08. децембар 2015.

#AnjaSavetuje - Suvišni kilogrami, prvi mesečni ciklus, nepravda! #1


Kao što sam vam obećala pre nedelju dana, slede odgovori na pitanja koja ste mi postavljali. Verovala sam da će biti dosta pitanja, ali opet ste prevazišli moja očekivanja. Drago mi je što sam vam se dopala ideja o novoj rubici i izuzetno ste me obradovali svojim lepim rečima i pohavalama. Hvala vam! Odgovarala sam nekoliko dana za redom, jer mi to oduzima mnogo vremena, pa ako na nešto nisam odgovorila, slobodno ispod ponovo postavite pitanje, nije namerno preskočeno. :) 
Da ne davim previše, pređimo odmah na pitanja...


Moja prva razredna je bila divna žena i izuzetan profesor. Kada smo u šestom razredu dobili novu razrednu, bili smo nezadovoljni i odbojni prema njoj. Međutim, ta žena mi je usadila ogromnu ljubav prema maternjem jeziku, forsirala me je da što intenzivnije pišem, rešavala je probleme čitavog razreda, opraštala nam sitne nestašluke, pa smo je svi vremenom zavoleli. Znam da si sada tužna, ali pokušaj da sagledaš situaciju sa pozitivnije strane. Verovatno ćete moći da je viđate ili da se čujete sa njom.  A novu razrednu lepo prihvatite i dajte joj šansu. Uči kao i do sada, budi vredna i trudi se. Sigurna sam da će tvoje ocene biti iste kao i do sada i da ćeš se brzo prilagoditi novonastaloj situaciji.


Odnos među vama je plod vremena i navike. Ne odgovarate jedna drugoj i to se sve više primećuje kako odrastate i formirate svoje stavove i svoja interesovanja. Trenutno forsirate prijateljstvo zbog toga što već dugo traje, ali to ne treba da radite. Pokušaj da se distanciraš od nje. Ne treba da prestaješ da komuniciraš sa njom, ali definitivno provodi manje vremena u njenom društvu, manje joj se poveravaj, manje se obaziri na njene uvrede/podbadanja, kao da ti to uopšte nije važno. Kada se distanciraš od nje, verovatno ćete se postepeno udaljavati, što je možda i bolje. Sigurna sam da imaš mnogo bolje drugarice od nje. :)


U nekom narednom periodu ćeš se verovatno osećati izgubljeno, jer si navikla da je ona stalno tu. Međutim, čućete se svakodnevno. Tu su poruke, Skype i sve ostalo. Znam da te to ne teši, jer nije isto, ali nemate drugog izbora. I dalje ćete tračariti i poveravati se jedna drugoj i biti još uzbuđenije zbog svakog sledećeg raspusta. Ako je prijateljstvo dovoljno jako, a sigurna sam da vaše jeste, ta daljina ga sigurno neće uništiti. Nova škola i nova sredina biće traumatično iskustvo za nju, ali ima najbolju drugaricu koja će je uvek saslušati i ohrabriti. :)


Nemoj sebi da postavljaš ciljeve u vidu dana. Nekome je potreban čitav mesec da uz zdravu ishranu i vežbe izgubi nekoliko kilograma, dok neko u tom periodu izgubi mnogo više nego što je uobičajeno. Meni su bila potrebna 2 meseca da smršam 8 kg, ali bila sam uporna, istrajna i nisam se izgladnjivala. Slobodno možeš da počneš čim pre, a ako se do Nove godine budeš hranila zdravo i ako budeš svakog dana vežbala, sigurno ćeš moći da izgubiš nekoliko kilograma. Ne mogu ti tačno reći koliko, jer, ponavljam, svi smo mi drugačiji. Iz ličnog iskustva ti mogu reći da jedeš što manje hleba (to mi je najviše pomoglo) i da, ako već voliš hleb, beli zameniš nekim zdravijim. Izbegavaj grickalice i slatkiše, ali nemoj potpuno da ih se odrekneš. Jedna čokoladica ili par keksića dnevno ne mogu mnogo da naškode. Ja sam se, takođe, odrekla sokova. Ako već želiš da ih piješ, najzdraviji su oni koje sama iscediš. Jedi što više voća, povrća i žitarica, pij što više vode i obavezno imaj tri normalna obroka dnevno, nikako nemoj da se izgladnjuješ. Što se tiče vežbi, najbolje je da trčiš, ali pošto je hladno napolju, verovatno to nećeš moći. Zato u kući radi npr. aerobik ili kardio vežbe. Na internetu imaš vežbe u trajanju od po 30 - 40 minuta koje su super i mnogo pomažu ako se rade svakodnevno. :)


Baš sam se pronašla ovde. U prvoj godini sam bila strašno nervozna i često sam plakala jer nisam mogla da se uklopim u novu sredinu. Profesori, društvo, novi predmeti... sve me je zbunjivalo i plašilo. Učila sam, ali uvek je bilo onih prepisivača koji su imali bolje ocene i bolji prosek. U drugom razredu je već bilo bolje, u trećem odlično, a u četvrtom shvatam da sve polako dolazi na svoje. Kao što ona poslovica kaže - ničija nije do zore gorela... U jednom momentu će se jasno videti ko se trudi, ko redovno pohađa nastavu i ko zaslužuje dobre ocene. Milion puta me je nepravda zabolela više nego išta, ali kasnije se dešavalo da se tom nekom vrati deset puta gore. Znam da je teško ne opterećivati se, ali ti najbolje znaš koliko se trudiš i koliko učiš. Ako to ne možeš da pokažeš sada, pokazaćeš u nekoj od narednih godina ili na fakultetu. Razumem da se nerviraš, ali uči zbog sebe, daj svoj maksimum i nemoj da se opterećuješ drugima i time kako oni dolaze do ocena. Znanje i trud na kraju uvek isplivaju. :)


O prvim znacima menstruacije može mnogo da se piše. Kod nekoga oni uopšte ne postoje, a kod nekoga su jasno izraženi. Dan pre nego što sam ja dobila svoju prvu menstruaciju, imala sam strašno jake bolove u stomaku, koji prate moje cikluse već godinama. Ono što takođe može da prethodi menstruaciji, jeste sekret, tj. providna sluzava tečnost koja će se pojavljivati i svakog narednog meseca neke dve nedelje pre menstruacije.Važno je naglasiti da sekret može da se pojavi i godinu - dve pre nego što dobiješ prvu menstruaciju, tako da on ne mora da bude prvi znak njenog skorijeg dolaska. Pre pojavljivanja prvog ciklusa, sem sekreta i bolova u stomaku, možeš da osetiš i malaksalost, bol u grudima, pojačan nagon za hranom, nervozu i sl. Menstrualni ciklus javlja se svakog meseca i traje između 3 i 8 dana. Svaka sledeća menstruacija javlja se između 21 do 35 dana. Menstrualni ciklus je često neredovan u prvim godinama. Može da se desi da se ne javi nekoliko meseci i to nije ništa zabrinjavajuće. Što se tiče godina kada se menstruacija javlja, kod nekoga se to desi sa 10 godina, a kod nekoga sa 16. Ako te još nešto konkretno interesuje, slobodno možeš da pitaš. :)


Ona je bila uporna i istrajna i uspela je u svojoj nameri. Međutim, to joj ne daje za pravo da pametuje drugima, jer je do nedavno i sama imala problem sa viškom kilograma. Koliko god mislili da je lako skinuti kilograme, zapravo uopšte nije. Najpre je potrebno mnogo truda i mnogo volje. Ako to nemaš, onda ne vredi upuštati se u tu avanturu. Ja nisam ljubitelj slatkiša, ali ostali članovi moje porodice su pravi zavisnici. Mama i brat mogu da žive na slatkišima i često se osećam kao da sam ja tu mama, a oni moja deca, jer im neprestano govorim da to nije dobro. Nisu oni gojazni, ali npr. mom bratu izazivaju bubuljice. Zato moraš da naučiš da se kontrolišeš. Naravno da ne treba da se odrekneš slatkiša, ali moraš da imaš meru. I moraš da kažeš svojoj mami da kupuje manje slatkiša ili da prosto pređe na kupovinu nečeg malo zdravijeg, poput integralnog keksa, voća ili slično. Isto tako, kada bilo šta drugo jedeš, uzmi manji tanjir, stavi manje hrane i ograniči se da pojedeš samo ono što je u njemu. Nema dosipanja, nema jela sto puta dnevno. Popij čašu vode pre svakog obroka, generalno je pij što više, ne jedi kasno, pokušaj da jedeš manje hleba, pij manje sokova i veruj mi da ćeš tako napraviti jedan lep pomak. Jako je važno da imaš samokontrolu, jer je ona ključna kada je skidanje kilograma u pitanju. Veruj mi da sve možeš samo ako to želiš, držim palčeve! :)


Nažalost, neka prijateljstva, ma koliko u nekom momentu delovala jaka i večna, ipak imaju svoj kraj. I ja sam imala drugaricu sa kojom sam bila jako bliska, a onda smo se samo odjednom udaljile, bez svađe, bez prepirke, bez ičega. Ona je tebi važna i to se vidi, ali nažalost, ona to ne shvata ili joj trenutno nečije prijateljstvo prija više nego tvoje. Ne treba da joj okreneš leđa. I dalje pričaj sa njom, pitaj je kako je i šta radi, da li je dobro i treba li joj neka pomoć, jer su to odlike pravih prijatelja. Međutim, ako trenutno ne želi tvoje prijateljstvo, daj sve od sebe da se što više družiš sa drugima. Vreme ne može sasvim da izleči neke stvari, ali učini da im se prilagodiš. :)


Stidljivost je odlika nesigurnih ljudi. Ja sam jedna od njih, ili sam bar bila do nedavno. I sada se najbolje osećam u društvu najboljih prijatelja, pred kojima mogu da budem ono što jesam. Kada treba da se upoznam sa nekim novim, nisam baš najslobodnija. Nekada je situacija bila i gora, a onda sam naišla na jedan novinski članak. Bile su tu mnoge značajne ličnosti koje su ili odustale od nekih važnih stvari zbog stidljivosti, ili su učinile nešto veliko i prebrodili je. Tu je bila moja omiljena glumica Džulija Roberts, potom Agata Kristi, Ajnštajn, Abraham Linkoln, Robert De Niro i drugi. Oni su, ili u detinjstvu, ili kroz ceo život, imali problem sa preteranom stidljivošću, a opet su uspeli u životu. Shvatila sam da nisam sama i da nema potrebe da se plašim i da budem nesigurna. Zato ti savetujem da kreneš sa malim stvarima. Češće gledaj ljude u oči i nasmej im se. Uvek unapred smisli neke opuštene teme za razgovor. Pokušaj da proceniš osobu sa kojom govoriš, da se staviš u njenu kožu i da proceniš o čemu bi ona volela da razgovora sa tobom. Stidljivost se prevazilazi vremenom, važno je samo da činiš male korake kako bi je što uspešnije i brže prebrodila. :)


Kao što sam jednoj od devojčica iznad napisala, prirodno je da se osećaš tako. I mene takve stvari užasno zabole, ali čim se malo smirim, prestanem da se opterećujem. Moraš da budeš svesna da je pred tobom srednja škola, gde ćeš dobiti sasvim novo društvo. Biće mnogo onih koji kampanjski uče, mnogo onih koji prepisuju, koji imaju veze i sl. Mnogi od njih će dobijati iste ocene kao i ti, koja redovno učiš. I ako se stalno budeš nervirala zbog toga, prekomerni stres će uticati na tvoje učenje. Kada se požalim mami da sam danima učila, a na kraju dobila istu ili manju ocenu od nekoga ko se uopšte nije trudio, ona mi uvek kaže: 'Učiš za sebe'. I zaista je tako - nemoj da razmišljaš o tome kako drugi dolaze do ocene, jer njih sreća neće večno pratiti. Biće dana kada će dobijati super ocene na lak način, a biće dana kada će prštati loše ocene koje realno oslikavaju njihovo znanje. Jednom sve dođe na svoje, iz ličnog iskustva to najbolje znam.Uči kao i do sada, trudi se i bude vredna, jer takve osobe vrede više od onih drugih. :)


Mislim da je najbolje je da joj što pre kažeš istinu. Budi iskrena i otvorena. Objasni joj da ga nikada ranije nisi gledala na taj način, ali da si nedavno shvatila da ipak osećaš nešto više od prijateljstva. Napomeni da mu to nećeš reći, jer poštuješ njena osećanja, ali želela si da ona to zna jer ste ipak najbolje drugarice. Iskreno, najbolje je da obe prećutite i sakrijete svoja osećanja od njega. Kada bi mu obe rekle, verovatno bi se osećao loše i između dve vatre, a kada bi mu samo jedna rekla, ona druga bi se osećala grozno. Na kraju bi svi na neki način bili povređeni i vaš odnos verovatno nikada ne bi bio isti. Dobro razmisli o svemu, ali najbolje je da ona zna šta se dešava u tvojoj glavi u tvom srcu, a da vam on, bar za sada, ostane samo prijatelj. Možda će jedna od vas vremenom upoznati nekog drugog dečka i zaljubiti se, a tada će za onu drugu sve biti mnogo jednostavnije. :)


To je odluka koju mora sama da donese. Znam da bi tebi bilo teško bez njenog prisustva, ali možda bi ona bila zadovoljnija u drugoj školi. Pokušaj da razgovaraš sa njom o njenom ponašanju. Pitaj je zbog čega je odjednom počela tako da se ponaša. Ako joj više ne odgovaraju profesori, razred i uopšte okruženje, možda je bolje da, zbog sebe, promeni školu. Međutim, ako se tako ponaša čisto jer je u pubretetu i jer joj je dosadno na časovima, objasni joj da mora da se kontroliše jer je nastavnici prečesto opominju i to nije dobro, jer će jednom biti prozvana i dobiće lošu ocenu bez razloga ili će i dalje biti kritikovana. Nadam se da će rešiti problem i ostati u istoj školi, bar zbog tebe, a ako ipak dođe do zaključka da je najbolje da promeni školu, podrži je. I dalje ćete se viđati i družiti. Možda ne tako često kao sada, ali bar će biti srećnija u novom okruženju. :)


Nemoj da se opterećuješ time. Ni ja do februara ove godine nisam znala osnovne stvari u vezi kućnih poslova, jer nisam morala da ih radim, ali kada je čovek prinuđen da ih nauči - onda to nije problem. Kada se moja mama razbolela, naučila sam i da brišem prašinu, i da ribam, i sve ostalo. Sudove sam i ranije uvek prala, ali ostalo stvarno nisam. Za početak nauči da sklanjaš za sobom. Kada doručkuješ, ručaš ili večeraš, skloni za sobom namirnice sa stola, operi taj jedan tanjir i viljušku i to je dovoljno. Isto tako, odredi za početak npr. jedan dan nedeljno kada ćeš prati sudove posle ručka. Obavesti mamu da je to tvoj dan i neka ona ni slučajno ne prilazi sudoperi. Neka te podseti da moraš da opereš sudove i kada budeš imala nekoga da insistira na tome, prihvatićeš svoju obavezu. Kasnije možeš da uvedeš dva dana za pranje sudove posle ručka i prosto ćeš se navikavati na tu obavezu, isto kao i na učenje i neke druge obaveze koje imaš. Potom možeš da uzmeš subotu za dan kada ćeš spremati svoju sobu. Skloni odeću na svoje mesto, prljavu baci na pranje, čistu ubaci u ormar. Namesti krevet, obriši prašinu sa radnog stola i polica. To ti neće oduzeti više od sat vremena, a odmah će te podstaći da i sledeće nedelje isto uradiš. Isto zamoli mamu da te opomene ako to ne uradiš, mislim da će ona najbolje doprineti tome da ostaneš istrajna. :)


Ja sam čvrstog mišljenja da su momci veće 'kukavice' od devojaka. Oni teže priznaju svoja osećanja. Njemu je u početku bilo simpatično što si zaljubljena u njega, čak se i hvalio time. Kada si počela da ga ignorišeš, verovatno mu je bilo krivo i počeo je da ti lajkuje slike jer je ponovo želeo tvoju pažnju. Ja verujem da mu se sviđaš, samo ne zna na koji način da ostvari kontakt sa tobom. Pretpostavljam da mu je glupo da ti prvi pošalje poruku i očekuje da ti to prva uradiš. Ako to želiš, u redu je da mu napišeš npr. nešto u vezi nekog kontrolnog kod istog profesora, da li može da ti pozajmi neku knjigu i sl. To je bolji način za javljanje od 'ej' i 'šta radiš'. Nakon toga možeš da mu se zahvališ i da ga pitaš šta radi i sl. Možda će ga to ohrabriti da ti on sledeći put pošalje poruku, a ako pošalje, sigurno je da mu se sviđaš. :)


Mislim da nisi. Nekada ti se jako sviđao, ali mislim da ni tada to nije bila zaljubljenost. Zaljubiti se znači mnogo više. Zaljubljenost možeš da osećaš prema osobi koju češće viđaš, sa kojom provodiš vreme i koju manje - više poznaješ. Njega ne viđaš često, pa su osećanja vremenom prosto iščezla. Čak i da ga ponovo vidiš, ne bi moga da kažeš 'osećanja su se vratila', jer su se pre vratile uspomene nego osećanja. Ako ti je tako lakše, uzmi svoj dnevnik i zapiši neke uspomene koje ne bi volela da zaboraviš. Tako ćeš se osigurati i znaćeš da one nikada neće potpuno nestati. Život ide dalje - on ima svoj, ti svoj, i lepo je što želiš da zapamtiš neke stvari koje su vezane za njega, ali nove ljubavi tek dolaze. :)


U mojoj školi nema popularnih i manje popularnih devojaka. Ne znam kako je u drugim srednjim školama, ali kod nas toga nema. Svi smo manje - više jednaki i svi imamo svoje grupice ljudi sa kojima provodimo vreme. Moj razred je takođe podeljen u grupice i svi se družimo sa osobama koje nam odgovaraju, ali međusobno imamo okej kontakt, nismo u svađama i nemamo taj problem da se međusobno ne podnosimo. Ja nikada nisam ni težila ka tome da budem popularna. Važno mi je da imam poštovanje od strane mojih prijatelja, a ostalo je potpuno nevažno. Osnovna škola je malo drugačija i tu se uvek jasno zna ko je popularan, a ko ne, dok je u srednjoj to drugačije, bar iz mog iskustva. Uvek budi ono što jesi - svoja, prirodna, normalna. Ne trudi se da budeš kao i drugi, samo kako bi bila popularna. Od toga nemaš apsolutno ništa, a nijedan dečko na svetu nije vredan tvoje promene samo zarad malo pažnje. Verovatno ga sledeće godine nećeš ni primećivati, nego će se pojaviti neko novi. :)


Moraš da razmišljaš malo trezvenije. Lepo je što ti se sviđa i lepo je što želiš da mu se približiš, ali moraš da uzmeš u obzir to da on živi u drugoj zemlji. Čak i kada bi bili zajedno, ne bi mogli da se viđate i ko zna da li bi vaša veza i koliko dugo opstala. On ima svoj život daleko od tebe, možda ima i devojku ili mu se neko sviđa. Ne želim da te obeshrabrim, ali on verovatno nije spreman da održava vezu na daljinu. Takve veze opstaju samo ako su jake i ako se povremeno viđate, a on ne dolazi toliko često. Ti uradi ono što misliš da treba. Ja ne želim da te ograničavam. Lako je priznati mu da ti se sviđa, jer nemaš šta da izgubiš, ali veze na daljinu, dok ste još deca, nisu toliko uspešne. U svakom slučaju, srećno šta god da odlučiš! :)


