citajuci ga. 💝
    -Ines(ineslittlecloud.blogspot.com)

    ОдговориИзбриши
  30. Pocela sam da gledam tutorijale i citam po blogovima o tome kako se organizovati oko ucenja i skolskih obaveza... ugl. sve devojke isto rade i svidja mi se kako se organizuju. Ja to iskreno nikad nisam radila. Ja sve ucim danas za sutra -.- Jedino prvih nedelju dana kada krene skola, uzmem tako da "naucim" lekcije koje smo taj dan radilu, i posle me prodje volja. Pokusacu neke od ovih saveta da primenim od sledece nedelje, pa ono... Drzite mi fige da napokon krenem tako xD ♥

    ОдговориИзбриши
  31. Šta pišeš u planer? Možeš li snimiti post na tu ideju kako izgleda tvoj jedan dan u planeru?

    ОдговориИзбриши