Idealni trenuci za predah od obaveza!

By Anja Miii - уторак, октобар 20, 2015

Konačno mirno jutro. Doručkujem, pijuckam kafu, odgovaram na mejlove i čitam propuštene postove na omiljenim blogovima. Uživam u jeseni, posmatram opalo lišće, grane koje se izvijaju na vetru i sitne kapi kiše koje otvaraju šarene kišobrane. Čari jeseni kvari 'samo' ona gomila knjiga koja čuči na radnom stolu i koja me sprečava da malo češće posegnem za fotoaparatom, a posebno za laptopom. Do nedavno sam istinski verovala da je završna godina srednje škole po mnogo čemu posebna i laka. Sada shvatam da je mnogo teža i stresnija nego što sam očekivala. Međutim, nisam negativna osoba i početni naleti besa, nervoze i očaja me, najčešće, brzo prođu. Kada sam u petak umorna i klonula došla iz škole, ugasila sam internet, posegnula za knjigama koje sam ranije tog dana pozajmila iz gradske biblioteke i uživela sam se u njih, trudeći se da zaboravim sve ono što me muči. Jedna knjiga me je navela da pogledam film, a uz sve to, uživala sam u ukusima omiljenih poslastica. Vikend je brzo prošao, a ja sam puna energije za svaku sledeću... ali hajde da idemo polako, prevaziđimo ovu koja trenutno traje. :)



Sa Grand Freeze kafe koje je mesecima bila glavni napitak u mojoj šolji, lagano sam prešla na toplu nes kafu u kojoj svakodnevno uživam. Za doručak se katkad potkrade i nešto slatko poput domaćih krofni, mada češće preferiram slano.


Volim kada dođem kući, a brat me obraduje palačinkama, mafinima ili nekom drugom jednostavnom poslasticom koju zna da napravi. Sinoć su to bili mafini (doduše, nepažnjom malo zagoreli), ali bili su vrlo ukusni i puni čokolade.


Kada dođe vreme za užinu, rado se poslužim svežim mandarinama i nezaobilaznim sočnim jabukama. Mandarine su jedan od razloga zbog kojih volim jesen. U školi ih jedemo u neograničenim količinama, redovno opustošimo sve markete u blizini škole.


Iako nisam preterani ljubitelj čajeva (više preferiram kafe), povremeno ih popijem. Moj omiljeni je najobičniji čaj od nane i godinama sam pila samo njega, jer prosto nisam imala želju da isprobavam neke druge. A onda mi je mama kupila čaj od šumskog voća i dopao mi se. Malo za promenu. :)


Ovo je jedna od knjiga koja je je zaokupila moju pažnju tokom vikenda. Kada sam je ugledala u biblioteci, bila sam skoro sasvim sigurna da sam gledala film koji je snimljen na osnovu nje. Međutim, kada sam počela da je čitam, shvatila sam da nije tako i da mi je radnja sasvim nepoznata. Ubrzo sam pronašla i pogledala film (Safe Haven) i oduševila sam se. Knjiga je, razumljivo, mnogo bolja i obimnija, puna je detalja, neki događaji su sasvim drugačiji i toplo vam je preporučujem. Nisam sigurna kako bi 'legla' mlađim devojčicama, jer je u pojedinim delovima vrlo teška i stresna, ali je to u suštini jedna lepa ljubavna priča. 


Za razliku od prve knjige, ova je vrlo duhovita i ima jako zanimljivu priču. Naime, radi se o devojci koja izuzetno pati nakon raskida sa dečkom. Ne može da se pomiri sa tim i neprestano razmišlja kako bi bilo dobro kada bi mogli da krenu ispočetka, jer bi u tom slučaju promenila određene stvari. Igrom slučaja, ta želja joj se ispunjava, ima priliku da krene od nule, ali neke stvari ne idu baš onako kako je želela ili planirala. Pročitajte je ako budete imali priliku, divna i duhovita knjiga, zaista. 

