The Secret

By Anja Miii - уторак, мај 03, 2016


Smatram da nas svaka knjiga koju pročitamo na izvestan način obogaćuje. Uči nas važnim životnim stvarima i pruža nam važne životne pouke. Ipak, nijedna knjiga koju sam do sada pročitala nije imala toliko snažan uticaj na mene kao što je to slučaj sa Tajnom, kojoj posvećujem današnji post. Naime, Tajnu mi je pozajmio najbolji drug. Iste večeri sam počela da je čitam, ne znajući mnogo o njoj, sem da govori o zakonu privlačnosti. Sigurno znate Vinu ili možda Divnu, koje na svojim kanalima (ovde i ovde) govore o teoriji zakona privlačnosti. Pre par godina sam odgledala neke njihove videe, ali nisam se toliko udubljivala u iste, jer sam bila dete koje to nije preterano interesovalo. Te večeri sam pročitala određen broj strana i odlučila sam da legnem da spavam i da nastavim sutra. Jedva sam zaspala, jer sam dosta razmišljala o onome što sam pročitala. Kada sam ustala narednog jutra, na YT-u me je sačekao Vinin video u vezi toga kako trenutno stoji sa zakonom privlačnosti. Iznenadila sam se, jer ta, naizgled slučajnost, meni govori nešto sasvim drugo. :)


Tajna je popularna psihološka knjiga koju je napisala Ronda Bern. Osim knjige, možete da pogledate i istoimeni film. Takođe, možete da posetite i sajt http://www.thesecret.tv/.
U pisanju knjige, sem same Ronde, učestvovali su brojni značajni ljudi - lekari i naučnici, profesori i preduzetnici. Svi oni su u nekom periodu svog života shvatili Tajnu, svi su shvatili značaj zakona privlačnosti. Kada su počeli da žive po pravilima koje on nalaže, njihov život se promenio i postao mnogo kvalitetniji nego što je bio do tada. Kroz knjigu ćete moći da pročitate životne priče nekih od njih, kao i njihove savete za vas.

Zakon privlačnosti  kaže da se sličnosti privlače, tako da kada imate nekakvu misao vi u isto vreme privlačite slične misli. Vaše trenutne misli određuju vaš budući život. Ono o čemu najviše razmišljate ili ono na šta ste najjače fokusirani pojaviće se u vašem životu. Npr. ako ustanete i kažete sebi kako će danas biti grozan dan (misleći na vremenske neprilike, ili ako imate kontrolni ili nešto slično), dan će vam zaista biti grozan. Međutim, ako ustanete nasmejani i kažete kako će danas biti divan dan i kako ćete se divno provesti - tako će i biti. :)

U nastavku ću vam ubaciti neke značajne i divne odlomke iz knjige. Neću vam pisati mnogo o njoj, ali svakako vam je preporučujem ako ste negativni, ako mislite da vam se u životu dešavaju samo loše stvari i ako ste u nekoj vrsti depresije. Međutim, pročitala sam je i ja koja sam uvek pozitivna i nasmejana i još sam odlučnija u nameri da to zauvek i ostanem!





'Vi ste kreator sopstvene sudbine. Vi ste autor. Vi pišete priču. Olovka je u vašim rukama, a ishod će biti onakav kakav vi izabere!'

Želim dam divan dan!


  • Share:

You Might Also Like

27 коментара

  1. nisam nikada prije čula za ovu knjigu ali čini se zanimljiva :)
    upravo sam postavila novi post na mom blogu na temu moje najdraže knjige pa rekoh prikladno je komentarisati :)
    izvini ako ne voliš ovakve komentare.

    http://lamiyasworld.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Post je odličan! Sjajna ideja, fenomenalne slike i predivan tekst! Jedva čekam da knjigu uzmem iz biblioteke i pročitam je.❤

    ОдговориИзбриши
  3. Cula sam za zakone privlacnosti, ali nikada nisam bila tacno sigurna sta je to. Ovim postom, odlomcima i samim tekstom, jako si me zainteredovaka za ovu knjigu, koju bih stvarno vokeka da procitam. :D
    Divna si! ♡

    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман3. мај 2016. 16:14

    Pogledala sam dokumentarac The Secret i stvarno je dobar. Od kada sam ga pogledala pocela sam da verujem u telepatiju i zakon privlacnosti. Probala sam prenosenje znakova da drugaricom i deluje.

    ОдговориИзбриши
  5. Prvi put čujem za ovu knjigu i zaista me je privukla da je pročitam...
    Fenomenalan post :)

    fashionawakebyb.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Zaista nakon ovog posta želim da pročitam ovu naizgled divnu knjigu. Verovala ili ne igrom slučaja sam je baš pronašla u jednoj sobi u kući moje bake i još tada mi se javila želja da je pročitam. Potrudiću se da to uradim što pre jer sam i sama nekako depresivna ovih dana. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Super tekst! Knjiga mi deluje veoma zanimljivo!