Kada godinama dobijaš samo petice i ponekad četvorke, i kada te drugi smatraju osobom koja uvek sve zna i koja je bukvalno najbolji đak, teško se miriš sa lošom ocenom koja ponekad mora da se dogodi. Ja sam uvek bila super đak, ali desio mi mali kiks u prvom polugodištu osmog razreda. Desile su se neke loše ocene, bila sam strašno potištena i govorila sam da sam glupa, ali onda sam pričala sa mamom, uverila me je da se takve stvari dešavaju i na kraju sam sve uspela da popravim i da budem ista kao i pre. Moraš da budeš svesna da će u životu biti i padova, ne samo uspona. Loše ocene su sastavni deo školovanja, i loše stvari su sastavni deo života. Bolje je da to prihvatiš dok si još dete, jer će kasnije biti teže. Ta loša ocena treba da ti bude pokazatelj da nekada stvari ne idu baš onako kako smo planirali. I pored učenja i truda, loše ocene se ipak dešavaju, ali to nije smak sveta. Sve može da se popravi. Jedna loša stvar u životu nikada ne sme da te obeshrabri i da ti oduzme volju. Na šta bi ličilo kada bi svi tako postupali? Uzmimo mene za primer... uvek imam sve super ocene, a matematika maršira 4,3,4,3 i na kraju uvek izvučem 4 (jedva!). Niti smo svi dobri u svim predmetima, niti sve mora da bude kako smo planirali i očekivali. Pomiri se sa tom ocenom i kreni dalje. :)


On za sada verovatno ne bi želeo da bude sa tobom. Postavi se na njegovo mesto. Da je tvoja najbolja drugarica zaljubljena u nekog dečka, a taj dečko je zaljubljen u tebe, da li bi bila sa njim? :/ Jasno je da se on tebi jako dopada, ali trenutno, ako nisi u mogućnosti da mu se javiš, nećete moći da idete dalje od pogleda na školskim hodnicima. Bilo bi lepo kada biste imali neke zajedničke prijatelje pomoću kojih bi mogla malo bolje da ga upoznaš. Pošto trenutno očigledno ne postoji šansa da budete zajedno, prvenstveno zbog njegovog druga, tj. dečka koji je zaljubljen u tebe, mislim da je najbolje da svoja osećanja, bar na neko vreme, ostaviš po strani. Znam da je teško 'odljubiti' se od nekoga koga viđaš svakodnevno, ali ako trenutno među vama ne može ništa da bude, moraš to da prihvatiš. Možda za par meseci ili godinu dana sve bude drugačije. Možda ga u međuvremenu upoznaš, ili mu se javiš na Fejsu, ili se njegov drug 'otkači' od tebe, pa se među vama desi nešto, bar dobro prijateljstvo. Neka vreme učini svoje. :)


Ispod ovog posta možete da postavljate pitanja na koja ću ponovo odgovarati u narednom postu iz ove rubrike. Pozdravljam vas do tada.


74 коментара:

 1. Mislim da si super i opsirno odgovorila na sva pitanja koja si ovde objavila.I da,ovo sto si smislila je zakon!

  ОдговориИзбриши
 2. Anja ti stvarno daješ super savete! Volela bih sa posetiš moj blog jer sam nova(ako možeš komentarišeš i učlaniš se jer bi mi tvoja podrška mnogo značila): overthemoonwithvanjablogspot.com

  ОдговориИзбриши
 3. Hej Anja...
  Ja moram tebe da pitam jer nemam koga vise.Imam dve njabolje drugarice i one su pocele mnogo da se odvajaju od mene.Zive 2 minuta jedna od druge pa se cesto posecuju, a mene ne zovu.Meni stvarno nije problem da pesacim 15 minuta do njih ali ocigledno im nije ni toliko stalo.Dosta su pocele da popustaju u skoli i stalno prepisuju od mene.To me mnogo nervira, pogotovo sto se ja ubijam od ucenja dok se one i ne trude toliko.Iza ledja nastavnika zovu ih pogrdnim imenima kada im daju losu ocenu a meni je vise muka da ih slusam kako tako pricaju jer su nastavnici u pravu...

  ОдговориИзбриши
 4. Anja duša si :* tako daješ dobre savjete, svima nastojiš pomoći, samo naprijed i sretno :*

  pogledaj moj blog i pretplati se ako nisi :* http://veronicafashioncorner.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши
 5. Jooj supeer je! Baš mi se sviđa ideja! ☺

  Novi post
  milicinkutak123.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 6. Svaka cast, odlican post! :)
  Pogledajte novi post na mom blogu:
  http://fashionandstyleno1.blogspot.rs/2015/12/praznicna-carolija-1.html

  ОдговориИзбриши
 7. Super post. Saveti su ba super. Volela bih da komentarises moj blog i uclanis se. To mi jako znaci.

  www.emilittleworld.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 8. Odlican post!Cak sam nasla odgovore na neka pitanja koja sam zelela da ti postavim
  joxykutak12.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 9. Uuuu još jedan zanimljiv post,jako poučno i jako lepo od tebe što pomažeš drugima..vidi se da si dobra osoba,svaka čast... ☺ ♥
  http://natalijabeauty.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 10. Iznenadjena sam, kako uvek imas skroz originalne ideje? Super je to sto su svi mogli da te pitaju anonimno i na sta si ti opsirno i jasno odgovorila <3 Nemam reci, svaka cast <33333

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti puno Tijana ♥ Trudim se da budem svoja i originalna i drago mi je što uspevam u tome. Ideje mi uvek dođu sasvim spontano i nemam neki 'recept' za to. Samo se trudim da svoj život, svoja razmišljanja, svoje probleme, u nekom drugačijem smislu pretočim u postove :) ♥

   Избриши
 11. Svaka cast! Jako mi je drago sto odvajas svoje vreme da pomognes drugima i das iskrene savete. <3

  ОдговориИзбриши
 12. Hvala ti Anja! Ja sam ona devojka koja se zaljubia u istog dečka kao i BFF. Već sutradan ċu joj reći sve, i prenosim ti utiske!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nemam pojma da li ćeš ovo videti ali eto samo želim da javim da sam rekla BFF da sam zaljubljena u istog dečka kao i ona. Cenila je to što sam bila iskrena i odmah joj priznala i mogu da kažem da je to podnela prilično dobro, sa obzirom da sam ja mislila da će početi da skače i drami, kao što to obično radi kad joj nije po volji. Svejedno, iako sam ja bila protiv toga, ona je rekla sve tom dečku. Zaustavila ga je posle škole, tajno od mene. On joj je rekao da mu se ja dopadam i ona se sada guši od plača u svojoj sobi i mrzi me. Šta sada da radim? On je mene pre pola sata pitao čak i za vezu, došao je na moj odbojkaški trening. Rekla sam da moram da razmislim. On je dobar i super, a ona malo i razmažena. Primetila sam da se u poslednjih tri meseca čak sve više i više udaljavam od nje, kao da ona nije ista. I koga da izaberem, dečka ili BFF?

   Избриши
  2. Ne treba da biraš, i dalje treba da budeš prijatelj i jednom i drugom. Najbolje je da se već sutra nađeš nasamo sa njim i da mu kažeš da u ovom momentu, ma koliko to želela, ne možeš da pristaneš na vezu, jer bi se osećala kao najgora drugarica na svetu. Ma koliko ona bila razmežena i ma koliko si u poslednje vreme udaljena od nje, ona ti je i dalje najbolja drugarica i nemoj to da joj uradiš. On će te sigurno razumeti. Zamoli ga da bude strpljiv i da sačeka da se sve malo smiri. Ona nema pravo da te mrzi, ali sada je samo previše uznemirena i sve ovo danas joj je bilo previše. Daj joj prostora da se smiri, ponovo porazgovaraj sa njom i pokušaj da joj objasniš da za sada nećeš biti sa njim jer znaš koliko bi je to povredilo i da, isto tako, ne želiš da vaše prijateljstvo nestane zbog ovog događaja. Nadam se da će sve biti okej!

   Избриши
  3. Odgovaram nekoliko dana kasnije jer sam odmah sutradan kad si mi ovo napisala rekla isto to što si i meni i on je razumeo. Međutim, moja drugarica je rekla da je i ona razmislila i da je odlučila da se drži na distanci od mene, jer ne može da se pomiri sa činjenicom da se dečko koga ona mnogo voli i ja volimo. Dakle, naših deset godina druženja je otišlo u nepovrat. Ili to prijateljstvo još može da se spase? Pomozi!

   Избриши
 13. Cao Anja! Imam jedan "problem". Ja sam se zaljubila u jednog decka iz drugog mesta (pored mesta iz kojeg sam ja). Mislim nisam se zaljubila,ali bas je slaadak. Znam kako se zove i preziva i videla sam da ima fb. Glupo mi je da posaljem zahtev jer me je sramota. Inace oboje smo 8.razred.. Nadam se da ces mi pomoci :* :*

  ОдговориИзбриши
 14. Hey, Anja, jako mi se sviđa tvoj blog i drago mi je da si otvotila ovu rubriku jer se vidi da odlično daješ savete. :)
  I ja bih htela da dobijem jedan savet od tebe, pa se nadam da ćeš mi odgovoriti. :)

  7.sam razred. Od početka leta sam zaljubljena u jednog dečka koji je 8. razred. Kada je počela školska godina, rekla sam nekima iz odeljenja ko je taj u koga sam zaljubljena, pa je vremenom i celo odeljenje saznalo. Ali, to je nekako došlo i do njega. Sada se osećam nekako čudno u njegovom prisustvu, malo mi je neprijatno. Ali, ne mogu da prestanem da ga gledam, kada je pored mebe srce mi kica 100 na sat. Pokušavam da se ponašam normalno, i mislim da mi to na neki način uspeva. Ali, ni on ni ja se ne družimo previše. Imamo puno zajedničkih prijatelja, koji bi želeli da bar počnemo da se družimo, ali mislim da on nije zainteresovan. I nemoj da misliš da ne mogu da budem zaljubljena ako se ne družiim s nekim. Jednostavno ga stalno posmatram, čujem sve što kaže kada sam ja tu, kod njegovog najboljeg druga, s kojim se i ja družim, se raspitujem oko njega. Hoću nekako da mu to stavim do znanja, ali ne znam kako. Po prirodi sam sramežljiva i nekako me je strah njegove reakcije ako mu se javim na chat ili počnem da pričam s njim. Plašim se da ću mu biti dosadna ili naporna. Molim te, pomozi, šta da radim?

  Izvini što je komentar poduži, nadam se da ti ne smeta.

  ОдговориИзбриши
 15. E ovako ja imam 13, i premlada sam za bilo kakve veze jer je to totalno glupo iiii tak..xD Ali sam zaljubljena u svog frenda al bas zaljubljena i nema te minute kad ja ne mislim na njega. Posto mu polako to odajem.. sta onda? Posto NE zelim veze jer sam premlada kako sam vec spomenula, sta da radim s njim..sta kad mu kazem..? A i on je u mene to sam zaboravila spomemuti i nije mi rekao izravno al previse je ocito, sve to sto radi za mene.. komplimenti i sve to.. POMAGAAJ! xD

  P.S supp ti je ova rubrika!!

  ОдговориИзбриши
 16. Odlično savetuješ <3 . Pronašla sam se u nekim pitanjima i dobila odgovore. :)
  A problem je:
  Već dugo molim roditelje da mi kupe kućnog ljubimca.Imala sam samo jednog hrčka koji je uginuo pre 3-4 godine.:( Ja nisam htela psa, ili neku preveliku životinju, samo običnog zeku. Živim u kući, i mislim da zec uopšte nebi bio problem, jer neke moje drugarice u kući drže čak i male pse, a zašto ja nebih mogla da dobijem običnog zeku.:( Još prošlog proleća su obećali da će ga kupiti, ali ništa od toga. Naglasila sam im da bih se ja brinula o njemu i da bih prihvatila sve odgovornosti. Kada počnem da pričam o tome, oni samo promene temu. Kako da ih ubedim jer sam već pokušala na razne načine, bez efekta?
  Hvala ti unapred <3 :).

  ОдговориИзбриши
 17. Draga Anja,
  Anonimno sam ti bila postavila svoj problem u postu gde si zvanično napisala da otvaraš novu rubriku. Pored problema, dodala sam i da ne objavljuješ to što sam ti napisala u postu. Međutim, izgleda da si me loše razumela pa nisi komentar ni uopšte odobrila. Nismo se sporazumele, mislila sam da odobriš komentar i da mi odgovoriš, samo da ga ne objavljuješ kao sada ove probleme što si slikala i postavila. Ako imaš negde sačuvan problem koji sam ti pisala, nadam se da nije problem da odgovoriš. Hvala ti unapred :D <3

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Komentari koje mi pišete se automatski objavljuju. Nisam podesila da ja moram da ih odobrim, jer ponekad to ne bih stizala da uradim. Baš mi je žao što ti nisam odgovorila, ali išla sam redom i nisam uopšte naišla na takvo pitanje sa zahtevom da ne objavljujem ono što si napisala :/ Ako želiš, možeš da mi pišeš preko mejla ili mi napiši pitanje ponovo ispod ovog posta (i dodaj da ne objavljujem) pa ću ti ja rado ispod u komentaru odgovoriti. Naravno, ako to želiš ♥♥

   Избриши
 18. Danas nam je bila zakazana pismena iz matematike,ali nastavnica je kasnila pola casa i kada je dosla,resila je da nam ipak podeli pismene,jer je nastavnica kod koje smo imali sledeci cas odobrila da radimo i polovinu casa na njenom predmetu.E sad,kada je nastavnica matematike pocela da deli pismene svi su poceli da se bune da nam danas ne daje,vec sutra.Iskreno,svima nam je odgovaralo jos jedan dan vezbanja.Onda,moja drugarica se slucajno izlanula(ona kaze da je slucajno)i rekla da je bolje da radimo danas,jer sutra imamo nemu kartu iz geografije,to je kao neki mali test.I svi su poceli da vicu i posle casa su takodje vikali na nju.Jedna drugarica ju je cak nazvala kozom,ja nisam mogla da verujem.A dok je jedna popularna drugarica iz odeljenja pred pismenu slucajno podsetila nastavnicu da nam da i peti zadatk pod b,tada joj niko nista nije rekao,niko se cak nije ni bunio.Zelim da mi kazes,kako bih mogla da pomognem drugaricu koju su svi napali?

  ОдговориИзбриши
 19. Rubrika je sjajna. Saveti su stvarno sjajni, sve lepo objasniš. Ako budem imala neki problem, rado ću ga podeliti s tobom

  ОдговориИзбриши
 20. Cao Anja.Stvarno dajes super savete i htela sam da ti se poverim.
  Ja sam vec duze vreme zaljubljena u jednog decaka,i prelep je.Ali on vec ima devojku ili barem me laze da ima,dopisujemo se i on zna da mi se svidja i to duze vreme.Vide se znaci nekada da je u mene,a opet nekad nesto kaze da ja na to zaboravim i na kraju ne znam sta da mislim.Ja i on se svadjamo cesto,preko chata na fejsu,ali to su sitnice i posle dan ili 1O minuta se pomirimo.Odjednom je on prestao da dolazi na fb,i udaljili smo se ali sam mu se sinoc javila i postajemo ponovo kao pre.E sada,on je meni rekao da je u mene bio zaljubljen pre 4 meseca,rekao je da ce mi za slavu napisati na papir "Srecna slava,volim te" i da ce pored toga mozda napisati drugarski,ali mozda,da ce kada raskine sa svojom sadasnjom devojkom,pitati mene za vezu,i pristao je da napravi selfie sa mnom,i on mi jako znaci.Sinoc kada smo se dopisivali gledao je neki film "Kako izvrsiti samoubistvo" i ja sam pitala njega zasto to gleda on je rekao da razmislja da li on da uradi.Ja sam mu napisala neku "dirljivu" poruku i on je napisao "Ne brini,obecavam da necu uraditi.Lepo mi spavaj." i od kad je saznao da sam u njega,poceo je da se druzi sa mojim drugovima iz razreda.A ja sam pitala njegovu devojku da li su oni u vezi,ona je rekla da nisu ali on mi je rekao da to ona samo hoce da sakrije da ljudi ne bi saznali.A ja njenu sestru OBOZAVAM,malo je reci i to,prelepa je i volim je vec duze vreme,grlimo se i u super smo odnosima.Imam i drugaricu koja se druzi sa njegovom sestrom,pa su ga one nagovarale da me pita da budemo u vezi,i on je rekao da hoce,ali je meni rekao da nece.Sad ne znam stvarno sta da mislim,a tako zelim da budemo zajedno i tako mi znaci.

  ОдговориИзбриши
 21. Izvini Anjice ako sam dosadna . U proslom blogu si mi odgovorila na moje pitanje. Jako sam ti zahvalna. To je ono pitanje za onog decka koji nije iz srbije i mnogo mi se svidja. Razumem sve sto si mi rekla,ali ja ne mogu da odustanem od njega,znam da je ovo velika rec ,ali mozda ga volim. Kazem velika jer smo tek 2000. Ja do sada nisam imala decka ,ali on mi je proslog leta poslao poruku da me voli,ali meni je bilo glupo da mu kazem jer bi mozda nekom rekao za to,pa sam mu rekla da ga volim kao druga. Posle toga me je napisao neke gluposti,ali nema veze. Razumem da mu je mozda bilo glupo jer mi je priznao,a ja njemu rekla da ga volim kao druga. Posle toga smo se i druzili,a i "svadjali" . ja s njim nikad nisam htela da se svadjam,stalno sam mu pricala da mi je stalo do naseg prijateljstva.Jednom je pokazao " drugovima" poruke,samo ne znam da l je sve .jedan moj drug jer se druzio sa njim mi je rekao jednu poruku sto sam mu poslala I zezao me malo,ja sam rekla da prestane jer ne zna celu pricu. Ali nisam htela da se svadjam sa simpatijom oko toga tako da ga nisam ni pitala sto je pokazao. Cak sam mu napravila i narukvicu od gumica,znas da su bile popularne proslog leta.pitao me je koliko treba da plati,ja sam rekla da je poklon. Posle neki dan kad sam ga pitala jel hoce jos neku da napravim on je rekao da nece jer je malo pederski i pitao me "jel ti se ja svidjam" ja sam njemu rekla "odkud ti to" on je rekao "svi u tvoju skolu kazu" ja sam mu rekla " hmm ne " on mi je posle svasta napisao, i zato sam ja pomislila da kad god me ptita jel mi se svidja a ja kazem "ne ili tako nesto na tu foru pocne da me vredja.A za novu godinu me je napao da sam mu pisala neka pitanja na asku,pa me je blokirao,posle 10 dana odblokirao i ja sam mu poslala poruku da prihvati zahtev on je rekao necu, ja sam ga pitala zasto me toliko mrzi,on je samo napisao "m" A poslednji put kad smo se dopisivali pitala sam ga jel je ljut,on je rekao ne, pitala sam ga jel je na more,on je rekao da je bio i odma otisao kuci,da u srb dolazi tek u zimu,ja sam rekla steta,on me je pitao sto i ja sam mu rekla zato sto je to tek za 4 meseca. Posle nekoliko dana uvece kada sam setala sa drugaricama on je prosao biciklom sa drugovima ,prosao je I odjednom sam osetila ruku na moje rame (mokru) imao je neki peskir oko vrata .obesio se znas onako na moje I drugaricino rame i razdrao se znas onako kao da nas uplasi. Sad ne znam zasto me je slagao kad je rekao da je otisao kuci ili sto je to uradio,ne razumem. 31 avgusta sam mu poslala "We ��" on mi nije odg. Posle toga mu nista nisam slala,a ni on meni.Moji najbolji drugovi iz osnovne su i njegovi. Tako da sam se druzila sa njim i vidjala sam ga kad je bio sa njima,vise se bas I ne druzim sa drugovima pa me malo brine kad dodje u srbiju sad za zimu da li cu da ga vidjam. Niko ne zna da mi se svidja. Pre su me neki zezali za njega,najvise drugarice,sad ne. Ne znam sta da radim,mislim 3 godine mi se svidja,to nije malo. Ne znam sta sam videla na njemu,ali za mene je najlepsi ❤ izvini,pitanje je malo dugacko, ali stvarno ne znam vise sta da radim i ostala sam bez planova. Molim te daj mi neki plan,neko uputstvo sta dalje. Ako imam jos neko pitanje potpisacu se sa ♠♠ da bi znala o cemu se radi. Unapred ti hvalaa ❤❤