Izdržite još jednu u nizu napornih nedelja, radujte se predstojećem vikendu i trk do biblioteke po neko lagano štivo za divne jesenje vikende koji predstoje. :)


  • Share:

You Might Also Like

20 коментара

  1. Divan post :). Ja takođe obožavam topli nes i pijem je skoro svakodnevno, a ove krofne deluju taako ukusno :). Pokušaću da nađem neku od ovih knjiga, zainteresovala si me :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam pocela da citam ovu knjigu od Aleksandre Poter ,,Zbogom nije kraj". Knjiga mi se cini zanimljivom. Takodje citam knjigu "Podmetnuta ", Ana ova knjiga je prosto neverovatna, vrlo zanimljiva i veruj mi da ako pocnes da je citas neces se pokajati. Inace ima takve 3 knjige. Prva a posebno druga knjiga su vrhunske!Knjigu je napisala Amanda Hoking. Inace odlican post kao i fotke! ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još pre oko 5 godina sam pročita serijal Podmetnute i oduševljena sam njima, i sad ih ponekad čitam,tako da ako uzmeš da ih pročitaš nećeš se pokajati! ��❤

      Избриши
  3. Aa koliko su mi nedostajali tvoji postovi! Ovaj je, kao i svaki predivno napisan, slike su takodje vrh. <3

    ОдговориИзбриши
  4. Post je jako lepo napisan,jedva cekam nove postove <3


    Novi post na mom blogu-lepotaodaleks.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Post je stvarno odličan!!!

    www.mdiaryonline.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Ajme Anja draga, takav apetit si mi probudila nakon ovoga posta , vidim krofne, baš jučer razmišljam kako bih mogla krofne i vidim ih tu. Odmah danas spremam i ja za sebe.
    Odličan post, super draga. ☺♥

    ОдговориИзбриши
  7. Divan post! <3
    joxykutak.blogspot.com
    myworld2121.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ajme predivan post,odlicno Anja☺
    http://lovelivelaugh2015.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Predivan post,kako lijepo pises♥♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  10. Jako lepo napisan post ♥.Radimo slicne stvari tokom jeseni,samo sta ja volim cajeve i to bas puno.Imam piramidu knjiga koje me cekaju,ali mi poslednji period vreme prosto letii...

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Predivan post Anja! Joj što mi se sada jedu krofne mm. :) ♥

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  12. Divno pises ❤ Prelep post!!

    oneloveonestyle.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  13. Slike su savršene kao i post. Prelepo. Obožavam da čitam ove tvoje postove!!! Volim i ja da čitam samo neke ozbiljnije i krupnije stvari. Aleksandru Poter ne volim, ali je svakome drugačiji ukus. Divno još jednom...

    ОдговориИзбриши
  14. Prelep post milina je bila citati ga! Prosto sam uzivala. Mandarine su klise jeseni i obozavam ih kao i ti. Svakako probaj i caj od maline jako je ukusan. Haha mafini izgledaju super :) ♥
    Novi post na mom blogu http://bethanyismybae.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  15. Sličice su predobre. Takođe imam puno obaveza oko škole da jedva i stignem da upalim laptop. ''Naoružala'' sam se knjigama Gijoma Musoa i skinula nekoliko filma, pa mogu spremna dočekati vikend koji je pred nama. Neću se ni ovog vikenda odmoriti kao čovek, ali i nekoliko sati je sasvim dovoljno. Post je sjajno napisan i svaki put me oduševiš svojim načinom pisanja. Predivno! ♥

    http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  16. U poslednje vreme planiram da pročitam neku knjigu Nikolasa Sparksa, ali nikako da odem u biblioteku! Ih, kad bi moj brat pravio neke tako poslastice, bio bi ubrzo smak sveta xd haha
    Šalim se! Super post, Anja, jako lepo si sve napisala! Ja jedva - opet - čak vikend!
    Preporučila bih ti knjigu 'Igre gladi' Suzan Kolins, ako nisi već čitala. Ja čitam već 2. deo, a planiram i film da pogledam!

    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  17. Divan post,kao i ostali,zaista prelepo pises postove..............Nego,jel si posla na fakultet? <3333

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno <3
      Ja sam 4. razred srednje škole, sledeće godine polazim na fakultet :)

      Избриши
  18. Anjice post je divan, uvijek se opustim čitajući tvoje postove, sve pohvale draga :* http://fdiarybyz.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши