Preporučujem vam: Dok nisam srela tebe & Posle tebe

By Anja Miii - четвртак, децембар 29, 2016

Preporučujem vam će od sada biti stalna rubrika na mom blogu. Trudiću se da vam što češće, a bar dva puta mesečno, preporučim knjige, filmove, hranu mesta, događaje... Volim preporuke, volim da vidim i čujem nešto novo i interesantno, te se nadam da ćete i vi uživati čitajući postove iz ove rubrike. :) Danas ću vam predstaviti dve knjige Džodžo Mojes - verovatno njene napopularnije i najprodavanije knjige. Ukoliko ih niste pročitali, verujem da ste bar pogledali film Me before you. Ako jeste i ako vam se dopao, onda ove knjige jednostavno moraju da se nađu na vašim policama.

DOK NISAM SRELA TEBE...


... je jedna od najemotivnih knjiga. Doduše, nije me rasplakala, jer sam tvrd orah, a i u momentu kada sam je završavala nisam bila loše raspoložena. Osim toga, čak i ako nisam pogledala film, znala sam šta mogu da očekujem na kraju, te se nisam preterano iznenadila i šokirala istim. Verujem da su mnogi od vas pogledali film Me before you, koji je sniman na osnovu ove knjige, ali ako to još uvek niste učinili, preporučujem vam da prvo pročitate knjigu. Utisak je sasvim drugačiji i bolji. :)

O čemu se radi u knjizi?

Luiza je dvadesetšestogodišnja devojka koja vodi vrlo miran i ušuškan život. Živi sa roditeljima i sestrom, radi u malom baru u blizini svoje kuće i ima dugogodišnjeg dečka. Sasvim neočekivano, bar u kome Luiza radi biva zatvoren i ona ostaje bez posla. Kako porodica u velikoj meri zavisi od nje i njene plate, prinuđena je da pronađe novi posao. S obzirom na to da nije završila fakultet i da nije kvalifikovana gotovo ni za šta, nude joj posao negovateljice. U početku izričito odbija da se bavi time, ali ubrzo shvata da mora da pronađe posao i da pomogne svojoj porodici. Ubrzo postaje negovateljica tridesetpetogodišnjeg kvadriplegičara Vila, nekada vrlo aktivnog, poslovno cenjenog i veselog momka, koji je nakon saobraćajne nesreće ostao vezan za kolica. On planira da kroz šest meseci otputuje u Švajcarsku, u kliniku u kojoj pacijentima poput njega okončavaju život. Luizin zadatak je da za tih šest meseci uveri Vila da je život lep, da mu pomogne da prebrodi svoje nedostatke i da ga oraspoloži. Dalje vam neću pisati, jer vam neće biti interesantno da je čitate ukoliko baš sve budete znali. :)


POSLE TEBE...



... je nastavak knjige Dok nisam srele tebe. Džodžo je imala težak zadatak, jer je prosto nemoguće nadmašiti radnju prve knjige. Moram da priznam, knjiga me nije oduševila koliko i prva, ali, ponavljam - emocije u prvoj knjizi su neverovatne i nemoguće je nadmašiti ih! Ukoliko ne pročitate ovu knjigu, nećete ništa propustiti, ali mene je zanimalo šta se dalje dešava, nisam imala mira, tako da ću radnju ove knjige podeliti sa vama. Ne čitajte ako niste pročitali prvu knjigu, ponešto prosto moram da otkrijem. :)

O čemu se radi u knjizi?

Vila više nema. Luzia je sama. Neko vreme je putovala, kupila je stan od novca kojoj joj je Vil ostavio, zaposlila se u baru na aerodromu i već mesecima nije videla roditelje i sestru. I dalje ne može da preboli ono što se desilo, ljudi je gledaju popreko, a ona oseća krivicu i bol. Doživljava nesreću nakon koje odlazi na sastanke sa ljudima koji su takođe izgubili drage osobe. Jedne noći, neko joj kuca na vrata. Lu tada saznaje nešto neverovatno, što je potpuno iznenadi i zatekne. Neću vam otkriti šta je to, ali je u pitanju nešto što je možda moglo održati Vila u životu. Ako vas zanima Luizin ljubavni život - da, pojaviće se neko, ali je ljubavna priča u ovoj knjizi u drugom planu. :)


Da li ste imali priliku da pročitate bar jednu od ove dve knjige?
Kako su vam se dopale?
Kako vam se sviđa film 'Me before you'? 