  ОдговориИзбриши
 22. Onu narukvicu sto sam mu napravila on je trazio da mu napravim jer smo se dopisivali nesto I rekla sam da trebam drugovima da napravim ,on je rekao da napravim I njemu. Napravila sam gresku u proslom pitanju. Videces gde pise da sam mu poslala "we ��" to je greska,htela sam "ee ��" da napisem ♠♠

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Najiskrenije, mislim da on ne deli isto interesovanje koje ti imaš prema njemu. Vidi se da stvarno želiš da budeš sa njim, ali to ne može da se kaže za njega. Nekada si mu se sviđala, ali ti nisi znala da mu pokažeš svoja osećanja na pravi način. On ti je priznao da te voli, a ti si mu napisala da ga voliš kao druga. Kada te je pitao da li ti se sviđa, odgovorila si negativno. Samim tim, on je zaključio da se poigravaš sa njim, ma koliko to grubo zvučalo. Sada imaš dve mogućnosti: ili da pokušaš da ponovo ostvariš neki dobar kontakt sa njim (dopisivanje i viđanje onda kada dođe u Srbiju) ili da odustaneš od toga. Ne kažem da ćeš ga odmah zaboraviti, niti to možeš da uradiš onda kada poželiš, ali vreme će učiniti svoje ako imaš dobru volju i ako si odlučna u nameri da ga preboliš. Ne mogu da te ohrabrujem i podržavam da ideš za njim i da se boriš za njega, jer ne mislim da je to pametno. Ipak, imaš svu slobodu da radiš onako kako želiš, ipak je to tvoj život, a greške su uvek dozvoljene i normalne i na njima se uči :) ❤

   Избриши
  2. Ali ja ne zelim da odustanem. Dosao je danas u srb. Videla sam na snapchat ,njega jos uvek nisam videla. Pre neki dan mi je na fb iz cista mira napisao 'e' ja sam njemu'e?' I on je napisao samo 'greskom'ja imak mislim da je namerno napisao sa nekim razlogom. Sta mislis?

   Избриши
 23. Odličan post i ideja za njega, pogledaj moj blog ako želiš i zaprati me www.amiilan.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 24. Draga Anja,
  divna ideja ova rubrika je zaista predivna.A sada moj problem:
  Jos etos sam upoznala jednog decka i on mi je bio onako bas sladak tada,ali nisam ozbiljno razmisljala o njemu jer mi tada nije bilo do toga.Kada sam pre nekih nedelu dana isla na rodjendan kod brata i on je bio tamo.Gledali smo se,mada je on pricao telefonom pola rodjendana,videla sam da me je gledao.On je prosto savrsen,i kada o njemu razmisljam osecam leptirice u stomaku.Cim sam dosla s rodjendana poslala sam mu zahtev na fejsbuk i prihvatio je posle pet minuta.Od tada stalno proveravam kada je na mrezi(sto je vecinom dana)i cekam da mi posalje poruku.Zelim da se dopisujem s njim i da bar malo vise pricamo ali nemam hrabrosti da mu se javim.Sta da radim,molim te pomozi mii?

  Hvala ti unapred ❤️!

  ОдговориИзбриши
 25. Anja jako mi se dopada ova rubrika, pa sam odlučila da i ja svoj problem podelim sa tobom, jer daješ odlične savete.

  Sada sam 6. razred. Imam odličan prosek, i lepo učim. Sve bi bilo dobro da mi mama ne predaje. Ajd' i to može da se proguta, ali što je ona bivša direktorica škole. Svi misle da je sve to super, da su mi ocene poklonjene (mislim na ostale đake)... Ali, to nije tako: nijedna ocena mi nije poklonjena, niti mi se povlađiva, niti bilo šta drugo, niti ja želim nešto to. Prvo sam sve to ignorisala, ali više ne mogu da trpim to da me neko namerno ogovara naglas da bih ja to čula, i da neko lovi i moju najmanju greščicu i posle me ismeva zbog toga. Očajna sam, jer mi je dosta da me svi gledaju kao neku malu glupačicu koja je umisila da može sve jer joj mama predaje i što je bivša direktorica. Sve to pričaju, a kada me upoznaju shvate da ja nisam nafurana, niti isfolirana, pa naprasno promene mišljenje. Mislim da će situacija ispasti gora sledeće godine. Drugo, su nastavnici. U petom razredu sam imala problem sa jednim nastavnikom koji mi je smanjio ocenu na testu i rekao ,,nemoj da imam posle problema sa tvojom mamom''. To me je jako povredilo. Ima još nastavnika koji mene gledaju kao budalu zbog mame. Imam osećaj da ću morati da menjam školu zbog svega ovoga, što ne bi bilo tako lako jer bih onda morala da putujem u drugi grad jer u mom je ovo jedina škola. Anja pomozi moli te. <3

  ОдговориИзбриши
 26. Extra su ti saveti, i nadam se da ćeš mi pomoći i dati savet.

  Ovako, imam 12 god. i do sada nisam nikad bila zaljubljena. Ali, na letnjem raspustu sam sedela na klupi sa drugaricom, ona je nešto pričala i izvodila isped klupe, onda je prošao ON 8 dve godine je stariji)i pogledali smo se, onako nesvesno. I to je tako uvek prolazilo kad smo se sretali, sve dok ja nisam shvatila da mi se svidja. Jednom smo se sreli, ja sam pričala sa drugaricom, i on me je opet pogledao i dobacio mi nešto, što je bilo u pozitivnom smislu. Mislim da se i ja njemu svidjam. Ne znam šta sad da uradim. Mislim da nisam za vezu potpuno zrela, a ne znam da li da mu pošaljem zahtem na FB-u ili nešto slično. Problem je što sam stidljiva, i nikom neću da kažem da ga volim i želim da tako ostane.

  Hvala umapred! <3

  ОдговориИзбриши
 27. Još jednom ponavljam da sam oduševljena ovom rubrikom,i mnogo mi znači.. :)
  Jako sam talentovana za crtanje i obožavam da crtam,ali nakon što u okviru svoje škole na jednom konkursu nisam dibila nagradu već je dobila ćerka jedne profesorke jako sam se razočarala i odustala od crtanja jer sam izgubila veru u sebe i u to da dobro crtam..I često se zapitam da li bih trebala da nastavim sa crtanjem...
  Hvala ti puno na ovoj rubrici Anjice <3

  ОдговориИзбриши
 28. Zdravo Anja.Presuper rubrika,bas mi se svidja. ☺
  Ovako,ja sam pre mozda pola godine ako ne i vise dobila protezu,i jedan deo mi se bio polomio pa sam morala da je nosim ispocetka,kao da sam je prvi put dobila.Ja sam pre toga stalno nosila protezu,po ceo dan i nosila sam je u skolu i sve iako nisam bas najbolje pricala sa njom.Pa sada,me je to sto sam morala da je nosim ispocetka obeshrabrilo (ali to se desilo odavno) i smorilo me je i vise nisam htela da perem zube i da stavljam protezu i svaki put je perem,dosadilo mi je.A moram popraviti zube i zelim da ih popravim,ali stalno me mrzi da perem zube i stavljam protezu.Kako da se ohrabrim da cesce perem zube i to? Help ♥

  ОдговориИзбриши
 29. Super post i saveti
  http://smallwomenscorner.blogspot.rs/2015/12/uvodni-post.html

  ОдговориИзбриши
 30. Predobro savetujes stvarno.
  Ovako,ja se sa jednom drugaricom cesto preko wa svadjam (whats app) ali ona meni mnogo znaci,ali ona je sada valjda u tim tinejdzerskim godinama,ljuti se ako gledam isti kanal kao i ona,ili ako npr. volim pesmu koju voli i ona,misli da cu sve njene tajne ispricati nekome,a necu,ona mi bas ne veruje,a ja je stalno i savetujem i sve,i ona bi sada trebala da bude sa jednim deckom,a tog decka sam joj ja predozila,rekla da je lep itd i njoj se svideo.Ali ona uvek izmislja neke razloge,neko je uvek za nesto kopira i tako...Ne znam kako to da sredim,mnogo mi znaci i jednom u svadji je ona priznala da i ja njoj znacim ali ne znam da li je to istina.A u zadnje vreme smo se bas bas zblizile i sve to.Ali ona meni ni jednom nije dala savet,ni za bilo sta.Ja zelim da se malo udaljim od nje,da se samo onako dopisujemo preko telefona,ali ne da izlazim sa njom,nadam se da me razumes.Htela bi samo nekako manje da joj se javljam,da vidim da li ja njoj stvarno znacim.Kako to da vidim,da li joj znacim i da li da se udaljim od nje ili ne?

  ОдговориИзбриши
 31. Draga Anja,ja imam vec duze vreme blog.Moji znaju i sve to i nemaju nista protiv toga,i inace sam dobar djak i sve to,uvek prolazim odlican.I volim da gledam jutjuberke,ali mi je tata zabranio dok ne budem malo popravila ocene u skoli.Ja sam ih popravila koliko-toliko.Naprimer iz Srpskog sam trebala da imam zakljuceno 4,ali sam popravila tako da cu imati zakljuceno 5,popravila sam muzicko,i malo matematiku,ostalo je sve bilo kako treba.I ja sam pocela gledati to,kada me je tata pitao zasto to radim,ja sam rekla jer sam popravila i sve to i on mi opet nije dao,govorio mi je kako ce me to istupeti i sve to,ali bas dosta ucim i skoro samo 5-tice dobijam.I to mi jako znaci,ali tata to ne vidi.I razmislja da li da mi zabrani blog,a ja to stvarno ne zelim,jer mi je blog bitan.Sta da radim?

  ОдговориИзбриши
 32. Anja,bas super savetujes ☺
  Ja kada imamo kontrolni iz matematike,pismeni ili bilo sta meni koncenracija popusti i nisam sigurna u sebe.Imam veliki problem sa tim i ne znam kako da ga resim. Pomoc? ☺

  ОдговориИзбриши
 33. Help!!
  Kako da kažem mami da sam dobila menstruaciju?

  ОдговориИзбриши
 34. Divno je što si počela da daješ savete jer se vidi da to odlično radiš!
  E, pa ovako, moj problem...

  Jedan dečak iz moje škole, ali iz drugog odeljenja je zaljubljen u mene. Ja sam zaljubljena u drugog, iako se s njim družim i imamo slična interesovanja. Preko leta smo se dopisivali i ponekad razgovarali, i on mi je jasno stavio do znanja da mu se dopadam. Otvoreno sam ga pitala od kada, a on mi je odgovorio 'oduvek'. E sada, osećam se prijatno u njegovom društvu, ali ne želim da pomisli da se i on meni dopada. S druge strane, ne želim da mu kažem da nije tako jer ne želim da ga povredim. Šta da radim?

  ОдговориИзбриши
 35. E, pa ovako...

  Volim, tačnije obožavam, bend One Direction. Ja sam jedna od onih ludih fanova koji bi dali sve da mogu bar na trenutak da ih jednom vide uživo. Kada su za to saznali 'drugovi' iz mog odeljenja, počeli su da ih vređaju, nazivaju pogrdnim imenima, kao i mene. Rekla sam razrednoj, i ona im je zapretila, ali oni nisu prestali s tim. Šta da radim??

  ОдговориИзбриши
 36. Imam jednog druga iz odeljenja s kojim se baš družim, sedimo zajedno i tako... Ja njega gledam samo kao druga, ali sam u poslednje vreme primetila da se on drugačije ponaša prema meni. Počeo je stalno da mi daje komplimente, dodiruje kosu i tako... On zna ko se meni svidja, i kada mi pomene nešto u vezi njega, izgleda normalno i... Ne znam, ponekad mi izgleda kao da mu se svidjam, ponekad ne. Zaista ne znam šta da mislim...

  ОдговориИзбриши
 37. Anja, sjajna rubrika i jako mi je dragi sto imam prilku da ti postavim pitanje, jer sam se uverila da si vrlk zrela i pamerna osoba i da ces mi dati ismrene savete. Ovako, prva sam godina srednje skole i imam bff. Zajedno smo od osnovne i sad smo upisale istu srednju. Obe smo odlicne ucenice. Ja nju nikada nisam smatrala konkurencijom, alj neznam sta ona o meni misli. Oduvek imam osecaj da se oseca nadmeno i likuje nad sobom kad dobije 5 a ja 4. Skoro sam ja dobila 5, a ona cetiri, i nije uopste lepo reagovala. Bilo mi je krivo, jer ja nikad ne mislim nista loose kad uradim bolje test. A ona kao da voli da se hvali. Takodje, kad mi nesto nije jasno, ja je pitam da mi objasni, a ona ponekad reaguje kao 'kako to ne znas, pa to smo radili jos od kad...'. Jeste mi ona bff, volim je, a i ona mene, ali ponekad mi se njeno ponasanje nimalo ne dopada... Sta bi trebalo da radim?

  ОдговориИзбриши
 38. Hej Anja,ova rubrika je bas super,jako mi se dopada! Evo i ja bih htela da postavim par pitanja..U razredu ima jedan decak koji me jako nervira,cak smo se i par puta pobili u ucionici!Stalno kada se zezam sa drugarica on upada i vredja mene ...On mene uvek spusti,ali ne znam kako ja njega? Sta da radim? Mislim znam da je ovo mozda glupo ,ali stvarno me nervira...

  ОдговориИзбриши
 39. Hvala mnogo sto si me savetovala i sto si uopste dosla na ideju da zapocnes ovu rubriku jer mi se mnogo svidela. Citam tvoj blog od avgusta i znam da delis odlicne savete, da si sjajna osoba, savesna i odgovorna. Volela bih, zaista, da te jednog dana upoznam.
  Nego, da li planiras da napises neki DIY post sto se tice praznika, tj. ukrasa za sobu tokom praznika i slicno? Bilo bi super. Pozz

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti puno na ovako lepom mišljenju :*
   Potrudiću se da napišem nekoliko prazničnih DIY ideja, nadam se sledeće nedelje, kada uhvatim dovoljno slobodnog vremena :)

   Избриши
 40. Ja sam veliki fan Jordyn Jonse,ali je moja drugarica pre mene kao postala veliki fan.E sada,problem je sto je drugarica ljubomorna sto ja vise volim Jordyn nego ona i nece da se druzim sa mnom ako zna da mi je idol Jordyn.A mene Jordyn inspirise,i daje mi hrabrost,a njena pesma me usrecuje.Pratim i lajkujem sve slike na njenom instagramu,prosto je obozavam.Ja ne zelim da kazem drugarici da mi je idol Jordyn,ali sa druge strane zelim da ljudi znaju ko mi je idol i da se sa time ponosim i da je stitim kad je neko vredja itd...Sta da radim?

  ОдговориИзбриши
 41. Anja samo sam želela da te pitam da li bi želela da uradimo collab. Ja sam smislila temu. Nisam znala koga da pitam jer ne znam baš puno blogova. Samo mi molim te napiši ispod da ili ne da znam. Ako hoćeš dogovorićemo se preko gmaila!:)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Slobodno možeš da mi pišeš preko mejla, uvek možemo da se dogovorimo :)

   Избриши
 42. Anja samo sam želela da te pitam da li bi želela da uradimo collab. Ja sam smislila temu. Nisam znala koga da pitam jer ne znam baš puno blogova. Samo mi molim te napiši ispod da ili ne da znam. Ako hoćeš dogovorićemo se preko gmaila!:)

  ОдговориИзбриши
 43. Nadam se da neces preskociti ovo moje pitanje,jako mi je vazno.Stvarno svaka cast tebi to sto odvajas toliko vremena za nepoznate osobe sa problemima kojima rado pomazes,svaka cast stvarno Anjice!
  dakle,ovako ne znam kako da se asociram na ucenje,nekad tako imam jaku zalju da ucim,a nekad samo pomislim ma naucicu ali kasnije to ne ispadne istina..Zelm stvarno da predjem odlicna,preselila sam se u drugu skolu na pocetku skolske godine samo zbog nastanika,kao i moja sestra..Mislila sam da ce mi bolje ici ako promenim skolu,ali ja nstavljam po starom,ne znam kako sebe da inspirisem da bi krenula da ucim,probala sam da kupim sebi nesto nakon dobre ocene ali to zaista ne vredi,imam sve sto mije potrebno...Kako da podelim vreme za ucenje,cak sam prestala da izlazim u grad vikendom,nadam se da neces preskociti ovo,jako mi je vazno,hvala unapred NAJBOLJA SI <3 <3

  ОдговориИзбриши
 44. Anjice imam jedno pitanje i nadam se da ces biti zaniteresovana zda odgovoris i odvojis malo vremena za mene.Pa ovako ja imam jendu drugaricu u odeljenju,ona i ja se nismo odvajale od pocetka,a u odeljenju imam jos jednu BFF sa kojom se bukvalno od prvih dana osnovne druzim,ali nju sam zanemarila,medjutim primetila sam da ova moja drugarica pocinje da me manipulise u svakom mogucem smisli,a onda sma se i od nje malo odvojila i onda pokusala da sagledam sta ona sve to radi,a da je ne primecujem,i saznala sam,a to je da ona pokusava da me odvoji od moje stare BFF,jedno vece sam pitala moju staru drugaricu,sto smo se ovoliku udaljile,odgovorila mi je da sve to ova radi,da ov prvog dana ovog razreda pokusava da nas razdvoji,cas je jedan dan sa jednom,drugi dan sa drugom,zeli da obe na neki nacin budemo zavisne od nje.A onda smo i primetile koliko je pocela da laze,pocev od svojih putovanja za Ameriku do veze sa nekim popularnim deckom.Obecale smo jedna drugoj da necemo vise dozvoliti da nam to ona radi i da joj nijednu vise tajnu necemo reci,ali da cemo se praviti da je sve normalno,mogu da ti kazem da smo se taj dan isplakale jedna drugoj na ramenu,sto smo bile tako glupe i dozvolile da nam ona to radi.Od tad je proslo oko 2 nedelje i uspevala sam da se ponasam normalno sve do pre neki dan,dok nije pokusala da m posvadja sa mojim najboljim drugom,kojeg smatram za brata,onda mi je 'prekipelo' rekla sam mom drugu,rekao je da nikad nece dozvoliti da se ona ispreci izmedju nas.ALi vec sam pocela da se 'plasim' sta ako probaa ponovo sta ako sve i svasta pocne da prica o meni.Sada moja stara BFF vise nije stara,sad je to moja 'sestra',kao i najbolji drug,ali plasim se da ce pokusati jos nesto da uradi,kad je vec pocela,a zna mnogo mojih tajni,kao sto i zna gde udara..Pomozi mi,sta da radim?

  ОдговориИзбриши
 45. Sada sam osmi razred. Zaljubila sam se u jednog dečka kada sam bila šesti, a on je dve godine stariji od mene. Ne zaljubljujem se često, ali kada do toga dođe, to ume da traje par godina. Dakle, nikada se nismo upoznali tako što smo prišli jedno drugome i sve to, ali se znamo iz viđenja još kada sam bila peti razred. Od tada sam na neki način bila među poznatijima u školi iako sam bila samo petak, jer je moj deda predvao srpski jezik u školi. Takođe je i predavao mojoj simpatiji. Kada je saznao da je njegov nastavnik moj deda, poslao je dve njegove drugarice da mi kažu da se neki sedmak zaljubio u mene. Tada sam imala samo 11 pa sam bila skroz nezainteresovana za to, što sam im i rekla, a i nisam ga poznavala. Od tada, ništa nije bilo. Kada sam krenula u šesti, negde u decembru, počeo je da mi se sviđa. Vremenom je to raslo i raslo, i mnogo toga sam saznala o njemu, preko dede, naravno, i kakve ocene ima. Mislim da sam mu jasno pokazivala da mi se sviđa, iako mi to i nije bila neka namera. Mislim da je to i sam shvatio, pa mi je uzvraćao jednako pogledima i osmesima. Bila sam tada na sedmom nebu. Ujutru sam se budila sa osmehom jer sam znala da ću ga videti u školi. Nekoliko meseci se svodi na poglede, ali ne bilo kakve, svi su mi rekli da me gleda kao što ja njega gledam. Imao je i jednog druga koji ga je non stop gurkao ka meni. Vremenom je sve to prestalo, jer je našao devojku i za njega nisam postojala. Za mene je to bilo pravo razočarenje. Međutim, vremenom se sve vratilo, čak je i bilo bolje među nama. Ali je tada završio osmi razred pa ga nisam mogla više viđati u školi. Bez obzira na to, par puta mi se čak i obratio, a izgovor mu je bio najviše moj deda. Uvek mi se osmehivao i gledao sa sjajem u očima. To traje bukvalno od decembra 2013. do sada, sa malim prekidima. Da, i dalje mi se sviđa. Imamo dve zajedničke slike, jedna sa njegove mature, za drugu sam ga pitala da se slikamo godinu dana kasnije. U junu 2014, je rekao svojim drugovima da hoće da me smuva da bi dobio 2 iz srpskog. Oni su mi to preneli, verovatno im je on rekao da mi kažu. Iako nisam mogla da poverujem u ono što čujem, osećala sam se kao da bi me samo iskoristio. Od veze nije bilo ništa, jer je dobio svakako dobio. Često idem na razne utakmice, bilo da je to rukomet, košarka, i on je tamo uvek. Trudim se da sednem blizu njega, tako da može da me vidi. Oboje obožavamo navijanje i mogu reći da smo nas dvoje najglasniji u hali. :D Uvek se često pogledamo kada u isto vreme počnemo da ustajemo i da se deremo, i onda počnemo da se smejemo.
  U gradu me često namerno dotakne dok prolazi pored mene, ali mi se nikad ne javi. Uvek me zagleda, i zbog toga se uvek ponadam da će biti nešto, ali onda shvatim da je tako već dve godine. Bukvalno se ponašamo kao da se prvi put u životu vidimo pa se samo gledamo, i ništa više od toga. Nekako me muči to, ne znam na čemu sam sa njim. Želela bih da znam da li mu se makar malo sviđam, i ako da, zašto ništa ne preduzima?
  I da, ja sam ona osoba koja je imala problem oko toga što se prvenstveno ovo nije poslalo, tako da nemoj da objavljuješ ovo u postu. :D
  P.S. Hvala ti unapred, Anjice ♥

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. jer je dvojku svakako dobio*

   Избриши
  2. Vas dvoje imate jedan vrlo neobičan odnos. Gledate se i smeškate jedno drugome, i to dugo, a zapravo se ništa konkretno ne dešava. I neće se desiti sve dok jedno od vas sa pogleda i osmeha ne pređe na nešto konkretnije. Mislim da je on okej dečko i verujem da bi želeo da bude sa tobom, ali prosto mora malo bolje da te upozna, kao i ti njega. Mislim da bi bio pun pogodak kada bi mu poslala poruku na Fejsu. Ne znam da li si i koliko stidljiva i da li bi uopšte imala hrabrosti za to, ali tako bi ostvarili prvi konkretan kontakt i napravila bi jedan mali, a opet ogroman korak kada sve uzmemo u obzir. Ne moraš da se praviš kao da se poznajete sto godina i ne moraš da ga pitaš šta radi. To može da bude nešto u vezi utakmica i navijanja, u vezi toga kada se nešto i gde održava i sl. Možda zvuči glupo i ofucano, ali momci su, ma kako tvrdili suprotno, zapravo slabići i nije im prijatno da se prvi jave devojkama. Kada bi ti napravila prvi korak, verujem da mu posle ne bi bio problem da ti se javi i verujem da bi se vaš odnos lepo razvijao. Prvo bi se dopisivali, a posle biste se verovatno i uživo videli. Važno je samo da mu se javiš, jer ćeš na taj način uraditi ono što je do tebe. Ako ti se kasnije javi, znači da si napravila pravu stvar, a ako se to ne desi, pitanje je da li on uopšte nešto oseća prema tebi ili je jednostavno navikao da sa tobom ima jedan neobičan odnos. :) ♥

   Избриши
 46. Hvala ti mnoogo sto si odgovorila. ^^
  E sad ... Ima jedan decko koji je 1 godinu stariji od mene. Vidjamo se po skoli i tek sam ga ove godine pocela primjecivati. Imam osjecaj da mu se svidjam.
  Jednom kad sam se sa njegovim drugom kako nesto zezala i palili smo jedno drugome cvoke , taj decko se pojavio i tog druga zagrlio onako sa ledja i rekao mu ,,Ejj samo ja mogu da je diram''. 1000 puta ga uhvatim da me gleda. Mojoj drugarici je rekao ,,Pozdravi mi Vanju'' (tako se zovem) Kada je mali odmor pred fiziku njegov razred malo udje u ucionicu i zeza se sa nastavnicom a on se stalno mota oko mog stola i pravi neke gluposti i zeza se. Danas je zagrlio drugaricu iz njegovog razreda i nesto pricao i stalno gledao u mene (mislim da je htio privuci moju paznju) I da napomenem ovo : Na pocetku godine ga uopste nisam poznavala sve dok on nije saznao moje ime. Od tada me zezao sa mojim drugom kao da cu ja sa tim drugom na drugarsko onda me zapitkivao sa kime cu na drugarsko. Kasnije me ono bezveze nesto zezao.
  Sta mislis svidjam li mu se?????
  Molim te odgovoriii. :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Moguće je, vrlo moguće ali ne mogu ja to da ti kažem, bar ne sa sigurnošću. :) Ti to najbolje možeš da primetiš i osetiš, jer ga ipak viđaš svakoga dana, pratiš njegovo ponašanje i njegove postupke, a to je za sada i više nego dovoljno da primetiš da li ti je i koliko naklonjen. Pokušaj da se sprijateljiš sa njim. Obrati mu se, pričajte, našali se sa njim... ohrabri ga da ti na taj način i on sam češće prilazi ili da ti se možda javi na Fejsu. Potrebno je samo da mu daš malo pažnje kako bi se usudio da ti se približi. Vi i sada imate neku vrstu odnosu, ali niste dovoljno bliski i niste prijatelji u toj meri da često pričate i imate slobodu jedno prema drugom. A to bi moglo malo da se promeni. :)

   Избриши
  2. Ja sam ubrzo preduzela neke mjere i javila mu se na fb. Kad on u skoli napravi neku glupost ili mozda ja , uvijek se ono pogledamo i nasmijemo. A i cesto se zezamo nesto po skoli a on mene u skoli ne kad kao ,,slucajno'' gurne ili nesto slicno.
   Kada nekad dolazim kod bake i on nekad dodje u to naselje i juce je tako bilo. Ja sam sa drugaricom sjedala na jednoj klupi a on je uzeo neki teg (imamo sprave za vjezbanje u tom naselju) i snazno ga podigao i gledao u mene kako bih ga ja primjetila i da se pokaze predamnom.
   A po skoli me neprestano zeza i cesto nesto uhvati njegovog druga PA kao da se ,rvu' a on ,slucajno' dodje u moju blizinu i ,slucajno' odleti na mene. I hvala ti MNOGO sto si mi odgovorila jer mi to jakoo znaci. ♥♥♥♥♥

   Избриши
 47. Cao Anja :) Pa evo kao i sve djevojke(prepostavljam) ovdje i ja imam neki problem...
  Pa ovako:Nikada nisam bila u vezi niti sam osjecala zaljubljenost.Inace 1.sam srednje.Eh sadd.Na moje odbojkaske treninge dolazio je jedan decko(koji ide u istu skolu kao ja,oboje prvi razred,razlicita odjeljenja).Uglavnom ispostavilo se da je dolazio zbog mene(valjda??) međutim ja njega tada nisam ni poznavala,nisam znala ni kako se zove i ispalo je da sam ja njega u stvari samo ignorisala.Međutim sada ipak mislim da je sladak,te neke njegove fizicke osobine mi se sviđaju,također prijateljica koja inace ide s njim u razred kaze da je stvarno 'njezan',nije ufuran,odgojen je i zna se lijepo ponasati :)Par puta je uhvatio moj pogled kada sam ga gledala na hodniku i samo se osmjehnuo.ALI on se druzi sa tom nekom 'popularnijom' rajom tako da mislim da se ja ne uklapam u taj njegov nacin zivota hah.Također smatram da nisam spremna za bilo kakvu vezu,jednostavno volila bih se vise druziti s njim,i ako je moguce da se napokon upoznamo??
  Stvarno bih cijenila ako mozes da odgovoris,posto ni moje prijateljice ne znaju za ovo.POzdrav iz BOSNE <3

  ОдговориИзбриши
 48. Nemas pojma koliko mi je drago sto si zapocela ovo odgovaranje na pitanja, jer sam te na asku pratila od samog pocetka, i bas mi je bilo zao kad si ga ugasila. Dosta toga sam naucila od tebe!
  Vise puta mi se desilo da se svidjam nekim decacima. I oni mi se jave,dopisujemo se,izlazimo napolje, grlimo se, pricamo, ali niko od njih ne zeli da me poljubi i da zapocne neku vezu sa mnom.Imam naj druga i svi mi govore kako se on lozi na mene, i stalno me grli,nosi,govori bebo volim te i slicno.Ali nikad da ucini onaj korak,a meni je glupo da ja dodjem i da ga poljubim.

  ОдговориИзбриши
 49. Ima 1 decko koji ide sa mnom u skolu vec 8 godina, a mi smo se prosle upoznali na skolskom izletu (ovako smo se znali iz vidjenja).I posle te ekskurzije,on se meni javio i mi smo se dopisivali,dan i noc,toliko sam se navikla na to dopisivanje i polako je poceo da mi se svidja.U skoli sam ga cesto vidjala i zastanemo popricamo par stvari poljubimo se u obraz i to je to.I dopisivali smo se pola letnjeg raspusta,i tada mi je napisao volim te,ali ja nisam znala da li je stvarno ili prijateljski i napisala sam i ja tebe.Tepao mi je raznim nadimcima,beba,moja i slicno.I posle 10ak dana nakon sto mi je napisao da me voli,on se smuvao sa nekom njegovom bivsom.I oni su od leta do decembra bili zaj i skoro su raskinuli.Ja njega idalje volim,uzasno mi nedostaje,i retko kad ga sretnem ali se vise ne javljamo jedno drugom.Druzim se sa njegovim dobrim drugaricama i one mi cesto pricaju neke stvari o njemu i govore kako smo on i ja lep par.Inace niko ne zna da ja njega volim..Ne znam sta da radim

  ОдговориИзбриши
 50. Anjice,pisala sam ti za onog dečka za kojeg sam mislila da je zaljubljen u mene i što sam ga ignorisala. Hvala ti mnogo ♥♥ Malo mi je glupo da razgovaram s njim,ali ok. Inače problem takođe prave moji roditelji koji mi ne daju da imam dečka do šesnaeste godine. I sad,šta ako se desi? Da me poljubi ili pita za vezu. Ako ne bih pristala razočarala bih i njega i sebe a ako bih prihvatila,roditelje....

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Malo je nezgodno kada sa jedne strane staviš očekivanja roditelja, a s druge svoje i njegove želje. Tvoji roditelji bi trebalo da shvate da živimo u dobu kada je prosto normalno imati dečka sa 13 - 14 godina, a to nije loše ako se postave granice. Postoje veze koje vode stariji, i one koje vode mlađi. Mislim da bi pre svega trebalo da kažeš mami da ti se sviđa jedan dečko i da za sada još uvek nemaš neki konkretan odnos sa njim, ali ako se izrodi nešto ozbiljnije, nećeš znati kako da postupiš a da ne razočaraš njih (roditelje), sebe ili njega. Mama će te najbolje posavetovati i reći će ti šta misli o tome. U krajnjem slučaju, on može da bude tvoj dobar drug i to mu odmah daj do znanja kako se kasnije ne bi razočarao. :) ♥

   Избриши
 51. Uf,moram nekom ovo da napišem.

  Anja,osećam se usamljeno veoma. Družim se sa četiri devojke jako dugo ali nisu prave prijateljice. Dve od njih su stalno zajedno a nas ignorišu,jedna se druži sa drugim devojkama više a ova stalno mora da kritikuje nešto. Ugl. komentarišu nešto na račun mog izgleda (visoka sam i malo deblja (ne mnogo)). Ali uglavnom se osećam usamljeno jer nemam kome da se poverim ni o čemmu. Više nemam poverenje u njih niti u ikoga. Osećam se slomljeno. I nemam društvo. Kao da niko sa mnom neće da se druži a oni idioti imaju mnogo drugara. Ne znam šta pogrešno radim....pomozi mi molim te ne mogu više ovako.

  ОдговориИзбриши
 52. Hvala ti punooo sto si odgovorila na moje pitanje, to mi mnogo znaci <3 Imam jos jedan problem, pa bih volela da mi pomognes :)
  Ja imam PREVELIKI strah od zubara (a imam 14 godina) i kad god pomislim na odlazak kod njega krv mi se sledi u zilama :D Ako imas neki savet, kako da prestanem da ga se bojim, onda mi MOLIM TE pomogni.

  ОдговориИзбриши
 53. Kako da se javim simpatiji na čet? Da li da bude standardno 'ćao, šta radiš?' ili..?

  ОдговориИзбриши
 54. Imam u odeljenju jednu devojcicu koja ce 100% biti djak generacije, a mene smatra kao konkurenciju i stalno me nervira. Ja nju ne vidim kao konkurenciju, posto iskreno ni ne zelim da budem djak generacije (mislim da cu tako imati preveliki stres na prijemnom ispitu...). Ja se prema njoj ponasam lepo i kad god nesto ne zna ja joj pomognem, a ona meni to nikada nece. Cesto me ogovara i izmislja neke gluposti o meni, pred nastavnicima govori neke budalastine o meni koje se nikada nisu dogodile (i to kada ja nisam u skoli), pravi mi razne spletke iako joj ja nisam nista uradila... Niko iz odeljenja je ne voli posto se mnogo pravi vazna i hvali se svojim ocenama, a i mnogo cesto laze. Ja stvarno vise ne mogu da podnesem da me ovako nervira, a plasim se da joj se mnogo suprotstavim, zato sto ce onda biti jos gora prema meni, a i jednostavno nisam osoba koja voli da se svadja. Please help!!!

  ОдговориИзбриши
 55. Hvala ti sto si odgovorila na moje pitanje. Ja sam anonimna osoba sto se zaljubila u decka koji je od nje stariji 7 godina. Zelim samo da te pitam jos nesto o ovome.
  Izvini Anjice, ali ja ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da nikada nisam bila zaljubljena u tog decka. Ja sam celo leto provela sa njim i u njega sam se najvise zaljubila zbog njegovog karaktera. Svaki dan sam plakala sto ne mogu da ga vidim barem jos jednom i bila sam totalno izgubljena i u veeelikoj depresiji (mami nista nisam rekla, ali je sama primetila da ne izgledam dobro, a doktorka je rekla da je to zbog nekog stresa). Mnogo toga o njemu sam saznala i od moje sestre. Iskreno, moje misljenje je da se mozes zaljubiti i u nekoga ko ti nije najbolji prijatelj, a da to opet bude veeelika ljubav. Mislim, postoje mnogi parove koji nisu bili najbolji prijatelji (odnosno, nisu znali bas svaku sitnicu jedno o drugom), a opet imaju uspesnu vezu. Drago mi je sto si rekla da vise nisam zaljubljena u njega (to mi je stvarno trebalo da mi neko kaze i da razresim to sama sa sobom), ali sam malcice razocarana (ne u tebe, vec u sebe) sto mislis da nikada nisam bila zaljubljena u njega (verovatno zato sto ne mogu da ti lepo objasnim sta on meni znaci). Molim te samo mi reci (ali iskreno) da li sada mislis da sam ipak bila zaljubljena u njega, posto sam opet zapala u neku depresiju a ni sama ne znam zbog cega. Hvala ti unapred i izvinjavam se sto te opet mucim istim pitanjem <3 <3 Vidi se da si se bas potrudila oko svih pitanja koja su ti postavljana i stvarno svaka cast na tome :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nisam rekla da je nemoguće zaljubiti se u osobu koja nije tvoj najbolji prijatelj - naravno da je moguće. Samo smatram da se maltene svi zaljubljujemo u osobe koje bar povremeno viđamo i sa kojima imamo neki kontakt. Sve ostalo je sviđanje. Često se desi da se momak i devojka jednom vide i ubrzo otpočnu vezu, ali sviđaju se jedno drugom sve dok se malo bolje ne upoznaju i ne zbliže. E, tada se zaljube jedno u drugo. :) Očigledno je da on tebi mnogo znači. Ipak, bolje je da ti kažem da nisi zaljubljena, ako će ti to već pomoći. Možda si bila, ali sada polako treba da se potrudiš da to prevaziđeš i da ga zaboraviš. I onako među vama, nažalost, bar za sada, ne može biti ništa. Bolje je da se potrudiš da to prihvatiš, nego da mučiš sebe stalnim razmišljanjem o njemu. Verujem da je teško, ali ako daš sve od sebe i ako si voljna da ga zaboraviš, mislim da ćeš uspeti u tome :) :*

   Избриши
 56. Rekla si da si se iznanadila brojem pitanja, a pogledaj koliko ih sada ima! Var 3 puta više! Srećno u odgovaranju, trebaće ti strpljenja. :D

  ОдговориИзбриши
 57. 4.sam razred,i da,znam da ti je to cudno i sve ali ja tvoj blog jako volim i jedino njega citam.Ovako,mi treba ove godine da idemo na Zlatibor,ali ponasanje je svima nama jako kriticno,i mene je drug na fizickom gurnuo,hteo je da se spase kako on ne bi bio pogodjen,ja sam tad pala na kolena,i jako sam se udarila i htela sam da mu vratim,ali trebalo mi je vremena da ustanem i nisam stigla da mu vratim,i onda sam ga na odmoru udarila i rekla mu "Izvini ali to je zato sto si ti mene udario i jako me boli" i jedan moj drug je to rekao ucitelju i ja sam dobila krstic,tj. upisana sam u svesku i dobila sam pored toga krstic,kada nakupimo tri krstica,ne idemo na Zlatibor.Znam da treba da dobijem samo jos dve,ali jednostavno to sto sam dobila me izjeda.Nisam ni rekla mami za to.Ne znam sta da radim...

  ОдговориИзбриши
 58. Анониман14. мај 2017. 23:08

  Draga Anjice ,obracam ti se drugi put.
  Imam problem sa društvom, primjetila sam da me ogovaraju .
  A sad kad bih se odmakla od njih bila bih usamljena ne bih imala sa kim da se druzim. Kada im nešto kažem velike su mogućnosti da će to nekome prenjeti.
  A i oni medjusobno ogovaraju jedni druge .S je ogovarala T i svasta je pricala o njoj i dalje prica ali je K priznala da joj nedostaje druzenje sa T
  Takodje su poslali mi poruku preko nekog bonga da mi smrdi iz usta(zbog čeka se i dalje osjećam užas...oni i dalje misle da ne znam da su oni taj Bongo )
  Onda kad smo igrali istina,izazov,poljubac...S je šapnula na uvo M (zamolila je) kada je M izabrao poljubac da mu ne da mene ..tako je i isto M zamolia S ...
  A ja vodim racuna o higijeni i nisam nesto puno ružnije od njih..
  Ali makar se lijepo osjecamo kad izlazimo uveče..te izlaske cu pamtititi citav zivot..(sem navedenih neprijatnosti) ...zato bi mi bilo i žao da se posvađamo ili odaljimo )Šta da radim ??

  ОдговориИзбриши