    Moj novi post:http://nadjaxx.blogspot.rs/2016/05/how-to-destress-and-get-motivatedkako.html

    ОдговориИзбриши
  8. Super tekst! Knjiga mi deluje veoma zanimljivo!

    Moj novi post:http://nadjaxx.blogspot.rs/2016/05/how-to-destress-and-get-motivatedkako.html

    ОдговориИзбриши
  9. Prvi put čujem za ovu knjigu i drago mi je da sam naišla na tvoj blog i ovaj post jer sam sada dobila želju da je pročitam, deluje mi veoma zanimljivo.

    http://ljubavnaprvocitanje.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  10. Sad si mi bas zagolicala mastu ovom knjigom. Iako sam, kao sto ti kazes, i ja uvek pozitivna i vesela, imam zelju da procitam ovu knjigu, pa cu se svim silama potruditi da je najdem. :)

    http://mojasvastaricams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Jao ovo je tako dobra knjiga, film ,,Tajna'' gledala sam ga jedno dvadeset puta i to bas kada se nesto razocaram pa odgledam i vratim veru u sebe. Veliko otkrice, preporucujem svima <333 DIVAN post :***

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  12. I pre sam cula za ovu knjigu,ali me Nije privlacila toliko ❤️!Divan post Anjicee,slazem se sa tim zakonom ❤️!

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post! Lijepe slike! ☺♥
    gabinesss.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  14. Imam tu knjigu,ali je nikada nisam procitala.Posle ovog posta privukla si mi paznju,i sigurno cu je procitati ☺❤.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Ova knjiga mi deluje odlicno,zanimaju me ovakve knjige.Bas cu proveriti u biblioteci da li je ima...
    Hvala ti puno ako kliknes na ovaj link --> KLIK KLIK KLIK

    ОдговориИзбриши
  16. Knjiga me je zaista zainteresovala, i ima realističnih stvari. Odličan post. <3

    ОдговориИзбриши
  17. The Secret is a really good book, have a good day

    http://elegant-e.blogspot.com/
    https://www.instagram.com/elegant_e_blo

    ОдговориИзбриши
  18. Nisam čula za ovu knjigu do sada, ali malo je reći da si me naterala da porazmislim o njoj. Ova knjiga se definitivno dodaje spisku knjiga koje trebaju biti pročitane na letnjem raspustu. :) <33

    In my heart

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман4. мај 2016. 09:31

    Prvi put cujem za ovu knjigu.Jako je interesantna! :) Pogledacu vise o knjizi pa je mozda i uzmem! :D Hvala ti!

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман4. мај 2016. 14:19

    Pre par meseci sam cula za zakon privlacenja i bukvalno sam koristeci afirmacije i zapisivanje zahvalnosti unapredila sebe i svoj zivot. Drago mi je da si pisala na ovu temu, ja bih ti preporucila i knjigu Dzeka Kenfilda "Principi uspeha".

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман4. мај 2016. 18:36

    Knjiga je dobra. Gledala sam je u knjizarama ali je nisam kupila.

    blogfromdreamgirl.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  22. Stvarno mislim da je knjiga odlična! Baš sam radoznala da je pročitam, u poslednje vreme volim ''psihološke knjige'' i ovu ću obavezno pročitati (nebitno, PDF ili ću je kupiti). Hvala ti na ovom postu (gledala sam Vinin video ne znajući šta su zakoni privlačnosti, puno ti hvala na objašnjenju!) ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://prirodnirecepti.info/wp-content/uploads/2016/02/RhondaByrne-Tajna.pdf
      Molim te pogledaj i napiši mi da li je to to. :)

      Избриши
    2. Neće da mi se učita, ali po naslovu mislim da jeste. :D

      Избриши
  23. Nikad nisam čula za tu knjigu, hvala na informaciji ♥

    http://oonly4girlss.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  24. Анониман6. мај 2016. 00:44

    Cula sam za ovu knjigu ranije, ali nisam bila u mogucnosti da je procitam. Necu reci da sam pesimista, ali volim da ocekujem najgore (tipa sutra je odgovaranje a ja sam 100% ubedjena da ce bas mene pitati.. ili, imamo test i sve sam naucila ali sam sigurna da cu se zbuniti i pogresiti). Tako se isprepadam ali nekako mislim da sam srecnija kada se desi suprotno. Po tebi, da li mislis da je ovaj nacin pogresan, da li si pokusala i da li stvarno verujes da mozemo privuci svoju srecu, tako reci, telepatski? (Npr. Svidja nam se neko i ako non stop mislimo o nama postoje li sanse da ce nas primetiti, tako i za testove i ostale zivotne probleme)

    ОдговориИзбриши