  • Share:

You Might Also Like

13 коментара

  1. Jako mi je drago što si pisala svoje dojmove o knjizi. Nikako da pogledam film, ali moram se za praznike natjerati da pogledam, jer sam čula samo pozitivne komentare na račun filma. Ne sumnjam ni u knjigu.☺♥

    My little corner

    ОдговориИзбриши
  2. Drugarica mi je još letos preporučila taj film i rekla da je predivan,ali ja nisam htela da ga odgledam,jer želim prvo da pročitam knjigu.Čula sam zaista dosta pohvala i jedva čekam da pročitam! :)

    littledreamer1110.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Jao, jako si me zainteresorala.sada za ove dvije knjige! Morat cu ih potraziti jer me bas sad zanimaju. A mozda pogledam i film, uglavnom, super i hvala na preporuci :)

    MMara moj blog

    ОдговориИзбриши
  4. Pre svega, nisam gledala ni film, a nisam čitala ni knjigu. Za film sam odavno znala i planirala da ga gledam, ali uvek pronađem neki drugi i zaboravim na njega. Kažem da ću ga posle gledati, a posle opet ista priča. Za knjige nisam čula. Nisam znala da je film radjen po knjizi. Ali kao što si nam ti preporučila prvo ću pročitati knjige, a posle odgledati film. Hvala još jednom na preporuci. Sve u svemu, post je jako lepo napisan. Imaš jako lep stil za pisanje. Pratim te, pa bi mi bilo drago kad bi uzvratila.

    Blog: LifeInMyStyle | Novi post: Goals for 2017

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično si opisala ove knjige, dopuadaju mi se ovako na prvi pogled. Voljela bih da ih pročitam u sledećoj godini. Odlično draga, super!♥

    http://sosihappylife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Jaoj, bas pre dva dana sam odgledala film Me before you. Toliko je dobar, ne mogu da ti opisem. Mene je rasplakao i stvarno nisam mogla da se zaustavim. Knjigu nisam procitala i nenamravam u skorije vreme, jer sada gledam filmovee. Imate sve moje preporuke, fantastican je. Sjajan post, Anja, kao i uvek. <3 <3

    ОдговориИзбриши
  7. Pročitala sam prvi deo, ali nekako mislim da za drugi nisam spremna, imam osećaj kao da bih se mnogo rastužila kada bih, kao što si rekla, saznala da postoji nešto što je moglo spasiti Vila. Svakako, prvi deo je zaista emotivan, i iako oboavam tužne knjige prepune ubistava i sličnih događaja, na kraju ove priče nisam mogla da izdržim, a da ne pustim suzu.
    Film nisam gledala, ali mislim da bih mogla :)

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  8. Jel moze molim te,room tour??

    ОдговориИзбриши
  9. Dve nove knjige koje će se naći na mom spisku za čitanje u 2017. tako da ti jako hvala! Ako želiš možeš da pročitaš moj blog i na njemu možeš naći preporuke nekih knjiga http://mrsdebela.blogspot.rs/ :*

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post,pratim te pa ako zelis uzvrati
    https://slsk04.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  11. Odlican post.Veoma mi se svidjaju ove knjige,hvala ti na preporuci.Mozda ih nekada procitam.

    http://jovanasuniquecorner.blogspot.nl <-- zapratite me , anja i ti , ako zelis. <3

    ОдговориИзбриши
  12. Nisam čitala ove knjige, ali sam pogledala film 'Me Before You' i moram priznati da je jedan od najboljih filmova u ovoj godini koji sam pogledala, definitivno jako emotivan, a s druge strane odličan, pretpostavljam da je knjiga još i bolja. Inače fotografije ubijaju *.*

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Gledala sam film u bioskopu,ali nusam znaka da postoji knjiga. Tacnije, dok sam gledala nisam znaka, posle mi je drugarica rekka da he citala iba dela ida je apsolutno prelep dozivljaj , te planiran u da ih citam. Aki bih komentarissala film, posto knjigu jos uvek ne mogu, rekla buh da je prosto sjajan i jaki isecajan. Uf, sada ne bas kopka taj drugi deo :D
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши