Vojna akademija 3 - moji utisci

By Anja Miii - уторак, новембар 15, 2016

Kada je Vojna akademija pre par godina počela da se prikazuje na TV-u, bila sam puna predrasuda. Dok su mama, tata i brat s nestrpljenjem iščekivali svaku nedelju i svaku novu epizodu, ja sam bila bila u fazonu: 'To je još jedna glupa i negativna serija u kojoj se ubija i puca'. Danima su me nagovarali da joj pružim šansu. Govorili su mi da je serija duhovita i zanimljiva i da je nemoguće da mi se ne svidi. I zaista, kada sam počela da je gledam, nisam mogla da prestanem. Posle prve, brzo je došla i druga sezona, a pre par dana je u bioskopima počeo da se prikazuje i treći deo filma, nakon koga će uslediti i treća sezone serije. Novosadska premijera je bila u Cineplexu, 10. novembra. Kartu sam kupila još krajem oktobra i s nestrpljem sam iščekivala da konačno pogledam film, da vidim šta se promenilo u životima mojih omiljenih junaka, kao i da ih vidim na crvenom tepihu. U nastavku pročitajte kakvi su moji utisci nakon odgledanog filma. :)


I dalje su tu svi junaci koje smo gledali u prethodnim sezonama. Odrasli su, imaju skoro 30 godina, rade pri vojsci i i dalje su tu jedni za druge. Iako svi imaju svoje obaveze i probleme i iako se ne viđaju toliko često, oni su i dalje najbolji prijatelji. Klisura je najbolji među najboljima. Pokupio je sva važna priznanja i postao veoma uspešan. Ipak, godine prolaze, a on i dalje u tišini pati za Šašom. Šaša je PR - preuzima pozive i organizuje učešća vojnih lica u emisijama, ali duboko pati jer već dve godine nije pilotirala. Vrlo je očigledno da je Klisura i dalje u njenim mislima. Ris je u Africi i vraća se za 6 meseci. Zimče pati, jer vreme prolazi, a ona stoji u mestu. Poslovno je ostvarena, ali duboko pati jer Ris nije kraj nje. Otac je savetuje da počne da živi, jer vreme leti. Stošić se ne menja. Sada on komanduje novim kadetima, ali je izvan akademije nepopravljivi ženskaroš. Ivana ga često izbacuje iz (vlastitog) stana, a on utočište pronalazi kod Roksi, koja mu postaje najbolja prijateljica. Roksi dobija premeštaj i odlazi u Niš, gde se susreće sa bivšim profesorom i neostvarenom ljubavi. Džale i Nadica su u srećnom braku. Ona sprema pravosudni ispit, dok je on vrlo cenjen u svom poslu.


Osim starih, u filmu se pojavljuju i neka nova lica. Jedna od njih je Maša, devojka koja je odrasla pod staklenim zvonom. Roditelji su je mazili i pazili i planovi koje su imali za nju nisu uključivali Vojnu akademiju. Želeli su da upiše ekonomiju ili da nastavi porodični biznis (poslastičarstvo), ali Maša, iako je punija i na prvi pogled nesposobna za to, želi da ode na akademiju i da ostvari nešto veliko. Još jedan novi lik je Ilija, momak koji je odrastao pored oca alkoholičara i majke koja je tog istog oca trpela. Bio je u problematičnom društvu, a sada je konačno shvatio da mora da mora da iskoristi svoj potencijal i da konačno preokrene svoj život. Tu je i Ceca, uvek pozitivna štreberka, koja je, pored drugih likova, u više navrata zasmejala čitavu bioskopsku salu. Tu su i Gruja i Bugi, dva prijatelja iz unutrašnjosti, ali i Anđa, tajanstvena devojka koja ne priča previše o sebi.

Iznenadila sam se (mogu reći neprijatno) krajem filma. Zaista je neosmišljen. Znam da su u filmu prikazani određeni segmenti iz prvih nekoliko (od ukupno 10) epizoda i znam da filmom nisu želeli da otkriju baš svaki detalj onoga što će biti u seriji, ali je sve vrlo nedorečeno. Na kraju se ništa nije desilo, sve je isto kao i na samom početku filma. Ako ništa, bar su nam zagolicali maštu i ostavili nas da s nestrpljenjem iščekujemo početak 2017. godine, kada će početi da se prikazuju nove epizode. :) Kao što sam gore već napomenula, premijeri su prisustvovali i glumci. Videla sam ih dok su prolazili crvenim tepihom, većinu sam i snimila, ali nisam imala strpljenja da ulazim unutra i da se guram kako bih se slikala sa njima. Valjda sam prevazišla tu maniju fotografisanja sa svim poznatim ličnostima, koju sam imala kao mlađa. :)


Ukoliko niste pogledali prve dve sezone Vojne akademije, morate to da uradite! Mogu da potvrdim da je to jedna od naših najboljih serija. Duhovita je, drži pažnju, pokazuje realne probleme mladih ljudi, pokazuje kako se njihov život menja, kako odrastaju, kako se zbližavaju i zaljubljuju... I sama sam imala predrasude prema njoj, a kada sam je zavolela, pogledala sam je više puta od početka do kraja i beskrajno sam se vezala za mnoge likove. Iskreno se nadam i četvrtoj sezoni, bilo bi divno, zar ne? :)

Da li ste vi gledali Vojnu akademiju?

Čujemo se uskoro! :*

  • Share:

You Might Also Like

12 коментара

  1. Obozavala sam Vojnu akademiju!Isto sam prvo mislila da nije uopste zanimljiva,ali sam se kasnije zaljubila.U petak u bioskopu u mom gradu se prikazivao film i moje celo odeljenje se dogovorilo da ide,medjutim ja u petak uvece nisam bila tu,ali drugarica mi je rekla da nisam nista propustila,jer ih nije nesto odusevio.

    littledreamer1110.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post. Ne volim Vojnu akademiju, i niko je u mojoj porodici ne gleda. Iskreno ja ne gledam srpske serije. Obično gledam američke i turske.

    lifeinmystyle311.blogspot.com - Novi post

    -Šehada

    ОдговориИзбриши
  3. Zaljubila sam se u seriju odmah ❤ Jedva čekam treću sezonuuu ❤


    http://angelinavukovic.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican post.Prve dve sezone sam odgledala a nadam se sto skorije i trecu.♥

    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    aleksandrascorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  5. Čini se dosta zanimljiva serija <3
    http://beautyworld830.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam nikada gledala seriju,pa i ne znam šta da napišem.Drugarica mi rekla da se zaista nadala nečemu,ali ništa,i kraj joj se stvarno nije dopao!
    http://natalijabeauty.blogspot.nl

    ОдговориИзбриши
  7. http://magicworldofpanda.blogspot.com/ follow her she will follow u

    ОдговориИзбриши
  8. Planirala sam da gledam ivaj film, jer seriju bas colim i jako me interesuje sta se dalje desava. Skazem se sa tobom, bilo bi sjajno da osmisle i cetvrtu sezonu :D
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  9. Gledala sam obe sezone Vojne akademije al nekako mi se čini polovično. Krivo mi je što nisam odledala baš svaku epizodu. A isto tako mi je jako žao što nisam gledala film u našem bioskopu. Jedna drugarica me je takoreći ispalila, a druga se nabacivala da idem s njom, a ja baš nešto i nisam želela da idem s njom, tačnije ni ne družimo se :D I tako sam ja izgubila volju da odem u bioskop. A krivo mi je sad kad čitam ovo jer sam mogla možda da se organizujem s nekim drugim.. Nema veze, odgledaću seriju. :)

    Milicalifestyletips.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  10. Pojedine osobe se druže samo kad sam im potrebna! Umesto da mi se jave, pitaju me da li imam domaći da im dam da prepisu ili me mole da idem sa njima do negde, a posle me ne poznaju. Počela sam da ih odbijam! Da li sam u pravu? Mislim da ne bi trebalo da me koriste!

    ОдговориИзбриши
  11. Ova serija mi je jedna od omiljenih!♥
    Ne mogu da dočekam 3 sezonu. :)
    Super post! ♥

    stellarbook.blogspot.com

    ОдговориИзбриши